Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
92

Eredet (2010)

Inception
Filmadatlap
 
26
Szereplők
308
Vélemények
60
Képek
2
Videók

Vélemények: Eredet (2010)

 
Hámori Balázs   2020. 05. 26.

legújabb vélemény

Nagyon jó.

Igazi Nolan munkásság és most hagyjuk az "ez de szar össze-vissza van minden semmi értelme ennek a baromságnak és hülye aki szereti". Chris Nolan sose volt az a rendező aki eléd vág egy B kat.-os filmet és kapcsold ki az agyad 90 perce gyökér. Az tény hogy aki nem figyel végig könnyen elveszítheti a fonalat de hát ez ilyen és bizony kell ilyen is. A színészi gárda fantasztikus Dicaprio-t nem kell bemutatnom. A zene iszonyat jó ami nem csoda hiszen Hans Zimmer az alkotó. Nagyon tetszett hogy a tudat hány rétegből áll és hogy veszélyes dolog a felfedezése, hogy mennyire megtud téveszteni a saját agyunk. Mai napig egyik kedvencem ez a film, csak ajánlani tudom főleg azoknak akik nem egy felületes egyszerű filmre hanem valami odafigyelést igénylő értelmes dologra vágynak.

 
rbernadett   2015. 09. 13.

Nagyon vártam ezt a filmet, mert a témája mindig is érdekelt. Nem csalódtam benne, viszont attól tartok meg kell még nézzem egy párszor, hogy mindent értsek benne. Nagyon látványos, nagyon jó a történet, de nem lehet csak félszemmel nézni, mert akkor fontos információk veszhetnek el.


 
mamiéstöti2   2018. 01. 19.

Egyedülálló alkotás, melyben a parádés szereposztás mellett sok izgalom is van, de nem mindenki tud azonosulni a látottakkal.

 
Puncs   2019. 04. 06.

Nagyon érdekes film, jó az alapötlet, nagyon elgondolkodtató az egész. A vége elég talányosra sikeredett, nem lehet eldönteni, hogy álmodik vagy ez a valóság. Legalábbis én nem tudtam eldönteni. A szereposztás is rendben van, a zenéje pedig egyszerűen zseniális.

 
Archívum Nézhetetlen  2015. 02. 09.

Nagyszerű film, nagyszerű sztorival, nagyszerű alakításokkal. Egyik legelgondolkodtatóbb alkotás, amit láttam. Imádtam.

 
Deku   2017. 07. 08.

Ahogy általában itt sem jött be DiCaprio színészi játéka és ez már megalapozta a filmet. Ennél még az is jobb lett volna ha nem csinálnak a készítők semmit. Szerintem maguk a zenék alapból nem passzolnak a filmhez, nem egy korszakalkotó mű.

 
Orosz István   2019. 06. 09.

Eszméletlen egy film.

Sokan dícsérték a filmet, én pedig majdnem tíz év távlatából tudtam magam rávenni, de nem bántam meg. Zseniális a film. Itt nem kell színészi játékra gondolni, csak maga a logikusan felépített világra.

 
Mavil   2016. 06. 09.

Tökéletes film, szuper történet, kiváló színészekkel. A film zárása pedig egész egyyszerűen zseniális. Emlékszem, mikor régen moziban láttam, pár másodpercig döbbent csend volt a nézőtéren.

 
dailyfilmsan   2019. 09. 23.

Nagyon okosan rakták össze a filmet. Nagyon elmés munka amiért le a kalappal készítők előtt. A látvány is egyedi, azóta amióta kijött a film nem kevésszer lopták ezt a fajta megjelenítést hiszen igazán látványos képet ad kb bármit lehet reklámozni vele. A szereplők is jók benne. Érdemes megnézni legalább egyszer hiszen egy élményt nyújt és elég kétértelmű a vége úgyhogy egy jó vitatéma is tud lenni.

 
NGN   2020. 01. 24.

Zseniális. Egyedi. Lehengerlő. Cristopher Nolan legjobbja. Nem mintha volna gyenge filmje. Minden perce felejthetetlen.

 
Szilonka   2019. 08. 12.

Ismét egy brutál jó film Leonardo DiCapriotól. Nolan legjobb rendezése szerintem. A látványa lenyűgöző .

 
Edii   2015. 04. 19.

Az alapötlet és főleg a látványvilág, kiváló, elképesztő, lélegzetelállító, - soroljam tovább a jelzőket? Felesleges...:) De a történet megvalósítása - az állandó tudományos fejtegetésekkel, az életszerűtlen párbeszédekkel, kiselőadásszerű okoskodásokkal, az időben követhetetlen ide-oda ugrálásokkal - mégis csak azt eredményezi, hogy a film nem igazán jó, ugyanezt a történetet - a látványvilágot meghagyva - sokkal jobban, érthetőbben meg lehetett volna csinálni.

 
Fahéjgolyó   2016. 11. 25.

nagyon izgalmas, eredeti történet. végig fenntartja a figyelmet, feszült a hangulata, sok a rejtély. szépen bontakoztatja ki a szálakat és elgondolkodtatja a nézőt, így aki nem szereti a nem egyértelműen lezáruló filmeket, az ne nézze meg.

 
andor50   2015. 02. 24.

Talán a kedvenc Nolan filmem, nagyon jól fel van építve, és nagyon izgalmas. Nagyon jók a szereplők és a látvány is visz mindent. Több Oscart érdemelt volna szerintem. Kötelező darabnak tartom a filmet.

