Játssz egy 32" LG LED televízióért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
 
32
45
24
55
 
ArpiHajdu és Réci   2016. 12. 28.

Számomra az év egyik legkellemesebb csalódását okozta a film. Igyekeztem távol tartani magam minden, a Zsivány egyeshez kapcsolódó kritikától, hogy minél kisebb legyen a befolyásoltságom az első SW-antológiafilm kapcsán. Ezt sikerült is tartanom, s tegnap végre megnéztem, 3D-ben. Annyit tudtam csak, hogy ennek a filmnek az a célja, hogy megmutassa, miként szerezték meg a lázadók a Halálcsillag tervrajzát, amely aztán Leia hercegnőhöz került. Adódik a kérdés, hogy érdemes-e egy ilyen alapra egy nagyjából 130 perces filmet felépíteni? A válasz pedig: nagyon is, sőt, a Zsivány egyesnek sikerült is! A Star Wars-univerzumban újra visszatértünk egy sötétebb hangulatú, komorabb világba, amely elsősorban a Birodalom visszavágnál volt fontos, s akárcsak az 5. résznél, ennél is nagyon jó volt ez a fajta atmoszféra, amelyet csak erősített az, hogy a filmben szereplő lázadóknak a sorsát már előre lehet sejteni. A sztori tehát jól összerakott, ügyesen igazodik a már felépített univerzumba, s ami a legjobb: helyén kezeli magát, nem akarja megváltani a világot, tisztában van vele, hogy ez spin-off, de ebben a vonatkozásában nagyon jól működik.
Számomra a következő fontos elem az volt, hogy az új karakterek, s az őket játszó színészek mennyire tudnak megragadni, s elhitetni azt, hogy ha csak egy film erejéig is, de fontos részt képeznek ebben a világban. Az elején én megijedtem kicsit az új robottól, de szerencsére, ahogy haladt előre a történet, egyre szimpatikusabb lett, s valóban, a végére még vicces is tudott lenni. Felicity Jones szerintem jó választás volt főszereplőnek, én külön örülök, hogy a romantikus szál nem lett túlerőltetve, inkább a lázadó-harcias jellege kapott hangsúlyt. Meg voltam elégedve Diego Luna és Riz Ahmed (Cassian és Bodhi) játékával is, talán egyedül a Chirrut karakterébe adagolt túlzott spiritualizmust emelném ki negatívként, de az ő karaktere is összességében rendben volt. Mellettük pedig a nevesebb színészek (Forest Whitakerre és Mads Mikkelsenre gondolok) elsősorban a karizmájukkal emelték az élményt. Jó volt látni újra Darth Vadert (sajnos már sem Hollósi Frigyes, sem Kránitz Lajos nem él, így új magyar hang kellett) is, még akkor is, ha ebben részben nem ő testesített meg a "főgonoszt". A vizuális effektekben továbbra is nagyon erős a széria, erre továbbra sem lehet panasz, egyedül az lehet egy kis fájó pont, hogy már nem John Williams komponálta a zenét, bár Giacchino jó munkát végzett.
A végére pedig egy kis személyes: pont mielőtt beültem a moziba, értesültem arról, hogy Carrie Fischer meghalt, emiatt pedig extrán borsózott a hátam a film végén.

Összességében tehát a Star Wars-antológiafilmek egy nagyszerű kezdéssel indítottak, jó karakterekkel, ügyes történetvezetéssel, s ami legjobb: nem elsősorban a nosztalgiafaktorra épített, ahogy az Ébredő Erő, hanem helyén kezelte saját magát. Bebizonyította, hogy nem kellenek jedik, fénykardok (s pláne nem midikloián-számok) ahhoz, hogy ütős SW-filmmel álljanak elő az álomgyárban.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 09.

Először nem akartam megnézni, de aztán rávettek és nekem nagyon tetszett a film.

 
dulkap   2017. 01. 04.

Kicsit féltem a filmtől mikor láttam, hogy ki rendezte, mert Az első két filmjéből alig lehetett valamit látni, mert minden értelmes jelenet tök sötétben játszódik. Szerencsére ezt a hibát most elkerülte. Ettől eltekintve viszont számomra egy tucat sci-fi, bár a jobb tucatból. Persze azt hozzátenném, hogy sosem voltam elvakult rajongó, tehát nem is olyan szemmel néztem. Egy korrektül levezényelt akció sci-fi, ám sajnos hiányzik belőle a lélek és a szív, illetve a rajongás érzet, ami megvolt tavaly a nem hivatalos Egy új remény remake-ben Abrams esetében.

