Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
83%

Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet (2016)

Rogue One
Filmadatlap
 
33
Szereplők
56
Vélemények
55
Képek
20
Videók
 
PadmeAmidala   2021. 04. 26.

legújabb vélemény

0

Kicsit lapos és unalmas a története, de a második felében beindul. Tetszik, hogy összekapcsolták a IV. rész elejével. 7/10

 
csd   2020. 11. 06.

1
Mélyebb merítés a Star Wars univerzumából

Véleményem szerint az egyik legjobb a Star Wars filmről van szó, a Zsivány Egyes ugyanis bebizonyította, hogy jól működik az SW univerzuma nem csupány a Skywalkerek, de a fénykard nélkül is. Valójában azt gondolom, hogy ebben a világban annyi minden van, hogy a korábbi filmekkel csupány egy nagyon pici szeletet kaphattunk belőle.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 12. 28.

1
Az első SW-antológiafilm

Számomra az év egyik legkellemesebb csalódását okozta a film. Igyekeztem távol tartani magam minden, a Zsivány egyeshez kapcsolódó kritikától, hogy minél kisebb legyen a befolyásoltságom az első SW-antológiafilm kapcsán. Ezt sikerült is tartanom, s t... teljes kritika»

 
hp   2020. 07. 22.

2

A Disney-s Star Wars éra kétségkívül legjobb filmje lett a Zsivány Egyes. Végre kitört a megszokott sablonokból, se Jedik, se fénykardok, se Skywalker család, csak egy izgalmas és jól vezetett sztori, aminek a végén mutatott némi bátorságot is a stúd... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 09.

1

Először nem akartam megnézni, de aztán rávettek és nekem nagyon tetszett a film.

 
dulkap   2017. 01. 04.

0

Kicsit féltem a filmtől mikor láttam, hogy ki rendezte, mert Az első két filmjéből alig lehetett valamit látni, mert minden értelmes jelenet tök sötétben játszódik. Szerencsére ezt a hibát most elkerülte. Ettől eltekintve viszont számomra egy tucat s... több»

 
Deku   2017. 07. 24.

0

Minden Star Wars rajongónak bátran ajánlom mert szórakoztató és háttértörténettel szolgál. Kellemes kis időtöltést nyújt az egész családnak. Azt gondolom, hogy ennél jobban nem tudták volna vissza adni amit kigondolt a készítő.

Galéria (55)

Felicity Jones
Riz Ahmed
Diego Luna
Jiang Wen
Donnie Yen
Felicity Jones
Diego Luna
Forest Whitaker
Felicity Jones
Ben Mendelsohn
Ben Mendelsohn
Riz Ahmed
Diego Luna
Felicity Jones
Felicity Jones
Ben Mendelsohn
Gareth Edwards
Felicity Jones
Diego Luna
Jiang Wen
Donnie Yen
Felicity Jones
Riz Ahmed
Felicity Jones
Diego Luna
Felicity Jones
Ben Mendelsohn
Felicity Jones
Gareth Edwards
Gareth Edwards
Felicity Jones
Diego Luna
Donnie Yen
Diego Luna
Felicity Jones
Genevieve O'Reilly
Diego Luna
Jiang Wen
Donnie Yen
Jiang Wen

Videók (20)

A film összbevétele 1 056 057 273 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 030 315 007 forintot termelt. A hazai mozik összesen 700 400 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Jedha bolygón játszódó egyik jelenetben Jyn nekiütközik 2 gyanús külsejű figurának ; ők ugyanazok, akik megpróbálnak belekötni Luke Skywalkerbe az Egy új remény kocsmai jelenetében.

(Artemisia )
 

Az első Star Wars- film amiben nem szerepel egyetlen Jedi sem, - kivéve az exjedi Darth Vadert.

(Artemisia )
 

Warwick Davis ebben a Star Wars filmben is szerepel itt Weeteef Cyubee karakterét alakítja.

(Diesel)
 

Az első Star Wars-film, aminek ez elején nem úszik fel a már jól ismert bevezetőszöveg, hátterében pedig a csillagos űr.

(Shelby07)
 

Az összes Star Wars-filmben elhangzik a „valami rossz érzés fogott el” kifejezés valamilyen változatban. De ebben a részben a K2-SO droid kezdi el mondani, viszont félbeszakítják, mielőtt befejezhetné.

(Shelby07)
 

A Zsivány Egyes című filmet Gareth Edwards rendezte, viszont a producerek nem voltak elégedettek az összerakott 1. változattal, így egy pótforgatáson néhány új jelenetet és képsort vettek fel, amit már Tony Gilroy rendezett, és aki ezért 5 millió dolláros fizetést kapott.

(Shelby07)
 

Alan Tudyk, a droin K2SO megformálója valóban eljátszotta a forgatáson a robotot.

(József Ákos Dalányi)
 

A Halálcsillag tüzérei között feltűnik Rian Johnson és Ram Bergman is (előbbi a 2017 decemberében bemutatásra kerülő Star Wars: Az utolsó jedik rendezője, míg utóbbi ugyanannak a filmnek az egyik producere lesz).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amikor Gareth Edwardsot, a film rendezőjét megkérdezték arról, hogy miért szereti a Star Warst, ő úgy válaszolt, hogy mindig is szeretett volna a lázadókhoz csatlakozni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film közel 200 millió dolláros költségvetés volt.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 
A Zsivány Egyes mégis felülmúlta minden elvárásomat. Egy érdekfeszítő, izgalmas, hangulatos filmet sikerült összehozni, aminek minden snittjét átjárja az Erő. Kibővíti az univerzumot, nem annak farvizén evez. Ha ez lesz az a mérce, amihez az elkövetkező Star Wars film tartani fogja magát, akkor nem lesz okunk panaszra. 8,5/10 több»
 
Elrettenteni persze nem akarok senkit a Zsivány Egyestől, a Star Wars-univerzum még mindig jobb kezekben van a Disney-nél, mint a DC-képregény-karakterek a Warnernél. De ettől ez még nem a legjobb a SW-film, és remélem, hogy ez csak a petting-része a néző-Miki egér kapcsolatnak. Pedig bár leírhattam volna, hogy ez nagyon zsivány lett. (spoilermentes) több»
 
Mindent egybevéve a Zsivány Egyes jó kis film, ha nem is kiemelkedő. A prequel részektől mindenesetre nem húzott el nagyon és az Ébredő Erőnél is csak egy hajszállal jobb. Ha a Force Awakens 6,9 pontot kapott tőlünk, akkor a Zsivány Egyes maximum 7 pontot érdemel. több»