Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
82
Filmadatlap
 
32
Szereplők
55
Vélemények
37
Képek
10
Videók
Doktor Strange
 
Nagyonjóképű   2020. 03. 04.

legújabb vélemény

Az eleje nagyon jól kezdődött, vártam, hogy hova fog eljutni és fejlődni a karakter. A szuperhősök között üde színfolt Dr. Strange. Benedict Cumberbatch kíváló választás volt a főszerepre.

 
indingo   2017. 04. 10.

Ezt az idősíkos dolgot nem tudom átérezni. Az Eredet című film jutott róla eszembe. Az első 30 perc tetszett, utána nekem már egy katyvasz az egész.


 
ArpiHajdu és Réci   2019. 04. 27.

Furi doki első rendelése nagyon látványos és… nagyjából ennyi

2016-ra a Marvel eljutott oda, hogy magabiztosan tudta használni azokat a paneleket, amelyeknek segítségével a mozifilmjeik egy bizonyos minőséget tudtak hozni. Úgy is fogalmazhatunk, hogy egy-két rosszul sikerült kivételtől eltekintve az MCU-alkotások jó filmek. Ehhez viszont az is hozzá tartozik, hogy ha ezek a filmek a „sima” jóról az „igazán” jó szintre akarnak elmozdulni, akkor nem árt némi kísérletezés, valami új és váratlan Kevin Feige-ék részéről. Ebből a szempontból Doctor Strange karaktere nagyon jó alapot jelentett, elég, ha csak annyit mondunk, hogy a ’60-as évek pszichedelikus képi világa keveredik a modern CGI-technika vizualitásával. A látványban nagyon ambiciózus film azonban képtelen volt elvarázsolni, mert hiába volt itt csiribí meg csiribá, ezt a történetet tulajdonképpen már sokadjára láttuk. Stephen Strange a világ legjobb idegsebésze, s ezt ő is tudja magáról, ebből kifolyólag meglehetősen arrogáns, egoista, a gondolatai pedig többnyire a hírnév és a szakmai előmenetele körül forognak. Páratlan karrierjében egy autóbaleset okoz fordulatot, melynek következtében a doki mindkét keze szilánkosra törik. Mivel a nyugati orvoslás nem segít a gyógyulásában, kelet felé veszi az irányt (egészen Nepálig utazik). Mondjuk ez a felvetés az egyike a pozitívumoknak a történet szintjén: mekkora esély van rá, hogy egy a nyugati orvosolásban sikeressé váló doki rákényszerül... több»

 
Deku   2017. 07. 25.

Nem kellett csalódjak a Marvel-ben hisz most is tökéletes volt mint mindig. Benedict Cumberbatch-től pedig nem is vártam kevesebbet. Tökéletes színész volt a szerepre.

 
HercegPeter   2017. 05. 28.

Az biztos, hogy látványos. Nekem túlontúl is az volt. Szinte beleszédültem a forgó házakba és falakba. Bele se merek gondolni, hogy menni munka lehetett vele. A történet alapja egyszerű, bár a varázslós rész eléggé bonyolultan van megfogalmazva. A főszereplő szinte ugyanaz a figura mint az összes többi ilyen filmben. Nagyszájú, beképzelt fickó. A tucatszámra gyártott szuperhősös filmek közé pont beillik, de nem emelkedik ki közülük.

 
Thibo84   2016. 11. 05.

Ez a film egy komoly vérfrissítése a Marvel univerzumnak. Benedict Cumberbatch zseniális választás volt Strange szerepére. A látványvilág lenyűgöző. Többször olvastam, hogy az Eredet című filmhez hasonlítják. Hát, az a véleményem, hogy az Eredet a nyomába sem érhet.

 
GedyPapa   2017. 03. 19.

Alapvetően kedvelem a Marveles filmeket. De a Doctor Strange Benedict Cumberbatch-el az egyik legkiválóbb mind közül. Zseniális történet, látvány és szereplőgárda. Mind-mind elengedhetetlen egy jó "szuperhősös" mozihoz. És ez hozza!

Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch
Chiwetel Ejiofor
Benedict Wong
Benedict Cumberbatch
Tilda Swinton
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch
Mads Mikkelsen
Chiwetel Ejiofor
Tilda Swinton
Chiwetel Ejiofor
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch
Rachel McAdams
Benedict Cumberbatch
Scott Derrickson
Scott Derrickson
Benedict Cumberbatch
Chiwetel Ejiofor
Benedict Cumberbatch
Scott Derrickson
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch
Chiwetel Ejiofor
Benedict Cumberbatch
Chiwetel Ejiofor
Benedict Cumberbatch
Chiwetel Ejiofor
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch
Chiwetel Ejiofor
Benedict Cumberbatch

A film összbevétele 677 718 395 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 354 392 620 forintot termelt. A hazai mozik összesen 236 840 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film összbevétele 677,7 millió USD.

(czerik)
 

Már a trailerben is látható a Stark Torony az összeeső városképben

(AngelCass)
 

Amikor Strange először kóstol bele a különböző dimenziókba, akkor áthalad a Quantumdimenzión is, amelybe Scott Lang került a Hangya végén.

(József Ákos Dalányi)
 

A baleset jelenetéhez 8 Lamborghinit használtak el.

(József Ákos Dalányi)
 

A Doctor Strange-et 1986 óta próbálták filmre vinni. A forgatókönyv(ek)en olyanok dolgoztak, mint Bob Gale, Alex Cox, Stan Lee és David S. Goyer. A rendezői posztra pedig az évek során olyan nevek jöttek szóba, mint Wes Craven és Guillermo del Toro. Végül Scott Derrickson kapta meg a rendezést, aki John Spaihts-szel és -lel közösen jegyzi a forgatókönyvet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Stan Lee és Steve Ditko, az eredeti képregény megalkotói Stephen Strange karakterét Vincent Price-ról, a híres horrorszínészről mintázták. Ezért is Vincent a figura középső neve.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Mads Mikkelsen az ötödik színész, aki egyaránt játszott gonoszt egy képregény adaptációban és egy James Bond filmben is: -Sir Christopher Lee: Az aranypisztolyos férfi (1974) és Amerika Kapitány II (1979). -Louis Jourdan: Polipka (1983) és Mocsárlény (1982). -Christopher Walken: Halálvágta (1985) és Batman visszatér (1992). -Benicio Del Toro: James Bond, a magányos ügynök (1989) és A galaxis őrzői (2014).

(dulkap)
 

Kaecilius nevét a "caecilian" szó után kapta, ami ritka kígyószerű kétéltűt jelent.

(dulkap)
 

A rendező Scott Derrickson nagy rajongója a képregénynek és saját pénzből csinált egy próbafelvételt a Marvel-nek, hogy meggyőze a stúdió fejeseit, hogy neki kell a filmet rendeznie.

(dulkap)
 

Az első film a Marvel Cinematic Universe-ben, ami a varázslásról szól.

(dulkap)
 
Tény, hogy kell egyfajta gyermeklelkűség az alkotás befogadásához, de aki képes “kitágítani elméjét” annak nagyon be fog jönni ez a film. 8/10 több»
 
A Marvelnek ha nem is a legeredetibb, de a leglátványosabb filmje ez a pszichedelikus szuperhősmozi. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA. több»
 
Idén a Marvel Mozis Univerzum átlendült a második fázisból a harmadikba – igen, ilyen fázisoknak nevezett stációkban épül a filmtörténet legambiciózusabb narratívaépítési-kísérlete. A mostani kilenc (!) filmből fog állni, az Amerika Kapitány – Polgárháborúval vette kezdetét, ez pedig a második fejezet. 80/100 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.