Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia (2023)

Ant-Man and the Wasp: Quantumania
Filmadatlap
 
20
Szereplők
15
Vélemények
21
Képek
6
Videók

Galéria (21)

Jonathan Majors
Paul Rudd
Evangeline Lilly
Kathryn Newton
Paul Rudd
Evangeline Lilly
Michael Douglas
Michelle Pfeiffer
Jonathan Majors
Kathryn Newton
Paul Rudd
Paul Rudd
Jonathan Majors
Paul Rudd
Paul Rudd
Kathryn Newton

Videók (6)

 
Timon   2023. 05. 27.

legújabb vélemény

0

Múlt héten láttam, de egy kicsit vártam vele, mert jó sok minden kavargott bennem róla, és ki túl korán ítél… A Marvel 4. fázisa sok minden hozott. Nekem abból mostanra a Shang Chi-film lett a kedvencem, a sorozatok közül pedig a Loki. Ez utóbbi sok ... több»

 
erahurka   2023. 04. 21.

a nap véleménye

0
Ettől a filmtől nem lettem kvantumániás

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Le vagyok döbbenve. A Marvel filmek azért – bár az utóbbi időben kicsit ingadozóbban sikerültek – szinte mindig hoztak egy korrekt, szórakoztató szintet, de olykor akár a műfaj határait is ki-kitolták. De hogy a Kvantumánia mennyire mellé ment minden... teljes kritika»

 
Artemisia   2023. 02. 18.

a nap véleménye

6
Kangmánia

Az MCU 4. fázisa a multiverzumot volt hivatott felvezetni, ami jól is sikerült olyan mozikkal, mint a Pókember: Nincs hazaút vagy a Doctor Strange az őrület multiverzumában. Voltak ugyan kevésbé jól sikerült darabok is, pl. Thor: Szerelem és mennydör... teljes kritika»

 
Zsolt Szabó   2023. 02. 16.

2
Kezdődik!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Végre itt van a várva várt 5. fázis felvezető filmje, megérkezett a mozikba. Rég vártam Marvel-filmet ennyire, mint A Hangya és a Darázs 3. részét, ez érthető mondjuk, mivel a 4. fázis enyhén szólva is középszerűvé tette a MCU eddig elért eredményeit... teljes kritika»

 
kabel   2023. 05. 05.

1
Marvel álom

Harmadik nekifutásra tudtam csak végigülni ezt. Annyira jellegtelen, érzelem és konfliktusmentes sztori volt, kimondottan gyenge karakterekkel, akiket borzasztóan írtak meg. A CG effektek minősége jelentősen romlott, és kimondottan idegesítő volt, hogy semmi sem valódi a jelenetek 90%-ban. A világépítés értelmetlennek hatott, és ez hazavágta a film lezárását, amiben alig vett részt a főantagonista. Amikor erre a filmre gondolok, kb csak fehér zaj ugrik be, annyira semmilyen volt.

 
hp   2023. 04. 24.

0

Részemről ez most egy erős hármas, nem láttam akkora problémát a filmmel, mint sokan mások, bár az tény, hogy Kang felvezetése lehetett volna ennél erősebb, mert ez alapján a film alapján nem látok akkora jövő a karakterében, holott az alapok érdekes... több»

 
Tonyka   2023. 04. 18.

0
Pont, mint a Haribo, szép színes, kevés ízzel

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Soha nem volt a Marvel komoly darabja, még a Thanos időkben sem. Belepasszírozták ugyan a nagy összességbe, de csak a pár kulcsfontosságú dolog miatt. Valahogy úgy érzem, egyre kevésbé tudja a Disney, mit és merre vigyen. Ugyan minden szereplő újra feltűnik, de légiesen könnyed a történet. Leginkább egy nagy, színes vizuális orgia. Próbának némi érzelmet belevinni, sikertelenül. Tudjuk, senkinek nem eshet bántódása, izgulni nem kell, és nem is tudunk. Ezerszer lerágott csont, a felelőtlenül botladozó csemete, de legalább kitartó, jól megmutatja mindenkinek. A lelkesítő beszéd vezér jellemet takar. Semmilyen új üzenetet, tanulságot nem kapunk, unalomig ismert kliséhegyeket raktak egymásra. A főgonosz nem volt rossz, de kiemelkedő sem, tökéletesen középszerű. Fordulat zéró, minden előre borítékolható. Látszik, hogy a CGI-be adtak bele apait-anyait. Nah, ott aztán lehet szájtátva bámulni, millió lény millió színben pompázik. Egyértelmű, hogy le akarták nyűgözni a közönséget, célszerű így elrejteni a sekélyes történetet. Persze majdnem olyan, mintha egy full animációs filmet néznénk, néhány hús-vér szereplővel körítve. Egynek elmegy unalmas óráinkra, de nem vésődik be a memóriánkba filmgyártási mérföldkőként.

A film 296 411 088 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 139 439 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ez Bill Murray harmadik képregényszerepe. Korábban Johnny Stormnak kölcsönözte a hangját egy 1975-ös rádióműsorban, amely a Fantasztikus Négyes korai kiadványait dolgozta fel, később pedig Garfield hangját adta a 2004-es Garfieldben.

(csd)
 

Ez a Marvel Moziverzum harminckettedik filmje.

(csd)
 

A Hangya harmadik részét, a Thor: Szerelem és mennydörgést (2022) és a Marvelst (2023) ugyanakkor forgatták.

(csd)
 

Miután megtudta, hogy Kathryn Newton fogja játszani Cassie Langot, Emma Fuhrmann elszomorodott a hír hallatán, ugyanakkor mindenkinek megköszönte a támogatást.

(csd)
 

A második olyan trilógia az MCU-ban, amelynek mindhárom filmjét Jon Watts rendezte.

(csd)
 
Rendesen kifogyott a szél az MCU vitorlájából a Bosszúállók: Végjáték óta és ugyan volt egy-két jó dobásuk az Oscar-díjra is jelölt Fekete Párduc 2-vel, vagy a Pókember: Nincs hazaúttal, úgy ontják magukból a középszerű filmeket és sorozatokat, mintha muszáj lenne. Sajnos A Hangya és a Darázs: Kvantumánia sem volt képes megtörni a sort, pedig jó eséllyel vágott bele, hogy akár az új Bosszúállók legyen. Helyette egy kicsit Drágám, a kölykök összementek!, egy kicsit Avatár, egy kicsit Dűne és egy kicsit Egy ropi naplója lett, de a saját hangját nem sikerült megtalálnia. több»
 
A látványra nem lehet panasz, a történet is pörög, nincs idő unatkozni, kapunk pár jól eltalált egysosort, de semmi több. Egyszeri szórakozásnak tökéletes, jól elindítja az ötödik fázist, de nem lesz kiemelkedő darabja a Marvel univerzumnak. több»
 
Azért kicsit (hangyányit) meglepő, hogy pont az egyik legszimpatikusabb MCU-hős harmadik önálló küldetése kapcsán látszik erősebben repedezni a franchise atombiztosnak tűnő szuperhőspáncélzata. Persze még semmi sincs veszve (kereskedelmi értelemben semmiképp), ám aggódni talán már van okunk. több»