Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb "B-kategóriás film" filmek

Saját filmes lista készítése
#1

88 Fűrész  (2004)

(92) (59)

horror | misztikus | thriller

Egy kegyetlen, rejtőzködő és önjelölt erkölcscsősz az élet értékére szeretné megtanítani embertársait úgy, hogy lehetetlen helyzetekbe hozza őket. Előre kiszemelt áldozatait,... több»

A Fűrész I. az egyik kedvenc részem logikai felépítése, pörgőssége, fordulatossága miatt, és mert nem tocsog benne a vér. Lassan csepegteti az infót, de előbb-utóbb minden kiderül. A vége 1:33-nál valami fergeteges, elképesztő, bámulatos, hihetetlen. A szánk éppúgy tátva... több»
#2

87 A sárkány közbelép  (1973)

(19) (20)

akció | dráma | krimi | thriller

Bruce Lee mesteri harcművész, akinek húgát meggyilkolták. A harcos bosszút akar állni, ezért benevez egy eldugott szigeten megrendezett kung-fu bajnokságra. Az erődszerű szigetet és az... több»

Nem különösebben alkalmas részletes elemzésre, minthogy voltaképp nem egy explicit drámai darab – de ez a film Bruce Lee legismertebb és legkifejezőbb nagyjátékfilmje. Ezzel a kis rezümével szeretne tiszteletet nyilvánítani az utókor egy különleges személyiség, egy filozófus,... több»
#3

horror | thriller

A horror igazi mestereként számon tartott John Carpenter egyik klasszikusának főszereplője egy szellemileg visszamaradott férfi, Mike Myers, aki 1963-ban bestiális kegyetlenséggel... több»

John Carpenter. Kevés olyan élő személyt tudnék írni, aki oly mély nyomot tudott hagyni a horror műfajában, mint ő, hisz filmjei tulajdonképpen a 70-es évek végétől egészen a 90-es évek közepéig meghatározók voltak, bár talán inkább a korai alkotásai voltak azok, amikből... több»
#4

85 Sin City - A bűn városa  (2005)

(60) (17)

krimi | thriller

Netflix

Sin City egy korrupt és végtelenül romlott város, ahol a gyengéknek esélyük sincs a túlélésre. Mindeki vágyik valamire, van aki bosszúra, van aki megváltásra, és olyan is akad, akit... több»

Szörnyű és borzalmas. Ezt adnám címnek rögtön. Egyáltalán nem találták el a filmet, az alapok jók lettek volna azonban valahogy mégse tudták úgy kivitelezni, ahogy azt illett volna ehhez a filmhez. Sajnos számomra így erősen bukta
#5

85 Ed Wood  (1994)

(13) (24)

dráma | életrajzi | vígjáték

Ed Wood, vagyis Edward D. Wood Jr. egy igazi filmtörténeti legenda. Író, producer, színész és rendező egy személyben. Filmjeiben olyan sztárok tűntek fel, mint a Drakula filmek egykori... több»

Ed Wood a világ legrosszabb rendezője, akit most filmvászonra tettek, méghozzá korrekt módon. Tim Burton amúgy is a fura képek, sminkek és beállítások nagymestere, és ezt itt is megmutatja nekünk. Johnny Depp, Martin Landau és Bill Murray garancia a sikerre.
#6

83 Rémálom az Elm utcában  (1984)

(56) (19)

horror

TV-ben (Viasat6, csütörtök 01:33)

Nancy Thomson (Heather Langenkamp) átlagos kamaszlány, életét azonban váratlanul hátborzongató események sora kavarja fel. Rémálmok kezdik gyötörni, minden éjszaka sikoltozva,... több»

„A halottkém mit mondott? A klotyón van. Rókázik, mióta meglátta.” Sokak számára a Rémálom az Elm utcában első epizódja egy meghatározó horror-élmény volt, élükön Freddy Kruegerrel, aki sok álmatlan éjszaka okozója volt (a párom is így van ezzel, volt egy barátnője,... több»
#7

81 [Rec]  (2007)

(37) (10)

horror | katasztrófafilm | misztikus | thriller

Egy merész riporter (Manuela Velasco), és hasonlóan bátor operatőre a legújabb valóságshow elkészítésén dolgozik. Feladatuk, hogy kövessék a tűzoltókat, és filmre vegyék... több»

Először is, nem állnak a szívemhez túl közel a horror műfaján belül a found footage stílusú filmek, de van egy-két igazán kiemelkedő darabja és biztosan ki merem jelenteni, hogy az egyik ilyen kiemelkedő filmje, a 2007-ben bemutatott spanyol földről származó Rec lenne! Párszor... több»
#8

81 Az utolsó akcióhős  (1993)

(9) (12)

akció | fantasy | kaland | szatíra | vígjáték

Netflix | TV-ben (Film+, csütörtök 01:33)

Danny Madigan (Austin O'Brien) nagy rajongója Jack Slater (Arnold Schwarzenegger) nyomozónak, a filmhősnek. Egy alkalommal Danny varázslatos módon Jack filmjében találja magát, csakhogy a... több»

Nagyon tetszett a film. Különleges az ötlet, a megvalósítás igazán látványos, izgalmas, fordulatos. Fontos kórkép ez a film a társadalomról, a filmezésről, mégis könnyed szórakozás is egyben. Az üzenetei átjöttek, értjük, köszönjük! Kb. 50-szer láttam már, de bármikor... több»
#9

81 Magasfeszültség  (2003)

(17) (5)

horror

Marie (Cécile De France) és barátnője, Alex (Ma?wenn Le Besco) egyetemisták. Két szemeszter közötti szünetben vidékre utaznak, hogy meglátogassák Alex szüleit. A ház a semmi... több»

Alexandre Aja tehetsége, érzéke a horrorkészítéshez vitathatatlan. A kegyetlenkedést, brutalitást új, magasabb egyben művészi szintre emeli. Különösen egyedi alkotás ez a Magasfeszültség, egyrészt a film kimenetele miatt. Egyáltalán nem a megszokott, kiszámítható tömegcucc.... több»
#10

81 A köd  (1980)

(15) (12)

horror | thriller

A nyugati part egy kisvárosában hat meggyilkolt tengerész reinkarnálódott szelleme jelenik meg, s baljóslatú, halálos ködöt hoznak magukkal, mely az egész várost beborítja. Senki sem... több»

John Carpenter nem ok nélkül kapta meg a Horror Pápája megnevezést, hiszen pályája során olyan kultikus mozikat tett le az asztalra, mint jelen film is. A köd pedig egy vérbeli kísértettörténet, melybe Carpenter beleviszi utánozhatatlan, kissé B-filmes stílusát. Nagyon érdekes a... több»
#11

horror | road movie

Sally és Franklin Hardesty barátaikkal együtt elindulnak, hogy felkeressék nagyapjuk sírját, amit a hírek szerint megbolygattak. Út közben különösebbnél különösebb dolgok... több»

Kifejezetten szeretem Tobe Hoopert. Szerintem a műfaj zsenije... És a láncfűrészes mészárlás egy kiemelkedő film, korát megelőző technikai elemekkel rémisztget. A színészek nem tettek rám nagy benyomást, de maga az egész úgy nagyon egyben van.
#12

80 Tökéletes katona  (1992)

(7) (9)

akció | sci-fi

Egy vietnami falu lemészárlása során Luc, egy amerikai katona konfliktusba keveredik a felettesével, az őrült Scott őrmesterrel. A konfliktusban mindkét férfi az életét veszti.... több»

A katonás filmek között és Van D. között talán ez a legjobb film amit Dolph L. tesz felemelőbbé és megunhatatlanná én többször láttam és nagyon szeretem remek film szerintem :)
#13

80 Péntek 13: II. rész  (1981)

(6) (8)

horror | misztikus | thriller

Amikor már azt hitted, hogy biztonságos visszamenni a táborba... itt a még szívdobogtatóbb borzalom! Öt évvel a Kristály-tavi táborban történt szörnyű vérfürdõ után már csak a... több»

Steve Miner kiválóan megoldotta a folytatást.Itt már maga Jason szabdalja fel áldozatait,igaz még nem a klasszikus maszkban,de már ő a hunyó.Erőteljes jump-cut-ok,gore jelenetek,és sötét,komor,félelmetes képsorok,torokszorító zenei aláfestéssel megspékelve.A színészi munka itt... több»
#14

