Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
80%

Amerika Kapitány: Az első bosszúálló (2011)

Captain America: The First Avenger
Filmadatlap
 
32
Szereplők
77
Vélemények
34
Képek
2
Videók
Amerika Kapitány: Az első bosszúálló
 
rainman   2020. 04. 30.

legújabb vélemény

Az első Amerika kapitánynál még naivan ültünk le a vászon/képernyő elé, nem sejthettük mi vár ránk… Ez pozitívum és negatívum is egyben. Ha pedig így értékelem a filmet (márpedig így kell), akkor egy igen kellemes kalandfilmben volt részem! A 2. Vilá... több»

 
Deku   2017. 07. 25.

Talán az egyik legjobb eredet történetet kapta meg a Kapitány. Hisz végig követhetjük, hogy miképpen vált azzá ami ma hőssé teszi. Humoros, és akciódús. Imádtam.


 
Orosz István   2017. 07. 22.

Nekem végül is tetszett nem mondom, hogy a kedvenc Marvel filmem lett, de tökéletes felvezetős. Csupa jót tudok elmondani örülök, hogy a filmes Marvel univerzum tagja lett.

 
Thibo84   2019. 04. 13.

Látványosan és humorosan vezetik fel Kapitány keletkezését egy igen impozáns szereplőgárdával. Akciókkal teletűzdelt és mozgalmas filmet kapunk. Egy eredettörténetnek teljesen megfelel, és bár nagyon csípem a filmet, azért kap négy csillagot, mert a folytatások felülmúlják ezt az alkotást.

 
GedyPapa   2017. 03. 12.

Hosszú idő kellett hozzá, hogy rávegyem magam, hogy megnézzem az Amerika Kapitány sorozatot, de végül csak belevágtam. És nem is bántam meg. Bár nem vagyok az a nagy "szuperhősfan", de szeretem követni a trendeket. Amerika Kapitány az eddigi kedvenc ... több»

 
citizenfour99   2016. 03. 12.

Fasza történet, szép látványvilág, csak ajánlani tudom, Amerika kapitány jó arc.

 
Szivárvány1   2016. 10. 23.

nagyon szeretem mostanában a képregényeket és a képregényfilmeket. Utólag daráltam le az Amerika kapitány eddigi összes részét és nagyon renben van a történet és a színészek is nagyon nagyon jók. Akciódús egy kis szerelmi szállal megbolondítva. Jól el van találva.

A film összbevétele 370 569 774 dollár volt (imdb.com).

 

A Jonas Brothers-ből két testvér, Kevin Jonas és Joe Jonas is megpályázta Amerika kapitány szerepét.

(Shelby07)
 

Peggy Carter szerepére pályázott Emma Arterton is.

(mamiéstöti2)
 

Joe Jonas is játszhatta volna Vasembert.

(mamiéstöti2)
 

Alice Eve is játszhatta volna Peggy Cartert.

(mamiéstöti2)
 

Emily Blunt visszautasította Peggy Carter szerepét.

(mamiéstöti2)
 

Keira Knightley is játszhatta volna Peggy Cartert.

(mamiéstöti2)
 

Ez Chris Evans 6. képregényből készült filmje.

(mamiéstöti2)
 

Magneto eredetileg cameózott volna egyet a filmben.

(mamiéstöti2)
 

Wolverine eredetileg cameózot volna egyet a filmben.

(mamiéstöti2)
 

A vonatos jelenetnél Bucky felemeli a Kapitány pajzsát. Ez egy utalás volt arra, hogy a képregényekben a Kapitány halála után Bucky vesz át a helyét.

(sz.marci)
 
"Az első kalandja egy füzet részeként jelnt meg, 1940-ben. Nem véletlen az időpont, hiszen már amerika is belépett a háborúba: szükségessé vált egy hazafi, aki kicsit elterelheti a harcoló amerikai ifjak figyelmét a háború pokláról. Joe Simon és Jack Kirby megalkotta a szerintem minden idők legpatriótább szuperhős képregényfiguráját; Captain Americát, aki címeres pajzsával és nemzeti lobogóból varrt hacukájában aprítja az ellent, anélkül, hogy gyilkológéppé válna." több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.