Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

Péntek 13: II. rész (1981)

Friday the 13th Part 2
Filmadatlap
 
18
Szereplők
6
Vélemények
12
Képek
2
Videók

Galéria (12)

Videók (2)

 
stewie_griffin_2005   2021. 08. 29.

legújabb vélemény

1

Na ez a rész kicsit jobb lett, mint az első. Itt már végre Jason gyilkol. A szereplők nem rosszabbak, mint az első részben. Izgalmasabb is, mint az első, a végén az oltáros rész jó volt. 7/10

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 18.

2

Steve Miner kiválóan megoldotta a folytatást.Itt már maga Jason szabdalja fel áldozatait,igaz még nem a klasszikus maszkban,de már ő a hunyó.Erőteljes jump-cut-ok,gore jelenetek,és sötét,komor,félelmetes képsorok,torokszorító zenei aláfestéssel megsp... több»

1
 
Kóborló   2019. 06. 20.

1
Színre lép Jason

Az 1980-as Péntek 13. óriási siker lett mind anyagilag, mind kritikailag, ezáltal a gyártó stúdió szinte azonnal berendelte a folytatását, pedig eredetileg nem egy horror széria születése volt a célja a Paramount stúdiónak, ők kezdetben csak egy rész... teljes kritika»

 
Balint   2016. 02. 13.

1

Végre megjelenik Jason és végre elindul a legenda, habár ez a második rész én innen kezdem el számolni a sorozatot, mert az első rész inkább csak bemelegítés volt ;)

 
MissingnoxD   2016. 04. 15.

1

Na ezt a filmet hívom igazi borzongásnak. Már csak ha a film fejlécét nézem az oldalon amin Mrs.Voorhees látható elfog a borzongás. Zseniálisan jó folytatás főleg egy Horrornak! Én csak azt sajnálom hogy az előző rész főszereplője nem vállalta ennek a résznek a főszerepét is egy rajongója zaklatása miatt.

 
Terminátor6   2018. 06. 24.

0

Az első részt nálam nem tudja űberelni. Az akkor, amikor láttam az ütött, rendesen. És amikor egy filmet tulajdonképpen leforgatnak újra, azt én nem tudom, hogy pozitívumnak tekintsem-e. Ez történt ezzel a filmmel is: mivel nekem tetszett az első fel... több»

A film összbevétele 21 722 776 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet 1981. május 1-én mutatták be Törökországban.

(Zsolt Zsolt)
 

A filmben Jason karakterét két színész játszotta el, Warrington Gillette és Steve Dash. Warrington megsérült a forgatások közepe felé, ezért az eredetileg kaszkadőrének szerződtetett Dash alakította a hátralévő jelenetekben Jason karakterét.

(Kóborló )
 

A film legelején látható jelenetnél, ahol csak Jason lábát látjuk, a férfit egy nő alakítja, méghozzá a film jelmez tervezője, Ellen Lutther.

(Kóborló )
 

A film másfél millió dollárból készült el, és majdnem 22 millió dollárt hozott vissza. A kritikusoktól vegyes értékeléseket kapott.

(Bogi87)
 

Stan Winston maszkmester először elkezdett dolgozni a II. részen, de idő hiányában kilépett, ám a hűtőben lévő alkotás az ő keze munkája.

(Bogi87)