 
Norbi   2018. 07. 28.

Megfontoltan megtervezett film. Nagyon szuper alapkoncepció, ami bravúrosan lett kivitelezve. Figyelni kell, mert könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy azt se tudjuk éppen hol játszódnak a jelenetek.

 
VvV   2016. 05. 20.

Remek és különleges történet, eléggé egyedinek is tartom. A szereplők kiválóan lettek összeválogatva.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 20.

Nem rossz, de egy kissé túllihegték ezt a filmet. Egyedül az alapgondolata volt érdekes, hogy akármilyen gondolatot el lehet ültetni az ember fejében úgy, hogy az illető nem is tudja, hogy az nem tőle ered. De ennyi, semmi több. Max. a látványvilág, mert az még zseniális. Kicsit több odafigyeléssel korszakalkotó film is lehetett volna.

 
Bazzzsi   2017. 11. 02.

Monumentális a film látványa, tényleg bele tudja magát élni az ember, mintha ott állna. És emellett még korunk legjobb színészeiből is kaptunk párat, a történet pedig zseniális.

 
harnas1207   2018. 12. 13.

Sajnos egyáltalán nem fogott meg a film. Pedig Dicaprio jól hozza a csavaros filmeket. Végig úgy éreztem ez egy Mátrix utánzat. Sajnálom, lehet pár év múlva érdemes lenne újra megnéznem.

 
Dodi   2015. 06. 04.

Elképesztő mű! Ezen a filmen kell aztán agyalni, ilyen bonyolult, komples és sokrétegű filmet még nem nagyon láttam. Izgalmas és van tanulsága, mondanivalója.

 
lolita13   2016. 10. 17.

Nagyon érdekes módon mutatja be az álmokkal kapcsolatos dolgokat és egy gondolkodtató film.

 
XETH   2018. 03. 11.

Ez az a fajta filmélmény, ami semmihez sem fogható. Nagyon szeretem, többször is megnéztem a megjelenése óta. Talán ez volt az első film, amiben kedveltem Leonardo DiCaprio-t, mint színészt, mint karaktert, és azóta is szívesen beülök bármelyik filmjére, mert tudom, hogy az minőségi színészi játék lesz. A többi szereplő is nagyon jól hozta a karakterét, bár szegény Ellen Page, nem tehet róla, de számomra irritálóan hat. A történet, az álom az álomban és a gondolatmag elültetése az álomban, egyszerűen zseniális. Megunhatatlan remekmű, élvezet minden egyes perce. 5/5

 
Yosihiro   2016. 05. 18.

Azt hiszem igen összetett film de mindeképp érdmes megnézni. Kicsit a film történetvezetése vontatott de kis odafigyeléssel aérthető a film. Összeségében egy olyan remek produkciót kaptunk ami látványban tartalomban is jó szorakozás. Üdv Yosihiro

 
Norbert93   2019. 01. 05.

Utánozhatatlan

Utánozhatatlan és zseniális. A színészgárda kiváló, melyből számomra külön kiemelkedik Dicaprio játéka. Mindvégif fenntartja az érdeklődést és gondolkodásra sarkallja az embert. Plusz poénként a végére nyitva hagyja az ajtót, hogy évekkel később is ezen vitázzanak a filmkedvelők, mely vita a mai nappal bezárólag is a fórumok témája.

 
MidoD7   2019. 07. 22.

Várós volt mivel igazán érdekes témát feszeget és hát szerencsémre nemcsak, hogy hozta az elvártat de még bőven túl is lőtt rajta. Di Caprio végre egy értékelhető szerepben játszhatott.

 
Queenakasha   2018. 03. 26.

Ilyen egy film amit zsenik alkottak. Megbabonáz, ahogy alakul, ahogy egyre jobban kibontakozik mindezt napjaink egyik legjobb színészével és az egyik legzseniálisabb zeneszerző aláfestésével ami kivételesen jó lett, meg kell azért említenem Zack Hamsey-t aki a trailer zenéért volt felelős, ötösre vizsgázott, remekül ráérzett és nem csak a filmhez de Zimmer zenéjéhez is passzolt, olyannyira, hogy sokan abban a hitben vannak, hogy azt is ő szerezte.

 
hsanya182   2015. 05. 06.

"Álom az álomban". Nagyon jó film, kicsit bonyolulttá is válik, mellette pörgős akció. Van célja, jól felépített misztikus akció-sci-fi, ami 148 percre odaszegez! :) Favorit. Sokszornézős.

 
Gigi   2017. 01. 13.

Látványos, elgondolkodtató, eredeti, érdekes, izgalmas. Viszont többször kellett megnéznem ahhoz, hogy teljesen letisztuljon bennem az egész. Nem vagyok nagy rajongója Cabrionak, de el kell ismernem, tud valamit.

 
dittee   2015. 12. 27.

Oda kell figyelni nagyon, mert elég bonyolult film, de ettől lesz kiváló. Izgalmas, váratlan fordzlatokkal fűszerezett történet. A szereplőgárda nagyszerű.

 
sabnock666   2018. 12. 18.

Nolan megálmodta, és álom az álomban megalkotta ezt a kis gyöngyszemet! Nem egyszerű a film, odafigyelést igényel, de megteszi a hatását, remek effektek,szuper alakítások,és DeCaprio hozza a nívót! Érdemes megnézni... Egyik nagy kedvencem.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.