Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
5
Vélemények
19
Képek
12
Videók
 
Thibo84   2019. 06. 10.

Látványban és akcióban gazdag film és ennek hála pörgős a történet, kevés az üres járat. Sophie Turner jól hozza a karakterét, de szerintem csak véletlen, mert ugyan azt nyújtja, mint Sansa Starkként, a Trónok harcában. Meg nem értem, minek kell a szent beszéd, minek kell Ravenre hivatkozni, hogy ő mit csinálna, felesleges szócséplésnek tartottam. Mondta volna oda keményen Charles, mik állnak a háttérben és mire készülnek.

 
Buffy   2019. 06. 08.

Megmondom őszintén, hogy kissé beletörött a bicskám ebbe a filmbe. Szerettem is meg nem is, mivel a látványra igazán nem lehet panasz, és Sophie Turner alakítása is tökre rendben volt, szerintem nagyon is alkalmas akár komolyabb szerepekre is, látszik, hogy rutinból nyomta. De a történet egyszerűen rém gyenge. Ritkán fordul elő, hogy egy franchise ennyire ismételje önmagát, és én már annak idején a régi sztorival sem voltam kifejezetten megelégedve. Ezt a filmet nem kellett volna megrendezni, mivel egyáltalán nem adott hozzá az univerzumhoz.


 
Henk   2019. 06. 06.

Én egyszerűen elhatároztam, hogy nem fogom utálni ezt a filmet, és bár egy kicsit meg kellett küzdenem vele, szerintem egyáltalán nem ígért olyat a film, ami ne tudott volna teljesíteni. Lássuk be, hogy az X-men szériában az első két rész volt remek, majd Az elsők, a Logan pedig egyenesen egy mestermű lett. A többi sajnos nagyon sikerhajhász és hatásvadász, sokszor zavaros sztori, amiről érezhető az átgondolatlanság. Erre a franchise-ra már rég óta mondható, hogy nem minden arany, ami fénylik, és sajnos ez a helyzet ezzel a filmmel is. Sokan vártuk, de mélyen alulmúlta mindezt. Sajnos ez van.

 
anonym   2019. 06. 02.

Nem gondoltam volna, hogy ezt mondom majd valaha, de Sophie Turner remek alakítást nyújtott Sötét Főnixként. Sokkal több belső vívódást és drámát kaptunk, mint a korábbi X-Men filmekben, és ez a pazar látvánnyal kiegészülve egy kimondottan érdekes filmet eredményezett. Láttam a sok negatív kritikát, de nem értek velük egyet, a maga műfajában abszolút korrekt film lett ez.

 
csenge   2019. 06. 01.

Hát akkor én leszek itt az első, a rossz hír hozója: a Sötét Főnix az X-Men franchise leggyengébb filmje, ami nem csak azért kár, mert kimondottan szeretem az x-meneket, hanem azért, mert ez a film zárja le hosszú időre a franchise-t. bőven volt potenciál a főszereplő karakterben, de az egész egy nagy katyvasz lett, amit legfeljebb a látvány miatt érdemes megnézni, máskülönben fájóan és bosszantóan üres a film. A két csillag a legtöbb, amit adni tudok rá, és nem érzem, hogy rosszindulatú lettem volna.

Michael Fassbender
Simon Kinberg
Sophie Turner
Sophie Turner
Tye Sheridan
Sophie Turner
James McAvoy
Tye Sheridan
Jessica Chastain
James McAvoy
Sophie Turner
Michael Fassbender
Sophie Turner
Sophie Turner
Jessica Chastain
 
Nem ezeket a mutánsokat kerestük, pláne a fináléban, de Simon Kinberg író-rendezőnek azért így sem sikerült lerombolnia ezt a 19 éves, korszakalkotó franchise-t. több»
 
Legyen az illető X-Men rajongó vagy sem, a Sötét Főnix nem fog többet adni neki, egy felejthető mozis élménynél. Végülis nem égette le magát, de úgy könnyű, ha meg sem gyulladt. több»
 
Kicsit olyan, mintha azért készült volna el, mert a Fox és a színészek úgy érezték, hogy tartoznak ezzel a nézőknek és maguknak, de már nem volt kedvük hozzá. több»
 

A Sötét Főnix cselekménye 1992-ben játszódik, abban az évben, amikor újraindították az X-Men képregényeket, de ugyanebben az évben sugározták a tévék az X-Men animációs sorozat első részét.

(hp)
 

Ez Jessica Chastain első Marvel filmje. A színésznőt kétszer is megkörnyékezték, először Maya Hansen szerepével a Vasember 3, majd Hope Van Dyne-éval a Hangya kapcsán.

(hp)
 

James McAvoy immáron negyedik alkalommal borotválta le a fejét kopaszra egy X-Men film kedvéért.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.