Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Az útvesztő (2014)

The Maze Runner
Filmadatlap
 
28
Szereplők
155
Vélemények
16
Képek
7
Videók

Galéria (16)

Kaya Scodelario
Dylan O'Brien
Aml Ameen
Dylan O'Brien
Kaya Scodelario
Dylan O'Brien
Kaya Scodelario
Ki Hong Lee
Thomas Sangster
Kaya Scodelario
Will Poulter
Dylan O'Brien
Ki Hong Lee
Dylan O'Brien
Will Poulter
Will Poulter
Dylan O'Brien
Kaya Scodelario
Dylan O'Brien

Videók (7)

 
Képkockák   2022. 07. 26.

legújabb vélemény

0

A trilógia talán egyetlen filmje, amire azt tudom mondani, hogy nézd meg bátran, mert valószínűleg nem fogsz csalódni. Természetesen ez is ellövi a szokásos kliséket, amiket el lehet és sok dolgot félvállról vesz, amit nem kéne, de még így is egy érd... több»

 
indingo   2016. 02. 16.

2

A könyvet olvastam előbb, az jobban tetszett és ez a rész is jobban kötődik a könyvhöz, mint a második! Tetszett-tetszett, de valami hiányzott! AZ első egy óra még úgy, ahogy elmegy utána meg irtóra összecsapták illetve olyan jelenteke vannak benne amelyek átkötnek a második kötetre.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 30.

2
Üdítő darab

Az utóbbi évek nagy young adult könyv és filmáradatának szerintem egyik üdítő darabja Az útvesztő. Ez már önmagában is egy szép teljesítmény, mert lássuk be, ezekben a filmekben időnként nagyítóval kell keresni az eredetiséget, akár a formát, akár a ... teljes kritika»

 
Thibo84   2016. 06. 26.

1

Egy látványos popcorn mozi és a szereplőket is remekül összeválogatták. Igaz van pár dolog amit kihagytak a filmből, de a könyvben benne van, de talán annyira nem is gond.

 
Yosihiro   2021. 01. 01.

2

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ha azt mondom, ez a film jól sikerült, akkor szerintem sokan egyetértenek velem. Nem is igazán a színészi alakítások teszik érdekessé jóvá ezt a filmet, hanem a mondanivalója és a látvány, amit szerintem jól összekomponáltak. Az érzelmek terén nagy ü... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 16.

1

Hát most mit is mondjak? Gyenge kezdés után erős leromlás.Semmi történet,semmi kis színészekkel.Szomorú,hogy erre pénzt kapirgáltak össze.

 
Deku   2017. 07. 26.

0

Szerintem bőven jó filmet kaptunk, igazi fiataloknak szóló történet amelyből nem hiányzik a feszültség. Ritkának tartom az ilyet, de amikor bejön és eléri, a hatást akkor nagyon tudok örülni.

A film összbevétele 348 319 861 dollár volt (imdb.com).

 

Az útvesztő Wes Ball nagyjátékfilmes rendezői debütálása, a film előtt három rövidfilm rendezésével jelentkezett.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Newt és Gally szerepére egyaránt meghallgatták Thomas Brodie-Sangstert és Will Poultert. Végül Brodie-Sangster kapta Newt, Poulter pedig Gally szerepét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A legelső jelenet, amit felvettek, az volt, mikor Teresa megérkezik a lifttel, és 30 fiú veszi körül.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatás előtt a rendező szervezett a stábnak egy tábort, ahol túlélési tippeket is kaptak. Ez sokat segített nekik akkor, amikor a forgatás helyszínén éjszakáztak, ahol csak hemzsegtek a kígyók.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bár a karaktereik nem jönnek ki túl jól egymással a filmben, a valóságban Will Poulter és Dylan O'Brien nagyon jó barátságot ápolnak.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Az útvesztő összességében bőven hagyott maga után kívánnivalót, de a kritikán aluli filmes nyár után egy kifejezetten érdekes és szórakoztató darabnak számít. több»