Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
82%

X-Men 2. (2003)

X2: X-Men United
Filmadatlap
 
33
Szereplők
26
Vélemények
8
Képek
2
Videók
X-Men 2.
 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

legújabb vélemény

Sajnos megnéztem ezt a részt is (kénytelen voltam) ,és nem csalódtam!Unalmas,erőltetett,és semmitmondó.Őszinte csodálatom afelé,akinek tetszik ez a film.

 
Deku   2017. 07. 23.

Ebben a filmben Árnyék karaktere volt a kedvencem, szerintem legjobb színészt kapta a szereplő. Maga a sztori talán még jobb is lett mint elődje. Nekem mindenképp többször nézős.


 
Orosz István   2017. 07. 27.

Jól sikerült, és méltó folytatása az első résznek. Sokszor újra néztem megunhatatlan, csak ajánlani tudom mindenkinek. Jók a csata jelenetek a aztori is.

 
Thibo84   2019. 05. 24.

Szokták mondani, hogy az első rész a tuti, a folytatások ellaposodnak. Hát ez azok táborát erősíti, amelyek jobbak lettek, mint az első rész. Singer rátett egy lapáttal és több, látványosabb akciót kapunk, plusz új mutánsokat, nem beszélve a humorról... több»

 
Norbi   2018. 07. 26.

Nagyon jól megalkotott sztori, tökéletes kivitelezéssel, tetszik az egész mutáns-ember viszony bemutatása, és az ezekkel járó problémák boncolgatása.

 
Ms. Akárki   2019. 06. 16.

Igazi klasszikus. Ezek a régi eredeti x-menek ezerszer jobbak mint a mostani katyvasz összevissza előzményfilmek. Hugh Jackman zseniális, mint Farkas. Halle Berry ciklonként maradandót alkotott. Vadóc volt egyedül akiért annyira nem rajongtam mert ki... több»

 
Leilani   2016. 07. 26.

Az első rész után nagyon kedvet kaptam a folytatáshoz. Ez a film is nagyon tetszett. Izgalmas és fordulatos, remek karakterekkel. A látványvilág elképesztő. Mindenkinek ajánlom.

Galéria (8)

Videók (2)

A film összbevétele 407 711 549 dollár volt (imdb.com).

 

A film költségvetése 110 millió dollár volt és jelenleg 407 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

A film zárójelenetében látható, hogy Logan haja magasabb a megszokottnál, amely annak köszönhető, hogy Hugh Jackman éppen akkor forgatta a Van Helsinget, ahol a szerepe kedvéért meg kellett növesztenie a haját. Emiatt viszont az X-Men 2. ezen jelenetében parókát kellett hordania.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Shawn Ashmore a filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díját.

(mamiéstöti2)
 

Bár a filmben nem esik róla szó, Nightcrawler igazából Mistique és Azazel gyermeke. Utóbbit az X-Men: Az elsőkben (2011) láthattuk. Nightcrawler anyjától a kék bőrét, apjától a teleportálás képességét örökölte.

(Beke Gábor)
 

A Magneto szájából elhangzó mondat, a „Mikor fognak ezek az emberek megtanulni repülni?” utalás az eredeti képregényre, ahol bizonyos karakterek, Rouge, Jean Grey a repülés képességével is rendelkeznek, míg a filmes feldolgozásból ez hiányzik. Az egyedüliek, akik itt is, és ott is tudtak repülni, Magneto és Storm voltak, bár Storm a szél manipulálásával éri ezt el, míg Magneto a fémek manipulálásával tud levitálni.

(Beke Gábor)
 

A német mondatok, melyek Nightcrawler szájából hangzanak el, amikor megérkeznek a templomba a következők: „Gehen Sie raus! Ich bin ein Büttel des Teufels! Ich bin die Ausgeburt des Bösen!” Ez annyit tesz: Tűnjetek el! Én az ördög szolgálója vagyok! A gonosz ivadéka vagyok!

(Beke Gábor)
 

Xavier professzor tolókocsiját az első rész után egy ügyvéd vásárolta meg az irodaházból, ahol Patrick Stewart ügyvédje is dolgozik, majd a második rész forgatásánál rájöttek, hogy nincs másik tolókocsi, tehát egy jókora összegért ki kellett kölcsönözniük azt az ügyvédtől.

(Beke Gábor)