 
GedyPapa   2017. 04. 03.

Nem vártam tőle sokat, de mégis nagyon sokat kaptam tőle. Nem hittem volna, hogy ilyen merészek lesznek és bevállalnak egy ennyire radikális, sötétebb részt. Sokkal árnyékoltabbá vált a "Lázadók" szerepe. A casting hihetetlenül jól sikerült, hiszen a mellékszereplők is akkorát dobtak rajta, hogy az arcom leszakadt tőle. Egy olyan ellenálló csapatot sikerült összetoborozni, akik igazán ellentmondásosak, mégis szerethetőek.

 
Deku   2017. 07. 24.

Minden Star Wars rajongónak bátran ajánlom mert szórakoztató és háttértörténettel szolgál. Kellemes kis időtöltést nyújt az egész családnak. Azt gondolom, hogy ennél jobban nem tudták volna vissza adni amit kigondolt a készítő.

Felicity Jones
Riz Ahmed
Diego Luna
Jiang Wen
Donnie Yen
Felicity Jones
Diego Luna
Forest Whitaker
Felicity Jones
Ben Mendelsohn
Ben Mendelsohn
Riz Ahmed
Diego Luna
Felicity Jones
Felicity Jones
Ben Mendelsohn
Gareth Edwards
Felicity Jones
Diego Luna
Jiang Wen
Donnie Yen
Felicity Jones
Riz Ahmed
Felicity Jones
Diego Luna
Felicity Jones
Ben Mendelsohn
Felicity Jones
Gareth Edwards
Gareth Edwards
Felicity Jones
Diego Luna
Donnie Yen
Diego Luna
Felicity Jones
Genevieve O'Reilly
Diego Luna
Jiang Wen
Donnie Yen
Jiang Wen
Movieaddicts.hu - Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet
A Zsivány Egyes mégis felülmúlta minden elvárásomat. Egy érdekfeszítő, izgalmas, hangulatos filmet sikerült összehozni, aminek minden snittjét átjárja az Erő. Kibővíti az univerzumot, nem annak farvizén evez. Ha ez lesz az a mérce, amihez az elkövetkező Star Wars film tartani fogja magát, akkor nem lesz okunk panaszra. 8,5/10
24.hu - A Zsivány Egyesnek nemcsak a címe gyenge
Elrettenteni persze nem akarok senkit a Zsivány Egyestől, a Star Wars-univerzum még mindig jobb kezekben van a Disney-nél, mint a DC-képregény-karakterek a Warnernél. De ettől ez még nem a legjobb a SW-film, és remélem, hogy ez csak a petting-része a néző-Miki egér kapcsolatnak. Pedig bár leírhattam volna, hogy ez nagyon zsivány lett. (spoilermentes)
Filmworlds.blog.hu - Zsivány Egyes - Egy önfeláldozásról szóló Star Wars történet
Mindent egybevéve a Zsivány Egyes jó kis film, ha nem is kiemelkedő. A prequel részektől mindenesetre nem húzott el nagyon és az Ébredő Erőnél is csak egy hajszállal jobb. Ha a Force Awakens 6,9 pontot kapott tőlünk, akkor a Zsivány Egyes maximum 7 pontot érdemel.
 

Az első Star Wars-film, aminek ez elején nem úszik fel a már jól ismert bevezetőszöveg, hátterében pedig a csillagos űr.

(Shelby07 )
 

Az összes Star Wars-filmben elhangzik a „valami rossz érzés fogott el” kifejezés valamilyen változatban. De ebben a részben a K2-SO droid kezdi el mondani, viszont félbeszakítják, mielőtt befejezhetné.

(Shelby07 )
 

A Zsivány Egyes című filmet Gareth Edwards rendezte, viszont a producerek nem voltak elégedettek az összerakott 1. változattal, így egy pótforgatáson néhány új jelenetet és képsort vettek fel, amit már Tony Gilroy rendezett, és aki ezért 5 millió dolláros fizetést kapott.

(Shelby07 )


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.