Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
60%

Marvel Kapitány (2019)

Captain Marvel
Filmadatlap
 
33
Szereplők
30
Vélemények
30
Képek
24
Videók

Galéria (30)

Videók (24)

 
PadmeAmidala   2021. 06. 19.

legújabb vélemény

0

Egyértelműen a leggyengébb Marvel, szerintem kicsit erőltetett volt ez a film, nem volt nagyon izgalmas, nem tudott úgy lekötni. Brie Larson nem rossz színésznő, vele nem is volt baj. Nick Fury múltbeli énjének bemutatása dobott rajta kicsit. Plusz a stáblistás jelenet is jó volt. Ez a film sajnos csak 5/10.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 10. 19.

a nap véleménye

1
Ó kapitánynő, kapitánynőm!

Korunk képregényfilmes dömpingjében mindig üdítően hat, ha egy stúdió (legyen az akár a Marvel, akár a DC) megpróbál egy számára új és ingoványos területre tévedni, legyen az akár az első olyan mozi, melynek főszerepében egy színes bőrű szuperhőst lá... teljes kritika»

 
Diesel   2019. 03. 28.

a nap véleménye

2
Az első bosszúálló

A film kapott hideget, meleget. Jól felépített és pörgős volt, egyáltalán nem voltak unalmas részek benne. Számomra kicsit idegesítő volt egy-két erőltetett poén. Ezzel amúgy a Thor Ragnarök részét is megmérgezték, és baromira elrontották vele. Valószínűleg a Bosszúállók Végjáték című film előtt szerettek volna egy kevésbé drámai hangvételű, kissé viccesebb, de annál komolyabb alkotást dobni a rajongóknak. Itt, a filmben azért megtartották azt az egészséges egyensúlyt. Véleményem szerint méltó Marvel film lett, és igenis kötelező darab a rajongóknak. Számos utalás van a többi Marvel filmre. Már önmagában ezért is érdemes legalább egyszer megnézni. Maga a történt jól felépített, nincsenek benne hézagok, még, ha a film közepén néha ezt is érezzük, azért a végére már kibontakoznak a dolgok. Nekem kimondottan tetszett, hogy kaptunk egy "gonosz" karaktert, aki a fő ellenség is a film elején, azonban a film folyamán szépen lassan fény derül rá, hogy valójában ki is az igazi rossz. Tetszett még ez a mini időutazás is, szerintem nagyon hangulatosan átadták az 1990-es éveket. Brie Larson szépen formálta meg Marvel Kapitány szerepét és igenis jól állt neki a makacs és legnagyobb erővel bíró hős karaktere. Nem bántam meg, hogy moziban néztem meg, és szerintem összességében igenis jó és élvezhető film lett. És ami még fontos, a végén várjatok, mert 2db bónusz jelent van :D

 
indingo   2020. 08. 25.

0

Egész korrekt kis szuperhősös történet volt. Az alakváltós dolog nem új, de ettől függetlenül egy jó ötlet. Még fordulatok is voltak a történetben és a látványra sem ehetett panasz.

 
7ETEDIK   2019. 03. 10.

1

Nagyon gyenge Marvel mozi, a sztori borzalmas, akcióból meg kevés van. Brie Larsonnak abszolút nem állt jól a karakter, egyáltalán mi akar lenni ez a szuperhős, Superman női változata? Nevetséges az egész, Samuel Jackson pedig elvállalta élete talán egyik legbénább szerepét. A cicus emel rajt még egy csillagot...

 
Thibo84   2019. 03. 15.

0

A film fénypontja a macska volt. A Skrullok célján meglepődtem, akárcsak Fury fél szemének elvesztésén. Sokkal mélyebben szántó dolgot vártam, pláne a Tél katonájában előadott monológjait követően a nyitott szemről, meg a bizalomról; erre egy ilyen p... több»

 
dailyfilmsan   2019. 07. 14.

0

Ez kicsit gyengécskére sikeredett. Igaz előzmény film és egy igen sejtelmesen megjelenő karakterre derít világosságot de akkor is nem volt igazán marveles. Túl sok volt a duma kevés az akció és hát ahogy az szokott lenni belefutottak olyan előzményfi... több»

A film összbevétele 1 128 274 794 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 615 754 076 forintot termelt. A hazai mozik összesen 388 734 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Marvel producere, Kevin Fiege elmondta, hogy a történet a Vasember cselekménye előtt, az 1990-es években játszódik majd.

(hp)
 

A filmben egy cameó erejéig a jelenet felvételét nem sokkal követően elhunyt Stan Lee is feltűnik.

(hp)
 

A Marvel képregények történetében össszesen 8 különböző Marvel Kapitányt ismerhettek meg az olvasók. A filmben négyen tűnnek fel közülük: Carol Denvers (Ms. Marvel), Mar-Vell (Kree szuperhős), Khn'nr (Skrull szuperhős) és Monica Rambeu (aki később Pohtonra változtatta a nevét) édesanyja, Maria.

(hp)
 

Katheryn Winnick, Natalie Dormer, Emily Blunt, Katee Sackhoff, Yvonne Strahovski és Rebecca Ferguson neve is felemerült a főszerep kapcsán, melyet végül Brie Larson kapott meg.

(hp)
 

Brie Larson 9 hónapig edzett Marvel Kapitány szerepére. Az edzésprogramjának részét képezte a judózás, a box és a bírkózás is. A színésznő mindezek mellett a Nellis Légibázis aktív tisztjeivel is konzultált.

(hp)
 
Egy fekete-fehér eredetsztori, amiben majdnem sikerült Brie Larsonból egy geek istennőt csinálni. De ez egy Végtelen Háború után és a Végjáték előtt kevés. több»
 
Álmomban sem gondoltam volna, hogy pont egy ilyen fontos és érdekes karakter filmjét fogják elrontani, ami azért is dühítő, mert a Végjátékban fontos szerepe lehet majd Carol Denversnek. Valamint ez kicsit a rajongók arconköpése is, mivel a Marvel Kapitányba közel sem fektettek annyi energiát és kreativitást, mint a korábbi filmekbe. Olyan, mintha egy elfuserált Star Trek epizód lenne, ami már a 90-es években is ciki lett volna. A két stáblistás jelenet pedig feltette a koronát az egészre, komolyan azt hittem, hogy kiszúrom a szemem a szívószállal... több»
 
... egy sorozat részeként tekintve a filmre, nehéz nem csalódásként megélni, hogy a Marvel Kapitány mind élményében, mind jelentőségében méltatlan arra, hogy a Bosszúállók: Végjáték felvezetése legyen. több»