Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
75
Filmadatlap
 
36
Szereplők
36
Vélemények
44
Képek
15
Videók
X-Men: Apokalipszis
 
Robert Langdon   2020. 03. 06.

legújabb vélemény

Tökéletes

Ez a film az X-men csúcsa. Általában az első rész a legjobb, és visszafelé fejlődik. Itt nem. Az első a leggyengébb és egyre jobb lesz a sztori. Szerintem ez a leglátványosabb képregényfilm, amit csináltak. Akárhányszor megnézem, mindig találok benne újat.

 
LaliBácsi   2018. 07. 13.

a nap véleménye

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::Az X-men filmekkel ambivalens a kapcsolatom. Egyszerre szeretem őket és közben húzom is a számat. Amiket eddig láttam, azok többnyire olyan átlagosan jók voltak, szal nem fordult ki a gyomrom filmnézés közben, csak néha szisszentem fel magamban a képregényes ökörségek miatt. Ez a rész azonban katasztrófa, a feliratoknál alig akartam elhinni, hogy ezt is Singer rendezte. Sehol nincs meg benne az az egységesség és mélység, ami a First Classt és a Future Pastot élvezhetővé, szórakoztatóvá tette. Ovis baromsággá züllesztettek le benne mindent, kezdve a főgonosszal, aki mondjuk a totális apokalipszis helyett kilövi az űrbe a teljes nukleáris arzenált. Ah, logikus, igen. Minden ízében gyerekekre hangolt az egész. És még Charles és Erik barátságát is sikerül elcsépeltté tenni az állandó önismételgetéssel. Azért ez nem kis bravúr. Külön misét ér meg, hogy Magneto egy filmen belül előbb jófiú, aztán megint rosszfiú, majd végül ismét jófiú v. ilyesmi. "Tudtam én h van benned jó" - hogy mindeközben milliókat mészárolt le, az nem érdekes. Legyünk őszinték, az "igazi" Magneto már rögtön a film elején fel akart volna tolni egy acélgerendát Akopa...Apuka...öh... Apokapszu...nah, szal ennek a cosplayes nyomoréknak a valagába. Az egyes jelenetek nevetséges mértékben nem illenek össze. Az eddigi filmekben többé-kevésbé indokolt bő 2 órás játékidőt itt olyan coolnak vélt filler percekkel érik el, mint a gyors lábú ifjonc újabb lassítós-megmentős viccelődése, vagy Jean Grey levegőben sétálgatása... Előbbi az előző részben amúgy elég mókásra sikerült, de hát ugye úgy van az halivúdi körökben, hogy a "nagyobb az jobb"... Jean Grey pedig... A The Sun 3. oldalán is jobbat találhattak volna a szerepre, egészen elképesztő, hogy mennyire messze van Famke Janssentől úgy általában. Szóval, jogos a film felvetése: valóban a 3. részek gyakran a leggyengébbek lesznek. Csak hát itt kb. akkora különbség van az előzőekhez képest, mint egy Tesco gazdaságos jégkrém és egy Carte d'Or között. És valljuk be: azért utóbbi is elég messze van egy Haagen-Dazstól.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 13.

Nem rossz, nem rossz, de a látvány és a világvégét idéző apokalipszis bemutatása mellett nem sokat kaptam. A történet ebből kifolyólag egyszerű, ugyanakkor a karakterek nem rosszak, jó volt látni, hogy a korábbi trilógia főbb szereplői milyen "eredettörténetet" kapnak. Összességében tetszett, de az előző rész (Az eljövendő múlt napjai) jobban sikerült.

 
Orosz István   2016. 05. 23.

Én most néztem meg, és meg kell mondani hogy a történet is átjött, a látvány is na meg a nagy kedvenc higanyszál is több szerepet kapott benne. Egyszerűen zseniális! Sokan kritizálták pedig, hozta a szintet. Apokalipszis karaktere is jó volt, és látni magnetot is rövid ideig jó fickónak de a gyász ismét rossz útra téríti.

 
Mavil   2016. 06. 09.

Az X-Men – Apokalipszis nem más, mint az X-Men széria előzményfilmje. A cseleménye igen pörgős, ezért szerencsére kevés az üresjárat a filmben. Látványos és kellően drámai.

 
GedyPapa   2017. 03. 14.

Az alapsztori nagyon érdekes, hiszen egy majdhogynem elpusztíthatatlan főgonosz kerül a színre, aki sereget toboroz maga mellé. Emellett pedig a "jó oldalon" még mindig széthúzás van. De a közös cél érdekében az újakkal kiegészülve hadba állnak az új, közös ellenség ellen. Ennyiben ki is merül a sztori. De a látvány kárpótol az egysíkú történetért!

 
MMcFly2015   2016. 05. 19.

