Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
58%

Terminator: Sötét végzet (2019)

Terminator: Dark Fate
Filmadatlap
 
33
Szereplők
25
Vélemények
25
Képek
12
Videók

Galéria (25)

Linda Hamilton
Mackenzie Davis
Natalia Reyes
Arnold Schwarzenegger
Linda Hamilton
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Gabriel Luna
Arnold Schwarzenegger
Gabriel Luna
Mackenzie Davis

Videók (12)

 
SzupiMester   2022. 07. 12.

legújabb vélemény

0

Szerintem hozta a Terminator-érzést, rendben volt. Mintha az első rész néztem volna. :)

 
HE7EDIK   2019. 11. 02.

a nap véleménye

4
Terminátor 3/2

Ha kikapcsoljuk az agyunkat, egyszeri szórakozásra alkalmas, de ha belegondolunk, hova jutott ez a széria, az ember inkább elsírná magát. Olyan érzésem van, mint a Csupasz pisztoly filmeknél, amikor a cím után 2,5 vagy 33/1/3 van. Mert ugyebár ez egy... teljes kritika»

 
Lubi   2019. 10. 31.

a nap véleménye

3
Hasta la vista Terminátor franchise

Ismét egy régi nagy klasszikus kapott újabb folytatást. Az eredeti szereplők közül Arnold Schwarzenegger és Linda Hamilton is visszatértek legikonikusabb szerepükben a franchise immár hatodik felvonásában. A rendezésért ezúttal a Deadpoolt is levezén... teljes kritika»

 
Artemisia   2020. 08. 01.

5
Tisztességes folytatás

A Terminátor az egyik leghányatottabb sorsú franchise, mely valaha készült, és talán hozzá köthetők a legbotrányosabb folytatások a filmtörténetben (pl. Megváltás, Genisys). A széria neve már-már az alacsony színvonalú, megélhetési célú csontlerágás... teljes kritika»

 
Norbert93   2020. 04. 30.

1
Ha nem csak a bevétel utáni sóvárgásról szólt volna...

A Terminátor franchise-nak még mindig csak két része van (erős túlzással három a nem is olyan rossz Gépek lázadásával), minden folytatás sablonos, erőltetett és a látványon, valamint Arnoldon kívül nem is tud felmutatni semmit. Messziről érzik a bőrlehúzás, számomra a Terminátor széria ott ért véget, amikor a T100-as like-ot mutatva elmerült a kohóban.

 
Ms. Akárki   2019. 12. 01.

0

Szinte sértő ez a nagyon egyszerűcske és egysíkú film a kultikus elődjéhez képest. Női erős karakterekkel próbálták meg eladhatóbbá tenni a filmet de még ez sem segített rajta. Akik a régebbi filmeket szerették azok megnézik de egyszernézős felejthető alkotás lett. Kár érte.

 
harnas1207 Nézhetetlen  2022. 02. 14.

0

A politikai korrektséghez vártam volna még egy színes bőrű terminátort… Borzalmas, idegesítő és rendkívül béna sokadik bőrlehúzás. Nem vagyok Terminátor-rajongó, de feltételezem, hogy ez számukra sokkal nagyobb arconcsapás lehetett.

1

A film 188 249 866 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 118 858 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Felmerült az ötlet, hogy Arnold Schwarzenegger nem kiborg lesz, hanem ember, akiről a T-800-asokat mintázták. Végül az eredeti Terminátorként tért vissza.

(Artemisia )
 

Eredetileg egy 18 éves mexikói lányt kerestek Dani szerepére, végül Natalia Reyes kapta meg a szerepet, aki kolumbiai származású, és 31 éves volt a forgatás idején.

(Artemisia )
 

Cameron és Schwarzenegger közösen találták ki, hogy a T-800-as civil foglalkozása függönykereskedő legyen.

(Artemisia )
 

Gabriel Luna annak érdekében, hogy a T-800-as minél félelmetesebb és méltóbb ellenfelének bizonyuljon, Ted Bundy és Richard Ramirez sorozatgyilkosok történeteiből merített.

(Artemisia )
 

Gabriel Luna olyan komolyan vette a szerepét, hogy leszokott a dohányzásról az edzésterv kedvéért.

(Artemisia )
 
Ha ez a maximum, ami az új évezredben kihozható a mítoszból, akkor jobb, ha ezzel a filmmel végleg el is búcsúzunk tőle. több»
 
A film legélvezhetőbb pillanatai azok, amikor a nosztalgia mellé némi önirónia is társul. több»
 
A pazar színészi játék, a lendületes és akciódús vágás, illetve a nosztalgiafaktor és a zseniális hangkeverés miatt a Sötét végzet valóban a harmadik legjobb epizóddá avanzsálódott. több»