Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
93%

Fekete Özvegy (2021)

Black Widow
Filmadatlap
 
32
Szereplők
Vélemények
14
Képek
9
Videók

Galéria (14)

David Harbour
Scarlett Johansson

Videók (9)

 

A film cselekménye az Amerika Kapitány: Polgárháború (2016) után játszódik.

(hp)
 

Scarlett Johansson nyolcadik alkalommal alakítja Fekete Özvegyet egy Marvel-filmben.

(hp)
 

Scarlett Johansson egy interjúban elmondta, hogy a filmet olyan produkciók inspirálták, mint a Logan (2017), A szökevény (1993) vagy a Terminator 2 (1991).

(hp)
 

A Fekete Özvegy tíz évvel azt követően került a mozikba, hogy a karakter bemutatkozott a Marvel moziverzumában, a Vasember 2-ben.

(hp)
 

Yelena Belova szerepére Emma Watson, Saoirse Ronan, Alice Englert, Dar Zuzovsky és Florence Pugh is esélyes volt, végül a Marvel választása az utóbbi színésznőre esett. Ronan, Watson és Pugh egyébként jól ismerik egymást, mindhárman játszottak az Oscar-jelölt Kisasszonyokban.

(hp)
 

A Fekete Özvegy a Marvel moziverzumának 24. egészestés filmje.

(hp)
 

A The Hollywood Reporter értesülései szerint Scarlett Johansson 15 millió dollárt keresett a főszerepért. Ez a legjobb gázsi, amit a színésznő valaha kapott egy Marvel produkcióért, és ugyanannyi, mint amit Chris Evans és Chris Hemswort zsebelt be a harmadik Marvel-filmjükkel (Amerika Kapitány: Polgárháború, Thor: Ragnarök).

(hp)
 

Még a Marvel moziverzumának indulása előtt, 2004. februárjában a Lionsgate szerezte meg a Fekete Özvegy jogait. Az eredeti tervek szerint a rendezői széket David Hayter foglalta volna el, de a projektből végül semmi nem lett, miután 2006-ban a jogok visszakerültek a Marvel Studioshoz.

(hp)
 

2019. szeptemberében a Deadline Hollywood szellőztette meg először, hogy a Fekete Özvegyben egy rövid cameo erejéig a Robert Downey Jr. által alakított Tony Stark/Vasember is feltűnik majd.

(hp)
 

A Fekete Özvegy a Marvel moziverzumának 4. fázisának első filmje.

(hp)