Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
59%

Péntek 13 (2009)

Friday the 13th
Filmadatlap
 
31
Szereplők
15
Vélemények
57
Képek
1
Videók

Galéria (57)

Videók (1)

 
JRD   2022. 08. 23.

legújabb vélemény

0

Bevallom, nem tartozik a kedvenc történeteim közé Jason ámokfutása, de ha úgy van, azért szívesen megnézem. Főleg amikor horroréhségem felülkerekedik. Nem egy filmklasszis. Amolyan véres-tocsogós. De kikapcsnak jó. Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 11. 13.

a nap véleménye

1
Crystal Lake-nél még mindig Jason a csúcsragadozó

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Azt hiszem, a Péntek 13 széria és ikonikus főszereplője, Jason Vorhees azok számára sem szorul bemutatásra, akik még életükben nem láttak egy horrorfilmet sem. Az 1980-ban indult franchise első darabja még alig több mint félmillió dolláros költségve... teljes kritika»

 
Kóborló   2019. 09. 14.

a nap véleménye

3
Újra itt van Péntek 13.

Az egyik kedvenc slasher karakterem Jason volt, ezért nagyon örültem, hogy ha csak újragondolás formájában is, de ismételten kapok egy Péntek 13-as filmet, hisz a 2001-es Jason X finoman szólva sem nyerte el sok ember tetszését, és a 2003-as Freddy v... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2022. 06. 09.

3
Jason azért most sem piskóta.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Jared Padalecki, az Odaát sztárja már garancia volt a sikoltozó és álmodozó tinilányok körében. A neve szinte a sikerrel egyenértékű volt, mikor felkérték Clay szerepére, és Marcus Nispel jól tudta ezt. A film, amiben a hokimaszkos gyilkos, Jason Voo... teljes kritika»

1
 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 09. 07.

2
A paródiajellegű Jason X után legalább egy igazi hokimaszkos úriembert kaptunk Crystal Lake-nél

Egy újabb feldolgozása a 70 és 80-as évekbeli nagy slasher karaktereknek. Az ezredfordulót követően jó pár példa volt erre, hiszen ott volt A rémálom az Elm utcában vagy a 2018-as Halloween. Volt reboot vagy akár remake is ezek között. Említhetném a... teljes kritika»

 
Hámori Balázs Nézhetetlen  2020. 05. 26.

1
Siralmas

Őszinte leszek, nem láttam másik Péntek 13 filmet, csak ezt az egyet, de ez épp elég volt. Nekem eleve baromság, hogy Jason olyan, mint kb. a Terminátor, plusz teleportál. A színészek hozták azokat az idióta, irritáló és zsákmány állat karaktereket, amiket sikerült összehozni az íróknak. Az elején még azt hittem, hogy ha nem is fog lenyűgözni, legalább a szintet hozza, egy B kategóriát. Azzal is tisztában vagyok, hogy már 11 éves, de ez akkor is bocsánat, de sz*r volt. Nem, nem vagyok Texasi láncfűrész fan, és szeretem a horrort, de nem, ezt nem, amiben nincs szerethető karakter, mert vagy segg vagy életképtelen mind, aminek a története annyira van kidolgozva, mint egy óvodás rajza. Még slashernek is gyenge, basszus. Nem vártam tőle sokat, de azt a keveset se hozta, még rendesen nekem volt kínos, amit csináltak. Nem tudom ajánlani senkinek se.

 
moov18   2016. 02. 03.

1

Nem valami bivalyerős film, hátast legalábbis nem dobtam tőle. Ráadásul vannak benne dolgok, amiket nem teljesen értek. Próbál erőszakos lenni, törekszik a brutalitásra, vérengzésre, ugyanakkor a történet szempontjából unalmas és lapos. Az előzetes a... több»

A film összbevétele 91 379 051 dollár volt (imdb.com).

 

Az eredeti moziverzió hossza 97 perc, de további két változata is létezik, egy 102, illetve egy 106 perces. Ezek annyiban térnek el a moziba küldött változattól, hogy több szexet és erőszakos jelenetet tartalmaznak.

(Kóborló )
 

A Péntek 13.-as címe közel 24 perc után jelenik csak meg a filmben, e téren rekorder a horrorfilmek közt.

(Kóborló )
 

Jenna szerepére Scout Taylor-Comptont is meghallgatták.

(Kóborló )
 

A film rendezőjének, Marcus Nispelnek ez már a második klasszikus horrorfilm remake-je vol. 2003-ban ugyancsak ő rendezhette A texasi láncfűrészes újrafeldolgozását, szintén Michael Bay filmes cége, a Platinum Dunes égisze alatt.

(Kóborló )
 

A nyitóhétvégén 42,2 millió dollárt termelt Amerikában, ami rekordot jelentett az addig készített horror remake-ek közt.

(Kóborló )