Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

X-Men - A kívülállók (2000)

X-Men
Filmadatlap
 
32
Szereplők
39
Vélemények
12
Képek
3
Videók
X-Men - A kívülállók

Galéria (12)

Hugh Jackman
Hugh Jackman
Hugh Jackman

Videók (3)

 
Timon   2022. 10. 08.

legújabb vélemény

0
A Marvel legelegánsabb oldala

Szerintem ez a Marvel egyik legelegánsabb oldala. Igaz, évekkel az MCU előtt készült, meg technikailag sem éppen mai, de pont ez a lényeg. Amikor még nem volt annyira divat a szuperhősfilmműfaj. Igaz, mindet én sem tudom követni... Ez kevésbé kapkodós, még kevésbé éretlen poénoktól hemzsegő, és sokkal darkosabb műfaj a legjavánál. Kedvenc szereplőm belőle Logan lett. Ez a mutáns-dolog pedig szerintem egyfajta társadalomkritika is lehet, szerintem egy utalás is lehet arra, hogyan viszonyulhatnak néha olyan emberekhez, akik mások, vagy valamiben rendkívül tehetségesek. (Persze ez túlságosan is fel van nagyítva a filmben.) Ha valaki rendelkezik ilyennel és be tud illeszkedni, uralni is az erejét/képességét, akkor jó, sőt ennek örülni is kell. Szóval valami ilyesmi benyomásom támadt miközben néztem. 10/10

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 28.

0

Átlagos.Nekem legalább is az.Semmi olyan dolgot nem ad,amitől úgy igazán a kedvencem lehetne.Akció,izgalom,és hihetetlen dolgok tömkelege zúdul rám,de mégis... És ez még az erősebb részek közé tartozik. Hugh Jackman , a gyönyörű Halle Berry , és a nagy kedvencem Famke Janssen ,ha ők nem lennének,gagyi lenne az egész...

 
Thibo84   2019. 05. 24.

0

Még ez a film előtt voltak olyan képregény adaptációk, amikért a mai napig rajongok, de maga a képregény füzetek nem érdekeltek. Ám ahogy kijött az első X-men, akkor kezdett el csak igazán érdekelni és vetettem bele magam a képregények világába. A fi... több»

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Egész jó lett bár voltak színészek akiket én nem feltétlen adtam volna az adott karakterekhez de ez most mellékes. Leszámítva apróbb esztétikai hibákat én szerettem.

 
Orosz István   2017. 07. 27.

0

2000-es évek legjobb filmje, mai szemmel is szerintem látványban is, de sztoriban is megállná a helyét. Az új részekben nincs meg sajnos ez a lendület.

 
ZeroHero   2019. 09. 27.

0

Latvanyos akciofilm meg abbol a korszakbol, amikor nem feltetlenul kellett CGI es millio szereplo egy szuperhosfilmbe ahhoz, hogy erdekes legyen es robbantsa a kasszat. Ez meg a klasszikus Xmen, talan az utolso olyan, amikor az embernek nem az az erz... több»

 
Ms. Akárki   2019. 06. 23.

0

Egyik kedven képregényfilmem. Nagy Farkas és Jane/Főnix fan vagyok úgyhogy ez a kezdőfilm ami megalapozta az egész univerzumot. Pörgős, akciódús és érzelmes. Vadóc karaktere is nagyon jól el volt talalva. A főgonosz is nagyon jól meg volt magyarázva (Magneto).

A film összbevétele 296 339 527 dollár volt (imdb.com).

 

A film költségvetése 75 millió dollár volt és jelenleg 296,4 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

Amikor Hugh Jackmant arról kérdezték, hogyan készült Farkas/Logan szerepére, úgy nyilatkozott, hogy nagyon sokat merített Mike Tyson bokszolói stílusából. A színész elmondása szerint karaktere sokban hasonlít az ökölvívóra. Jackmant idézve: "Farkas [...] olyan, mint Tyson. Fékezhetetlen. Ha le akarja vágnia a fejedet, akkor valójában meg is csinálja."

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bryan Singer eredetileg Russell Crowe-t akarta Logannek/Farkasnak szerződtetni, ám a színész élből elutasította a felkérést. A második jelölt sem Hugh Jackman lett volna, hanem a Mission: Impossible 2 szereplője, Dougray Scott, aki azonban három héttel a forgatás kezdete előtt lépett vissza. Ezt követően Singer kétségbeesett keresésbe kezdett, s döntött végül az akkor még ismeretlennek számító Jackman mellett.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Hugh Jackman-nek fogalma sem volt arról, hogy a rozsomák egy létező állatfaj.

(mamiéstöti2)
 

Hugh Jackman a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)