Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
81

Az útvesztő (2014)

The Maze Runner
Filmadatlap
 
28
Szereplők
158
Vélemények
16
Képek
13
Videók
Az útvesztő
 
indingo   2016. 02. 16.

A könyvet olvastam előbb, az jobban tetszett és ez a rész is jobban kötődik a könyvhöz, mint a második! Tetszett-tetszett, de valami hiányzott! AZ első egy óra még úgy, ahogy elmegy utána meg irtóra összecsapták illetve olyan jelenteke vannak benne amelyek átkötnek a második kötetre.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 30.
Üdítő darab

Az utóbbi évek nagy young adult könyv és filmáradatának szerintem egyik üdítő darabja Az útvesztő. Ez már önmagában is egy szép teljesítmény, mert lássuk be, ezekben a filmekben időnként nagyítóval kell keresni az eredetiséget, akár a formát, akár a tartalmat nézzük. Ebben a zsánerben meglátásom szerint (még mindig) az Éhezők viadala tudott a legjobban működni, akár a könyv, akár a filmsorozatot nézzük, s időnként olyan érzéseim vannak, hogy az ilyen jellegű filmek Katniss Everdeen kalandjait másolják, alkalmanként igen szolgai módon. Miben különbözne akkor a többitől az Útvesztő? Elsőre talán nehéz megválaszolni, de jobban megvizsgálva azt látom, hogy a különböző helyekről átvett gesztusok ... több»


 
rbernadett   2015. 04. 17.

Számomra ismét egy kevésbé jól sikerült adaptáció. Bár a látvány tökéletes és a szereplők kiválasztására sincs panaszom, fontos részek maradtak ki a filmből, amik szervesen hozzátartoztak volna a történet felépítéséhez.

 
Deku   2017. 07. 26.

Szerintem bőven jó filmet kaptunk, igazi fiataloknak szóló történet amelyből nem hiányzik a feszültség. Ritkának tartom az ilyet, de amikor bejön és eléri, a hatást akkor nagyon tudok örülni.

 
Orosz István   2017. 08. 05.

Jó lett amúgy, én olvastam a könyvet még nagyjából hasonlít is rá. Érdekes benne ez a rejtélyesség, mi célból vannak ott, miért nem emlékezik senki semmire.

Kaya Scodelario
Dylan O'Brien
Aml Ameen
Dylan O'Brien
Kaya Scodelario
Dylan O'Brien
Kaya Scodelario
Ki Hong Lee
Thomas Sangster
Kaya Scodelario
Will Poulter
Dylan O'Brien
Ki Hong Lee
Dylan O'Brien
Will Poulter
Will Poulter
Dylan O'Brien
Kaya Scodelario
Dylan O'Brien
 
Az útvesztő összességében bőven hagyott maga után kívánnivalót, de a kritikán aluli filmes nyár után egy kifejezetten érdekes és szórakoztató darabnak számít. több»
 

Az útvesztő Wes Ball nagyjátékfilmes rendezői debütálása, a film előtt három rövidfilm rendezésével jelentkezett.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Newt és Gally szerepére egyaránt meghallgatták Thomas Brodie-Sangstert és Will Poultert. Végül Brodie-Sangster kapta Newt, Poulter pedig Gally szerepét.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A legelső jelenet, amit felvettek, az volt mikor Teresa megérkezik a lifttel és 30 fiú veszi körül.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.