Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Amerika Kapitány: Az első bosszúálló (2011)

Captain America: The First Avenger
Filmadatlap
 
32
Szereplők
82
Vélemények
80
Képek
3
Videók
Amerika Kapitány: Az első bosszúálló

Galéria (80)

Videók (3)

 
Filmimado   2021. 09. 01.

legújabb vélemény

0
A film ugyan nem rossz, de hibákat is észleltem benne

Az 1940-es években játszódik. Ugyanakkor a 21. században használt eszközökhöz hasonló tárgyakat használnak, de a házak, a kávézók és az utcák stimmelnek az akkori stílus kinézetéhez. Másrészt a történetet túlragozzák. Ezt sok filmnél észlelni: már jöhetne a vége, itt az ideje a végső csatának, de még egy 30 percig tartó cselekménylezárás következik. Nem kéne a felénél belerakni egy olyan jelenetet, ami egyébként fantasztikus lehetne a végéhez, az egész lezárásához. Ugyan sikerült beleélnem magam az 1900-as évek elejének szépségeibe, a végén 70 évvel később ébred fel hősünk, a már megismert modern belvárosi házak közé betérve. Azonkívül jó tulajdonságokkal is sikerült felruházniuk az alkotást: az effektek, a filmzene és a szereposztás mind nagyon jó (külön örültem, hogy a Mátrixban is szereplő Hugo Weaving ebben a filmben is megjelenik főgonoszként). Tehát a mű tartalmaz kis hibát, ugyanakkor rossznak sem lehet titulálni.

 
Artemisia   2021. 07. 22.

a nap véleménye

6
Amerika Kapitány berobban a modern filmezés világába

Amerika Kapitány gyökerei a történelemben keresendők, figurája a II. világháborús amerikai közhangulat és nemzeti öntudat lenyomata. Megtestesítette mindazt, amit a kor embereinek a hazafiasság, a nacionalizmus eszménye jelentett. Az amerikai lobogó... teljes kritika»

 
GedyPapa   2017. 03. 12.

2

Hosszú idő kellett hozzá, hogy rávegyem magam, hogy megnézzem az Amerika Kapitány sorozatot, de végül csak belevágtam. És nem is bántam meg. Bár nem vagyok az a nagy "szuperhősfan", de szeretem követni a trendeket. Amerika Kapitány az eddigi kedvenc ... több»

 
Yosihiro   2016. 05. 16.

1

Ameriika Kapitánya mindenképp egy kiemelkeő alak az univerzumban és a szuperhősők között. Ez a feldolgozás jól sikerült de a folytatás elmaradhatatlan . Mindenkinek ajánlom akik szeretnének egy jó filmet látni amiben pazar jelenetek és a romantika is szerphez jut. Üdv Yosi

 
Deku   2017. 07. 25.

1

Talán az egyik legjobb eredet történetet kapta meg a Kapitány. Hisz végig követhetjük, hogy miképpen vált azzá ami ma hőssé teszi. Humoros, és akciódús. Imádtam.

 
Orosz István   2017. 07. 22.

1

Nekem végül is tetszett nem mondom, hogy a kedvenc Marvel filmem lett, de tökéletes felvezetős. Csupa jót tudok elmondani örülök, hogy a filmes Marvel univerzum tagja lett.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 20.

1

Az egyik legjobb Marvel film, klasszikus, akárcsak a Vasember. Az univerzum egyik alapkövét adja Amerika kapitány az erkölcsi szilárdságával és az igazságérzetével. Izgalmas és látványos eredettörténet, ami képes újra és újra meglepni a nézőket. Érdemes megnézni minden korosztálynak.

A film összbevétele 370 569 774 dollár volt (imdb.com).

 

Amikor a film elején Johann Schmit megszeri a Tesseracot, lelő egy embert, akinek a vére Schmit HYDRA-kitűzőjének a koponyarészére cseppen. Ez előrevetíti, hogy ő lesz Vörös Koponya.

(Artemisia )
 

Egy cameo erejéig maga Stan Lee is tiszteletét teszi a filmben: egy tábornokot alakít, a mellette ülő katonatisztet pedig Reb Brown játsza, aki az 1979-es filmben Amerika Kapitányt játszotta.

(Artemisia )
 

Az alcím, Az első bosszúálló ellenére Amerika Kapitány a képregények szerint nem alapítótagja a Bosszúállóknak.

(Artemisia )
 

Amerika Kapitány a filmadaptációk mellett több könyvadaptációt is megélt, pl. Ted White 1968-as regényének, a Captain America: The Great Gold Steal, Joseph Silva 1979-es Captain America: Holocaust for Hire és Tony Isabella, valamint Bob Ingersoll 1998-as, Liberty's Torch című regényeinek is Steve Rogers a főszereplője.

(Artemisia )
 

1954-ben az Amerika Kapitány szerzői jogaitól megfosztott Joe Simon és Jack Kirby egy új hőst alkottak Harcoló Amerikai néven. A karakter nem közelítette meg Amerika Kapitány sikerét, így alig néhány szám után leállították a képregény gyártását.

(Artemisia )