Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
81%

Az útvesztő (2014)

The Maze Runner
Filmadatlap
 
28
Szereplők
157
Vélemények
16
Képek
8
Videók
Az útvesztő
 
belavagyok   2020. 09. 22.

legújabb vélemény

nekem tetszett a film, bár már láttam azért jobbat is. A története kellően izgalmas és ok rejtélyt hoz felszínre, amelyekre senki sem számít.

 
indingo   2016. 02. 16.

A könyvet olvastam előbb, az jobban tetszett és ez a rész is jobban kötődik a könyvhöz, mint a második! Tetszett-tetszett, de valami hiányzott! AZ első egy óra még úgy, ahogy elmegy utána meg irtóra összecsapták illetve olyan jelenteke vannak benne amelyek átkötnek a második kötetre.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 30.

Üdítő darab

Az utóbbi évek nagy young adult könyv és filmáradatának szerintem egyik üdítő darabja Az útvesztő. Ez már önmagában is egy szép teljesítmény, mert lássuk be, ezekben a filmekben időnként nagyítóval kell keresni az eredetiséget, akár a formát, akár a ... teljes kritika»

 
rbernadett   2015. 04. 17.

Számomra ismét egy kevésbé jól sikerült adaptáció. Bár a látvány tökéletes és a szereplők kiválasztására sincs panaszom, fontos részek maradtak ki a filmből, amik szervesen hozzátartoztak volna a történet felépítéséhez.

 
Deku   2017. 07. 26.

Szerintem bőven jó filmet kaptunk, igazi fiataloknak szóló történet amelyből nem hiányzik a feszültség. Ritkának tartom az ilyet, de amikor bejön és eléri, a hatást akkor nagyon tudok örülni.

 
Orosz István   2017. 08. 05.

Jó lett amúgy, én olvastam a könyvet még nagyjából hasonlít is rá. Érdekes benne ez a rejtélyesség, mi célból vannak ott, miért nem emlékezik senki semmire.

 
dailyfilmsan   2019. 09. 16.

Gyengécske tiniregény ami arra a gyökértelen és magányos érzésre apellál ami minden tinédzsert megkörnyékez. Lenne benne fantázia és egész sokáig én is reménykedtem hogy valami izgi fonalat fognak előttem elhúzni, de nem. A kecsegtető thriller remén... több»

Kaya Scodelario
Dylan O'Brien
Aml Ameen
Dylan O'Brien
Kaya Scodelario
Dylan O'Brien
Kaya Scodelario
Ki Hong Lee
Thomas Sangster
Kaya Scodelario
Will Poulter
Dylan O'Brien
Ki Hong Lee
Dylan O'Brien
Will Poulter
Will Poulter
Dylan O'Brien
Kaya Scodelario
Dylan O'Brien

A film összbevétele 348 319 861 dollár volt (imdb.com).

 

Az útvesztő Wes Ball nagyjátékfilmes rendezői debütálása, a film előtt három rövidfilm rendezésével jelentkezett.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Newt és Gally szerepére egyaránt meghallgatták Thomas Brodie-Sangstert és Will Poultert. Végül Brodie-Sangster kapta Newt, Poulter pedig Gally szerepét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A legelső jelenet, amit felvettek, az volt mikor Teresa megérkezik a lifttel és 30 fiú veszi körül.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatás előtt a rendező szervezett a stábnak egy tábort, ahol túlélési tippeket is kaptak. Ez sokat segített nekik akkor, amikor a forgatás helyszínén éjszakáztak, ahol csak hemzsegtek a kígyók.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bár a karaktereik nem jönnek túl jól ki egymással a filmben, a valóságban Will Poulter és Dylan O'Brien nagyon jó barátságot ápolnak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Mielőtt elkezdték a forgatást, Wes Ball kiposztolt egy felmérést a rajongói oldalra, amivel az volt a célja, hogy megtudja, melyik jeleneteket szerették a könyvben a legjobban, hogy azok feltétlenül bekerüljenek a filmbe is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

James Dashner, a regény írója kivette a részét a film forgatásában, sokszor egyeztetett a rendezővel, Wes Ball-lal is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amikor a rendező, Wes Ball előadta a terveit a stúdiónak, úgy fogalmazott, hogy a Legyek ura és a Lost történet keverékét szeretné megalkotni. Előbbit a bemutatott társadalmi viszonyokra értette, utóbbi pedig abban valósult meg, hogy a szereplők nem tudják hol vannak pontosan.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A sorozat James Dashner azonos című trilógiája alapján készült.

(rbernadett)
 

Dylan O'Brien kedvenc jelenete a birkózás volt Will Poulterrel.

(ps)
 
Az útvesztő összességében bőven hagyott maga után kívánnivalót, de a kritikán aluli filmes nyár után egy kifejezetten érdekes és szórakoztató darabnak számít. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.