Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
81

A Hangya és a Darázs (2018)

Ant-Man and the Wasp
Filmadatlap
 
35
Szereplők
31
Vélemények
52
Képek
17
Videók
 
MidoD7   2018. 08. 04.

Nem kellett csalódjak ebben a részben sem. Általában a folytatások nem szokták hozni az első rész elvárásait de ez itt pontosan ugyanazt a szintet képes volt hozni mint elődje. Sőt talán humorban ezúttal még jobban oda tett. Látványban nem volt panasz, a CGI gyönyörű mint megszokhattuk. Ezen kívül megemlíteném Michael Pena-t mert az ő karaktere is sok színt visz a film életébe, bár talán most kevesebbet szerepelt. Nagyszerű, hogy odafigyelnek a mellékszereplőkre is és nem csak a főbb karaktereket dolgozzák ki. Maga a sztorija valóban nem mondható nagy volumenűnek hisz nincs olyan igazán erős főgonoszunk inkább csak ellentétes motivációk húzódnak meg viszont ez bőven elegendő volt ahhoz, hogy lekössön és elszórakoztasson. A stáblistás jelenetek pedig talán az egész film legjobb pillanatai voltak. Aki nem tudná, két plusz jelenet van a film végén. Érdemes rászánni az időt. Végre megtudhatjuk miért nem vett részt Ant-Man az Infinity War-ban.

 
HETEDIK   2018. 07. 20.

Sokkal jobb mint az első része, kifogástalan CGI-vel és tele humoros jelenetekkel. Plusz itt van Evangeline Lilly, aki nem mellesleg piszok jó nő is.


 
indingo   2018. 08. 04.

Tényleg lassan már mindenféle állatból csinálnak szuperhős megfelelőt. A film egy erős közepes, helyenként jó a humora, másutt fárasztóak a párbeszédek.

 
Orosz István   2018. 08. 05.

Nekem személy szerint jobban tetszett az első rész, de végül is nevezhetjük méltó folytatásnak. Itt végül is nem volt nagy ellenség, ink egy sikertelen kísérlet aki gyógyulni akart. Poénos humoros volt, a stáblista utáni jelenetet érdemes megvárni, úgy gondolom megérte elmenni.

 
Szilonka   2018. 08. 06.

Marvel, Marvel és megint csak Marvel. Már a csapból is ez folyik. Szinte minden hónapban piacra dobnak egy filmet. Annyira sok már ez a szuperhősös világ arcba tolása, nem tudom mikor csillapodik ez a roham, de én már nagyon unom. Ebből a Marvel rengetegből, még a Hangyás sztorit kedvelem a legjobban. Az első rész is felüdülés volt. A Hangya és a Darázs hasonló felfogásban készült, mint az első rész. Nem veszi magát komolyan, kicsit paródia. Maga a főszereplő, annak barátai, kollégái, sőt volt felesége és annak párja nem százas. De kedvelhetőek. Paul Rudd jól hozza a kicsit esetlen karaktert, nem az a tipikus szuperhős alkat. Ami újszerű, hogy egy olyan szuperhős, akinek van gyereke, így az apa-lánya kapcsolat is egy érdekes szál a filmben. A története olyan közepes, több gonosz karakter is feltűnik a színen, akik mint a mesékben lenni szokott megjavulnak a végére. A szerelmi szál bár nem is mondanám szálnak csak egy kis csipkelődés, mint az elsőben. A kvantumos dolgot kicsit túltolták szerintem. A humora az, ami kiemeli őt sok egyéb hasonló filmből. Amikor beültem rá még nem is tudtam, hogy ilyen sztárparádéval lesz dolgom. Paul Rudd, Michael Douglas és Evangeline Lilly mellett olyan színészek is feltűnnek, mint Michelle Pfeiffer, Michael Pena és Laurence Fishburne. Az első részben volt egy kis Thomas a gőzmozdony, most Hello Kitty volt a porondon. Az első részből nem rémlik, hogy a szereplők nagyon siratták vagy legalább is egyszer is megemlítették volna a kvantumtérben rekedt édesanyát. Ami megnyugtató, hogy a kvantumvilágban - ha ne adj Isten valamikor odakerülnék - van jó plasztikai sebész. Hisz Michelle Pfeiffer 30 év alatt mit se öregedett. És kapni ott kvantumszempillaspirál és kvantumceruzát, no meg kvantumrúzst. És amikor elnyeli szegény Michellet a tér darázs cuccban van, mikor újra találkozunk vele, már kis kvantumpólót és kvantumnadrágot visel. Elképzelem, ahogy nagy unalmában Michelle szövögeti a ruhadarabokat. Óriáshangyák az első részben is voltak? Nem rémlik. Amúgy a Hangya többet volt óriás, mint pöttöm. Az iskolás rész szenzációs volt. Kedveltem a kis medzsbox tárolót a kisautókkal. El tudnék egyet képzelni saját célra is. Továbbá, amikor a Hangya Michelle Pfeiffernek képzelte magát. No meg a rejtett utalás, hogy ő sosem kezdene ki vele. Gondoljunk csak az Anyád lehetnék című filmre. Összességében egy jó popcorn film, egyszer érdemes megnézni. Kihoztak belőle mindent a készítők, de én itt megállnék, nem készítenék harmadik részt.

