Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
79

A majmok bolygója: Forradalom (2014)

Dawn of the Planet of the Apes
Filmadatlap
 
29
Szereplők
48
Vélemények
28
Képek
18
Videók
 
hsanya182   2015. 10. 02.

"Az éremnek két oldala van." Hasonlítunk a majmokhoz, megfigyelhető mindkét oldalon a tipikusan emberi tulajdonságok (persze emberek készítették a filmet!), igaz a majmok mégis próbálnak nem ember módján viselkedni, ami végül nem sikerül :) Vannak a majmok és az emberek között (mint a etnikum vagy a menekültek között is) jók és rosszak, és lehet egy rossz tulajdonságú egyed miatt haragszik az egész "faj" az összes többire, tipikus film, amelytől az emberiség soha nem fog elszakadni, sablon avagy életünk része... Összességében egy elviselhető, tipikus a moziba invitáló amerikai film, néhány izgalmas résszel, a közepe kicsit leül, de egynek elmegy, 20-25 évesen biztos jobban élveztem volna :)

 
indingo   2017. 04. 11.

Picit már sok nekem a majmok bolygója filmek. Régen készült pár film, most a 21. századiak pedig túl akarják ezeket licitálni. A története sem volt egy eget rengető.


 
citizenfour99   2016. 03. 11.

Nekem tetszett, mivel szeretem a majmok bolygoja történeteket, egyebkent nem egy kiemelkedő alkotás.

 
MMcFly2015   2017. 07. 13.

A nagyszerű előző részét is sikerült túlszárnyalnia. Rögtön a film eleje letisztázza, mennyi idő telt el a Lázadás óta, és miként pusztult ki az emberek nagy része. Szépen érzékelteti az apoklalipszis körülményeit, és az első rész vége jelenetén látható Golden Gate híd leélt - lepusztult állapotával is érzékeltetik a tragédiát. Drámailag még mindig igen erős alkotás, a tökéletes CGI tesz hozzá, de külön ki kell emelni Gary Oldman játékát. Nem főszereplő, de amikor képernyőn van, erősen hat az emberre. Például, mikor a törött laptopján nézi a néhai családját, egyenesen szívbemarkoló. Ami kifejezetten tetszik ebben a folytatásban, hogy nincs jó és rossz oldal. Mindenkinek a motivációja kész érvekkel van alátámasztva...Lehet ezt már én komplikálom túl, de a film végét leszámítva, néhol jelen lévő egyszerűbb filmzene többször eszembe juttatta a Chalton Hestonos alkotást. Rengeteget tesz hozzá a Majmok bolygója univerzumhoz, és erős a gyanúm, hogy jó úton járunk a tökéletes trilógia felé. Szépen felvázolta a háború okát, és izgatottan várom a folytatást!!! Zseniális.

 
Milanman   2015. 02. 09.

Az első részhez hű, remek, akció-dús, intelligens folytatás, fantasztikusan összerakott majomkarakterekkel, remek poszt-apokaliptikus látvánnyal, izgalmas sci-fi ötletekkel. A múlt nyár egyik legjobb blockbustere, erősen ajánlott!

Jason Clarke
Kodi Smit-McPhee
Kirk Acevedo
Keri Russell
Jason Clarke
Kodi Smit-McPhee
Gary Oldman
Jason Clarke
Jason Clarke
 
2014 nyarán a Forradalom végül megérkezett, és minden túlzás nélkül állíthatom, hogy végül nagyobb felfordulást okozott, mint az elődje – bár hazánkban ennek részint pont a rajongók örültek a legkevésbé. több»
 
Mindent összevetve, bár a második rész bár elmarad az első színvonalához képest, a szórakozás itt is garantált, az értékes elemeket pedig ki tudjuk hámozni azok közül a rétegek közül, amelyeket talán hiba volt a filmbe préselni. A széria következő része 2017-ben érkezik..

Értékelés: 7/10 több»
 

A Rotten Tomatoes oldalán 90%-os értékelést kapott 280 kritika alapján.

(Bogi87 )
 

Elég magas költségvetésből gazdálkodhatott a stáb: 170 millió volt a büdzsé, ahhoz képest a bevétel pedig 710,644,566 dollár lett.

(citizenfour99 )
 

A film a kritikai minősítések alapján a metacritic-on 79, a rottentomatoes-on pedig 90%-os.

(citizenfour99 )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.