Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
91%

Eredet (2010)

Inception
Filmadatlap
 
26
Szereplők
321
Vélemények
59
Képek
3
Videók
Eredet

Galéria (59)

Joseph Gordon-Levitt
Ken Watanabe
Marion Cotillard
Leonardo DiCaprio
Elliot Page
Leonardo DiCaprio
Marion Cotillard
Leonardo DiCaprio
Elliot Page
Ken Watanabe
Joseph Gordon-Levitt
Cillian Murphy
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Elliot Page
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Ken Watanabe
Lukas Haas
Michael Caine
Leonardo DiCaprio
Cillian Murphy
Leonardo DiCaprio
Tom Hardy
Tom Hardy
Leonardo DiCaprio
Joseph Gordon-Levitt
Joseph Gordon-Levitt
Leonardo DiCaprio

Videók (3)

 
acura steve Nézhetetlen  2022. 01. 21.

legújabb vélemény

0

Bevallom, kétszer próbáltam megnézni, de feladtam! Kiábrándultam belőle, mert akkora ökörség a témája, hogy nem érdekelt!

 
Artemisia   2021. 05. 06.

a nap véleménye

9
A tudatod lesz a tetthely

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az Eredet nemcsak az elmúlt évtized kiemelkedő alkotása volt, hanem Christopher Nolen egyedi rendezői névjegyének első kiteljesedése és összefoglalása is a zseniális sötét lovag filmek tető alá hozása után: szerteágazó, bonyolultan felépített cselekm... teljes kritika»

 
hp   2020. 08. 26.

5

A Tenet után azt tudom mondani, hogy az Eredet még Christopher Nolan önismétlésektől mentes, nagyon is eredeti filmje volt, amit érdemes újranézni. Nem jellemző rám, hogy egy filmet többször is betegyek, mert annyi új sorozat és film készül, hogy pró... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 18.

1

Nolan megálmodta, és álom az álomban megalkotta ezt a kis gyöngyszemet! Nem egyszerű a film, odafigyelést igényel, de megteszi a hatását, remek effektek,szuper alakítások,és DeCaprio hozza a nívót! Érdemes megnézni... Egyik nagy kedvencem.

 
rbernadett   2015. 09. 13.

2

Nagyon vártam ezt a filmet, mert a témája mindig is érdekelt. Nem csalódtam benne, viszont attól tartok meg kell még nézzem egy párszor, hogy mindent értsek benne. Nagyon látványos, nagyon jó a történet, de nem lehet csak félszemmel nézni, mert akkor fontos információk veszhetnek el.

 
Yosihiro   2016. 05. 18.

1

Azt hiszem igen összetett film de mindeképp érdmes megnézni. Kicsit a film történetvezetése vontatott de kis odafigyeléssel aérthető a film. Összeségében egy olyan remek produkciót kaptunk ami látványban tartalomban is jó szorakozás. Üdv Yosihiro

 
Deku   2017. 07. 08.

1

Ahogy általában itt sem jött be DiCaprio színészi játéka és ez már megalapozta a filmet. Ennél még az is jobb lett volna ha nem csinálnak a készítők semmit. Szerintem maguk a zenék alapból nem passzolnak a filmhez, nem egy korszakalkotó mű.

2

A film összbevétele 825 532 764 dollár volt (imdb.com).

 

Az álmokból való felébredéshez Edit Piaf dalát használják; az énekesnő életéről készült 2007-es, Piaf című filmben Marion Cotillard alakítja Edit Piafot, aki Dom Cobb feleségét alakítja.

(Artemisia )
 

Az álom során a városba hajtó tehervonat jelenetét CGI nélkül vették fel. Egy 18 kerekes kamiont használtak, amit vonattá dizájnoltak.

(Artemisia )
 

67 ember halt meg a filmben.

(Norbi)
 

A film költségvetése 160 millió dollár volt.

(Bob)
 

A Kiképzés című film óta ez az első Tom Berenger film, amit moziban is vetítettek.

(mamiéstöti2)
 
Sosem hittem volna, ám Nolan bennem is elültetett egy gondolatcsírát a színvonalas, egyedi és veszettül szórakoztató hollywoodi blockbusterek létezésének legendájáról. Remélem, hogy igazam lesz… több»