Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
60%

Marvel Kapitány (2019)

Captain Marvel
Filmadatlap
 
33
Szereplők
29
Vélemények
30
Képek
24
Videók
 
Aki_megmondja_a_tutit   2021. 03. 12.

legújabb vélemény

1
Kicsit gyenge előzménytörténetnek...

A film eleje elég sablonos volt, tele volt jól bejáratott klisékkel és erőltetett poénokkal. Nagyjából az első 20 perc után kezdett nézhető lenni, ami egy kicsit sok idő egy akciófilmnek. Ezután következett egy elég jó és tömör akciójelenet, amiben volt egy-két jó poén. Ami ezután következett, már nem osztható fel részekre, elég kesze-kusza volt, kicsit sok már a Marvel film ugyanebben az uniberzumban, nehéz volt követni. Mint független film elég jó kis akció-vígjáték lett, de erre a filmre nem alapoztam volna egy egész szériát.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 10. 19.

a nap véleménye

1
Ó kapitánynő, kapitánynőm!

Korunk képregényfilmes dömpingjében mindig üdítően hat, ha egy stúdió (legyen az akár a Marvel, akár a DC) megpróbál egy számára új és ingoványos területre tévedni, legyen az akár az első olyan mozi, melynek főszerepében egy színes bőrű szuperhőst lá... teljes kritika»


 
Diesel   2019. 03. 28.

a nap véleménye

2
Az első bosszúálló

A film kapott hideget, meleget. Jól felépített és pörgős volt, egyáltalán nem voltak unalmas részek benne. Számomra kicsit idegesítő volt egy-két erőltetett poén. Ezzel amúgy a Thor Ragnarök részét is megmérgezték, és baromira elrontották vele. Valószínűleg a Bosszúállók Végjáték című film előtt szerettek volna egy kevésbé drámai hangvételű, kissé viccesebb, de annál komolyabb alkotást dobni a rajongóknak. Itt, a filmben azért megtartották azt az egészséges egyensúlyt. Véleményem szerint méltó Marvel film lett, és igenis kötelező darab a rajongóknak. Számos utalás van a többi Marvel filmre. Már önmagában ezért is érdemes legalább egyszer megnézni. Maga a történt jól felépített, nincsenek benne hézagok, még, ha a film közepén néha ezt is érezzük, azért a végére már kibontakoznak a dolgok. Nekem kimondottan tetszett, hogy kaptunk egy "gonosz" karaktert, aki a fő ellenség is a film elején, azonban a film folyamán szépen lassan fény derül rá, hogy valójában ki is az igazi rossz. Tetszett még ez a mini időutazás is, szerintem nagyon hangulatosan átadták az 1990-es éveket. Brie Larson szépen formálta meg Marvel Kapitány szerepét és igenis jól állt neki a makacs és legnagyobb erővel bíró hős karaktere. Nem bántam meg, hogy moziban néztem meg, és szerintem összességében igenis jó és élvezhető film lett. És ami még fontos, a végén várjatok, mert 2db bónusz jelent van :D

 
indingo   2020. 08. 25.

0

Egész korrekt kis szuperhősös történet volt. Az alakváltós dolog nem új, de ettől függetlenül egy jó ötlet. Még fordulatok is voltak a történetben és a látványra sem ehetett panasz.

 
7ETEDIK   2019. 03. 10.

1

Nagyon gyenge Marvel mozi, a sztori borzalmas, akcióból meg kevés van. Brie Larsonnak abszolút nem állt jól a karakter, egyáltalán mi akar lenni ez a szuperhős, Superman női változata? Nevetséges az egész, Samuel Jackson pedig elvállalta élete talán egyik legbénább szerepét. A cicus emel rajt még egy csillagot...

 
Thibo84   2019. 03. 15.

0

A film fénypontja a macska volt. A Skrullok célján meglepődtem, akárcsak Fury fél szemének elvesztésén. Sokkal mélyebben szántó dolgot vártam, pláne a Tél katonájában előadott monológjait követően a nyitott szemről, meg a bizalomról; erre egy ilyen p... több»

 
dailyfilmsan   2019. 07. 14.

