Az éhezők viadala: A kiválasztott - 2. rész filmtartalom:
Katniss Everdeen története a végéhez közeledik. A nép szembeszáll a Kapitólium zsarnokságával. Bár a Panem jövője Katniss kezében van, a lány ereje egyre fogy. Vajon képes kitartani az utolsó utáni pillanatokig?
(hp)Sokkal jobban tetszett nekem ez a rész mint az előző,de akkor sem ér annyit mint az első kettő. Peeta jobbá tette a filmet az előzőből hiányzott .Ez a része kicsit átment horror filmbe a szörnyek megjelenésével.A vége nagyon tetszett a szerelmesek befejezése végig Peetának szurkoltam Galet még mindig nem bírtam elviselni.
Általános vélemény a trilógiáról, ami négy részes. Az első film alapozta meg a sikert, valami újat hozott történetben egy új világot teremtett és meg is ugrotta a megvalósítási feladatokat. A második rész még tartotta a szintet érdekes volt, de azért... több»
A film összbevétele 653 428 261 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 357 155 314 forintot termelt. A hazai mozik összesen 6 027 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A film végén lévő jelent, amikor Haymitch és Effie csókkal köszönnek el egymástól eredetileg nem így szerepelt a forgatókönyvben. A két színész ötlete volt, amelyen a filmkészítők is meglepődtek.
(ArpiHajdu és Réci)Josh Hutcherson az epilógusban parókát hord. A színész a széria miatt festette szőkére haját, de nagyon nem szerette, s mivel az epilógust csak pár hónappal a film többi részének forgatása után vették fel, úgy döntött nem festeti vissza újra a haját.
(ArpiHajdu és Réci)Az éhezők viadal-franchise filmjei közül ez a film hozta a legkisebb bevételt a nyitóhétvégéjén: "mindössze" 102 millió dollárral nyitott az Egyesült Államokban.
(ArpiHajdu és Réci)Az a vörös ruhát, amelyet Katniss visel a film poszterén, a film során egyszer sem veszi fel.
(ArpiHajdu és Réci)Az a jelenet, amikor Haymitch felolvassa Plutarch levelét Katnissnek, a forgatókönyv szerint úgy nézett volna ki, hogy Plutarch személyesen mondja el Katnissnek a leírtakat. Philip Seymour Hoffman halála miatt azonban át kellett írni a jelenetet.
(ArpiHajdu és Réci)A Kapitóliumban játszódó jeleneteket az előző részekben Atalantában vették fel, ebbe viszont Párizs és Berlin a helyszín.
(mamiéstöti2)Lyme szerepét azért nem Lily Rabe játszotta, mert szerződés kötötte egy másik produkcióhoz.
(mamiéstöti2)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »