Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Fuss (2020)

Run
Filmadatlap
 
27
Szereplők
25
Vélemények
28
Képek
3
Videók
Fuss

Galéria (28)

Kiera Allen
Kiera Allen
Sarah Paulson
Kiera Allen
Kiera Allen
Sarah Paulson
Sarah Paulson
Kiera Allen
Sarah Paulson
Kiera Allen
Sarah Paulson

Videók (3)

 
Zsuzsanna395645   2022. 11. 20.

legújabb vélemény

0
Végre egy thriller!

Talán a 90-es és a 2000-es évek óta hiányoznak a jó thrillerek, amikre emlékezni fogunk még 10-20 év múlva is. Kifejezetten üdítő volt ez a film ilyen szempontból is. Úgy gondolom, szinte mindent kihoztak egy kis költségvetésű filmből, és ismét bebizonyosodott, hogy nem a pénz számít, hanem a jó forgatókönyv, a jó rendezés és a jó színészek. Ez egy jó film volt, meg fog maradni az emlékeimben. Az elmúlt években nem nagyon láttam hasonló jót. Végig féltem, hogy valami banális dolgon elcsúszik és lemegy gagyiba, de nem tette, végig megmaradt izgalmasnak és jónak.

 
elekm90   2020. 12. 21.

1

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Izgalmas thriller, bár a rendező előző filmjének (Keresés) szintjét szerintem nem üti meg. Sarah Paulson nagyon ijesztő, és a valóban mozgássérült Kiera Allen is teljesen jól hozta a szerepét. Jó volt a csavar, bár az, ahogy az első jelenetet elvágtá... több»

 
Eastern79   2021. 05. 28.

3
Fuss Diane, fuss!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Münchausen by proxy bizarr pszichiátriai szindróma és gyermekbántalmazási forma egyszerre, ugyanis a gyermekét megmentő, és ezzel magát az egekbe emelő anyuci egyben az a személy is, aki beteggé teszi a saját gyermekét. Erre a nem kicsit érdekes té... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2021. 03. 15.

2
Futok, de inkább az ilyen gyenge, "B" kategóriás filmek elől

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Aneesh Chaganty nem ragadta meg a kínálkozó alkalmat. Egy szuper és érdekes kis történetet – persze semmiben nem újdonságot – próbált meg vászonra csalni, nagyon kevés sikerrel. Vajon mi lehetett a baj? Én személy szerint több okot is látok az egészb... teljes kritika»

 
Gábor390920   2022. 02. 22.

2
Hátborzongató mami

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Korábban láttam a mozikban az előzetesét a filmnek, de aztán nem tudom, hogy bemutatták-e nálunk is, mindenesetre rábukkantam a Netflixen, és rögtön megnéztem. A film nézése közben rögtön Gypsy Rose Blanchard és édesanyja esete jutott eszembe, ahol hasonló szituáció állt fenn. Az édesanya évekig mérgezte egészséges lányát, majd a kamaszkorában megismerkedett egy fiúval, akivel kitervelték az anya meggyilkolását. Ez a történet sokkolta a világot, hiszen a környezetük nagyon kedvelte az édesanyát és beteg lányát. Ebben a filmben anya és lánya egy városon kívüli területen él, a lány otthon tanul és szedi nap mint nap a gyógyszereit a betegségeire. Idővel kezd rájönni, hogy valami nincs rendben, és megpróbál szabadulni édesanyja fojtogató "szeretetétől", viszont ez súlyos tettekre készteti az amúgy sem ártatlan nőt. Sarah Paulsont az Amerikai Horror Storyban ismertem meg, ahol több évadon keresztül alakított különböző karaktereket, így ebben a szerepben is hozta a formáját, remekül alakítja a megszállott édesanyát. A filmvégi csavar itt is megdöbbentheti a nézőt, ugyanakkor elgondolkodhat rajta, hogy ő mit tett volna a lány helyében.

 
sptt   2022. 07. 23.

2

Feszes dráma, ami az elvártnál egy kicsit lassabban indul be, de legalább nem laposodik el a végére. Az utóbbi években elég gyenge volt a felhozatal minőségi thrillerekből, és bár ez a film nem mondható egyértelmű thrillernek, mindenesetre ez egy nagyon jó mozi, kiemelkedik a közepes hollywoodi kliséfilmek közül. 8/10

1
 
BoBamburg   2021. 12. 03.

1

Most nézem csak, hogy ugyanaz a rendező, mint aki a Keresés című filmet is készítette. És tény, hogy egész hasonló a Fuss című film is. Mármint nem kivitelezésben vagy ilyesmi, hanem egy teljesen jól összerakott, jó hangulatú és a nagyközönség számára is befogadható thriller.

A film összbevétele 4 794 208 dollár volt (imdb.com).

 

A film főszereplőjét alakító Kiera Allen a való életben is mozgássérült.

(elekm90)
 

A film zenéjét Torin Borrowdale szerezte. Ő írta a rendező, Aneesh Chaganty debütáló alkotásának, a Keresésnek a zenéjét is.

(hp)
 

Ez Aneesh Chaganty második nagyjátékfilmje a Keresés után, melyet nagy sikerrel vetítettek a hazai mozikban is.

(hp)
 

A film forgatása 2018. október 31. és december 18. között zajlott.

(hp)
 

A film eredetileg a Lionsgate forgalmazásában került volna a mozikba, de a járványhelyzet miatt a jogokat végül a Hulu vásárolta meg.

(hp)
 
A Fuss az egyik legsötétebb rémálmunkon alapul: mi történik akkor, ha az az ember, akinek a legjobban ki vagyunk szolgáltatva, erőszakos pszichopata? Mit tehetünk, ha az a személy hazudik nekünk, akiben a legjobban bízunk? Mihez kezdhetünk, ha a szüleink morális értékrendje számunkra elfogadhatatlan? több»