0

Ez kicsit gyengécskére sikeredett. Igaz előzmény film és egy igen sejtelmesen megjelenő karakterre derít világosságot de akkor is nem volt igazán marveles. Túl sok volt a duma kevés az akció és hát ahogy az szokott lenni belefutottak olyan előzményfi... több»

Galéria (30)

Videók (24)

A film összbevétele 1 128 274 794 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 615 754 076 forintot termelt. A hazai mozik összesen 388 734 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Marvel producere, Kevin Fiege elmondta, hogy a történet a Vasember cselekménye előtt, az 1990-es években játszódik majd.

(hp)
 

A filmben egy cameó erejéig a jelenet felvételét nem sokkal követően elhunyt Stan Lee is feltűnik.

(hp)
 

A Marvel képregények történetében össszesen 8 különböző Marvel Kapitányt ismerhettek meg az olvasók. A filmben négyen tűnnek fel közülük: Carol Denvers (Ms. Marvel), Mar-Vell (Kree szuperhős), Khn'nr (Skrull szuperhős) és Monica Rambeu (aki később Pohtonra változtatta a nevét) édesanyja, Maria.

(hp)
 

Katheryn Winnick, Natalie Dormer, Emily Blunt, Katee Sackhoff, Yvonne Strahovski és Rebecca Ferguson neve is felemerült a főszerep kapcsán, melyet végül Brie Larson kapott meg.

(hp)
 

Brie Larson 9 hónapig edzett Marvel Kapitány szerepére. Az edzésprogramjának részét képezte a judózás, a box és a bírkózás is. A színésznő mindezek mellett a Nellis Légibázis aktív tisztjeivel is konzultált.

(hp)
 

A filmből megismerhetjük a fiatal Nick Fury történetét is. A Fury-t alakító Samuel L. Jacksont digitálisan fiatalították meg a jeleneteinek leforgatása után.

(hp)
 

Bár a film forgatókönyve nagyrészt az írók eredeti ötletei alapján készült, az írók Roy Thomas "Kree-Skrull War" (A Kree-Skrull háború) című 1971-es képregényének történetéből is kölcsönöztek bizonyos elemeket.

(hp)
 

A Disney 2014. októberében jelentette be hivatalosan, hogy szólófilmet kap Marvel Kapitány karaktere.

(hp)
 

A Marvel kapitány a Disney/Marvel első női főszereplős szuperhősfilmje.

(hp)
 

A Marvel Kapitány a Marvel moziverzumának (MCU) 21. egészestés filmje.

(hp)
 
A Marvel Kapitány ismételten új színt visz a Marvel már meglévő filmes univerzumába és talán az eddig legerősebb hőssel teszi mindezt. Igazi nosztalgia, humor és látványbomba, amit mindenképpen megéri megnézni! több»
 
Álmomban sem gondoltam volna, hogy pont egy ilyen fontos és érdekes karakter filmjét fogják elrontani, ami azért is dühítő, mert a Végjátékban fontos szerepe lehet majd Carol Denversnek. Valamint ez kicsit a rajongók arconköpése is, mivel a Marvel Kapitányba közel sem fektettek annyi energiát és kreativitást, mint a korábbi filmekbe. Olyan, mintha egy elfuserált Star Trek epizód lenne, ami már a 90-es években is ciki lett volna. A két stáblistás jelenet pedig feltette a koronát az egészre, komolyan azt hittem, hogy kiszúrom a szemem a szívószállal... több»
 
A Marvel tavaly óriási sikerrel szabadította rá a világra az első fekete főhősét, idén a nőkön a sor. Mindig üdítő új karaktert köszönteni a kánonban, ám az eredetsztorik nem kevés veszélyt is rejtenek magukban. Szerencsére a stúdiónál, úgy tűnik, még mindig eredményesek az ötletbörzék. több»