Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
53

Péntek 13 (2009)

Friday the 13th
Filmadatlap
 
33
Szereplők
9
Vélemények
57
Képek
1
Videók
Péntek 13
 
ArpiHajdu és Réci   2019. 11. 13.

legújabb vélemény a nap véleménye

Crystal Lake-nél még mindig Jason a csúcsragadozó

:::CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: Azt hiszem, a Péntek 13 széria és ikonikus főszereplője, Jason Vorhees azok számára sem szorul bemutatásra, akik még életükben nem láttak egy horrorfilmet sem. Az 1980-ban indult franchise első darabja még alig több mint félmillió dolláros költségvetésből lapátolt össze majd’ 40 milliót; a slasher alműfaj megkerülhetetlen klasszikusa lett belőle, ennek eredményeképpen pedig 1990-ig bezárólag nem kevesebb, mint további hét Péntek 13 filmnek örülhetett a nagyérdemű. Ahogy az az esetek többségében lenni szokott, eme folytatások minőségében egy egyre romló tendenciát lehetett felfedezni, a széria – mondhatni – a kifulladás jeleit mutatta, hogy aztán az új év... több»

 
Kóborló   2019. 09. 14.

a nap véleménye

Újra itt van Péntek 13.

Az egyik kedvenc slasher karakterem Jason volt, ezért nagyon örültem, hogy ha csak újragondolás formájában is, de ismételten kapok egy Péntek 13-as filmet, hisz a 2001-es Jason X finoman szólva sem nyerte el sok ember tetszését, és a 2003-as Freddy vs. Jasonnek már a címéből is kiderül, hogy nem egy igazi Péntek 13-as filmet fogunk kapni. Két dolog is volt, ami a film megtekintése előtt bizakodásra adott okot, az egyik a rendező, Marcus Nispel, hisz pár évvel ezelőtt kellő minőségben tudott hozzányúlni egy másik igencsak klasszikusnak számító horrorfilmhez, méghozzá A texasi láncfűrészeshez. Az újításaival és, hogy sokkal pörgősebbre vette a történetet, de mindemellett kellő tiszteletet is é... több»


 
moov18   2016. 02. 03.

Nem valami bivalyerős film, hátast legalábbis nem dobtam tőle. Ráadásul vannak benne dolgok, amiket nem teljesen értek. Próbál erőszakos lenni, törekszik a brutalitásra, vérengzésre, ugyanakkor a történet szempontjából unalmas és lapos. Az előzetes alapján egy feszült, jól megrendezett horrort vártam, viszont amit kaptam az szöges ellentéte az előzetes elképzeléseimnek. Nem hatott kellőképp az idegrendszeremre, lehet bennem volt a hiba, mindenesetre én nem tudtam élvezni annyira. Zavaros volt, sokszor bosszantó, idegesítő. Voltak benne egészen hajmeresztő párbeszédek, semmitmondó jelenetek. A kaszabolások meglehetősen látványosra, elevenre sikerültek, emiatt adtam a három csillagot. Az izgalom, már ha lehet annak nevezni, elég későn érkezik meg a filmben, különben vontatott, üresjáratokkal teli alkotás, amit abszolút a vérrel és a kegyetlenkedéssel próbáltak eladni. A szereplők nem különösebben szimpatikusak, néha dühítőek, és azok a mondatok amiket a szájukba adtak egyszerre voltak szánalmasak és üresek. Röviden: ez a 2009-es Péntek 13. próbál erősen rámenni a látványára, elborzasztani, megrémiszteni és megbotránkoztatni, viszont ehhez nem volt elég az amit láttunk, többre lett volna szükség. Először is valamit érő színészekre, feszült légkörre, jól megírt forgatókönyvre, új rendezőre. Magyarán mindenre! Két csillagot szerettem volna adni, de a vajszívem legyőzött, Jason pedig túl kreatív volt, művészi módon irtotta az idegesítő bandát, így három.

 
Gyalog őrmester   2018. 04. 30.

Nekem tetszett! Nyilván nem ér fel az eredeti első résszel, de nekem tetszett ez modernizált feldolgozás.

 
Balint   2016. 02. 13.

Nem volt ez olyan rossz rész, bátran és méltóan nyúltak hozzá a karakterhez én már előre féltem, hogy mi lesz ebből de igazából sokkal rosszabbra számítottam ;)

A film összbevétele 91 379 051 dollár volt (imdb.com).

 

Az eredeti moziverzió hossza 97 perc, de további két változata is létezik, egy 102, illetve egy 106 perces. Ezek annyiban térnek el a moziba küldött változattól, hogy több szexet és erőszakos jelenetet tartalmaznak.

(Kóborló )
 

A Péntek 13.-as címe közel 24 perc után jelenik csak meg a filmben, e téren rekorder a horrorfilmek közt.

(Kóborló )
 

Jenna szerepére Scout Taylor-Comptont is meghallgatták.

(Kóborló )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.