Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
33
Vélemények
26
Képek
5
Videók
Mi
 
HETEDIK   2019. 03. 23.

Aki néger emberkék fogócskázását akarja nézni 2 órán keresztül, bátran dobjon ki az ablakon pár ezer forintot, de igazából nettó időpocsékolás a film. Peele, mivel komikusként megbukott, mostanság filmrendezéssel foglalkozik. Első alkotása nem is volt rossz, de ez itt, kérem, egy rakás sz*r a javából. Se nem ilyesztő, se nem brutális, egy elvont marhaság az egész. Manapság a bűnrossz filmeket próbálják az egekig hype-olni, amivel csak azt érik el, hogy az ember óriásit csalódik és vékonyabb lesz a bukszája teljesen feleslegesen.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 04. 15.
Nem horror, nem thriller, talán misztikus film, de nem menti meg a negatívumoktól...

Nagyon megosztott kritikákat olvastam még a film megnézése előtt, de nem akartam, hogy rányomja a bélyegét a véleményre, amíg nem láttam. Hozzászokhattunk már a Slasher és a Jumpscare filmekhez, amikből az elmúlt évtizedekben volt rendesen válogatnivaló. Ez a misztikus thriller, ami helyenként még horrort is tartalmaz, véleményem szerint elég lassan döcögősen indult be, és jó ideig nem is értettük igazán, mi is történik, mert a film vége felé derülnek csak ki a csavarok, amik meghatározzák és megmentik a még menthetőt ebből a műből. Azt bátran kijelenthetjük, hogy a rendező Jordan Peele Tűnj el! című alkotása után, ami igazán jóra sikeredett, nagy reményekkel vártuk ezt a rendezést, de a köz... több»


 
indingo   2019. 04. 06.

A közepéig azt mondtam, hogy borzalom, de utána kezdett feljönni. Az utalások, az elgondolt történet és a zene bejött, de a megvalósított sztori, a helyenként kínossá váló jelenetek miatt közepes. A nagy csattanót a végén sejteni lehetett.

 
HercegPeter   2019. 06. 28.
Kit sajnáljak a végén?

Ez a film is abba a horrorkategóriába sorolható ahová az Engedj be! vagy az Örökség. Ezek mind-mind lélektanilag viselik meg a nézőket és nem arra megy, hogy folyamatosan megrémítse őket. Az utóbbi időkben, ezek egyre nagyobb teret nyernek, aminek én személy szerint örülök. Jellemző ezekre, hogy nagyon megosztják a közönséget, hiszen nem azok a tipikus horrorfilmek, amiket elvárnak. Valószínűleg ennél a filmnél az a néző legnagyobb problémája, hogy nem kap teljesen kielégítő választ a jelenségre. Próbálják ugyan elmagyarázni, de aki ezzel próbálkozik, az maga sem tudja, hogy pontosan kik ők. Szerintem ez az egyetlen megválaszolatlan kérdés marad a film végére. Én legalábbis a magam módján minden másra találtam valamilyen választ. Tetszett az a fajta újítás, ahogy az apa humorával próbáltak kicsit lazítani a feszültségen. Szinte egymaga is elég volt ahhoz, hogy egy ilyen filmből vígjátékot csináljon. Szerintem nagyszerűen lavírozott a poén és az izgalom között. Szintén kiemelendő a zene, ami igencsak hatásosra sikeredett. Talán nem hülyeség abban reménykedni, hogy egyszer jön egy folytatás, vagy jön egy másik film, de ebből a világból az események után.

 
Szilonka   2019. 07. 30.

a film jócskán tartalmaz a nyugalom megzavarására vonatkozó képi és hanghatásokat. A története nem olyan vészes a végén áll össze minden.

Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Evan Alex
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
 
Jordan Peele újfent nem tudott mellélőni és leszállította az idei év egyik leghidegrázósabb és legrémisztőbb horrorfilmjét, ami hála neki és Lupita Nyong’o zseniális játékának sokáig kísérteni fog minket álmunkban. több»
 
... fontos, részletgazdag, lenyűgöző alkotás. több»
 
Megannyi gondolatot ébreszt, hatását pedig még jóval a megtekintése után is képes éreztetni, ez pedig már önmagában is szép eredmény. több»

A film összbevétele 254 664 460 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 90 745 265 forintot termelt.

 

Jordan Peele a szerepekre való felkészülés érdekében tíz filmet nézetett meg a stábbal. Ezek: Meghalsz újra!, Ragyogás, A Babadook, Valami követ, Két nővér, Madarak, Funny Games, Mártírok, Engedj be!, Hatodik érzék.

(hp)
 

Lupita Nyong'o, Winston Duke és Yahya Abdul-Mateen II is a Yale School of Drama diákja volt, Nyong'o és Duke ráadásul ugyanabba az osztályba jártak.

(hp)
 

Lupita Nyong'o és Winston Duke második közös filmje a Fekete Párduc után.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.