79 Menekülés New Yorkból  (1981)

(12) (15)

akció | kaland | sci-fi

Netflix

A jövőben járunk, Manhattan a világtól elkerített börtön, ahol a legvérszomjasabb bűnözőket tartják összezárva. A szökés lehetetlen. Így amikor az elnöki különgép épp a... több»

Hát, igazából ez a film nem nyűgözött le. Pedig szeretem az akció és sci-fi filmeket, de ez valahogy egészen más témát érintett szerintem. A filmben egy jövőbeni világképet, "börtönt" kapunk. Na ez már nem egy olyan alap, amire annyira lehetne építeni. És a börtönben... több»
#15

79 Amerikai nindzsa  (1985)

(4) (2)

akció | kaland | romantikus

Joe Armstrongot a Távol-Keleti harcművészetek mesterét és semmitől sem visszariadó társát, Curtis Jacksont veszélyes küldetése a csodás trópusi paradicsomba vezérli. Itt... több»

wooow, ez volt az első akciófilm, amit anno megengedtek megnézni a szüleim. nagggyon joooo. a folytatások már nem kellettek volna, de ez ütős
#16

78 Mézengúz  (2007)

(16) (13)

animáció | családi | kaland | szatíra | vígjáték

Netflix

Barry  a méhecske most fejezte be tanulmányait, és készül kilépni a nagybetűs életbe. Szomorúan tapasztalja azonban, hogy a dolgos méhhétköznapok közel sem olyan kecsegtetőek,... több»

Aranyos film ez alapvetően. Azt az egyet nem értem, hogy most végül a lány meg a méhecske egymásba szerettek? Vagy mi van? Minden esetre nem lehet túl hosszú életű a kapcsolat. De más szempontból meg szerintem egészen elfogadható film, ez az egész környezetvédelmi tanulság, amit... több»
#17

78 Holtak hajnala  (1978)

(13) (22)

horror | szatíra | thriller

Ha a pokol megtelt, a halottak a földön fognak járni. A zombik immár elszabadultak, seregeik elözönlik, és rettegésben tartják a világot. Négy túlélő egy bevásárlóközpontban... több»

"Ha nincs hely a pokolban, a holtak majd a Földön járnak." George A. Romero 1968-ban friss vért fecskendezett a zombifilmes zsánerbe Az élőhalottak éjszakájával, ám hiába beszélünk egy műfajtörténeti jelentőséggel bíró alkotásról, tíz évet kellett várni ahhoz, hogy a... több»
#18

78 Köpök a sírodra  (2010)

(26) (2)

horror | thriller

Jennifer könyvet ír, és az efféle alkotómunkához nem a legjobb környezet egy nyüzsgő nagyváros, így egy időre egy nyugodt erdei kis házba költözik. A helybélieknek rögtön... több»

Sportszerűtlen félkritika következik kivételesen a részemről, ugyanis annyira jellegtelen, szürke filmnek éreztem az I Spit on Your Grave-et, hogy nem sokkal a vége előtt inkább kilőttem.
#19

77 A kaptár  (2002)

(28) (16)

akció | horror | sci-fi

Egy óriási föld alatti genetikai üzemben halálos vírus üti fel a fejét. A Kaptárt irányító komputer, a Vörös Királynő lezárja az üzemet, nehogy kikerüljön a vírus, ennek... több»

Már-már egy igazán erős és kultikus sorozatnak számít, ha meghalljuk a Resident Evil kifejezést. Mind a filmjeit illetően, vagy a videojáték sorozatát, amelyet 1996-ban indítottak útjára, és azóta rengeteg rész készült belőle. 2002-ben pedig a megfilmesítése is megtörtént,... több»
#20

akció | krimi | thriller

HBO GO | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

A Sin City: Ölni tudnál érte új szálakkal gazdagítja a bűnös város történetét. A cselekmény ott folytatódik, ahol az előző rész befejeződött. Az események Marv (Mickey Rourke)... több»

Minden elemet láttunk már az első részben, de így látványos és hangulatos lett a film. A cselekmény az első részhez képest egyszerűbb, kiszámíthatóbb, kevesebb az akció. A karakterábrázolás sekélyesebb,a karakterek sablonosak, pl. Eva Green karaktere roppant sztereotip.