A mától elérhető mini sorozat, A gyilkos csodaszer nagy hangsúlyt fektet az amerikai opiát függőség eredetére és következményeire.

A sorozat producere Eric Newman (Narcos), Peter Berg (Friday Night Lights - Tiszta szívvel foci) és Alex Gibney. A főszerepekben Uzo Aduba, Matthew Broderick és Taylor Kitsch láthatók. A történt augusztus 10-től elérhető a Netflixen.

A gyilkos csodaszer Barry Meier "Pain Killer: An Empire of Deceit and the Origin of America’s Opioid Epidemic" című könyvén és Patrick Radden Keefe "The Family That Built an Empire of Pain" című New Yorker cikkén alapul. A sorozat ezeket a műveket fiktív elemekkel dúsítva dolgozza fel. A széria felfedi az opiátok használatának amerikai eredetét és annak következményeit. Gorcső alá veszi a bűnözést, a felelősséget, valamint azokat a szerveket, amelyek folyamatosan elmulasztották a százezreket érintő probléma kezelését.

Micah Fitzerman-Blue és Noah Harpster a sorozat vezető producerei, míg Newman, Berg és Gibney producerekként kísérték a szériát.

"A célom az volt, hogy megörökítsem azt a DNS-t, ami mélyen él az opioid válság lelkében — egy sűrű és összetett tragédia, amit a kapzsiság, a korrupció, az emberi törékenység és még több kapzsiság táplált” mondta Berg, aki az összes hat egyórás epizódot rendezte a sorozatban. 

A gyilkos csodaszert megelőzően a másik producer, Gibney készítette Az évszázad bűnténye című dokumentumfilmet is, amely az opiátok világát mutatja be az Egyesült Államokban. Gibney tapasztalatai, amelyeket a film készítése során szerzett alapozták meg a mától elérhető Netflix sorozatot is.

A gyilkos csodaszer főszereplői Aduba, Broderick, Kitsch, West Duchovny, Dina Shihabi, John Rothman és Tyler Ritter. Aduba (Orange Is the New Black) alakítja Edie Flowers-t, egy ügyvédet, aki az amerikai ügyészi hivatalnál dolgozik, és aki az új OxyContin nevű gyógyszert vizsgálja.

Eközben Broderick (Meglógtam a Ferrarival) Richard Sackler karakterét játsza, aki egy milliárdos család sarja és a Purdue Pharma magas rangú vezetője. Kitsch pedig (Friday Night Lights - Tiszta szívvel foci) Glen Krygert, egy keményen dolgozó családapát és vállalkozót alakít, akinek az élete fenekestül felfordul egy sérülés után.

Duchovny Shannon Schaeffer szerepét játssza, aki egyetemi sportoló és új tagja a Purdue értékesítő csapatának.

A sorozat mától elérhető a Netflixen!