Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
35
Vélemények
26
Képek
5
Videók
Mi
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Zoe091   2020. 01. 11.

legújabb vélemény

Tipikus horror film, nem ezt vártam. Kergetik egymást egész idő alatt. Nincs rendes befejezésre sem.

 
Král   2019. 03. 27.

a nap véleménye

A választói 100%-a kattant

Nyulakat esznek nyersen, érdembeli kommunikációra nem képesek, rendkívűl erőszakosak, primitív életet élnek, valamint nagyon szegények. Az Egyesült Államok területe alatti elhagyatott alagútrendszerekben laknak. Céljuk pedig a "feljutás" a föld felszínére, és a hatalom átvétele. Nevük az "árnyékok". A két éve elsöprő sikert arató Tűnj el! című film rendezője, Jordan Peele új mozival jelentkezett, amiből egyértelműen megállapítható, hogy nem egy indokolatlan meglepetés volt az első alkotása, és Peele ismételten valami nagyon zseniálisat ötlött ki. Egy amerikai átlagcsaládot ismerhetünk meg, akik a nyári vakáció egy részét a csodálatos Santa Cruz tengerpartján töltik, igazi idilli hangulatban ... több»


 
HETEDIK   2019. 03. 23.

Aki néger emberkék fogócskázását akarja nézni 2 órán keresztül, bátran dobjon ki az ablakon pár ezer forintot, de igazából nettó időpocsékolás a film. Peele, mivel komikusként megbukott, mostanság filmrendezéssel foglalkozik. Első alkotása nem is volt rossz, de ez itt, kérem, egy rakás sz*r a javából. Se nem ilyesztő, se nem brutális, egy elvont marhaság az egész. Manapság a bűnrossz filmeket próbálják az egekig hype-olni, amivel csak azt érik el, hogy az ember óriásit csalódik és vékonyabb lesz a bukszája teljesen feleslegesen.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 04. 15.

Nem horror, nem thriller, talán misztikus film, de nem menti meg a negatívumoktól...

Nagyon megosztott kritikákat olvastam még a film megnézése előtt, de nem akartam, hogy rányomja a bélyegét a véleményre, amíg nem láttam. Hozzászokhattunk már a Slasher és a Jumpscare filmekhez, amikből az elmúlt évtizedekben volt rendesen válogatnivaló. Ez a misztikus thriller, ami helyenként még horrort is tartalmaz, véleményem szerint elég lassan döcögősen indult be, és jó ideig nem is értettük igazán, mi is történik, mert a film vége felé derülnek csak ki a csavarok, amik meghatározzák és megmentik a még menthetőt ebből a műből. Azt bátran kijelenthetjük, hogy a rendező Jordan Peele Tűnj el! című alkotása után, ami igazán jóra sikeredett, nagy reményekkel vártuk ezt a rendezést, de a köz... több»

 
indingo   2019. 04. 06.

A közepéig azt mondtam, hogy borzalom, de utána kezdett feljönni. Az utalások, az elgondolt történet és a zene bejött, de a megvalósított sztori, a helyenként kínossá váló jelenetek miatt közepes. A nagy csattanót a végén sejteni lehetett.

Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Evan Alex
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
 
Jordan Peele újfent nem tudott mellélőni és leszállította az idei év egyik leghidegrázósabb és legrémisztőbb horrorfilmjét, ami hála neki és Lupita Nyong’o zseniális játékának sokáig kísérteni fog minket álmunkban. több»
 
... fontos, részletgazdag, lenyűgöző alkotás. több»
 
Megannyi gondolatot ébreszt, hatását pedig még jóval a megtekintése után is képes éreztetni, ez pedig már önmagában is szép eredmény. több»

A film összbevétele 254 664 460 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 90 745 265 forintot termelt.

 

Jordan Peele a szerepekre való felkészülés érdekében tíz filmet nézetett meg a stábbal. Ezek: Meghalsz újra!, Ragyogás, A Babadook, Valami követ, Két nővér, Madarak, Funny Games, Mártírok, Engedj be!, Hatodik érzék.

(hp)
 

Lupita Nyong'o, Winston Duke és Yahya Abdul-Mateen II is a Yale School of Drama diákja volt, Nyong'o és Duke ráadásul ugyanabba az osztályba jártak.

(hp)
 

Lupita Nyong'o és Winston Duke második közös filmje a Fekete Párduc után.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.