Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
62%

Mi (2019)

Us
Filmadatlap
 
27
Szereplők
48
Vélemények
26
Képek
5
Videók
Mi

Galéria (26)

Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Evan Alex
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o

Videók (5)

 
JRD   2022. 03. 18.

legújabb vélemény

1
Nem néztem, csak hallgattam...

...mert fél óra után sem kötött le. Hallgatva érdekes film, nézve (számomra) már nem. Talán, ha egyszer újra nekiveselkedem, és végre végig is nézem rendesen, a véleményem változni fog. De mint mondani szoktam volt: ne hallgass rám, döntsd el magad! Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

 
Král   2019. 03. 27.

a nap véleménye

0
A választói 100%-a kattant

Nyulakat esznek nyersen, érdembeli kommunikációra nem képesek, rendkívűl erőszakosak, primitív életet élnek, valamint nagyon szegények. Az Egyesült Államok területe alatti elhagyatott alagútrendszerekben laknak. Céljuk pedig a "feljutás" a föld felsz... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2019. 03. 23.

3

Aki néger emberkék fogócskázását akarja nézni 2 órán keresztül, bátran dobjon ki az ablakon pár ezer forintot, de igazából nettó időpocsékolás a film. Peele, mivel komikusként megbukott, mostanság filmrendezéssel foglalkozik. Első alkotása nem is vol... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 04. 15.

2
Nem horror, nem thriller, talán misztikus film, de nem menti meg a negatívumoktól...

Nagyon megosztott kritikákat olvastam még a film megnézése előtt, de nem akartam, hogy rányomja a bélyegét a véleményre, amíg nem láttam. Hozzászokhattunk már a Slasher és a Jumpscare filmekhez, amikből az elmúlt évtizedekben volt rendesen válogatniv... teljes kritika»

 
indingo   2019. 04. 06.

0

A közepéig azt mondtam, hogy borzalom, de utána kezdett feljönni. Az utalások, az elgondolt történet és a zene bejött, de a megvalósított sztori a helyenként kínossá váló jelenetek miatt közepes. A nagy csattanót a végén sejteni lehetett.

 
Eastern79   2021. 02. 27.

1
Friss vér

Jordan Peele a Tűnj el! megérdemelt sikere után újabb és nem kevésbé izgalmas filmmel rukkolt elő. Maradt a bevált receptnél: érdekes történet bontakozik ki lassan a szemünk előtt, ráadásul ügyesen úgy indít, mintha egy szimpla belezős horrorral lenne dolgunk, de nem Peele lenne, ha nem csavarna megint a történeten jó néhányat. Bár most nem volt annyira meglepő, mint a Tűnj el esetében, de még mindig messze kiemelkedik az átlag horrorfilm-klisék közül, és egy meglehetősen ironikus utalás is belekerült a filmbe, hiszen egy jól ismert humanitárius szervezet logójának nagy szerepe van a történetben, de spoiler lenne, ha ennél többet árulnék el. Ismét foglalkozik a lélek működésével, az emberi gyarlósággal, és persze ismét górcső alá veszi a fogyasztói társadalmat. A színészek továbbra is kiválóak, csakúgy, mint a forgatókönyv. Most humorból kevesebbet kapunk, kicsit más az atmoszféra, mégis sok dolgot felfedezni véltem, ami a rendező sajátossága, ritka, akinek rögtön a karrierje elején ennyire van stílusa, ráadásul friss és újszerű. Nem csalódtam, ismét egy meglepő, okos filmet kaptam, ami ezúttal véresebb, mint az elődje. Csak így tovább, Jordan!

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 02.

0
Miért nem szeretem Jordan Peele-t!?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Először is beszéljük át, mi is az a Mi! Egy szatíra, ami az emberi társadalom rétegeiről, hibáiról és helyzetükről, sorsukról szól igen burkoltan és finoman. Persze Peele a szokásos rasszizmusát szépen beleépítette a filmbe, mint azt tette már korábban a Tűnj el és a Csuklyások - BlacKkKlansman filmeknél is. Misztikus is, hiszen azért érdekes, néha már-már démoni, túlvilági dolgokkal próbálják elterelni a figyelmünket a lényegről, és persze horror a hentelés és a sok gore jelenet miatt. Mi is a lényeg? SPOILER! Ugye vannak a felső, meg az alsó, eleven nyulakat lakmározó (fene a gusztusukat) emberek, akik megunták a lenti létet, és fel akarnak törni, feljönni a felszínre. Ezért elindulnak, és megölik a felső úgymond "tükörképüket". Valahogy nekem az egész nem jött át, bár nagyon jól indult, de folyamatosan átment egy művészeskedő és bohóckodó alkotásba. Kik is az alsó emberek? Emberek-e egyáltalán? Szóval Peele-n kívül szerintem mindenki belemagyaráz valamit. Amúgy a dolog, hogy mindenki a fenti mását öli meg, el is csúszik persze, de ez csak a legkisebb probléma. Műfajilag is behatárolhatatlan. Egyszóval, kedves Jordan, nem vagy jó rendező, és színészként is inkább egy "B" kategóriás fickó. De aki kedveli a munkásságát, semmiféleképpen se hagyja ki!

A film összbevétele 254 664 460 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 90 745 265 forintot termelt.

 

Jordan Peele a szerepekre való felkészülés érdekében tíz filmet nézetett meg a stábbal. Ezek: Meghalsz újra!, Ragyogás, A Babadook, Valami követ, Két nővér, Madarak, Funny Games, Mártírok, Engedj be!, Hatodik érzék.

(hp)
 

Lupita Nyong'o, Winston Duke és Yahya Abdul-Mateen II is a Yale School of Drama diákja volt, Nyong'o és Duke ráadásul ugyanabba az osztályba jártak.

(hp)
 

Lupita Nyong'o és Winston Duke második közös filmje a Fekete Párduc után.

(hp)
 

Jordan Peele 2018 februárjában jelentette be a filmet, ekkor azonban még sem címről, sem a történetről nem rántotta le a leplet.

(hp)
 

A Mi forgatása 2018. július 30-án kezdődött meg Santa Cruzban, Kalifornia államban. A munkálatok 2018. október 8-án értek véget.

(hp)
 
A Mi emiatt néha túlgondoltnak, máskor alulfogalmazottnak hat, eredeti víziójával mégis odaszögez a moziszékbe. több»
 
... akkor élvezhetnénk legjobban, ha félre tudnánk tenni minden előzetes elvárásunkat, és önmagában élveznénk a filmet. Sajnos azonban önmagunkkal szemben nagyon nehéz győzelmet aratni. több»
 
A Mi című film hangulata azonban még így is hátborzongató és könnyed egyszerre, vagyis tökéletes kikapcsolódást tud nyújtani a legtöbb néző számára. Egy percig nem unatkoztam rajta, ami manapság nagy szó. több»