Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
60%

Marvel Kapitány (2019)

Captain Marvel
Filmadatlap
 
33
Szereplők
35
Vélemények
30
Képek
23
Videók

Galéria (30)

Videók (23)

 
Yosihiro   2023. 02. 13.

legújabb vélemény

0
Női Marvel

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Mivel képregénygyűjtő és -rajongó vagyok, ezért nagy izgalommal ültem le megnézni ezt a filmet. Igazából nem vártam sokat tőle, de nekem túlszárnyalta az elvárásaimat. Nem a szereplők játéka, hanem a megjelenítés és a történetvezetés tetszett igazábó... teljes kritika»

 
Artemisia   2021. 10. 08.

a nap véleménye

8
Előzmények a Marvel-moziverzumhoz

A Marvel Kapitány az MCU kronológiáját tekintve meglehetősen korai darab. Megjelenése szerint közvetlenül a 3. fázist lezáró Bosszúállók: Végjáték előtt debütált, de ahelyett, hogy felvezetné a Végjáték eseményeit, több mint 30 évet visszaugrik az id... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2019. 03. 10.

3

Nagyon gyenge Marvel mozi, a sztori borzalmas, akcióból meg kevés van. Brie Larsonnak abszolút nem állt jól a karakter, egyáltalán mi akar lenni ez a szuperhős, Superman női változata? Nevetséges az egész, Samuel Jackson pedig elvállalta élete talán egyik legbénább szerepét. A cicus emel rajt még egy csillagot...

 
JRD   2022. 03. 03.

2
Banyek...

Látványos. Ennyi. Lapos, mint a Föld az ókorban. Színtelen, mint a vazelin. Kidolgozatlan, mint Mr. Bean izmai. Annyira nincs jó sztorija, hogy az már Aspirinért kiállt. Ráadásul a női főszereplő valahogy nem igazán illik bele Marvel kapitány szerepébe. (Olyan érzésem volt, mintha az összes jobb jelölt épp szabira ment volna, és végtervként választották meg a színésznőt.) A filmen nem segített a legendás színésznő jelenléte sem, aki Marvel kapitány példaképét volt hivatott eljátszani. Viszont az "ellenség" szájából el-elhangzik néha egy frappáns riposzt, így oldja a filmnézés kényelmetlen feszültségét. De azért nézhető. Hiszen látványos. Valamelyest pörgős. Szóval filmkalandorok! Filmre fel, és jó szórakozást!

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 10. 19.

a nap véleménye

1
Ó kapitánynő, kapitánynőm!

Korunk képregényfilmes dömpingjében mindig üdítően hat, ha egy stúdió (legyen az akár a Marvel, akár a DC) megpróbál egy számára új és ingoványos területre tévedni, legyen az akár az első olyan mozi, melynek főszerepében egy színes bőrű szuperhőst lá... teljes kritika»

 
Diesel   2019. 03. 28.

a nap véleménye

2
Az első bosszúálló

A film kapott hideget, meleget. Jól felépített és pörgős volt, egyáltalán nem voltak unalmas részek benne. Számomra kicsit idegesítő volt egy-két erőltetett poén. Ezzel amúgy a Thor Ragnarök részét is megmérgezték, és baromira elrontották vele. Valószínűleg a Bosszúállók Végjáték című film előtt szerettek volna egy kevésbé drámai hangvételű, kissé viccesebb, de annál komolyabb alkotást dobni a rajongóknak. Itt, a filmben azért megtartották azt az egészséges egyensúlyt. Véleményem szerint méltó Marvel film lett, és igenis kötelező darab a rajongóknak. Számos utalás van a többi Marvel filmre. Már önmagában ezért is érdemes legalább egyszer megnézni. Maga a történt jól felépített, nincsenek benne hézagok, még, ha a film közepén néha ezt is érezzük, azért a végére már kibontakoznak a dolgok. Nekem kimondottan tetszett, hogy kaptunk egy "gonosz" karaktert, aki a fő ellenség is a film elején, azonban a film folyamán szépen lassan fény derül rá, hogy valójában ki is az igazi rossz. Tetszett még ez a mini időutazás is, szerintem nagyon hangulatosan átadták az 1990-es éveket. Brie Larson szépen formálta meg Marvel Kapitány szerepét és igenis jól állt neki a makacs és legnagyobb erővel bíró hős karaktere. Nem bántam meg, hogy moziban néztem meg, és szerintem összességében igenis jó és élvezhető film lett. És ami még fontos, a végén várjatok, mert 2db bónusz jelent van :D

 
Thibo84   2019. 03. 15.

1

A film fénypontja a macska volt. A Skrullok célján meglepődtem, akárcsak Fury fél szemének elvesztésén. Sokkal mélyebben szántó dolgot vártam, pláne a Tél katonájában előadott monológjait követően a nyitott szemről, meg a bizalomról; erre egy ilyen p... több»

A film összbevétele 1 128 274 794 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 615 754 076 forintot termelt. A hazai mozik összesen 388 734 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Carol Denvers egy időben szerelmi viszonyba került Hadigéppel.

(Artemisia )
 

Carol Denvers a Polgárháború során Vasember oldalán foglalt állást.

(Artemisia )
 

Goose macska a képregényekben is felbukkan, ahol azonban Chewie névre hallgat.

(Artemisia )
 

A képregénybeli kree fajt egy Kanada és az USA északi részén élő indián népcsoport, a cree-k ihlették, akik magukat néhinaw indiánoknak nevezik. Bár régen a cree indiánok uralták az észak-amerikai prém-kereskedelmet, ma már alig 350 ezren élnek, zömében indián rezervátumokban.

(Artemisia )
 

Carol Denvers 1968 márciusában, a Marvel Super-Heros 13. számában debütált. 1977 és 2012 között Ms. Marvel, 2012 óta pedig Marvel Kapitány néven szerepel.

(Artemisia )
 
Egy fekete-fehér eredetsztori, amiben majdnem sikerült Brie Larsonból egy geek istennőt csinálni. De ez egy Végtelen Háború után és a Végjáték előtt kevés. több»
 
Álmomban sem gondoltam volna, hogy pont egy ilyen fontos és érdekes karakter filmjét fogják elrontani, ami azért is dühítő, mert a Végjátékban fontos szerepe lehet majd Carol Denversnek. Valamint ez kicsit a rajongók arconköpése is, mivel a Marvel Kapitányba közel sem fektettek annyi energiát és kreativitást, mint a korábbi filmekbe. Olyan, mintha egy elfuserált Star Trek epizód lenne, ami már a 90-es években is ciki lett volna. A két stáblistás jelenet pedig feltette a koronát az egészre, komolyan azt hittem, hogy kiszúrom a szemem a szívószállal... több»
 
... egy sorozat részeként tekintve a filmre, nehéz nem csalódásként megélni, hogy a Marvel Kapitány mind élményében, mind jelentőségében méltatlan arra, hogy a Bosszúállók: Végjáték felvezetése legyen. több»