Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
65%

Örökkévalók (2021)

Eternals
Filmadatlap
 
31
Szereplők
16
Vélemények
24
Képek
11
Videók

Galéria (24)

Angelina Jolie
Salma Hayek

Videók (11)

 
Svetlana Nézhetetlen  2022. 01. 21.

legújabb vélemény

1

Beültünk megnézni, pedig én elleneztem! Nem szeretem az ilyen, a valóságtól elrugaszkodott fantáziafilmeket! Gyerekeknek való, vagy gyereklelkű felnőtteknek! Bocsi, ha valakit megsértettem, de én a Marvel- és DC-filmeket nem tudom értékelni.

 
Eastern79   2022. 01. 13.

a nap véleménye

2
Isteni szórakozás

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az ember, amióta csak létezik, eredetének bölcsőjét kutatja, létének értelmét boncolgatja, és tényleg nem tudom, mi a fene ütött a forgatókönyvírókba, hogy a Mátrix és a Jupiter felemelkedése után már megint ott tartunk, hogy az emberiség pusztán en... teljes kritika»

 
Harper   2021. 11. 27.

4
Nagyon gyenge matiné - Marvel

Nagy Marvel-rajongónak tartom magam, de az Örökkévalók silánysága és matiné jellege láttán nehéz elrejtenem elégedetlenségemet és csalódottságomat. Chloé Zhao kínai rendezőnő sajnos nagyon messze jár a Marvel-világ érzékelésétől, és sajnos az élvezetes filmek készítésének titkától is. Gyengék az alakítások (még a sztároké is, így Salma Hayek, Angelina Jolie is silányat nyújt), gagyira sikerültek a lények (az úgynevezett deviánsok [micsoda elnevezés WTF]) és hihetetlenül halványak az akciók is. A sztori közepes, nulla fantáziával (ami egy fantasyvilágra épülő sztorinál kimondott hátrány). Igazából az egész egy fércmunka. Sajnálom, de erőlködve sem tudok semmi pozitívumot megemlíteni az Örökkévalókkal kapcsolatban. (Bár továbbra is sziklaszilárdan hiszem, hogy a kizárólag negatívumokból álló kritika is lehet éppen olyan megalapozott és igazságos, mint az óriási erőlködésekkel jó elemeket kereső bírálat.) Ez a film sz*r. Pont, és ennyi. Nem ér egy mozijegyet. Értékelésem: éppen csak 20% (nézhetetlenségi határ).

 
Timon   2021. 11. 06.

2
A Marvel topja

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Rengeteg spoiler lehetséges! Chloé Zhao rendezésében végre mozikba kerülhetett az Örökkévalók. Látható az alkotás öröme ezen a (blockbuster) filmen így is. Egyáltalán nem tipikus, több, mint újdonságok tárháza, valamint a látványvilága felülmúlja az... teljes kritika»

 
Főnix007   2021. 11. 15.

a nap véleménye

4
Majdnem Örökkévaló, amit most boncolt fel a Marvel!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Tudom, egyeseknél nem leszek népszerű ezzel a hozzászólásommal, de nem is célom népszerűnek lenni! Sőt, hogy maximálisan őszinte legyek – egyáltalán nem hoz „idegállapotba” senki véleménye, és hogy miért nem – már egy előző írásomban ecseteltem. Azt ... teljes kritika»

 
Ms. Akárki   2021. 11. 11.

2
Utazás a Föld középpontjába... akarom mondani, egy Égi növesztése a Föld középpontjába à la nature

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon szeretem a képregényfilmeket, de ez egy szenvedés volt. Miért kell mindenhova szerelmi szálat erőltetni?! Olyan gyorsan ráadásul, hogy még a karaktereket sem igen tudja megismerni, megkedvelni a néző. Kicsit olyan "rózsaceremóniás" volt. És amik tényleg esetleg érdekesek lettek volna, arról egy árva hang nem esik, pl. Phaistos párja a végén miként reagál örökéletű, kb. robot urára. Először éreztem úgy, hogy a Marvel talán kezd kifogyni a szuflából. Kár érte. Pedig az alapanyaggal nem volt gond.

1
 
Artemisia   2021. 11. 08.

a nap véleménye

11
A Marvel bölcsője

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Végjáték utáni élet döcögősen indult a Marvel moziuniverzum számára. A Fekete Özvegy mindössze előzményként kapcsolódott a 3. fázis lezárásához, a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája pedig egy erősen közepes alkotás lett, mely csak alig néhány száll... teljes kritika»

A film összbevétele 175 121 802 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 262 355 834 forintot termelt. A hazai mozik összesen 172 578 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Kanári-szigeteken zajló forgatás során a forgatási helyszín közelében még mindig éles náci bombát találtak, ezért a teljes stábot (köztük Angelina Jolie-val és Richard Maddennel) evakuálni kellett.

(hp)
 

Az Örökkévalók Gemma Chan (Sersi) második Marvel filmje a Marvel kapitány után, melyben Minn-Ervát alakította.

(hp)
 

A Lauren Ridloff alakított Makkari az első siket szuperhős a mozivásznon.

(hp)
 

Kit Harrington és Richard Madden a Trónok harca nyolcadik és kilencedik sztárja, aki szerepet kapott egy Marvel produkcióban: Hannah John-Kamen - A Hangya és a Darázs (2018), Finn Jones és Jessica Henwick - Vasököl (2017), Iwan Rheon - Embertelenek (2017), Peter Dinklage - Bosszúállók: Végtelen háború (2018), Natalie Dormer és David Bradley - Amerika kapitány: Az első bosszúálló (2011).

(hp)
 

Kumail Nanjiani egy interjúban elmondta, hogy a rendező, Chloé Zhao a praktikus effekteket részesítette előnyben, és csak a lehető legritkább esetekben használt zöld hátteret az egyes jelenetek forgatásakor.

(hp)
 
A Marvel-rajongóknak elsőre furcsa élménnyel szolgálhat, de ha az elkövetkezőkben is ehhez hasonló próbálkozásokban lehet részünk, akkor kétségkívül reményteli jövőnek nézünk elébe. több»
 
Nagyon nehéz megállapítani az Örökkévalókról, hogy az MCU-birodalomhoz képest vissza, vagy előrelépés történt, mindenesetre az mindenképpen igaz, hogy az új Marvel hősök debütálásának sok szempontból egyedi íze van. Chloé Zhaonak sikerült egy olyan MCU filmet letenni az asztalra, ami Marvel filmként akár gyengére is értékelhető, de mégis van benne valami melankolikus szeretnivalóság. több»
 
Fennkölt szuperhősdilemmák, öko-üzenet és sok-sok aranyfonallal akciózó istenség: a friss Oscar-díjas Chloé Zhao Marvel-filmjénél láttunk már pörgősebbet és szellemesebbet, de azért nem feltétlenül indul a görög aludni. több»