Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
63%
Filmadatlap
 
33
Szereplők
19
Vélemények
26
Képek
13
Videók
 
Artemisia   2020. 08. 01.

legújabb vélemény

Tisztességes folytatás

A Terminátor az egyik leghányatottabb sorsú franchise, mely valaha készült, és talán hozzá köthetők a legbotrányosabb folytatások a filmtörténetben (pl. Megváltás, Genisys). A széria neve már-már az alacsony színvonalú, megélhetési célú csontlerágás... teljes kritika»

 
HETEDIK   2019. 11. 02.

a nap véleménye

Terminátor 3/2

Ha kikapcsoljuk az agyunkat, egyszeri szórakozásra alkalmas, de ha belegondolunk, hova jutott ez a széria, az ember inkább elsírná magát. Olyan érzésem van, mint a Csupasz pisztoly filmeknél, amikor a cím után 2,5 vagy 33/1/3 van. Mert ugyebár ez egy... teljes kritika»


 
NGN   2020. 01. 26.

Nem lenne rossz az alapötlet a megváltozott jövőröl, de konkrétan megint az van, hogy leforgatták az első és a második részt, zanzásítva a mai modern kor igényeihez mérve. Sok újat nem ad, láttuk már, Arnie pedig mehetne már nyugdíjba. Meg az egész franchise.

 
Ms. Akárki   2019. 12. 01.

Szinte sértő ez a nagyon egyszerűcske és egysíkú film a kultikus elődjéhez képest. Női erős karakterekkel próbálták meg eladhatóbbá tenni a filmet de még ez sem segített rajta. Akik a régebbi filmeket szerették azok megnézik de egyszernézős felejthető alkotás lett. Kár érte.

 
Lubi   2019. 10. 31.

a nap véleménye

Hasta la vista Terminátor franchise

Ismét egy régi nagy klasszikus kapott újabb folytatást. Az eredeti szereplők közül Arnold Schwarzenegger és Linda Hamilton is visszatértek legikonikusabb szerepükben a franchise immár hatodik felvonásában. A rendezésért ezúttal a Deadpoolt is levezén... teljes kritika»

 
Norbert93   2020. 04. 30.

Ha nem csak a bevétel utáni sóvárgásról szólt volna...

A Terminátor franchise-na még mindig csak két része van (erős túlzással három a nem is olyan rossz Gépek lázadásával), minden folytatás sablonos, erőltetett és a látványon, valamint Arnold-on kívül nem is tud felmutatni semmit. Messziről érzik a bőrlehúzás, számomra a Terminátor széria ott ért véget amikor a T100-as like-ot mutatva elmerült a kohóban.

 
kozse48   2019. 11. 03.

Hát ez van

Szóval valamennyi Terminátor filmet láttam, és úgy gondolom, hogy amíg a T1 hozta szenzációs ötletet, a T2 a szenzációs új technikát (CGI), a T3 egy fogyasztható forgatókönyvet - ebben a filmben semmi új nincs. Az akciók öncélúak, a szereplők közül nem tudunk senki se szimpatizálni, se drukkolni, s antiszimpatizálni - egy sima átlagos B2 kategóriájú akciófilmet látunk. Sajnos. Úgy gondolom, a szereplők tisztességgel hozták, amit a rendező javallt- de amúgy a végtelenségig unalmas karakterek, a beköpések erőltettetek. Bár, szerintem itt a legnagyobb hiba, hogy a forgatókönyv egyszerűen unalmas. Ennyi. Vagy hagyjuk békin szegény Terminátort, vagy találjunk jó történetet. Ja, itt jegyzem meg, Mark F. Wilson (amúgy tudtommal echte magyar író) Terminátor története (A pusztítás démona) bőven megérne egy filmforgatókönyvet, a könyv sztorija eredeti, új szereplőkkel, folyamatos, kapcsolódó történettel. Ez az izés, hogy üldözés aztán az erőlködő jó halálával győz - kevés. Kevés volt.

Galéria (26)

Linda Hamilton
Mackenzie Davis
Natalia Reyes
Arnold Schwarzenegger
Linda Hamilton
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Gabriel Luna
Arnold Schwarzenegger
Linda Hamilton
Gabriel Luna
Mackenzie Davis

Videók (13)

A film 188 249 866 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 118 858 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Felmerült az ötlet, hogy Arnold Schwarzenegger nem kiborg lesz, hanem ember, akiről a T-800-asokat mintázták. Végül az eredeti Terminátorként tért vissza.

(Artemisia )
 

Eredetileg egy 18 éves mexikói lányt kerestek Dani szerepére, végül Natalia Reyes kapta meg a szerepet, aki kolumbiai származású, és 31 éves volt a forgatás idején.

(Artemisia )
 

Cameron és Schwarzenegger közösen találták ki, hogy a T-800-as civil foglalkozása függönykereskedő legyen.

(Artemisia )
 

Gabriel Luna annak érdekében, hogy a T-800-as minél félelmetesebb és méltóbb ellenfelének bizonyuljon, Ted Bundy és Richard Ramirez sorozatgyilkosok történeteiből merített.

(Artemisia )
 

Gabriel Luna olyan komolyan vette a szerepét, hogy leszokott a dohányzásról az edzésterv kedvéért.

(Artemisia )
 

Arnold Schwarzenegger hazavitte a filmben használt jelmezeit, és több mint 1 hónapig hordta őket otthon a forgatásra való ráhangolódásként.

(Artemisia )
 

A forgatásra való felkészülés során Linda Hamilton és Gabriel Luna egy féléves sivatagi edzésprogramban vettek részt, és mindenféle szénhidrátot elhagytak az étrendjükből.

(Artemisia )
 

Linda Hamilton és James Cameron 1997 és 1999 között házasok voltak. Linda sorozatosan nem vette fel a telefont, amikor Cameron kereste a film ügyében, végül egy üzenetet hagyott neki, miszerint munkaügyben keresi.

(Artemisia )
 

Tim Miller rendező elmondása szerint Linda Hamilton a forgatás elején állandóan mosolygott, amikor puskával a kezében forgatta az akciójeleneteket. A rendező kénytelen volt figyelmeztetni a színésznőt, hogy próbáljon meg "keményebb" arcot vágni.

(hp )
 

A film cselekménye 2022-ben játszódik.

(hp )
 
Terminátor: Sötét végzet feltette az i-re a pontot és tökéletes egységet alkot az 1984-es és 1991-es korábbi részekkel. több»
 
Tim Miller főként az akciók miatt volt jó választás, az autós és repülős üldözéseket, valamint a könnykicsordulós akciókoreográfiákat kifejezetten ütősre és dinamikusra hangszerelte. Itt azonban nagyjából vége is a pozitívumoknak, a fent felsorolt hiányosságok sajnos rányomják bélyegüket a filmre, és ezért lett a Sötét végzet „csupán” egy szórakoztató, de könnyen felejthető Terminátor-folytatás. több»
 
Éreztem Tim Millerben az igyekezetet és a tiszteletet, amit a film múltja diktált neki, de ki kell mondanunk most már – és ezzel magam ellen beszélek, hisz gyermekkorom kedvenc hőse volt a T 800-as modell –, hogy el kell engedni ezt a franchaise-t, mert egyszerűen már nincs benne több… sajnálom. több»