Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
61%

X-Men: Sötét Főnix (2019)

Dark Phoenix
Filmadatlap
 
32
Szereplők
21
Vélemények
19
Képek
10
Videók

Galéria (19)

Michael Fassbender
Simon Kinberg
Sophie Turner
Sophie Turner
Tye Sheridan
Sophie Turner
James McAvoy
Tye Sheridan
Jessica Chastain
James McAvoy
Sophie Turner
Michael Fassbender
Sophie Turner
Sophie Turner
Jessica Chastain

Videók (10)

 
JRD   2023. 01. 03.

legújabb vélemény

0

Megnéztem egyszer, és belealudtam. Megnéztem másodszor, és közben rejtvényt fejtettem. Megnéztem harmadszor, és végre végig is tudtam nézni. Nem rossz film, mégis erősen alul marad a várakozásomhoz képest. (Szerintem ezzel sokan vagyunk így.) Egyszer... több»

 
Thibo84   2019. 06. 10.

1

Látványban és akcióban gazdag film és ennek hála pörgős a történet, kevés az üres járat. Sophie Turner jól hozza a karakterét, de szerintem csak véletlen, mert ugyan azt nyújtja, mint Sansa Starkként, a Trónok harcában. Meg nem értem, minek kell a sz... több»

 
Orosz István   2019. 09. 28.

1

Nagyon lepontozzák a filmet nekem igazából bejött?. Értelmes volt a történet. Jó karaktereket kapott a film. Vannak bennek váraan történések, de egyáltalán nem mondható rossznak. Inkább mrgosztónak.

 
Ms. Akárki   2019. 06. 23.

0

Ennél rosszabb X-men filmet sem láttam még eddig. Pedig nagyon vártam mert janeFőnix a kedvenc karakterem ebben az univerzumban. Gagyi lebutított karaktert hoztak létre és értelmezhetetlen halálok a filmben. Az idősávjuknak adtak egy kegyelemdöfést ezzel a filmmel.

 
BoBamburg Nézhetetlen  2019. 09. 29.

1

Olvastam róla, hogy jó szar film, de nem szeretek adni random kritikákra. De ez nem egyszerűen szar film, ez borzalmasan szar film. Szar karakterek, borzalmas ellenségek (akik csak valami béna úrlények) semmi valamire való harc vagy boss figth... szé... több»

 
drg0602   2020. 03. 02.

1

Szerintem jó kis film. Az előző kettő részt simán üti. Az igaz, hogy a régi trilógia részei azok jobban tetszenek nekem is, de azért ez sem rossz alkotás. Nekem nagyon tetszett az is, hogy van egy egész jó légköre a filmnek, az idegen lények jól pass... több»

 
Norbert93   2020. 03. 30.

0
Ebbe csak a hülye bukhat bele...

Ez a film is teljesen érthetetlen számomra. Adott a büdzsé, adott a színészi gárda és adott a film alapjául szolgáló képregény is, mely talán az egyik legfontosabb X-Men sztori az elmúlt 50 évben. Ennek ellenére a cselekmény összecsapott, összefüggéstelen, ráadásul borzalmasan klisés, jellegtelen és egyhangú gonoszokkal. Egy normálisan megírt forgatókönyvvel és rendezővel - a képregényt ismerve - az egyik legjobb képregényadaptáció lehetett volna.

A film összbevétele 252 422 625 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 111 629 859 forintot termelt. A hazai mozik összesen 71 652 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Sötét Főnix cselekménye 1992-ben játszódik, abban az évben, amikor újraindították az X-Men képregényeket, de ugyanebben az évben sugározták a tévék az X-Men animációs sorozat első részét.

(hp)
 

Ez Jessica Chastain első Marvel filmje. A színésznőt kétszer is megkörnyékezték, először Maya Hansen szerepével a Vasember 3, majd Hope Van Dyne-éval a Hangya kapcsán.

(hp)
 

James McAvoy immáron negyedik alkalommal borotválta le a fejét kopaszra egy X-Men film kedvéért.

(hp)
 

A Sötét Főnix második 90-es években játszódó Mavel film. Az első a szintén 2019-ben bemutatott Marvel Kapitány volt.

(hp)
 

A Sötét Főnixet és a Deadpool 2 egyidőben forgatták, gyakorlatilag egymás szomszédságában. Bár véletlen egybeesésről van szó, mindkét film forgatása ugyanazon a napon ért véget.

(hp)
 
Kicsit olyan, mintha azért készült volna el, mert a Fox és a színészek úgy érezték, hogy tartoznak ezzel a nézőknek és maguknak, de már nem volt kedvük hozzá. több»
 
Összetákolt cselekményével, kifilézett karaktereivel és egy harmatgyenge befejezéssel a Sötét Főnix lehangoló végszava a mai szuperhőstrendet megalapozó franchise-nak. több»
 
Nem ezeket a mutánsokat kerestük, pláne a fináléban, de Simon Kinberg író-rendezőnek azért így sem sikerült lerombolnia ezt a 19 éves, korszakalkotó franchise-t. több»