Evangeline Lilly
Evangeline Lilly
Paul Rudd
Paul Rudd
Evangeline Lilly
Evangeline Lilly
Paul Rudd
Paul Rudd
Evangeline Lilly
Evangeline Lilly
Evangeline Lilly
Paul Rudd
Hannah John-Kamen
Paul Rudd
Evangeline Lilly
Hannah John-Kamen
Hannah John-Kamen
Evangeline Lilly
Evangeline Lilly
Evangeline Lilly
Michael Douglas
Hannah John-Kamen
Michael Peña
Paul Rudd
Paul Rudd
Paul Rudd
David Dastmalchian
Paul Rudd
Paul Rudd
Randall Park
Evangeline Lilly
Peyton Reed
Peyton Reed
Paul Rudd
Evangeline Lilly
Paul Rudd
Michael Douglas
Paul Rudd
Peyton Reed
Evangeline Lilly
Paul Rudd
Evangeline Lilly
Paul Rudd
Michael Douglas
Evangeline Lilly
Hannah John-Kamen
Evangeline Lilly
Peyton Reed
Michael Douglas
Evangeline Lilly
Paul Rudd
Hannah John-Kamen
Paul Rudd
Paul Rudd
Paul Rudd
Paul Rudd
Evangeline Lilly
 
Az első szuperhős film, amiben csak mellékszereplők játszanak, mégis egy valami miatt nincs hozzá hasonló a Marvel filmes univerzumában. több»
 
A Hangya és a Darázs összességében nagyon szórakoztató, könnyed és izgalmas, a Végtelen háború után pedig igazán szükségünk volt erre. Ha Marvel-rajongó vagy úgysem fogod kihagyni, ha pedig nem vagy az, nos akkor se hagyd ki! több»
 
Összességében, ha élhetek ezzel a hasonlattal A Hangya és a Darázs nekem egy hangyányit jobban tetszett, mint az első rész. Izgalmasabb, látványosabb, viccesebb és meglepő módon érzelmesebb is lett. A filmzene is sokkal jobban sikerült, ami nagyszerűen illik az adott jelenetekhez. Ami viszont tényleg nagyon észrevehető az, hogy a látvány mennyit fejlődött. Vannak nagyon jól kidolgozott akciójelenetek, a kvantumtér képi megjelenítése pazar lett, és jobban kiaknázták a méretváltásban rejlő lehetőségeket. Természetesen akadnak logikai bakik is és néhány idióta poén, de ezektől eltekintve a film nagyszerűen működik és szinte bárkit képes beszippantani, aki hagyja magát. több»
 

A forgatások San Franciscoban és Atlantában zajlottak, Dr. Pym laborját egy az egyben felépítették, s több mint 8000 3D nyomtatóval készült elemből állították össze.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Hope édesanyjának szerepére Sharon Stone neve is felmerült.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A készítőket nagy mértékben inspirálták Elmore Leonard regényei, mint a Szóljatok a köpcösnek!, a Mint a kámfor vagy a Jackie Brown.

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.