Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Fekete Özvegy (2021)

Black Widow
Filmadatlap
 
30
Szereplők
14
Vélemények
30
Képek
17
Videók

Galéria (30)

Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
Rachel Weisz
Scarlett Johansson
Florence Pugh
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
Florence Pugh
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
O. T. Fagbenle
Scarlett Johansson
Florence Pugh
O. T. Fagbenle
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
Rachel Weisz

Videók (17)

 
PadmeAmidala   2021. 10. 05.

legújabb vélemény

0

Összességében tetszett, még úgy is, hogy a története nem túl erős, de Scarlett Johansson szerintem jól alakított, még szimpatikusabbá tette számomra a karakterét (Rachel Weisz sem volt rossz). A film feléig nem történik sok minden, inkább a drámára t... több»

 
Harper   2021. 07. 24.

a nap véleménye

3
Fekete Özvegy - gyenge sztori, közepes látványvilág

Vártam már ezt a filmet, mert nagy Marvel rajongóként kíváncsi voltam a karakter előtörténetére és arra, hogy egy női rendező (Cate Shortland) vajon mit tud kihozni Natasha Romanoff spin-off sztorijából. A végeredmény számomra meglehetősen vegyes let... teljes kritika»

 
Artemisia   2021. 07. 13.

a nap véleménye

9
Amikor a címszereplő háttérbe szorul...

Natasha Romanoff halála a Bosszúállók - Végjátékban nem csupán erkölcsi áldozat volt. Annak allegóriájaként is értelmezhető, ahogy a Marvel az elmúlt bő 10 évben módszeresen elpazarolt – mondhatni feláldozott – egy olyan különleges és szuggesszív kar... teljes kritika»

 
Az amatőr   2021. 07. 11.

4
Valami hiányzik

A film elején 10 percben lepörgetett felnövéstörténetre ezerszer kíváncsibb lettem volna, mint a helyenként elcsépelt akciózásra. Az Ultron korában bevágott emlékek továbbgondolását kár, hogy kihagyták. Így nagyon kétdimenziós lett a történet. Persze voltak mélyebb, beszélgetős jelenetek, de a "mentsük meg a világot" oldala a történetnek annyira gyenge lett, hogy nem tudja az átgondoltabb rész sem felhúzni. Azért jó, hogy megvalósult és lezárást kapott a karakter. Meg persze tudom, hogy 2 órás maratoni játékidőbe is kevés dolog fér bele, úgyhogy minden hiányossága ellenére is 4/5. David Harbour és Rachel Weisz pedig fantasztikusak voltak, ahogy Florence Pugh is remekelt. Jó színészekből és karakterekből tehát nem volt hiány. Emiatt lett mégis élvezetes a végeredmény.

 
stevepisti   2021. 07. 10.

1

Számomra előzményfilmnek is és Marvel filmnek is rendben van. Szerencsére nem bonyolították túl a történetet, nincsenek fölösleges mellékszálak. Az akciók jók, pörgősek, igaz, sokszor az indokolatlanul gyors vágásokkal is rátettek egy lapáttal a temp... több»

 
penci   2021. 07. 08.

4

Hát, gyerekek a Marvel ezzel nagyon odatette magát, szerintem igazán belezsúfoltak mindent ebbe a játékidőbe. Az biztos, hogy ezek után még jobban fog hiányozni a Fekete Özvegy.

 
Timon   2021. 07. 08.

2

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Tulajdonképpen ez a film szerintem Natashának egy jó előzménytörténet, és a végén (legalábbis egy részben) méltó emlék is volt. Nos, egészen addig, míg a másik nő odajött, és Sólyomszemet hibáztatta a haláláért, ami azért nem igaz... Ettől eltekintve... több»

A film összbevétele 219 773 340 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 437 117 800 forintot termelt. A hazai mozik összesen 264 790 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben Melina Vostokoff Natasha nevelőanyja. A képregények szerint Melina valójában Iron Maiden néven az orosz kormány ügynöke, és megszállottan gyűlöli Natashát.

(Artemisia )
 

Alexi Shostakov valójában nem Natasha nevelőapja volt, hanem a férje. Miután Shostakov részt vett a Szovjetunió szuperkatona-programjában, és ő lett a Vörös Őr, egy bevetés során hosszú időre nyoma veszett, Natasha úgy tudta, hogy meghalt. Ezután szerelmi afférba bonyolódott Sólyomszemmel. Évekkel később találkozott férjével, a Vörös Őrrel, akiről kiderült, hogy nem halt meg, azonban már elhidegültek egymással. Később Bruce Bannerhez fűzték gyengéd szálak Natashát.

(Artemisia )
 

A képregények szerint 28 Fekete Özvegyet képeztek ki.

(Artemisia )
 

Fekete Özvegy karaktere a Tales of Suspense 1964. áprilisi számában debütált.

(Artemisia )
 

Natasha 1984-ben született, és 2023-ban áldozta fel magát, vagyis 39 évet élt.

(Artemisia )
 
A Marvelnek azonban jó lesz a jövőben vigyáznia, mert bár jelenleg lehetetlennek tűnik, de több, hasonlóan középszerű alkotás után a legragaszkodóbb rajongók is elengedhetik a kezüket. több»
 
A Fekete özvegy lehetne Mission: Impossible-klón, vagy James Bond-parafrázis is, de helyette egy szépen csordogáló akciófilm lett, ami meg mer állni, időzni a karaktereken, helyet adva a színészi játéknak, így lesz szíve, meg nem kevés humora is. Nem ez lesz a legtöbbet kaszáló Marvel-film, de érdemes vele eltölteni 133 percet. több»
 
Jóllehet a szuperhős-moziverzumot pillanatnyilag kerüli az anyagi válság, a minőségi hanyatlás viszont régóta állandósult benne. Ha az illetékes producerek nem vigyáznak, a nívóromlást és a régi, totálisan kifulladt sztorik újramelegítését idővel bevételhiány követheti. több»