Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
61%

Mi (2019)

Us
Filmadatlap
 
27
Szereplők
43
Vélemények
26
Képek
5
Videók
Mi
 
Eastern79   2021. 02. 27.

legújabb vélemény

1
Friss vér

Jordan Peele a Tűnj el! megérdemelt sikere után újabb és nem kevésbé izgalmas filmmel rukkolt elő. Maradt a bevált receptnél: érdekes történet bontakozik ki lassan a szemünk előtt, ráadásul ügyesen úgy indít, mintha egy szimpla belezős horrorral lenne dolgunk, de nem Peele lenne, ha nem csavarna megint a történeten jó néhányat. Bár most nem volt annyira meglepő, mint a Tűnj el esetében, de még mindig messze kiemelkedik az átlag horrorfilm-klisék közül, és egy meglehetősen ironikus utalás is belekerült a filmbe, hiszen egy jól ismert humanitárius szervezet logójának nagy szerepe van a történetben, de spoiler lenne, ha ennél többet árulnék el. Ismét foglalkozik a lélek működésével, az emberi gyarlósággal, és persze ismét górcső alá veszi a fogyasztói társadalmat. A színészek továbbra is kiválóak, csakúgy, mint a forgatókönyv. Most humorból kevesebbet kapunk, kicsit más az atmoszféra, mégis sok dolgot felfedezni véltem, ami a rendező sajátossága, ritka, akinek rögtön a karrierje elején ennyire van stílusa, ráadásul friss és újszerű. Nem csalódtam, ismét egy meglepő, okos filmet kaptam, ami ezúttal véresebb, mint az elődje. Csak így tovább, Jordan!

 
Král   2019. 03. 27.

a nap véleménye

0
A választói 100%-a kattant

Nyulakat esznek nyersen, érdembeli kommunikációra nem képesek, rendkívűl erőszakosak, primitív életet élnek, valamint nagyon szegények. Az Egyesült Államok területe alatti elhagyatott alagútrendszerekben laknak. Céljuk pedig a "feljutás" a föld felsz... teljes kritika»


 
HETEDIK   2019. 03. 23.

3

Aki néger emberkék fogócskázását akarja nézni 2 órán keresztül, bátran dobjon ki az ablakon pár ezer forintot, de igazából nettó időpocsékolás a film. Peele, mivel komikusként megbukott, mostanság filmrendezéssel foglalkozik. Első alkotása nem is vol... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 04. 15.

1
Nem horror, nem thriller, talán misztikus film, de nem menti meg a negatívumoktól...

Nagyon megosztott kritikákat olvastam még a film megnézése előtt, de nem akartam, hogy rányomja a bélyegét a véleményre, amíg nem láttam. Hozzászokhattunk már a Slasher és a Jumpscare filmekhez, amikből az elmúlt évtizedekben volt rendesen válogatniv... teljes kritika»

 
indingo   2019. 04. 06.

0

A közepéig azt mondtam, hogy borzalom, de utána kezdett feljönni. Az utalások, az elgondolt történet és a zene bejött, de a megvalósított sztori a helyenként kínossá váló jelenetek miatt közepes. A nagy csattanót a végén sejteni lehetett.

 
HercegPeter   2019. 06. 28.

0
Kit sajnáljak a végén?

Ez a film is abba a horrorkategóriába sorolható, ahová az Engedj be! vagy az Örökség. Ezek mind-mind lélektanilag viselik meg a nézőket, és nem arra mennek, hogy folyamatosan megrémítsék őket. Az utóbbi időben ezek egyre nagyobb teret nyernek, aminek én személy szerint örülök. Jellemző ezekre, hogy nagyon megosztják a közönséget, hiszen nem azok a tipikus horrorfilmek, amiket elvárnak. Valószínűleg ennél a filmnél az a néző legnagyobb problémája, hogy nem kap teljesen kielégítő választ a jelenségre. Próbálják ugyan elmagyarázni, de aki ezzel próbálkozik, az maga sem tudja, hogy pontosan kik ők. Szerintem ez az egyetlen megválaszolatlan kérdés marad a film végére. Én legalábbis a magam módján minden másra találtam valamilyen választ. Tetszett az a fajta újítás, ahogy az apa humorával próbáltak kicsit lazítani a feszültségen. Szinte egymaga is elég volt ahhoz, hogy egy ilyen filmből vígjátékot csináljon. Szerintem nagyszerűen lavírozott a poén és az izgalom között. Szintén kiemelendő a zene, ami igencsak hatásosra sikeredett. Talán nem hülyeség abban reménykedni, hogy egyszer jön egy folytatás, vagy jön egy másik film, de ebből a világból az események után.

