Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
81

Az útvesztő (2014)

The Maze Runner
Filmadatlap
 
28
Szereplők
158
Vélemények
16
Képek
14
Videók

Vélemények: Az útvesztő (2014)

Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
dailyfilmsan   2019. 09. 16.

legújabb vélemény

Gyengécske tiniregény ami arra a gyökértelen és magányos érzésre apellál ami minden tinédzsert megkörnyékez. Lenne benne fantázia és egész sokáig én is reménykedtem hogy valami izgi fonalat fognak előttem elhúzni, de nem. A kecsegtető thriller reménye lassan de biztosan egy rossz tini sci-fi-be ment át aminek nem volt sok értelme. De tényleg ha figyelmes az ember olyan értelmetlenségekre kapja fel a fejét amik a szomszéd biztosítékát is kiverik.

 
indingo   2016. 02. 16.

A könyvet olvastam előbb, az jobban tetszett és ez a rész is jobban kötődik a könyvhöz, mint a második! Tetszett-tetszett, de valami hiányzott! AZ első egy óra még úgy, ahogy elmegy utána meg irtóra összecsapták illetve olyan jelenteke vannak benne amelyek átkötnek a második kötetre.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 30.

Üdítő darab

Az utóbbi évek nagy young adult könyv és filmáradatának szerintem egyik üdítő darabja Az útvesztő. Ez már önmagában is egy szép teljesítmény, mert lássuk be, ezekben a filmekben időnként nagyítóval kell keresni az eredetiséget, akár a formát, akár a tartalmat nézzük. Ebben a zsánerben meglátásom szerint (még mindig) az Éhezők viadala tudott a legjobban működni, akár a könyv, akár a filmsorozatot nézzük, s időnként olyan érzéseim vannak, hogy az ilyen jellegű filmek Katniss Everdeen kalandjait másolják, alkalmanként igen szolgai módon. Miben különbözne akkor a többitől az Útvesztő? Elsőre talán nehéz megválaszolni, de jobban megvizsgálva azt látom, hogy a különböző helyekről átvett gesztusok ... több»

 
rbernadett   2015. 04. 17.

Számomra ismét egy kevésbé jól sikerült adaptáció. Bár a látvány tökéletes és a szereplők kiválasztására sincs panaszom, fontos részek maradtak ki a filmből, amik szervesen hozzátartoztak volna a történet felépítéséhez.

 
Deku   2017. 07. 26.

Szerintem bőven jó filmet kaptunk, igazi fiataloknak szóló történet amelyből nem hiányzik a feszültség. Ritkának tartom az ilyet, de amikor bejön és eléri, a hatást akkor nagyon tudok örülni.

 
Orosz István   2017. 08. 05.

Jó lett amúgy, én olvastam a könyvet még nagyjából hasonlít is rá. Érdekes benne ez a rejtélyesség, mi célból vannak ott, miért nem emlékezik senki semmire.

 
GedyPapa   2017. 03. 13.

Egy kamaszoknak szóló "Kocka", ami egy jó alapanyag lenne egy kiváló franchisenak. Viszont nagyon gyerekeknek nézik a nézőt. Így gyengécskévé válik egy igazán jó ötlet.

 
MP170506   2016. 02. 16.

Nagyon jó film. Végig letudta kötni a figyelmemet, izgalmas és fordulatos. A látványvilága kiváló és a színészek alakítása sem hagy maga után kivetni valót!

 
puffancshercegnő   2016. 09. 10.

mikor megnéztem, nem tudtam, hogy könyv az alapja, de a film után azonnal felkeltette az érdeklődésem. Látványos volt, érdekes, kíváncsivá tett. Kellemes meglepetés volt, mert azt hittem csak egy Éhezők viadal utánzat lesz, de végül pozitívan csalódtam, várom a folytatását

 
Szilonka   2017. 05. 31.

A történet kibontakozása tetszett, érdekesnek találtam. Az számomra furcsa, hogy egy kisérletben, ahol az emberiség sorsa a tét gyerekeket vetnek be.

 
Thibo84   2016. 06. 26.

Egy látványos popcorn mozi és a szereplőket is remekül összeválogatták. Igaz van pár dolog amit kihagytak a filmből, de a könyvben benne van, de talán annyira nem is gond.

 
Edii   2015. 10. 01.

Látványos, izgalmas történet, nagyon jó szereposztással. Imádtam!

 
Fahéjgolyó   2016. 10. 05.

Szerintem a film maga nem sikerült rosszul, viszont nagyban levon az értékeiből nálam, hogy az egész útvesztő eléggé A kockáról lett másolva (az én véleményem szerint).

 
Norbi   2018. 07. 27.

Nagyon hangulatos volt, és örültem ennek a témának is, számomra már a témaválasztás is pozitívum. Izgalmas, kalandos volt jó kis gépekkel :D, alig vártam a következő részeket.

