Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
19
Vélemények
19
Képek
10
Videók
 
Norbert93   2020. 03. 30.

legújabb vélemény

Ebbe csak a hülye bukhat bele...

Ez a film is teljesen érthetetlen számomra. Adott a büdzsé, adott a színészi gárda és adott a film alapjául szolgáló képregény is, mely talán az egyik legfontosabb X-Men sztori az elmúlt 50 évben. Ennek ellenére a cselekmény összecsapott, összefüggéstelen, ráadásul borzalmasan klisés, jellegtelen és egyhangú gonoszokkal. Egy normálisan megírt forgatókönyvvel és rendezővel - a képregényt ismerve - az egyik legjobb képregényadaptáció lehetett volna.

 
Orosz István   2019. 09. 28.

Nagyon lepontozzák a filmet nekem igazából bejött?. Értelmes volt a történet. Jó karaktereket kapott a film. Vannak bennek váraan történések, de egyáltalán nem mondható rossznak. Inkább mrgosztónak.


 
Thibo84   2019. 06. 10.

Látványban és akcióban gazdag film és ennek hála pörgős a történet, kevés az üres járat. Sophie Turner jól hozza a karakterét, de szerintem csak véletlen, mert ugyan azt nyújtja, mint Sansa Starkként, a Trónok harcában. Meg nem értem, minek kell a sz... több»

 
NGN   2019. 10. 06.

Korrekt iparosmunka?

Talán még az sem. Lehet-e ennyi X film után még valami izgalmasat, valami maradandót alkotni? Lehetne, ha volna megfelelő forgatókönyv. Itt ez most nem sikerült túl fényesen, nincs mit tagadni. Sok logikai baki, összecsapott jelenetek száraz dialógusok. A színészekre nem lehet panasz, ők megpróbálják a szájukba adott szövegekből kihozni a maximumot. A címszereplőt játszó Sophie Turner még mindig kérdéses, hogy jó választás volt-e Jane szerepére. Még mindig nem győzött meg, hogy ő egy jó színésznő lenne. Talán legközelebb? Talán... A látványra nem lehet panasz, bár néhol a CGI már túl steril és bántja a szemet. Azért a vonatos rész kedvenc lett, abba nem tudok belekötni, ott érzem igazán, hogy ez egy jó X-men film is lehetett volna akár. De ez inkább egy kötelezően legyártott futószalagmunka lett, semmiképp nem lesz maradandó emlék. Bár ha a gyengébb Marvel filmeket vesszük akkor talán ott maradandóbb lesz. Bár ne a negatív oldalon szerepelne. Ez így most csak 3 az 5-ből...

 
Ms. Akárki   2019. 06. 23.

Ennél rosszabb X-men filmet sem láttam még eddig. Pedig nagyon vártam mert janeFőnix a kedvenc karakterem ebben az univerzumban. Gagyi lebutított karaktert hoztak létre és értelmezhetetlen halálok a filmben. Az idősávjuknak adtak egy kegyelemdöfést ezzel a filmmel.

 
harnas1207   2019. 10. 23.

Maga a film nem volt annyira rossz, mint a többi X-men mozi. Látványos volt és volt benne feszültség is. Bírtam a színészeket is, de Jane sztoriját túlságosan lebutitották. Illetve nem értettem, hogy lehetett így belepiszkítani a többi film történéseibe...

 
BoBamburg Nézhetetlen  2019. 09. 29.

Olvastam róla, hogy jó szar film, de nem szeretek adni random kritikákra. De ez nem egyszerűen szar film, ez borzalmasan szar film. Szar karakterek, borzalmas ellenségek (akik csak valami béna úrlények) semmi valamire való harc vagy boss figth... szé... több»

Michael Fassbender
Simon Kinberg
Sophie Turner
Sophie Turner
Tye Sheridan
Sophie Turner
James McAvoy
Tye Sheridan
Jessica Chastain
James McAvoy
Sophie Turner
Michael Fassbender
Sophie Turner
Sophie Turner
Jessica Chastain

A film összbevétele 252 422 625 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 111 629 859 forintot termelt. A hazai mozik összesen 71 652 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Sötét Főnix cselekménye 1992-ben játszódik, abban az évben, amikor újraindították az X-Men képregényeket, de ugyanebben az évben sugározták a tévék az X-Men animációs sorozat első részét.

(hp )
 

Ez Jessica Chastain első Marvel filmje. A színésznőt kétszer is megkörnyékezték, először Maya Hansen szerepével a Vasember 3, majd Hope Van Dyne-éval a Hangya kapcsán.

(hp )
 

James McAvoy immáron negyedik alkalommal borotválta le a fejét kopaszra egy X-Men film kedvéért.

(hp )
 

A Sötét Főnix második 90-es években játszódó Mavel film. Az első a szintén 2019-ben bemutatott Marvel Kapitány volt.

(hp )
 

A Sötét Főnixet és a Deadpool 2 egyidőben forgatták, gyakorlatilag egymás szomszédságában. Bár véletlen egybeesésről van szó, mindkét film forgatása ugyanazon a napon ért véget.

(hp )
 

A Sötét Főnixet már két héttel az előző X-Men film, az Apokalipszis előtt bejelentették.

(hp )
 

A film forgatása körül számos bonyodalom merült fel. Állítólag a stúdió fejesei nem voltak elégedettek a végeredménnyel, ezért több hetes utóforgatást rendeltek el. Így fordulhatott elő, hogy az eredetileg 2018. november 2-ra kitűzött premierre többszöri halasztás után csak júniusban került sor.

(hp )
 

Az X-Men: Sötét Főnix Simon Kinberg rendezői debütálása.

(hp )
 

A Sötét Főnix az X-Men franchise 12. filmje.

(hp )
 

Az X-Men: Sötét Főnix forgatása még 2017. június 28-án kezdődött meg Montrealban, Quebecben 'Teen Spirit' munkacímmel. A forgatás nagy része a MELS Studios falai között zajlott. A munkálatok 2017. október 14-én értek véget.

(hp )
 
Nem ezeket a mutánsokat kerestük, pláne a fináléban, de Simon Kinberg író-rendezőnek azért így sem sikerült lerombolnia ezt a 19 éves, korszakalkotó franchise-t. több»
 
Legyen az illető X-Men rajongó vagy sem, a Sötét Főnix nem fog többet adni neki, egy felejthető mozis élménynél. Végülis nem égette le magát, de úgy könnyű, ha meg sem gyulladt. több»
 
Kicsit olyan, mintha azért készült volna el, mert a Fox és a színészek úgy érezték, hogy tartoznak ezzel a nézőknek és maguknak, de már nem volt kedvük hozzá. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.