Nagyon jó, hogy Bryan Singer csinálta ezt a részt is, mert kevés negatívum volt az ő által készült X-men filmekben. Ez is elsöprő, benne van a látvány, néhol a dráma, és a poén is egyaránt. Farkas rajongókra is gondoltak, mert hiába harangozták be, hogy nélküle készül el az Apokalipszis, csak kapott egy 2-3 perces kis szerepet, hogy teljes legyen a kép! Néhol az idősíkkal vannak kis logikai bukfencek, de ebbe csak a kemény x-men rajongók köthetnek bele. Az eljövendő múlt napjai magasra tette a lécet, mert az tökéletesre sikerült, ez a rész sajnos nem éri utol. Néhol a csatákat és annak helyszínét túl műnek találtam, és soknak. Lehet sok volt a CGI, nem tudom. Az X-men történetnek közel sincs vége, a stáblista utáni jelenet bevezet kicsit a következő bonyodalomba, ahogy a Marveltől elvárható :)

Bryan Singer
Lucas Till
Nicholas Hoult
Jennifer Lawrence
Rose Byrne
Michael Fassbender
Sophie Turner
Tye Sheridan
Olivia Munn
Oscar Isaac
Alexandra Shipp
Michael Fassbender
Jennifer Lawrence
Rose Byrne
James McAvoy
Lucas Till
Nicholas Hoult
Jennifer Lawrence
Evan Peters
Michael Fassbender
Nicholas Hoult
James McAvoy
Bryan Singer
Lana Condor
Sophie Turner
Tye Sheridan
Alexandra Shipp
Oscar Isaac
Olivia Munn
Rose Byrne
Sophie Turner
Tye Sheridan
Jennifer Lawrence
Evan Peters
Nicholas Hoult
Olivia Munn
Alexandra Shipp
James McAvoy
Oscar Isaac
Evan Peters
Sophie Turner
Kodi Smit-McPhee
Tye Sheridan
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence
Oscar Isaac
Olivia Munn
Alexandra Shipp
Alexandra Shipp
Jennifer Lawrence
Sophie Turner
Lana Condor
Olivia Munn
Jennifer Lawrence
James McAvoy
Jennifer Lawrence
Olivia Munn

A film összbevétele 543 934 105 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 141 090 290 forintot termelt. A hazai mozik összesen 96 366 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film költségvetése 178 millió USD.

(czerik)
 

A film összbevétele 543,9 millió USD.

(czerik)
 

Psziché kosztümjéhez egy szex-shopban vásárolt latexruhát használtak fel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

James McAvoy már mikor a legelső filmet elvállata azt várta, hogy végre kopaszra borotváltathassa a fejét a szerepe kedvéért. Ebben a részben végre megtehette.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az Árnyékot alakító Kodi Smit-McPhee korábban, 2009-ben már esélyes volt az X-men kezdetek Farkas című filmben való szereplésre, ahol Logan gyermekkori énjét alakította volna, ám ő elutasította a felkérést.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Femke Janssen szeretett volna feltűnni a filmben, de nem kértek belőle az alkotók.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Sophie Turner sokat tanulmáényozta Famke Janssen korábbi Jean Grey alakítását a szerephez. A két színésznőben egyébként sok a közös vonás, egyikük sem természetes vörös, mindketten európai származásúak és mindketten idősebbek, mint a filmbéli szerelemüket alakító színészek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Sophie Turner sokat tanulmányozta Famke Janssen korábbi Jean Grey alakítását a szerephez. A két színésznőben egyébként sok a közös vonás, egyikük sem természetes vörös, mindketten európai származásúak és mindketten idősebbek, mint a filmbéli szerelemüket alakító színészek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Sophie Turner olyan színésznőket körözött le Jean Grey szerepéért, mint Elle Fanning, Chloe Grace Moretz, Hailee Steinfield, Saoirse Ronan, Lily Collins és Margot Robbie.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Olivia Munn valóban elsajátította Psylocke szerepe kedvéért a vívás művészetét, ez egyébként James McAvoy tanácsa volt a színésznő számára.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Ha szimpla látványfilmként azonosítom, merthogy messze ez a széria leglátványosabb darabja, akkor, ha nem is újszerű, de korrekt szórakoztatást nyújtó alkotásként tekinthetek rá. 7/10 több»
 
A történetről sokat nem lehet mondani, mert az nem nagyon van. Ugrálunk időben és térben. Ezzel próbálják ellensúlyozni a cselekmény hiányát. 6/10 több»
 
Az X-Men: Apokalipszis nemhogy hozza az elvárt színvonalat, de meg is ugorja azt. Ennek ellenére korántsem hibátlan, és a megtekintése után érezhetünk valamiféle ürességet is, valamilyen megmagyarázhatatlan hiányérzetet. 8/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.