Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
16
Vélemények
19
Képek
10
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
esfworld Nézhetetlen  2019. 12. 02.

legújabb vélemény

Emberiség ellen elkövetett bűncselekmény

Még az X-Men az ellenállás végében is jobb volt a sztori, mint ebben a gyenge semmiben. A történet nem is igazán áll össze csak úgy beleraknak mindent és minden kis hézag a néző fantáziájára van bízva. A szereposztás, ahogy az utóbbi 2-3 filmben is katasztrofálisan rossz. Maradok az első igazán nézhető trilógiánál.

 
Orosz István   2019. 09. 28.

Nagyon lepontozzák a filmet nekem igazából bejött?. Értelmes volt a történet. Jó karaktereket kapott a film. Vannak bennek váraan történések, de egyáltalán nem mondható rossznak. Inkább mrgosztónak.


 
NGN   2019. 10. 06.

Korrekt iparosmunka?

Talán még az sem. Lehet-e ennyi X film után még valami izgalmasat, valami maradandót alkotni? Lehetne, ha volna megfelelő forgatókönyv. Itt ez most nem sikerült túl fényesen, nincs mit tagadni. Sok logikai baki, összecsapott jelenetek száraz dialógusok. A színészekre nem lehet panasz, ők megpróbálják a szájukba adott szövegekből kihozni a maximumot. A címszereplőt játszó Sophie Turner még mindig kérdéses, hogy jó választás volt-e Jane szerepére. Még mindig nem győzött meg, hogy ő egy jó színésznő lenne. Talán legközelebb? Talán... A látványra nem lehet panasz, bár néhol a CGI már túl steril és bántja a szemet. Azért a vonatos rész kedvenc lett, abba nem tudok belekötni, ott érzem igazán, hogy ez egy jó X-men film is lehetett volna akár. De ez inkább egy kötelezően legyártott futószalagmunka lett, semmiképp nem lesz maradandó emlék. Bár ha a gyengébb Marvel filmeket vesszük akkor talán ott maradandóbb lesz. Bár ne a negatív oldalon szerepelne. Ez így most csak 3 az 5-ből...

 
Thibo84   2019. 06. 10.

Látványban és akcióban gazdag film és ennek hála pörgős a történet, kevés az üres járat. Sophie Turner jól hozza a karakterét, de szerintem csak véletlen, mert ugyan azt nyújtja, mint Sansa Starkként, a Trónok harcában. Meg nem értem, minek kell a szent beszéd, minek kell Ravenre hivatkozni, hogy ő mit csinálna, felesleges szócséplésnek tartottam. Mondta volna oda keményen Charles, mik állnak a háttérben és mire készülnek.

 
Ms. Akárki   2019. 06. 23.

Ennél rosszabb X-men filmet sem láttam még eddig. Pedig nagyon vártam mert janeFőnix a kedvenc karakterem ebben az univerzumban. Gagyi lebutított karaktert hoztak létre és értelmezhetetlen halálok a filmben. Az idősávjuknak adtak egy kegyelemdöfést ezzel a filmmel.

Michael Fassbender
Simon Kinberg
Sophie Turner
Sophie Turner
Tye Sheridan
Sophie Turner
James McAvoy
Tye Sheridan
Jessica Chastain
James McAvoy
Sophie Turner
Michael Fassbender
Sophie Turner
Sophie Turner
Jessica Chastain
 
Nem ezeket a mutánsokat kerestük, pláne a fináléban, de Simon Kinberg író-rendezőnek azért így sem sikerült lerombolnia ezt a 19 éves, korszakalkotó franchise-t. több»
 
Legyen az illető X-Men rajongó vagy sem, a Sötét Főnix nem fog többet adni neki, egy felejthető mozis élménynél. Végülis nem égette le magát, de úgy könnyű, ha meg sem gyulladt. több»
 
Kicsit olyan, mintha azért készült volna el, mert a Fox és a színészek úgy érezték, hogy tartoznak ezzel a nézőknek és maguknak, de már nem volt kedvük hozzá. több»

A film összbevétele 252 422 625 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 111 629 859 forintot termelt. A hazai mozik összesen 71 652 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Sötét Főnix cselekménye 1992-ben játszódik, abban az évben, amikor újraindították az X-Men képregényeket, de ugyanebben az évben sugározták a tévék az X-Men animációs sorozat első részét.

(hp)
 

Ez Jessica Chastain első Marvel filmje. A színésznőt kétszer is megkörnyékezték, először Maya Hansen szerepével a Vasember 3, majd Hope Van Dyne-éval a Hangya kapcsán.

(hp)
 

James McAvoy immáron negyedik alkalommal borotválta le a fejét kopaszra egy X-Men film kedvéért.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.