 
TomÁcs   2018. 04. 14.

Látványos és kalandokkal teli mesefilm. Érdekesen bontakozik ki a sztori, ki is a rejtélyes új fiú, na meg a lány. Az ő eljövetelük után felgyorsulnak az események és nem várt dolgok történnek.

 
VvV   2016. 05. 23.

Vagy a könyvet kell elolvasni vagy a filmet megnézni. A kettő együtt nem nagyon működik! Az első rész még követte a könyv történetét, de a második már nagyon eltért attól.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 20.

Izgalmas tinifilm kerekedett ki a végére. A csattanóra tuti biztos, hogy senki nem számított. Sok mindent megváltoztattak a könyvhöz képest, és ez kifejezetten az előnyére vált. Nagyon jó volt a főszereplő srác is. Nagyon jól vitte végig a történetet. Végig szurkolhat a néző vele együtt a túléléséért folytatott harcban.

 
Bazzzsi   2017. 10. 22.

A könyvben hatásosabb volt a történet, itt sok mindenre nem volt idő. Maga az alapötlet nem rossz, de talán szerencsésebb lett volna, ha felnőttek állnak a középpontban, így nem lehet komolyan venni.

 
hsanya182   2015. 09. 21.

Olyasmi mint az "Éhezők Viadala" csak ez inkább a nagyobb kamasz fiúkat érinti meg! Jó a film felépítése, szépen építkezik, kevés az üresjárat, fenntartja a figyelmet. Szép látványos mozi, és mindvégig ott a misztikum, a kérdés, hogy miért vannak itt... Miközben a fiatalok megpróbálnak kijutni az útvesztőből, élethű robot-skorpiók ellen veszik fel a harcot. Érdemes egyszer megkukkantani, főleg a fiatal generációnak adhat némi újdonságot, tanulságot :)

 
MKristijan   2016. 11. 18.

Nagyszerű film, mindig is szerettem a labirintusokat. Egy nagyszerűen összerakottba bele is leshettünk. Persze itt korán sincs vége. De ez a kör profi volt :)

 
moviewer   2017. 07. 21.

Az Útvesztő olyan témákkal foglalkozik mint a felnőtté válás, összetartás, stb. Ezek releváns kérdések és a film jól kezeli őket. Szerintem saját kategóriájában ez a film a jobbak közé tartozik.

 
Lonka   2016. 02. 19.

A könyv nekem nagyon tetszett, a film s egy ideig elég jól követi a történéseket, utána meg picit összecsapja a végét. A második rész ehhez képest egy nagy rakás trutyi. Ha nem tudnám, hogy a könyv alapján készült, azt hinném valami egészen más film.

 
BoBamburg   2019. 01. 26.

A fő probléma a filmmel, hogy ugyanolyan, mint a kétezertízes évek közepén oly népszerű Young-adult könyvadaptációk. Meglehet nézni, látvány is rendben van,színészekkel sincs különösebb gond, de a történet sajnos túlságosan is lerágott csont..

 
Borga   2016. 11. 25.

A film felénél egy kicsit kétségbe estem, féltem, mi lesz a vége, de a film végi bravúrral szerintem nagyon jó kis alkotás kerekedett ki belőle. Szerintem rendben van a film, érdemes megnézni.

 
Timcsi   2016. 06. 19.

Remek film! Végig izgalmas és nem lehet tudni, hogy mi lesz a vége. A szereplők is jól mutatnak.

 
Greeta   2016. 09. 26.

A könyvtől elmarad, de izgalmas és látványos film.

 
kevelin   2019. 06. 01.

nekem a trilógia ezen első része tetszett a legjobban. a legjobban adaptált könyv is a 3 közül. nagyon jó kis sztori mely persze nem életszerű (legalábbis nagyon remélem) de mégis olyan világot tár elénk mely elgondolkodtat h az ember mire képes egy kis hatalomért és olyan jóságért ami lehet h valójában nem is az

 
petraszab   2019. 04. 27.

Több helyen eltér a könyvtől, de egy jól felépített, izgalmas és látványos filmet kaptunk.

 
Nathan03   2016. 02. 07.

Anno épp elolvastam egy kritikát erről a filmről mert előtte én semmit nem halottam róla vagy csak elkerülte a figyelmem. A kritika hatására megnéztem a filmet és azt kell hogy mondjam jó kis film érdekes volt a történet végig fenn tartotta a kérdést mi lehet ez az egész ami a karakterekkel zajlik. A vége pedig fordulatos lett. Tényleg jó film.

 
hell.l   2016. 05. 07.

Jó kis film lett ez, érdekes a története, bár a második rész valamivel jobban tetszett. Jók lettek a karakterek is a főszereplőn kívül, az valahogy olyan sablonos lett, a többiek viszont jók lettek.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.