Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
70

Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész (2014)

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
Filmadatlap
 
28
Szereplők
88
Vélemények
46
Képek
20
Videók
Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész
 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 20.

A Harry Potter filmeknél vetették be először és azóta szinte az összes olyan film esetében ellövik a filmkészítők, amelyet több részes regényből adaptáltak a filmvászonra, hogy a befejezést két részletben (megszakítva) tárják a közönség elé. Értem a motivációt, a bevételnövelést is meg hogy miért szeretik elhúzni a sikeres franchise-okat a végtelenségig, de ez a módszer azért soha nem tesz jót egyetlen filmnek sem. Az Éhezők viadala esetében sem sikerült igazán ez a duplázás (azért Suzanne Collins regényének harmadik részében nincs annyi történés, hogy ebből két teljes értékű filmre való kifusson), de mivel alapvetően imádom ezt a sorozatot, így még kicsit örültem is, hogy egy évvel később ért véget az őrület és annyival tovább lehetett az életünk része ez a fantasztikus sztori. Így hogy két film készült, A kiválasztott első részét el tudták vinni a készítők egy mély lélektani irányba, megismertük Katniss lelkiálapotát az után, hogy Peeta-t elvesztette és hogy megtudta, hogy a 12. körzetet, az otthonát megsemmisítette a Kapitólium. Jennifer Lawrence nagyon jó (mint mindig), Josh Hutcherson-t én magam eddig is kedveltem a szériában, de ebben a részben mutatja meg Peeta-ként igazán, amit tud, már nemcsak azt a szerelmes, jószívű fiút láthatjuk, akit az első két részben megismertünk, hanem egy megtört férfit is, aki nemcsak a szerelmét, hanem önmagát is elvesztette. Számos jól sikerült jelenetet kapunk ebben a filmben, láthatjuk azt hogyan pattan ki a szikra a még megmaradt körzetekben, hogyan tör ki a lázadás (ennek tökéletes jelképe a gáton játszódó rész, amely alatt hallhatjuk Katniss-t is, ahogy a Hanging tree-t énekli), de ott van még Peeta kiszabadítása is, a kórház lerombolás a nyolcadik körzetben vagy amikor Katniss visszatér a lerombolt tizenkettedikbe). Hónapokig tartott a találgatás, hogy melyik lesz az a pont, ahol kettészedik a történetet (és aki olvasta a regényt az pontosan tudja, hogy van egy igen meghatározó jelenet, aminél egyértelműbb lezárást nem is tudtunk volna elképzelni). Talán túl egyértelmű is lett volna, Francis Lawrence nagyon okosan érezte úgy, hogy azt a bizonyos "megtámadós" jelenetet még megtoldja egyetlen gondolattal, így úgy várhattuk a következő részt, hogy még inkább ráhangolódtunk lélekben arra, ami ezután fog következni. Egyetlen csillagot vonok le azért, mert a két záró epizód együtt ad ki egy teljes értékű filmélményt. Egyébként imádom, ahogy a többi részt is!

 
indingo   2017. 04. 11.

Az első két rész után ez már olyan semmilyen lett. Valahol hiányzott nekem a küzdőtér. Egy helyben toporgás volt az egész, hogy maradjon még történet az utolsó részre is.


 
rbernadett   2015. 04. 19.

Ez még rosszabb mint a könyv. Gyűlölöm amikor két részt csinálnak egy részből, mert az esetek többségében csak időhúzás tele sallanggal. Tekintve, hogy a trilógia harmadik része már könyvben is csak időhúzás volt, nehéz lett volna egy pörgős filmet csinálni belőle, de így...egyenesen lehetetlen.

 
Deku   2017. 10. 25.

Azt hittem, ez a film méltán kapta azokat a pontozásokat, tévednem kellett sajnos. Nagy csalódást okozott ez a film, leginkább azért mert lehet túl sokat vártam el tőle.

 
GedyPapa   2017. 04. 06.

Valami katarktikus lezárásra számítottam, valamire, ami leszedi a fejemet, erre kapok egy ilyet...Egy olyan semmit, aminek még lesz egy második része is...

Jeffrey Wright
Woody Harrelson
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence
Liam Hemsworth
Jennifer Lawrence
Natalie Dormer
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence
Jeffrey Wright
Wes Chatham
Natalie Dormer
Stanley Tucci
Liam Hemsworth
Liam Hemsworth
Donald Sutherland
Julianne Moore
Woody Harrelson
Evan Ross
Philip Seymour Hoffman
Sam Claflin
Mahershala Ali
Liam Hemsworth
Natalie Dormer
Wes Chatham
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence
Julianne Moore
Elden Henson
Julianne Moore
Josh Hutcherson
Josh Hutcherson
Jennifer Lawrence
Evan Ross
Elden Henson
Wes Chatham
Sam Claflin
Josh Hutcherson
Francis Lawrence
Francis Lawrence
Liam Hemsworth
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence
Francis Lawrence
 
A mindenkit lenyilazó önkéntes lány kalandja a végéhez közeledik, de addig is jöjjön két óra bemelegítés! A siker árát velünk fizettetik meg. Egy újabb félbevágott befejező rész erős alakításokkal és gyenge történettel. több»
 

A kapitóliumi jelenetek nagy részét Berlinben és Párizsban vették fel. Berlinben még egy régóta bezárt repterén is zajlottak a forgatások.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Jennifer Lawrence-t a barcelonai olimpián, 1992-ben bronz érmet nyerő Kathuna Lorig tanította íjászkodni.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Julianne Moore gyermekei egy nyaralás alkalmával olvasták a könyvet, édesanyjukat ők beszélték rá, hogy szerepeljen ebben a különleges történetben.

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.