Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Amerika Kapitány: Az első bosszúálló (2011)

Captain America: The First Avenger
Filmadatlap
 
32
Szereplők
83
Vélemények
80
Képek
3
Videók
Amerika Kapitány: Az első bosszúálló

Galéria (80)

Videók (3)

 
BDJN   2022. 11. 27.

legújabb vélemény

0

Nem rossz, de nem is jó.

 
Artemisia   2021. 07. 22.

a nap véleménye

6
Amerika Kapitány berobban a modern filmezés világába

Amerika Kapitány gyökerei a történelemben keresendők, figurája a II. világháborús amerikai közhangulat és nemzeti öntudat lenyomata. Megtestesítette mindazt, amit a kor embereinek a hazafiasság, a nacionalizmus eszménye jelentett. Az amerikai lobogó... teljes kritika»

 
GedyPapa   2017. 03. 12.

2

Hosszú idő kellett hozzá, hogy rávegyem magam, hogy megnézzem az Amerika Kapitány sorozatot, de végül csak belevágtam. És nem is bántam meg. Bár nem vagyok az a nagy "szuperhősfan", de szeretem követni a trendeket. Amerika Kapitány az eddigi kedvenc ... több»

 
Yosihiro   2016. 05. 16.

1

Ameriika Kapitánya mindenképp egy kiemelkeő alak az univerzumban és a szuperhősők között. Ez a feldolgozás jól sikerült de a folytatás elmaradhatatlan . Mindenkinek ajánlom akik szeretnének egy jó filmet látni amiben pazar jelenetek és a romantika is szerphez jut. Üdv Yosi

 
Deku   2017. 07. 25.

1

Talán az egyik legjobb eredet történetet kapta meg a Kapitány. Hisz végig követhetjük, hogy miképpen vált azzá ami ma hőssé teszi. Humoros, és akciódús. Imádtam.

 
Orosz István   2017. 07. 22.

1

Nekem végül is tetszett nem mondom, hogy a kedvenc Marvel filmem lett, de tökéletes felvezetős. Csupa jót tudok elmondani örülök, hogy a filmes Marvel univerzum tagja lett.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 20.

1

Az egyik legjobb Marvel film, klasszikus, akárcsak a Vasember. Az univerzum egyik alapkövét adja Amerika kapitány az erkölcsi szilárdságával és az igazságérzetével. Izgalmas és látványos eredettörténet, ami képes újra és újra meglepni a nézőket. Érdemes megnézni minden korosztálynak.

A film összbevétele 370 569 774 dollár volt (imdb.com).

 

Amikor Steve Rogers beszalad a Times Square-re, és körülveszi a S.H.I.E.L.D. ügynökök, Nick Fury mögött Baskin-Robbins nagy reklámja áll. Ugyanitt kapott munkát Scott Lang (A Hangya (2015)) a börtönből való szabadulása után.

(Thibo84 )
 

Amikor Steve Rogerst (Chris Evans) először jóváhagyják, hogy besorozzák az Egyesült Államok hadseregébe, papírjait közelről mutatják, hogy megmutassák "1A" státuszát. Ez egy félig kifinomult rámutatása az MCU-ban betöltött „első Bosszúálló” (angolul: first Avenger) szerepére.

(Thibo84 )
 

A film elején Steve Rogerst (Chris Evans) megverik a mozi előtt. Ez alatt látható, hogy pajzsként feltartja a szemeteskuka fedelét, ami nem túl finom utalás Amerika Kapitányként betöltött jövőbeli szerepére. Továbbá először halljuk Amerika Kapitány jellegzetes mondatát: „Egész nap bírnám ezt!”

(Thibo84 )
 

A film bemutatása előtt azt pletykálták, hogy Scarlett JohanssonNatasha Romanovként, más néven Fekete Özvegyként fog szerepelni a filmben. Legvalószínűbb az tűnik, hogy Amanda Righetti szerepe lett volna az övé, mint az a S.H.I.E.L.D. ügynök, aki Steve ápolónőjének adja ki magát a film végén.

(Thibo84 )
 

Amikor a Vörös Koponyát felemészti a Tesserakt, nem párologtatja el, hanem a Vormir bolygóra szállítja. Ott kénytelen a Lélekkő őrzőjévé válni.

(Thibo84 )