2022.06.09 23:21 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 165x
3

Jason azért most sem piskóta.

Jared Padalecki, az Odaát sztárja már garancia volt a sikoltozó és álmodozó tinilányok körében. A neve szinte a sikerrel egyenértékű volt, mikor felkérték Clay szerepére, és Marcus Nispel jól tudta ezt.

A film, amiben a hokimaszkos gyilkos, Jason Voorhees szerepelt. Nem a legjobb, de nem is a legrosszabb része a sorozatnak, amiben Jason ezer, meg ezer módon szabdalja fel a füvező, szexelő, fiatal, kiéhezett és néha (na jó, mindig) kanos fiatalokat.

Jason azért most sem piskóta.

Friday the 13th.

20 év után ismét.

Egy remake, ami nem igazán sikerült olyan jól, mint ahogy a rajongók várták.

Persze ugyanolyan véres és brutális, mint ahogyan ezt már a különböző részekben megszokhattuk, de mégis...

Valami hiányzik ebből a részből is. Hogy mi? Hát az eredetiség és a mondanivaló hiánya.

Nincs dinamika, sablonos a halálozások sorrendje és ugyanazok a klisé hibák… Soha nem hiszi el senki, hogy Jason létezik, és elpusztít. Egysíkú vonalvezetés, és ezt a szépen kivitelezett hentelések sem sokat segítenek. Daniel Pearl az operatőr kézben tartja a filmet, de még mindig bajom van a fényekkel. Nem sötét tónusok uralkodnak, hanem néha szinte nem látunk semmit, ami nagyon nagy baj. A karakterek is unalmasak, laposak és arctalanok, könnyen felejthetők.

Ez alól csak Clay (Jared Padalecki), Jenna, (Danielle Panabaker) és Whitney (Amanda Righetti), Clay húga kivétel, a többiek szót sem érdemelnek. Igaz, azért Jason (Derek Mears ) megformálóját említsük meg, mert ő is megérdemli. Az izomember, a nagymellű és buta szőke (igaz, imádja a szexet) és a semmit sem értő jó fiú.

Nem ismerős? Nekem már a könyökömön jönnek ki. Igaz, Bree (Julianna Guill) keblei is alig fértek be a melltartójába néha. Mondjuk ez azért nem volt zavaró.

Egyszóval Jason levadássza őket egyesével, és ami egy kicsit zavaró az, hogy Jason fut, mint a zerge és csapdákat állít.

Neki pont ez volt a szexepilje, hogy sétált, de mindenhová, éppen időben odaért. De szerencsére a "zombi Jason" eltűnt, és ismét láthatjuk a halandó (de nem esendő) és emberi gyilkost.

Sajnos a sztori hiánya, és a bénácska színészek nem felfelé tolják az értékelésemet.

Mr. Voorhees! Visszavárjuk!

Damian Shannon, Mark Swift, Mark Wheaton és Victor Miller.

Ők voltak a forgatókönyvírók. Uraim, ez gyenge közepes.

Tessék összeszedni magukat!

Eper és kesudió.

64 Péntek 13  (2009)

horror | misztikus | thriller

A helyiek úgy gondolják, hogy az átok még mindig ott lebeg a Crystal Lake felett. Egy vállalkozó kedvű pár azonban mit sem törődve a múlttal újra megnyitja a tábor kapuit. Az... több»

3