A Hangya és a Darázs: Kvantumánia (2023)

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Evangeline Lilly
Evangeline Lilly
Michael Douglas
Michelle Pfeiffer
Kathryn Newton

Gábor390920   2023. 03. 01.

A multiverzum felszínének kapargatása

Elindult az ötödik fázis a Marvel filmes univerzumában. Ezúttal Hangya és Darázs következő kalandjában merülhetünk el, ahol feltűnik Kang, ráadásul a Kvantumvilágban. Egy véletlen baleset folytán jutnak hőseink a Kvantumvilágban, amely sokkal több, mint azt korábban gondolták volna. Janet pedig egy szörnyű titkot is rejteget, amely hatalmas veszélyt hoz magával. Hőseink, miután a Kvantumvilágba érnek, elszakadnak egymástól, és azon ügyködnek, hogy közösen visszajussanak a saját világukba. Segítségükre lesznek ennek a világnak a lényei, akik elnyomás alatt vannak. Vajon Hangyának és társainak sikerül legyőzniük a zsarnokot, vagy ők is olyan sorsra jutnak, mint a Kvantumvilágban élő lények? A film során ez is kiderül, de az is, hogy az igazi hangyáknak még mindig nagy szerepük van. A látványvilág rendkívüli, mint azt megszokhattuk a Marveltől, viszont még mindig azt érzem, hogy nem elég merészek az alkotók, és ahogy az egyik Kang-variáns is fogalmazott: „Még mindig csak kapargatják a Multiverzum felszínét.”

CruzRamos   2023. 02. 23.

a nap véleménye

A Marvel és az önreflexió

Jobb volt, mint amire számítottam. Ez nagyban hozzájárul a 4 csillaghoz. Mondanám, hogy kreatív volt, de nagyban nyúlt egyéb filmekből. Egy kis Star Wars–Avatar keverék, mindez belehelyezve az Utazás a rejtélyes szigetre világába. Sajnos megvalósítás... teljes kritika»

Artemisia   2023. 02. 18.

a nap véleménye

Kangmánia

Az MCU 4. fázisa a multiverzumot volt hivatott felvezetni, ami jól is sikerült olyan mozikkal, mint a Pókember: Nincs hazaút vagy a Doctor Strange az őrület multiverzumában. Voltak ugyan kevésbé jól sikerült darabok is, pl. Thor: Szerelem és mennydör... teljes kritika»

Zsolt Szabó   2023. 02. 16.

Kezdődik!

Végre itt van a várva várt 5. fázis felvezető filmje, megérkezett a mozikba. Rég vártam Marvel-filmet ennyire, mint A Hangya és a Darázs 3. részét, ez érthető mondjuk, mivel a 4. fázis enyhén szólva is középszerűvé tette a MCU eddig elért eredményeit... teljes kritika»

tomvétsz   2023. 02. 17.

Na, végre erre a Marvel filmre vártunk már azóta, hogy lezárult a harmadik fázis. Nagyon sajnálom, hogy a negyedik amolyan "ürességgel" telt, de A Hangya 3 mindenért kárpótol minket. Preiffer és Jonathan Majors alakítása zseniális, mindkettő egy teljesen új hangulatot vitt ebbe az univerzuma.

Lóri Ádámcsik   2023. 02. 24.

Egy gyenge Star Wars-utánzat

Nem tudom, hogy mit szívott a forgatókönyvíró, de valami nagyon durva cucc lehetett. Ez a film nagyon félrement. Abszolút a legrosszabb Marvel-filmek közé sorolható, szerintem. Érdektelen sztori, bugyuta párbeszédek, agyament kvantumvilág ábrázolás.

Piczil Zsolt   2023. 02. 20.

A Marvel lenyomja világépítésben a Star Warst

Komolyan, a Pókember és a Hangya lassan leverik a jediket meg a fejvadászokat. Én pl. világéletemben Star Wars-rajongó voltam, de az elmúlt 20 évben el kell ismernem, a Marvel sokkal koherensebb világot húzott fel, mint az SW univerzum. Mondjuk a Marvel nem is várt majd 20 évet, hogy folytassa a mozifilmes univerzumát (mint 83'-99' között az SW, ugye Lucas?!), és nem bonyolódtak olyan ellentmondásokba, mint hogy Ben Kenobi nem emlékszik bizonyos dolgokra, az Erőt ki lehet mutatni a véredből (ugye kedves Lucas!?) stb. Mindegy, nem erről akartam beszélni. Mert voltak bőven rossz Marvel-filmek és -sorozatok is (úgy, mint az SW-ban is, ugye kedves Lucas… mindegy, mindegy, nem akartam ezt már mondani). PFFF A LÉÉÉNYEG, hogy két vadító dolgot behoztak a Marvel-képregényekből: a Multiverzumot (ahol bármi bármilyen változatban megtörténhet) és a Kvantumvilág (ami tulajdonképpen egy független univerzum saját törvényekkel és fejlett ökoszisztémával meg Bill Murrayvel). Szóval a Hangya Kvantumánia bőven jó és szórakoztató, ráadásul lassan két végtelen Marvel-univerzum is szép lassan összekapcsolódik benne. Te jó Isten, lehet, hogy lecserélem a Dart Vaderes pizsamámat Pókemberesre? Azért lassan kifogynak jó szuperhősökből, pl. a Hangya is csak másodvonalbeli képregényfüzet-sorozat, DE Scott Lang történetéből megnéznék még ilyen folytatásokat, mert van a végtelen Kvantumvilágban még szufla.

A film 287 308 778 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 136 829 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Ez Bill Murray harmadik képregényszerepe. Korábban Johnny Stormnak kölcsönözte a hangját egy 1975-ös rádióműsorban, amely a Fantasztikus Négyes korai kiadványait dolgozta fel, később pedig Garfield hangját adta a 2004-es Garfieldben.

(csd)

Ez a Marvel Moziverzum harminckettedik filmje.

(csd)

A Hangya harmadik részét, a Thor: Szerelem és mennydörgést (2022) és a Marvelst (2023) ugyanakkor forgatták.

(csd)

Miután megtudta, hogy Kathryn Newton fogja játszani Cassie Langot, Emma Fuhrmann elszomorodott a hír hallatán, ugyanakkor mindenkinek megköszönte a támogatást.

(csd)

A második olyan trilógia az MCU-ban, amelynek mindhárom filmjét Jon Watts rendezte.

(csd)

A látványra nem lehet panasz, a történet is pörög, nincs idő unatkozni, kapunk pár jól eltalált egysosort, de semmi több. Egyszeri szórakozásnak tökéletes, jól elindítja az ötödik fázist, de nem lesz kiemelkedő darabja a Marvel univerzumnak. több»