Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
79%

A majmok bolygója: Forradalom (2014)

Dawn of the Planet of the Apes
Filmadatlap
 
32
Szereplők
52
Vélemények
28
Képek
2
Videók
 
Norbert93   2021. 02. 04.

legújabb vélemény

0

Az eddig kis túlzással hibátlan A majmok bolygója előzményfilmek kissé kifulladtak, és a harmadik részre már nem tudták azt a kifogástalan minőséget nyújtani, mint előzőleg. Félreértés ne essék, a Forradalom izgalmas és jó film lett, de az első két r... több»

 
hsanya182   2015. 10. 02.

2

"Az éremnek két oldala van." Hasonlítunk a majmokhoz, megfigyelhető mindkét oldalon a tipikusan emberi tulajdonságok (persze emberek készítették a filmet!), igaz a majmok mégis próbálnak nem ember módján viselkedni, ami végül nem sikerül :) Vannak a ... több»


 
indingo   2017. 04. 11.

0

Picit már sok nekem a majmok bolygója filmek. Régen készült pár film, most a 21. századiak pedig túl akarják ezeket licitálni. A története sem volt egy eget rengető.

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 12.

0

A modern kori feldolgozás trilógia második része. Nagyon jó, izgalmas, és rengeteg problémát feszeget, nekünk, embereknek is fontos mondanivalót tartogat. Miért történt meg mindez? Megakadályozhattuk volna Visszafordítható? Rengeteg kérdés, és a trilógia szinte mindenre választ ad, ebben a részben is sok dolog kiderül.

 
citizenfour99   2016. 03. 11.

0

Nekem tetszett, mivel szeretem a majmok bolygoja történeteket, egyebkent nem egy kiemelkedő alkotás.

 
MMcFly2015   2017. 07. 13.

0

A nagyszerű előző részét is sikerült túlszárnyalnia. Rögtön a film eleje letisztázza, mennyi idő telt el a Lázadás óta, és miként pusztult ki az emberek nagy része. Szépen érzékelteti az apoklalipszis körülményeit, és az első rész vége jelenetén láth... több»

 
Milanman   2015. 02. 09.

0

Az első részhez hű, remek, akció-dús, intelligens folytatás, fantasztikusan összerakott majomkarakterekkel, remek poszt-apokaliptikus látvánnyal, izgalmas sci-fi ötletekkel. A múlt nyár egyik legjobb blockbustere, erősen ajánlott!

Galéria (28)

Jason Clarke
Kodi Smit-McPhee
Kirk Acevedo
Keri Russell
Jason Clarke
Kodi Smit-McPhee
Gary Oldman
Jason Clarke
Jason Clarke

Videók (2)

A film összbevétele 710 644 566 dollár volt (imdb.com).

 

A Rotten Tomatoes oldalán 90%-os értékelést kapott 280 kritika alapján.

(Bogi87)
 

Elég magas költségvetésből gazdálkodhatott a stáb, 170 millió volt a büdzsé. A bevétel 710 644 566 dollár lett.

(citizenfour99)
 

A film a kritikai minősítések alapján a metacritic-on 79, a rottentomatoes-on pedig 90%-os.

(citizenfour99)
 

Az előző filmben, a Lázadás-ban a Dr. Will Rodman alakító színész feltűnik egy caemo erejéig Ceaser videójában.

(citizenfour99)
 

A könyv, amit Alexander Maurice-nak ad, Charles Burn Black Hole című regénye, amelynek cselekménye sokban hasonlít a Majmok bolygójához.

(kázsé)
 

A "Koba", Casear hataloméhes társának neve Sztálin egyik beceneve volt.

(kázsé)
 

Maurice-t, az orangutánt Maurice Evansről nevezték el, aki az 1968-as, A majmok bolygója című filmben játszotta Dr. Zaius szerepét.

(kázsé)
 

Gary Oldman eredetileg a 2001-es, A majmok bolygója című filmben az egyik majmot alakította volna, de a szerepet végül Tim Roth kapta.

(kázsé)
 

Az előző filmmel ellentétben itt a legtöbb jelenetet külső helyszínen vették fel. A majmokat játszó színészek elmondása szerint különleges ruháikban minden alkalommal nagyon megizzadtak.

(kázsé)
 

A film 2026-ban játszódik.

(kázsé)
 
2014 nyarán a Forradalom végül megérkezett, és minden túlzás nélkül állíthatom, hogy végül nagyobb felfordulást okozott, mint az elődje – bár hazánkban ennek részint pont a rajongók örültek a legkevésbé. több»
 
Mindent összevetve, bár a második rész bár elmarad az első színvonalához képest, a szórakozás itt is garantált, az értékes elemeket pedig ki tudjuk hámozni azok közül a rétegek közül, amelyeket talán hiba volt a filmbe préselni. A széria következő része 2017-ben érkezik. több»