Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
84%

X-Men - A kívülállók (2000)

X-Men
Filmadatlap
 
32
Szereplők
37
Vélemények
12
Képek
4
Videók
X-Men - A kívülállók
 
ZeroHero   2019. 09. 27.

legújabb vélemény

0

Latvanyos akciofilm meg abbol a korszakbol, amikor nem feltetlenul kellett CGI es millio szereplo egy szuperhosfilmbe ahhoz, hogy erdekes legyen es robbantsa a kasszat. Ez meg a klasszikus Xmen, talan az utolso olyan, amikor az embernek nem az az erz... több»

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Egész jó lett bár voltak színészek akiket én nem feltétlen adtam volna az adott karakterekhez de ez most mellékes. Leszámítva apróbb esztétikai hibákat én szerettem.


 
Orosz István   2017. 07. 27.

0

2000-es évek legjobb filmje, mai szemmel is szerintem látványban is, de sztoriban is megállná a helyét. Az új részekben nincs meg sajnos ez a lendület.

 
Thibo84   2019. 05. 24.

0

Még ez a film előtt voltak olyan képregény adaptációk, amikért a mai napig rajongok, de maga a képregény füzetek nem érdekeltek. Ám ahogy kijött az első X-men, akkor kezdett el csak igazán érdekelni és vetettem bele magam a képregények világába. A fi... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 28.

0

Átlagos.Nekem legalább is az.Semmi olyan dolgot nem ad,amitől úgy igazán a kedvencem lehetne.Akció,izgalom,és hihetetlen dolgok tömkelege zúdul rám,de mégis... És ez még az erősebb részek közé tartozik. Hugh Jackman , a gyönyörű Halle Berry , és a nagy kedvencem Famke Janssen ,ha ők nem lennének,gagyi lenne az egész...

 
AngelCass   2018. 01. 14.

0

Nosztalgikus élmény annak, aki már látta a további részeket. Még nem volt az a képregényfilm őrület mégis megállta a helyét. Hugh Jackman castingja egy nagyon jó ötlet volt , holott ha utána nézünk nem ő volt az első választás a szerepre, de még a má... több»

 
Norbi   2018. 07. 26.

0

Érdekfeszítő kezdőrész volt számomra. Nagyon jó látni a régi barátokat, szinte nincs olyan ember aki nem ismerné őket, örültem hogy ilyen pörgős lett .

Galéria (12)

Hugh Jackman
Hugh Jackman
Hugh Jackman

Videók (4)

A film összbevétele 296 339 527 dollár volt (imdb.com).

 

A film költségvetése 75 millió dollár volt és jelenleg 296,4 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

Amikor Hugh Jackmant arról kérdezték, hogyan készült Farkas/Logan szerepére, úgy nyilatkozott, hogy nagyon sokat merített Mike Tyson bokszolói stílusából. A színész elmondása szerint karaktere sokban hasonlít az ökölvívóra. Jackmant idézve: "Farkas [...] olyan, mint Tyson. Fékezhetetlen. Ha le akarja vágnia a fejedet, akkor valójában meg is csinálja."

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bryan Singer eredetileg Russell Crowe-t akarta Logannek/Farkasnak szerződtetni, ám a színész élből elutasította a felkérést. A második jelölt sem Hugh Jackman lett volna, hanem a Mission: Impossible 2 szereplője, Dougray Scott, aki azonban három héttel a forgatás kezdete előtt lépett vissza. Ezt követően Singer kétségbeesett keresésbe kezdett, s döntött végül az akkor még ismeretlennek számító Jackman mellett.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Hugh Jackman-nek fogalma sem volt arról, hogy a rozsomák egy létező állatfaj.

(mamiéstöti2)
 

Hugh Jackman a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Bryan Singer azért választotta Vadócot központi szereplőnek, mert az életenergiát elszívó erejét az elidegenedés metaforájának látta.

(dulkap)
 

Bryan Singer óriási Star Trek-fanatikusként csakis Patrick Stewartot akarta X professzor szerepére, hiába merültek fel ismertebb nevek.

(dulkap)
 

Andrew Kevin Walker forgatókönyvvázlata szerint az X-Men New Yorkot próbálta megmenteni a Gonosz Mutánsok Testvériségétől, miközben Bolivar Trask és Peter Henry Gyrich Őrszemeket vetnek be. A történetben Rozsomák és Küklopsz rivalizáltak volna, és Magneto volt a csernobili atomkatasztrófa felelőse.

(dulkap)
 

Stan Lee itt vállalt először Marvel-mozis cameót. Itt akkor látható, amikor a vízből kijövő Kelly szenátort nézi egy hotdog-árus mellett.

(dulkap)
 

Hugh Jackman karmainak a megfelelő és élethű design-ját úgy érték el, hogy először Jackman karjáról szilikon formát készítettek.

(Beke Gábor)