Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
62%

Mi (2019)

Us
Filmadatlap
 
27
Szereplők
52
Vélemények
26
Képek
5
Videók
Mi

Galéria (26)

Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Evan Alex
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o

Videók (5)

 
CruzRamos   2023. 02. 22.

legújabb vélemény

0

Peele eme műve már inkább a horror-zsáner alapjaihoz közelít. Több benne a jump scare és a horror műfajának alapjellemzői. De a rendező stílusa így is könnyen fellelhető. A legparább rész pedig egyértelműen a család a kocsifeljárón. De egyébként vann... több»

 
Kóborló   2022. 11. 26.

a nap véleménye

2
Tükörországból jöttünk

Jordan Peele neve nem oly rég felmerült egy másik horrorrajongó barátommal tartott beszélgetés során, miszerint hogy vajon van e olyan rendező a 21 századból, akinek a munkái, lesznek e olyan minőségi alkotások, mint mondjuk a 80-as években John Carp... teljes kritika»

 
Artemisia   2022. 08. 30.

a nap véleménye

6
Ellenség a tükörből

Jordan Peele a Tűnj el! egyöntetű sikere után egy jóval megosztóbb alkotással jelentkezett. A Mi talán kissebb réteget szólít meg, mint a Tűnj el!, de így is igazi Peele-film: szuggesztív, zsigeri félelemre építő horrorr, alaposan felvezett, lassan... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2019. 03. 23.

4

Aki néger emberkék fogócskázását akarja nézni 2 órán keresztül, bátran dobjon ki az ablakon pár ezer forintot, de igazából nettó időpocsékolás a film. Peele, mivel komikusként megbukott, mostanság filmrendezéssel foglalkozik. Első alkotása nem is vol... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 04. 15.

3
Nem horror, nem thriller, talán misztikus film, de nem menti meg a negatívumoktól...

Nagyon megosztott kritikákat olvastam még a film megnézése előtt, de nem akartam, hogy rányomja a bélyegét a véleményre, amíg nem láttam. Hozzászokhattunk már a Slasher és a Jumpscare filmekhez, amikből az elmúlt évtizedekben volt rendesen válogatniv... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 02.

2
Miért nem szeretem Jordan Peele-t!?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Először is beszéljük át, mi is az a Mi! Egy szatíra, ami az emberi társadalom rétegeiről, hibáiról és helyzetükről, sorsukról szól igen burkoltan és finoman. Persze Peele a szokásos rasszizmusát szépen beleépítette a filmbe, mint azt tette már korábban a Tűnj el és a Csuklyások - BlacKkKlansman filmeknél is. Misztikus is, hiszen azért érdekes, néha már-már démoni, túlvilági dolgokkal próbálják elterelni a figyelmünket a lényegről, és persze horror a hentelés és a sok gore jelenet miatt. Mi is a lényeg? SPOILER! Ugye vannak a felső, meg az alsó, eleven nyulakat lakmározó (fene a gusztusukat) emberek, akik megunták a lenti létet, és fel akarnak törni, feljönni a felszínre. Ezért elindulnak, és megölik a felső úgymond "tükörképüket". Valahogy nekem az egész nem jött át, bár nagyon jól indult, de folyamatosan átment egy művészeskedő és bohóckodó alkotásba. Kik is az alsó emberek? Emberek-e egyáltalán? Szóval Peele-n kívül szerintem mindenki belemagyaráz valamit. Amúgy a dolog, hogy mindenki a fenti mását öli meg, el is csúszik persze, de ez csak a legkisebb probléma. Műfajilag is behatárolhatatlan. Egyszóval, kedves Jordan, nem vagy jó rendező, és színészként is inkább egy "B" kategóriás fickó. De aki kedveli a munkásságát, semmiféleképpen se hagyja ki!

 
Eastern79   2021. 02. 27.

2
Friss vér

Jordan Peele a Tűnj el! megérdemelt sikere után újabb és nem kevésbé izgalmas filmmel rukkolt elő. Maradt a bevált receptnél: érdekes történet bontakozik ki lassan a szemünk előtt, ráadásul ügyesen úgy indít, mintha egy szimpla belezős horrorral lenne dolgunk, de nem Peele lenne, ha nem csavarna megint a történeten jó néhányat. Bár most nem volt annyira meglepő, mint a Tűnj el esetében, de még mindig messze kiemelkedik az átlag horrorfilm-klisék közül, és egy meglehetősen ironikus utalás is belekerült a filmbe, hiszen egy jól ismert humanitárius szervezet logójának nagy szerepe van a történetben, de spoiler lenne, ha ennél többet árulnék el. Ismét foglalkozik a lélek működésével, az emberi gyarlósággal, és persze ismét górcső alá veszi a fogyasztói társadalmat. A színészek továbbra is kiválóak, csakúgy, mint a forgatókönyv. Most humorból kevesebbet kapunk, kicsit más az atmoszféra, mégis sok dolgot felfedezni véltem, ami a rendező sajátossága, ritka, akinek rögtön a karrierje elején ennyire van stílusa, ráadásul friss és újszerű. Nem csalódtam, ismét egy meglepő, okos filmet kaptam, ami ezúttal véresebb, mint az elődje. Csak így tovább, Jordan!

A film összbevétele 254 664 460 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 90 745 265 forintot termelt.

 

A film rendezője, Jordan Peele ismét a hangját szolgáltatta a film egyik jelenetéhez, akárcsak mint a korábbi filmjénél, a Tűnj el!-nél.

(Kóborló )
 

A film rendezője, Jordan Peele egy interjú során elárulta, hogy a legtöbb inspirációt a filmjéhez az Alkonyzóna egyik epizódja (I. évad, 21. rész Mirror Image) szolgáltatta.

(Kóborló )
 

A Deep Cuts címet használták a filmhez a forgatása idején, és még amikor is ezt a címet használták, mikor a filmet elküldték a moziknak, és csupán a bemutató előtt változtatták meg.

(Kóborló )
 

A filmben látható fehér nyulak jelenléte egy utalás az Alice Csodaországban-ra.

(Kóborló )
 

Jordan Peele a szerepekre való felkészülés érdekében tíz filmet nézetett meg a stábbal. Ezek: Meghalsz újra!, Ragyogás, A Babadook, Valami követ, Két nővér, Madarak, Funny Games, Mártírok, Engedj be!, Hatodik érzék.

(hp)
 
A Mi emiatt néha túlgondoltnak, máskor alulfogalmazottnak hat, eredeti víziójával mégis odaszögez a moziszékbe. több»
 
... akkor élvezhetnénk legjobban, ha félre tudnánk tenni minden előzetes elvárásunkat, és önmagában élveznénk a filmet. Sajnos azonban önmagunkkal szemben nagyon nehéz győzelmet aratni. több»
 
A Mi című film hangulata azonban még így is hátborzongató és könnyed egyszerre, vagyis tökéletes kikapcsolódást tud nyújtani a legtöbb néző számára. Egy percig nem unatkoztam rajta, ami manapság nagy szó. több»