Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia (2023)

Ant-Man and the Wasp: Quantumania
Filmadatlap
 
20
Szereplők
8
Vélemények
21
Képek
6
Videók

Galéria (21)

Jonathan Majors
Paul Rudd
Evangeline Lilly
Kathryn Newton
Paul Rudd
Evangeline Lilly
Michael Douglas
Michelle Pfeiffer
Jonathan Majors
Kathryn Newton
Paul Rudd
Paul Rudd
Jonathan Majors
Paul Rudd
Paul Rudd
Kathryn Newton

Videók (6)

 
Gábor390920   2023. 03. 01.

legújabb vélemény

0
A multiverzum felszínének kapargatása

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Elindult az ötödik fázis a Marvel filmes univerzumában. Ezúttal Hangya és Darázs következő kalandjában merülhetünk el, ahol feltűnik Kang, ráadásul a Kvantumvilágban. Egy véletlen baleset folytán jutnak hőseink a Kvantumvilágban, amely sokkal több, mint azt korábban gondolták volna. Janet pedig egy szörnyű titkot is rejteget, amely hatalmas veszélyt hoz magával. Hőseink, miután a Kvantumvilágba érnek, elszakadnak egymástól, és azon ügyködnek, hogy közösen visszajussanak a saját világukba. Segítségükre lesznek ennek a világnak a lényei, akik elnyomás alatt vannak. Vajon Hangyának és társainak sikerül legyőzniük a zsarnokot, vagy ők is olyan sorsra jutnak, mint a Kvantumvilágban élő lények? A film során ez is kiderül, de az is, hogy az igazi hangyáknak még mindig nagy szerepük van. A látványvilág rendkívüli, mint azt megszokhattuk a Marveltől, viszont még mindig azt érzem, hogy nem elég merészek az alkotók, és ahogy az egyik Kang-variáns is fogalmazott: „Még mindig csak kapargatják a Multiverzum felszínét.”

 
CruzRamos   2023. 02. 23.

a nap véleménye

1
A Marvel és az önreflexió

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Jobb volt, mint amire számítottam. Ez nagyban hozzájárul a 4 csillaghoz. Mondanám, hogy kreatív volt, de nagyban nyúlt egyéb filmekből. Egy kis Star Wars–Avatar keverék, mindez belehelyezve az Utazás a rejtélyes szigetre világába. Sajnos megvalósítás... teljes kritika»

 
Artemisia   2023. 02. 18.

a nap véleménye

6
Kangmánia

Az MCU 4. fázisa a multiverzumot volt hivatott felvezetni, ami jól is sikerült olyan mozikkal, mint a Pókember: Nincs hazaút vagy a Doctor Strange az őrület multiverzumában. Voltak ugyan kevésbé jól sikerült darabok is, pl. Thor: Szerelem és mennydör... teljes kritika»

 
Zsolt Szabó   2023. 02. 16.

2
Kezdődik!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Végre itt van a várva várt 5. fázis felvezető filmje, megérkezett a mozikba. Rég vártam Marvel-filmet ennyire, mint A Hangya és a Darázs 3. részét, ez érthető mondjuk, mivel a 4. fázis enyhén szólva is középszerűvé tette a MCU eddig elért eredményeit... teljes kritika»

 
tomvétsz   2023. 02. 17.

1

Na, végre erre a Marvel filmre vártunk már azóta, hogy lezárult a harmadik fázis. Nagyon sajnálom, hogy a negyedik amolyan "ürességgel" telt, de A Hangya 3 mindenért kárpótol minket. Preiffer és Jonathan Majors alakítása zseniális, mindkettő egy teljesen új hangulatot vitt ebbe az univerzuma.

 
Lóri Ádámcsik   2023. 02. 24.

0
Egy gyenge Star Wars-utánzat

Nem tudom, hogy mit szívott a forgatókönyvíró, de valami nagyon durva cucc lehetett. Ez a film nagyon félrement. Abszolút a legrosszabb Marvel-filmek közé sorolható, szerintem. Érdektelen sztori, bugyuta párbeszédek, agyament kvantumvilág ábrázolás.

 
Piczil Zsolt   2023. 02. 20.

0
A Marvel lenyomja világépítésben a Star Warst

Komolyan, a Pókember és a Hangya lassan leverik a jediket meg a fejvadászokat. Én pl. világéletemben Star Wars-rajongó voltam, de az elmúlt 20 évben el kell ismernem, a Marvel sokkal koherensebb világot húzott fel, mint az SW univerzum. Mondjuk a Marvel nem is várt majd 20 évet, hogy folytassa a mozifilmes univerzumát (mint 83'-99' között az SW, ugye Lucas?!), és nem bonyolódtak olyan ellentmondásokba, mint hogy Ben Kenobi nem emlékszik bizonyos dolgokra, az Erőt ki lehet mutatni a véredből (ugye kedves Lucas!?) stb. Mindegy, nem erről akartam beszélni. Mert voltak bőven rossz Marvel-filmek és -sorozatok is (úgy, mint az SW-ban is, ugye kedves Lucas… mindegy, mindegy, nem akartam ezt már mondani). PFFF A LÉÉÉNYEG, hogy két vadító dolgot behoztak a Marvel-képregényekből: a Multiverzumot (ahol bármi bármilyen változatban megtörténhet) és a Kvantumvilág (ami tulajdonképpen egy független univerzum saját törvényekkel és fejlett ökoszisztémával meg Bill Murrayvel). Szóval a Hangya Kvantumánia bőven jó és szórakoztató, ráadásul lassan két végtelen Marvel-univerzum is szép lassan összekapcsolódik benne. Te jó Isten, lehet, hogy lecserélem a Dart Vaderes pizsamámat Pókemberesre? Azért lassan kifogynak jó szuperhősökből, pl. a Hangya is csak másodvonalbeli képregényfüzet-sorozat, DE Scott Lang történetéből megnéznék még ilyen folytatásokat, mert van a végtelen Kvantumvilágban még szufla.

A film 287 308 778 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 136 829 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ez Bill Murray harmadik képregényszerepe. Korábban Johnny Stormnak kölcsönözte a hangját egy 1975-ös rádióműsorban, amely a Fantasztikus Négyes korai kiadványait dolgozta fel, később pedig Garfield hangját adta a 2004-es Garfieldben.

(csd)
 

Ez a Marvel Moziverzum harminckettedik filmje.

(csd)
 

A Hangya harmadik részét, a Thor: Szerelem és mennydörgést (2022) és a Marvelst (2023) ugyanakkor forgatták.

(csd)
 

Miután megtudta, hogy Kathryn Newton fogja játszani Cassie Langot, Emma Fuhrmann elszomorodott a hír hallatán, ugyanakkor mindenkinek megköszönte a támogatást.

(csd)
 

A második olyan trilógia az MCU-ban, amelynek mindhárom filmjét Jon Watts rendezte.

(csd)
 
A látványra nem lehet panasz, a történet is pörög, nincs idő unatkozni, kapunk pár jól eltalált egysosort, de semmi több. Egyszeri szórakozásnak tökéletes, jól elindítja az ötödik fázist, de nem lesz kiemelkedő darabja a Marvel univerzumnak. több»