Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
65%

Fekete Özvegy (2021)

Black Widow
Filmadatlap
 
30
Szereplők
29
Vélemények
30
Képek
15
Videók

Galéria (30)

Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
Rachel Weisz
Scarlett Johansson
Florence Pugh
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
Florence Pugh
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
O. T. Fagbenle
Scarlett Johansson
Florence Pugh
O. T. Fagbenle
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
Rachel Weisz

Videók (15)

 
bkzsani   2023. 01. 20.

legújabb vélemény

0

Egynek elmegy, de nem ez lesz a kedvenc Marvel-filmem. Kicsit többet vártam ettől a filmről, mert volt benne pár lapos jelenet.

 
Harper   2021. 07. 24.

a nap véleménye

4
Fekete Özvegy - gyenge sztori, közepes látványvilág

Vártam már ezt a filmet, mert nagy Marvel rajongóként kíváncsi voltam a karakter előtörténetére és arra, hogy egy női rendező (Cate Shortland) vajon mit tud kihozni Natasha Romanoff spin-off sztorijából. A végeredmény számomra meglehetősen vegyes let... teljes kritika»

 
Artemisia   2021. 07. 13.

a nap véleménye

10
Amikor a címszereplő háttérbe szorul...

Natasha Romanoff halála a Bosszúállók - Végjátékban nem csupán erkölcsi áldozat volt. Annak allegóriájaként is értelmezhető, ahogy a Marvel az elmúlt bő 10 évben módszeresen elpazarolt – mondhatni feláldozott – egy olyan különleges és szuggesszív kar... teljes kritika»

 
Eastern79   2021. 07. 10.

1
Kihagyott ziccer

Az már biztos, hogy nem ez lett Scarlett Johansson legjobb filmje, mondjuk a Marvelé se. Az akciókoreográfiák jól sikerültek, és ezzel ki is merült a produkció összes erénye. A történet olyan sablonos, amennyire csak lehet, a CGI néhol a stúdióhoz méltatlanul katasztrofális (például a budapesti autós üldözéses jelenetnél), a karakterek pedig olyan fantáziátlanok, hogy az már fáj. Rachel Weisz borzalmas frizuráján csak a még borzasztóbb sminkje tesz túl: értem, hogy orosz kémnőt kellett faragni belőle, de a végeredmény majdnem komikus, képtelenség komolyan venni. David Harbour egy komplett Amerika Kapitány karikatúra, talán Florence Pugh volt az egyetlen, aki valamelyest hihetően alakított, bár az ő karaktere sem volt túlgondolva. A jobb sorsra érdemes Olga Kurylenko pedig olyan B-filmes maszkot kapott pár perces szerepéhez, hogy majdnem elröhögtem magam. Az akciók valóban pofásak, azonban az indokolatlanul hosszú játékidő nagy része sajnos unalomba fullad.

 
Timon   2021. 07. 08.

2

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Tulajdonképpen ez a film szerintem Natashának egy jó előzménytörténet, és a végén (legalábbis egy részben) méltó emlék is volt. Nos, egészen addig, míg a másik nő odajött, és Sólyomszemet hibáztatta a haláláért, ami azért nem igaz... Ettől eltekintve... több»

 
Az amatőr   2021. 07. 11.

5
Valami hiányzik

A film elején 10 percben lepörgetett felnövéstörténetre ezerszer kíváncsibb lettem volna, mint a helyenként elcsépelt akciózásra. Az Ultron korában bevágott emlékek továbbgondolását kár, hogy kihagyták. Így nagyon kétdimenziós lett a történet. Persze voltak mélyebb, beszélgetős jelenetek, de a "mentsük meg a világot" oldala a történetnek annyira gyenge lett, hogy nem tudja az átgondoltabb rész sem felhúzni. Azért jó, hogy megvalósult és lezárást kapott a karakter. Meg persze tudom, hogy 2 órás maratoni játékidőbe is kevés dolog fér bele, úgyhogy minden hiányossága ellenére is 4/5. David Harbour és Rachel Weisz pedig fantasztikusak voltak, ahogy Florence Pugh is remekelt. Jó színészekből és karakterekből tehát nem volt hiány. Emiatt lett mégis élvezetes a végeredmény.

 
hp   2021. 10. 19.

0

Ez a komment talán elősorban azoknak szól, akik látták a filmet, de kezdem az elején. A nyitójelenet... pontosabban az első pár perces stáblista, arra azt mondtam, hogy igen, egy ilyen sötétebb, politikai/kémfilmet megnéznék, és bárcsak ilyen lenne a... több»

A film összbevétele 219 773 340 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 437 417 034 forintot termelt. A hazai mozik összesen 265 147 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben Melina Vostokoff Natasha nevelőanyja. A képregények szerint Melina valójában Iron Maiden néven az orosz kormány ügynöke, és megszállottan gyűlöli Natashát.

(Artemisia )
 

Alexi Shostakov valójában nem Natasha nevelőapja volt, hanem a férje. Miután Shostakov részt vett a Szovjetunió szuperkatona-programjában, és ő lett a Vörös Őr, egy bevetés során hosszú időre nyoma veszett, Natasha úgy tudta, hogy meghalt. Ezután szerelmi afférba bonyolódott Sólyomszemmel. Évekkel később találkozott férjével, a Vörös Őrrel, akiről kiderült, hogy nem halt meg, azonban már elhidegültek egymással. Később Bruce Bannerhez fűzték gyengéd szálak Natashát.

(Artemisia )
 

A képregények szerint 28 Fekete Özvegyet képeztek ki.

(Artemisia )
 

Fekete Özvegy karaktere a Tales of Suspense 1964. áprilisi számában debütált.

(Artemisia )
 

Natasha 1984-ben született, és 2023-ban áldozta fel magát, vagyis 39 évet élt.

(Artemisia )
 
A Marvelnek azonban jó lesz a jövőben vigyáznia, mert bár jelenleg lehetetlennek tűnik, de több, hasonlóan középszerű alkotás után a legragaszkodóbb rajongók is elengedhetik a kezüket. több»
 
A Fekete özvegy lehetne Mission: Impossible-klón, vagy James Bond-parafrázis is, de helyette egy szépen csordogáló akciófilm lett, ami meg mer állni, időzni a karaktereken, helyet adva a színészi játéknak, így lesz szíve, meg nem kevés humora is. Nem ez lesz a legtöbbet kaszáló Marvel-film, de érdemes vele eltölteni 133 percet. több»
 
Jóllehet a szuperhős-moziverzumot pillanatnyilag kerüli az anyagi válság, a minőségi hanyatlás viszont régóta állandósult benne. Ha az illetékes producerek nem vigyáznak, a nívóromlást és a régi, totálisan kifulladt sztorik újramelegítését idővel bevételhiány követheti. több»