Az éhezők viadala: A kiválasztott - 2. rész filmtartalom:
Katniss Everdeen története a végéhez közeledik. A nép szembeszáll a Kapitólium zsarnokságával. Bár a Panem jövője Katniss kezében van, a lány ereje egyre fogy. Vajon képes kitartani az utolsó utáni… több»
Megnéztem mindegyik részt, de már egyáltalán nem emlékszem rá. Vagy bealudtam rajta, vagy kikapcsoltam; már erre sem emlékszem. Hogy miért volt erre ekkora hype, az is rejtély nekem. Valahogy nem tudtam egyik szereplőt sem megkedvelni, sőt megutálni se. Full közömbös és érdektelen volt számomra minden karakter. Jennifer Lawrence karakterének a nevére se emlékszem, de arra igen, hogy az egész sztori szerintem teljes agyrém. Gyerekeket egymásra ereszteni és mindezt a tömeggyilkosságot "aratásnak" hívni? 12 éveseket kiállítani 18-19 évesek ellen halálig? Baromság az egész, ahogy van. Kb. olyan kifacsart bolondéria az egész mint az a másik baromság, a szürke X árnyalata, vagy mi. Egy unatkozó elme kitalációja. Ennyi.
Általános vélemény a trilógiáról, ami négy részes. Az első film alapozta meg a sikert, valami újat hozott történetben egy új világot teremtett és meg is ugrotta a megvalósítási feladatokat. A második rész még tartotta a szintet érdekes volt, de azért... több»
A film összbevétele 653 428 261 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 357 155 314 forintot termelt. A hazai mozik összesen 6 027 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A film végén lévő jelent, amikor Haymitch és Effie csókkal köszönnek el egymástól eredetileg nem így szerepelt a forgatókönyvben. A két színész ötlete volt, amelyen a filmkészítők is meglepődtek.
(ArpiHajdu és Réci)Josh Hutcherson az epilógusban parókát hord. A színész a széria miatt festette szőkére haját, de nagyon nem szerette, s mivel az epilógust csak pár hónappal a film többi részének forgatása után vették fel, úgy döntött nem festeti vissza újra a haját.
(ArpiHajdu és Réci)Az éhezők viadal-franchise filmjei közül ez a film hozta a legkisebb bevételt a nyitóhétvégéjén: "mindössze" 102 millió dollárral nyitott az Egyesült Államokban.
(ArpiHajdu és Réci)Az a vörös ruhát, amelyet Katniss visel a film poszterén, a film során egyszer sem veszi fel.
(ArpiHajdu és Réci)Az a jelenet, amikor Haymitch felolvassa Plutarch levelét Katnissnek, a forgatókönyv szerint úgy nézett volna ki, hogy Plutarch személyesen mondja el Katnissnek a leírtakat. Philip Seymour Hoffman halála miatt azonban át kellett írni a jelenetet.
(ArpiHajdu és Réci)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »