Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
74%
Filmadatlap
 
26
Szereplők
56
Vélemények
15
Képek
13
Videók
 
jfruzsi97   2020. 10. 19.

legújabb vélemény

Egyszer nézhető. Sajnos nem nagy durranása, néha idegesítő volt. Horrornak nem nagyon mondanám, az aki nagyon fél az ilyenektől max megijedhet 1x

 
Deku   2018. 02. 15.

Brutálisan buta és szinte nézhetetlenné tette számomra a történet összevisszasága. Na bátran írhatom, hogy nem sűrűn láttam ehhez foghatót. Csak sajnos ez nem a jó értelemben véve kell venni. Teljesen alul teljesített a film minden téren.


 
mamiéstöti2   2018. 12. 06.

Számomra elég érdekes film volt, kicsit nehezen tudtam követni, de azért lekötött. A szereposztás is jó volt.

 
indingo   2017. 12. 25.

Annyira nem nagy szám a film. A folyton újra induló nap nagyon unalmas, mert mindent újra mutatnak. A csaj szinkronja idegesítő, eléggé nyávogós.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 03. 24.

Meglepően jó

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Számomra a Boldog Halálnapot! egy igazán pozitív csalódás. Izgalmas előzetese ellenére sem számítottam túl sok jóra tőle, hiszen a horror paródiák terén nem állunk túl jól. A Horrorra akadva filmek pl. inkább gagyik, mint ötletesek. Persze a Boldog H... teljes kritika»

 
Berto49   2018. 02. 24.

Javaslom, hogy a rendező, Christopher Landon azonnali hatállyal Lopkowitzra változtassa meg a nevét. Ugyanis túlzásnak tartom, hogy annyi időhurkos témájú film ötletéből „merített”. Néhány példa: „Idétlen időkig”, amiben a számomra nagyon ellenszenve... több»

 
HETEDIK   2017. 11. 21.

Lopkod ez mindenhonnan, igazából a Holnap határát akarták vegyíteni a Sikollyal, felemás végeredménnyel. Van néhány ügyes rendezői megvillanás, de összességében csak egy teljesen kiszámítható és átlagos tucat tinihorror lett, ami sokkal igényesebb filmek vénájából táplálkozik.

Jessica Rothe
Jessica Rothe
Jessica Rothe
Ruby Modine
Jessica Rothe
Jessica Rothe
Israel Broussard
Jessica Rothe
Jessica Rothe
Ruby Modine
Jessica Rothe
Jessica Rothe
Israel Broussard
Jessica Rothe
Israel Broussard
Jessica Rothe

A film összbevétele 56 300 000 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 112 584 345 forintot termelt. A hazai mozik összesen 84 398 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ugyan az a Tony Gardner tervezte a gyilkos baba maszkját, aki a Sikoly filmek ikonikus álarcát is.

(dailyfilmsan )
 

A film előzetesében a főszereplő csengőhangja 50Cent-In Da Club című száma volt, viszont a kész filmben teljesen más csengőhangot halhatunk! Ez azért lehetett hogy más volt, mert a stúdió nem tudta megszerezni az ehhez szükséges jogokat a dallal kapcsolatban!

(respect the movies)
 

A film költségvetése 4,8 millió dollár volt és jelenleg 115 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

A rendező, Christopher Landon ötlete volt a csecsemőmaszk. A direktor úgy tesztelte az ötletet, hogy ebben a maszkban ijesztegette kollégáit az irodában.

(hp )
 

A film eredeti címe "Half to Death" volt, ezt módosították később Happy Death Day-re (Boldog halálnapot).

(hp )
 

A filmet bevallottan az Idétlen időkig és a Sikoly inspirálta. A Boldog halálnapot voltaképpen ennek a két filmnek a sajátos ötvözése.

(hp )
 

A filmet már 2007-ben bejelentették, de a produkció akkor a fiókban került. A főszerepet eredetileg Megan Fox alakította volna.

(hp )
 

A forgatásnak a New Orleans-i Loyola University (Louisiana) adott otthont.

(hp )
 

A film a 2017-es év egyik legnagyobb meglepetése volt a mozipénztáraknál. A horror összesen 70 millió dollárt kaszált, miközben a költségvetése mindössze 4,8 millió volt.

(hp )
 

A filmet alapvetően pozitívan fogadták a kritikusok. A RottenTomatoes kritikaösszesítő portálon jelenleg 69%-on áll (2017. november).

(hp )
 
A Boldog halálnapot! ellenben csak profi amerikai munka, annak minden előnyével és hátrányával.
7/10 több»
 
A Boldog halálnapot! nem más, mint egy pedánsan összerakott Sikoly hasonmás, annak majd’ minden önreflexiójától mentesen. Nincs benne semmi visszataszító, de nem is nagyon érdekes. Másfél év múlva DVD-n jól fog jönni, ha nagyobb adag ruhát kell vasalni. 65/100 több»
 
A Boldog halálnapot! zseniális húzása egycsapásra kiemeli az átlagból a filmet, és bravúros posztmodern slasherré avanzsálja. 7/10 több»