Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
62%

Mi (2019)

Us
Filmadatlap
 
27
Szereplők
45
Vélemények
26
Képek
5
Videók
Mi

Galéria (26)

Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Evan Alex
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o

Videók (5)

 
Spidey   2021. 10. 26.

legújabb vélemény

1

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy nagyon is valósnak tűnő, lehetséges félelemérzetre erősít rá a film. A filmben már az elején elmondják, hogy a föld alatt Amerikában rengetek alagút, szervizcsatorna van, melyeknél sok esetben nem ismert a rendeltetése, használati célja a mai nap... több»

 
Král   2019. 03. 27.

a nap véleménye

0
A választói 100%-a kattant

Nyulakat esznek nyersen, érdembeli kommunikációra nem képesek, rendkívűl erőszakosak, primitív életet élnek, valamint nagyon szegények. Az Egyesült Államok területe alatti elhagyatott alagútrendszerekben laknak. Céljuk pedig a "feljutás" a föld felsz... teljes kritika»

 
7ETEDIK   2019. 03. 23.

3

Aki néger emberkék fogócskázását akarja nézni 2 órán keresztül, bátran dobjon ki az ablakon pár ezer forintot, de igazából nettó időpocsékolás a film. Peele, mivel komikusként megbukott, mostanság filmrendezéssel foglalkozik. Első alkotása nem is vol... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 04. 15.

1
Nem horror, nem thriller, talán misztikus film, de nem menti meg a negatívumoktól...

Nagyon megosztott kritikákat olvastam még a film megnézése előtt, de nem akartam, hogy rányomja a bélyegét a véleményre, amíg nem láttam. Hozzászokhattunk már a Slasher és a Jumpscare filmekhez, amikből az elmúlt évtizedekben volt rendesen válogatniv... teljes kritika»

 
indingo   2019. 04. 06.

0

A közepéig azt mondtam, hogy borzalom, de utána kezdett feljönni. Az utalások, az elgondolt történet és a zene bejött, de a megvalósított sztori a helyenként kínossá váló jelenetek miatt közepes. A nagy csattanót a végén sejteni lehetett.

 
HercegPeter   2019. 06. 28.

0
Kit sajnáljak a végén?

Ez a film is abba a horrorkategóriába sorolható, ahová az Engedj be! vagy az Örökség. Ezek mind-mind lélektanilag viselik meg a nézőket, és nem arra mennek, hogy folyamatosan megrémítsék őket. Az utóbbi időben ezek egyre nagyobb teret nyernek, aminek én személy szerint örülök. Jellemző ezekre, hogy nagyon megosztják a közönséget, hiszen nem azok a tipikus horrorfilmek, amiket elvárnak. Valószínűleg ennél a filmnél az a néző legnagyobb problémája, hogy nem kap teljesen kielégítő választ a jelenségre. Próbálják ugyan elmagyarázni, de aki ezzel próbálkozik, az maga sem tudja, hogy pontosan kik ők. Szerintem ez az egyetlen megválaszolatlan kérdés marad a film végére. Én legalábbis a magam módján minden másra találtam valamilyen választ. Tetszett az a fajta újítás, ahogy az apa humorával próbáltak kicsit lazítani a feszültségen. Szinte egymaga is elég volt ahhoz, hogy egy ilyen filmből vígjátékot csináljon. Szerintem nagyszerűen lavírozott a poén és az izgalom között. Szintén kiemelendő a zene, ami igencsak hatásosra sikeredett. Talán nem hülyeség abban reménykedni, hogy egyszer jön egy folytatás, vagy jön egy másik film, de ebből a világból az események után.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 20.

1

Nagyon izgalmas volt és érdekes, de én még meghallgattam volna a végén, hogy mégis milyen félresikerült és eltitkolt kísérletből keletkezett mindez. A rappes zenéket imádtam, és a főszereplő csajszi tökéletesen vitte a filmet.

A film összbevétele 254 664 460 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 90 745 265 forintot termelt.

 

Jordan Peele a szerepekre való felkészülés érdekében tíz filmet nézetett meg a stábbal. Ezek: Meghalsz újra!, Ragyogás, A Babadook, Valami követ, Két nővér, Madarak, Funny Games, Mártírok, Engedj be!, Hatodik érzék.

(hp)
 

Lupita Nyong'o, Winston Duke és Yahya Abdul-Mateen II is a Yale School of Drama diákja volt, Nyong'o és Duke ráadásul ugyanabba az osztályba jártak.

(hp)
 

Lupita Nyong'o és Winston Duke második közös filmje a Fekete Párduc után.

(hp)
 

Jordan Peele 2018 februárjában jelentette be a filmet, ekkor azonban még sem címről, sem a történetről nem rántotta le a leplet.

(hp)
 

A Mi forgatása 2018. július 30-án kezdődött meg Santa Cruzban, Kalifornia államban. A munkálatok 2018. október 8-án értek véget.

(hp)
 
A Mi emiatt néha túlgondoltnak, máskor alulfogalmazottnak hat, eredeti víziójával mégis odaszögez a moziszékbe. több»
 
... akkor élvezhetnénk legjobban, ha félre tudnánk tenni minden előzetes elvárásunkat, és önmagában élveznénk a filmet. Sajnos azonban önmagunkkal szemben nagyon nehéz győzelmet aratni. több»
 
A Mi című film hangulata azonban még így is hátborzongató és könnyed egyszerre, vagyis tökéletes kikapcsolódást tud nyújtani a legtöbb néző számára. Egy percig nem unatkoztam rajta, ami manapság nagy szó. több»