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 02.

0
Miért nem szeretem Jordan Peele-t!?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Először is beszéljük át, mi is az a Mi! Egy szatíra, ami az emberi társadalom rétegeiről, hibáiról és helyzetükről, sorsukról szól igen burkoltan és finoman. Persze Peele a szokásos rasszizmusát szépen beleépítette a filmbe, mint azt tette már korábban a Tűnj el és a Csuklyások - BlacKkKlansman filmeknél is. Misztikus is, hiszen azért érdekes, néha már-már démoni, túlvilági dolgokkal próbálják elterelni a figyelmünket a lényegről, és persze horror a hentelés és a sok gore jelenet miatt. Mi is a lényeg? SPOILER! Ugye vannak a felső, meg az alsó, eleven nyulakat lakmározó (fene a gusztusukat) emberek, akik megunták a lenti létet, és fel akarnak törni, feljönni a felszínre. Ezért elindulnak, és megölik a felső úgymond "tükörképüket". Valahogy nekem az egész nem jött át, bár nagyon jól indult, de folyamatosan átment egy művészeskedő és bohóckodó alkotásba. Kik is az alsó emberek? Emberek-e egyáltalán? Szóval Peele-n kívül szerintem mindenki belemagyaráz valamit. Amúgy a dolog, hogy mindenki a fenti mását öli meg, el is csúszik persze, de ez csak a legkisebb probléma. Műfajilag is behatárolhatatlan. Egyszóval, kedves Jordan, nem vagy jó rendező, és színészként is inkább egy "B" kategóriás fickó. De aki kedveli a munkásságát, semmiféleképpen se hagyja ki!

Galéria (26)

Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Evan Alex
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o

Videók (5)

A film összbevétele 254 664 460 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 90 745 265 forintot termelt.

 

Jordan Peele a szerepekre való felkészülés érdekében tíz filmet nézetett meg a stábbal. Ezek: Meghalsz újra!, Ragyogás, A Babadook, Valami követ, Két nővér, Madarak, Funny Games, Mártírok, Engedj be!, Hatodik érzék.

(hp )
 

Lupita Nyong'o, Winston Duke és Yahya Abdul-Mateen II is a Yale School of Drama diákja volt, Nyong'o és Duke ráadásul ugyanabba az osztályba jártak.

(hp )
 

Lupita Nyong'o és Winston Duke második közös filmje a Fekete Párduc után.

(hp )
 

Jordan Peele 2018 februárjában jelentette be a filmet, ekkor azonban még sem címről, sem a történetről nem rántotta le a leplet.

(hp )
 

A Mi forgatása 2018. július 30-án kezdődött meg Santa Cruzban, Kalifornia államban. A munkálatok 2018. október 8-án értek véget.

(hp )
 

A film első előzetesét 2018. december 25-én mutatták be. A trailerben Luniz "I Got 5 on It" című dalának sötétett változata csendül fel, azonban mivel az előzetes a vágást és a képi világát tekintve igen hasonlított a Tűnj el! kedvcsinálójára, felröppent a pletyka, hogy a két film ugyanabban az univerzumban játszódik.

(hp )
 

A film producere az a Jason Blum, aki az utóbbi években olyan horrorokban működött közre, mint a Tűnj el!, a Boldog halálnapot!, az Üveg, a Halloween, az Upgrade, az Ouija vagy a Széttörve.

(hp )
 

A film rendezője, Jordan Peele a közösségi médiában leplezte le a film címét és első hivatalos poszterét.

(hp )
 

A Mi Jordan Peele második horrorfilmje a világszerte hatalmas sikert arató Tűnj el! után.

(hp )
 
Jordan Peele újfent nem tudott mellélőni és leszállította az idei év egyik leghidegrázósabb és legrémisztőbb horrorfilmjét, ami hála neki és Lupita Nyong’o zseniális játékának sokáig kísérteni fog minket álmunkban. több»
 
... fontos, részletgazdag, lenyűgöző alkotás. több»
 
Megannyi gondolatot ébreszt, hatását pedig még jóval a megtekintése után is képes éreztetni, ez pedig már önmagában is szép eredmény. több»