Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
92%

Eredet (2010)

Inception
Filmadatlap
 
26
Szereplők
324
Vélemények
59
Képek
3
Videók
Eredet

Galéria (59)

Joseph Gordon-Levitt
Ken Watanabe
Marion Cotillard
Leonardo DiCaprio
Elliot Page
Leonardo DiCaprio
Marion Cotillard
Leonardo DiCaprio
Elliot Page
Ken Watanabe
Joseph Gordon-Levitt
Cillian Murphy
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Elliot Page
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Ken Watanabe
Lukas Haas
Michael Caine
Leonardo DiCaprio
Cillian Murphy
Leonardo DiCaprio
Tom Hardy
Tom Hardy
Leonardo DiCaprio
Joseph Gordon-Levitt
Joseph Gordon-Levitt
Leonardo DiCaprio

Videók (3)

 
fclay   2021. 09. 15.

legújabb vélemény

0
Egész jó, többszörnézős

Megmondom őszintén, én kb. harmadjára tudtam megnézni a filmet, mert amikor bekapcsolt, a zenén mindig elaludtam. Szóval lehet benne valami, elsőre nem igazán jött le, aztán végül is jó film, jó szereposztás és egyedi ötlet. Van a végén nyitott kérdés, néhol összezavarodnak a síkok.

 
Artemisia   2021. 05. 06.

a nap véleménye

8
A tudatod lesz a tetthely

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az Eredet nemcsak az elmúlt évtized kiemelkedő alkotása volt, hanem Christopher Nolen egyedi rendezői névjegyének első kiteljesedése és összefoglalása is a zseniális sötét lovag filmek tető alá hozása után: szerteágazó, bonyolultan felépített cselekm... teljes kritika»

 
hp   2020. 08. 26.

5

A Tenet után azt tudom mondani, hogy az Eredet még Christopher Nolan önismétlésektől mentes, nagyon is eredeti filmje volt, amit érdemes újranézni. Nem jellemző rám, hogy egy filmet többször is betegyek, mert annyi új sorozat és film készül, hogy pró... több»

 
rbernadett   2015. 09. 13.

2

Nagyon vártam ezt a filmet, mert a témája mindig is érdekelt. Nem csalódtam benne, viszont attól tartok meg kell még nézzem egy párszor, hogy mindent értsek benne. Nagyon látványos, nagyon jó a történet, de nem lehet csak félszemmel nézni, mert akkor fontos információk veszhetnek el.

 
Deku   2017. 07. 08.

1

Ahogy általában itt sem jött be DiCaprio színészi játéka és ez már megalapozta a filmet. Ennél még az is jobb lett volna ha nem csinálnak a készítők semmit. Szerintem maguk a zenék alapból nem passzolnak a filmhez, nem egy korszakalkotó mű.

1
 
mamiéstöti2   2018. 01. 19.

0

Egyedülálló alkotás, melyben a parádés szereposztás mellett sok izgalom is van, de nem mindenki tud azonosulni a látottakkal.

 
Puncs   2019. 04. 06.

0

Nagyon érdekes film, jó az alapötlet, nagyon elgondolkodtató az egész. A vége elég talányosra sikeredett, nem lehet eldönteni, hogy álmodik vagy ez a valóság. Legalábbis én nem tudtam eldönteni. A szereposztás is rendben van, a zenéje pedig egyszerűen zseniális.

A film összbevétele 825 532 764 dollár volt (imdb.com).

 

Az álmokból való felébredéshez Edit Piaf dalát használják; az énekesnő életéről készült 2007-es, Piaf című filmben Marion Cotillard alakítja Edit Piafot, aki Dom Cobb feleségét alakítja.

(Artemisia )
 

Az álom során a városba hajtó tehervonat jelenetét CGI nélkül vették fel. Egy 18 kerekes kamiont használtak, amit vonattá dizájnoltak.

(Artemisia )
 

67 ember halt meg a filmben.

(Norbi)
 

A film költségvetése 160 millió dollár volt.

(Bob)
 

A Kiképzés című film óta ez az első Tom Berenger film, amit moziban is vetítettek.

(mamiéstöti2)
 
Sosem hittem volna, ám Nolan bennem is elültetett egy gondolatcsírát a színvonalas, egyedi és veszettül szórakoztató hollywoodi blockbusterek létezésének legendájáról. Remélem, hogy igazam lesz… több»