Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Meglógtam a Ferrarival (1986)

Ferris Bueller's Day Off
Filmadatlap
 
26
Szereplők
11
Vélemények
9
Képek
4
Videók

Galéria (9)

Videók (4)

 
Sabnock Sanatory   2020. 12. 19.

legújabb vélemény

0

Két ember tuti garancia a kifejezetten unalmas, rossz filmekre. Charlie Sheen és Matthew Broderick, akik valahogy mindig, mindennel mellényúltak. Mint ahogy itt is. A film gagyi és rettenetes.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 03. 06.

1
Mindenkinek szüksége van egy-egy napra, amikor valami őrültséget csinál

A Meglógtam a Ferrarival egy tökéletes példája annak, hogy a '80-as, 90-es években még igényesebb vígjátékokat készítettek, mint manapság, hiszen sokkal ügyesebben éltek a helyzetkomikum adta lehetőségekkel. Persze ezeknek az alkotásoknak is megvanna... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2020. 11. 06.

0

Broderick karrierje ígéretesen indult, ezen alakításáért megkapta egyetlen Golden Globe-jelölését. És valóban nem játszik rosszul, elviszi a show-t, kár, hogy a sztori annyira bonyolult és érdekes, mint egy mi kis falunk epizód. John Hughes inkább ír... több»

 
ZeroHero   2015. 05. 12.

0

Gyerekként rengetegszer láttam, és nagyon szerettem (kivéve Cameront). Tegnap néztem meg újra, és mostmár azért látom, hogy elég bugyuta film, tehát nem egy műalkotás, de szórakozásnak kíváló, a színészek szuperek, és bármikor szívesen megnézném. A g... több»

 
doroffee   2016. 02. 12.

0

Szerintem a maga kategóriájában teljesen jópofa film. Elég könnyed, vicces, fiatalos, kedves, nem lő túlzottan-túlzottan túl a célon, vannak benne elég egyedi és eredeti poénok is.

 
Ragemarci   2015. 11. 22.

0

Egy letűnt kor Amerikai Pitéje. Itt még az altesti poénok helyett a feel good dominál.

 
Ghotik   2016. 09. 27.

0

Nem rossz film. Laza és szórakoztató, kellemes kikapcsolódást nyújtó vígjáték. A szereplők lazák, karakteresek és a sztorija is pörgős, ötletes. Jól összerakott kis film.

A film összbevétele 70 136 369 dollár volt (imdb.com).

 

A film megtalálható az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider könyvben.

(Norbi)
 

Ferris Bueller John Hughes rendező gyermekkori barátjáról, Bert Bueller-ről kapta a nevét.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az utcai parádés jelenetnél a felvonulók elmennek egy olyan mozi mellett, ahol az 1984-es Gojira van műsoron. Matthew Broderick 14 évvel később főszereplő volt az amerikai Godzilla filmben.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film 1986 egyik legsikeresebb és legnagyobb bevetélt hozó vígjátéka lett, többeket indított el a világhírnév fele.

(ZeroHero)
 

A filmben szereplő Ferrari tulajdonképpen csak utánzat volt, mert túl drága lett volna igazit bérelni. Ezért inkább a stáb épített 3 üvegszálas replikát.

(SódóGA)