Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
60
Filmadatlap
 
36
Szereplők
11
Vélemények
26
Képek
13
Videók
 
HETEDIK   2019. 11. 02.
Terminátor 3/2

Ha kikapcsoljuk az agyunkat, egyszeri szórakozásra alkalmas, de ha belegondolunk, hova jutott ez a széria, az ember inkább elsírná magát. Olyan érzésem van, mint a Csupasz pisztoly filmeknél, amikor a cím után 2,5 vagy 33/1/3 van. Mert ugyebár ez egy olyan folytatás akar lenni, ami a T2 utáni folytatásokat figyelmen kívül hagyja, ezzel szembeköpve saját magát. Tehát találóbb cím lett volna a T3/2. Ami a filmet illeti, borzalmas. A történet olyan szinten gagyi, hogy akár egy Terminátor paródia is lehetne. Nyíltan lopkod a T2-ből, persze Cameron producerkedése alatt ez nem is meglepő, meg ugye a korábbi folytatások is nyúlnak belőle rendesen, tehát ezen ne is akadjunk fenn. Visszakapjuk a rob... több»

 
Lubi   2019. 10. 31.
Hasta la vista Terminátor franchise

Ismét egy régi nagy klasszikus kapott újabb folytatást. Az eredeti szereplők közül Arnold Schwarzenegger és Linda Hamilton is visszatértek legikonikusabb szerepükben a franchise immár hatodik felvonásában. A rendezésért ezúttal a Deadpoolt is levezénylő Tim Miller volt a felelős. A Sötét végzet alcímmel ellátott epizód pedig a Terminátor 2 – Az ítélet napja közvetlen folytatásaként, a többi filmet figyelmen kívül hagyva veszi fel a fonalat. Az eredeti filmek – különösképpen a második rész – máig az akcióműfaj megkerülhetetlen csúcsai, mind technikai innováció és megvalósítás, mind történetvezetés terén. Ezt a sikerhullámot igyekezett meglovagolni eddig az összes folytatás, miután James Camer... több»


 
kozse48   2019. 11. 03.
Hát ez van

Szóval valamennyi Terminátor filmet láttam, és úgy gondolom, hogy amíg a T1 hozta szenzációs ötletet, a T2 a szenzációs új technikát (CGI), a T3 egy fogyasztható forgatókönyvet - ebben a filmben semmi új nincs. Az akciók öncélúak, a szereplők közül nem tudunk senki se szimpatizálni, se drukkolni, s antiszimpatizálni - egy sima átlagos B2 kategóriájú akciófilmet látunk. Sajnos. Úgy gondolom, a szereplők tisztességgel hozták, amit a rendező javallt- de amúgy a végtelenségig unalmas karakterek, a beköpések erőltettetek. Bár, szerintem itt a legnagyobb hiba, hogy a forgatókönyv egyszerűen unalmas. Ennyi. Vagy hagyjuk békin szegény Terminátort, vagy találjunk jó történetet. Ja, itt jegyzem meg, Mark F. Wilson (amúgy tudtommal echte magyar író) Terminátor története (A pusztítás démona) bőven megérne egy filmforgatókönyvet, a könyv sztorija eredeti, új szereplőkkel, folyamatos, kapcsolódó történettel. Ez az izés, hogy üldözés aztán az erőlködő jó halálával győz - kevés. Kevés volt.

 
Pisti801227   2019. 10. 28.
Bevált recept – jó a kaja, de semmi extra

Mivel angolul már megnézhető a film, a széria rajongójaként nem bírtam tovább várni, naná, hogy megnéztem. Próbálok spoiler mentesen írni, de nem lesz könnyű. Kezdeném azzal, hogy a film szerintem jobb, mint az utolsó, szerintem bőven nézhető két rész, kicsit talán a harmadik résztől is jobb, de senki ne várja, hogy jobb, mint az első kettő. A történet ugyebár a 3-4-5. részt törli, ami nem tudom, jó ötlet-e, a Genisys-ben legalább dramaturgiája volt a változásoknak. Mindenesetre jó felütéssel indul, jó ötlet a mexikói szál, az új terminátor ötletes, bár a Genisys gonosz John Connorját nem übereli nálam (az jó húzás volt), a két öreg egyáltalán nem izzadságszagúan lett a történetbe szuszakol... több»

 
Ms. Akárki   2019. 12. 01.

Szinte sértő ez a nagyon egyszerűcske és egysíkú film a kultikus elődjéhez képest. Női erős karakterekkel próbálták meg eladhatóbbá tenni a filmet de még ez sem segített rajta. Akik a régebbi filmeket szerették azok megnézik de egyszernézős felejthető alkotás lett. Kár érte.

Linda Hamilton
Mackenzie Davis
Natalia Reyes
Arnold Schwarzenegger
Linda Hamilton
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Gabriel Luna
Arnold Schwarzenegger
Linda Hamilton
Gabriel Luna
Mackenzie Davis
 
Terminátor: Sötét végzet feltette az i-re a pontot és tökéletes egységet alkot az 1984-es és 1991-es korábbi részekkel. több»
 
Tim Miller főként az akciók miatt volt jó választás, az autós és repülős üldözéseket, valamint a könnykicsordulós akciókoreográfiákat kifejezetten ütősre és dinamikusra hangszerelte. Itt azonban nagyjából vége is a pozitívumoknak, a fent felsorolt hiányosságok sajnos rányomják bélyegüket a filmre, és ezért lett a Sötét végzet „csupán” egy szórakoztató, de könnyen felejthető Terminátor-folytatás. több»
 
Éreztem Tim Millerben az igyekezetet és a tiszteletet, amit a film múltja diktált neki, de ki kell mondanunk most már – és ezzel magam ellen beszélek, hisz gyermekkorom kedvenc hőse volt a T 800-as modell –, hogy el kell engedni ezt a franchaise-t, mert egyszerűen már nincs benne több… sajnálom. több»

A film 186 341 371 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 117 367 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Tim Miller rendező elmondása szerint Linda Hamilton a forgatás elején állandóan mosolygott, amikor puskával a kezében forgatta az akciójeleneteket. A rendező kénytelen volt figyelmeztetni a színésznőt, hogy próbáljon meg "keményebb" arcot vágni.

(hp)
 

A film cselekménye 2022-ben játszódik.

(hp)
 

A Terminator: Sötét végzet a 1984-es Terminator bemutatásának 35. évfordulóján került a mozikba.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.