Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Pókember (2002)

Spider-Man
Filmadatlap
 
30
Szereplők
54
Vélemények
60
Képek
1
Videók

Galéria (60)

Tobey Maguire
Tobey Maguire

Videók (1)

 
Kósa Bence   2021. 06. 14.

legújabb vélemény

0

Az első nagy szerelmem. Egyszerűen imádom a mai napig. Tobey Maguire a legjobb Pókember, de lehet, hogy csak azért , mert ez egy gyerekkori élmény. Williem Dafoe pedig remekül adja vissza a Zöld Manó karakterét, skizofrén és tudathasadásos.

 
indingo   2017. 12. 04.

0

Ez az egyetlen Pókember film, aminek emlékszem a történetére és van valami köze a képregényhez. A története nem rossz, bár az zavar egy kicsit, hogy huszonévesek játszanak középiskolásokat.

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Nem rossz film csak az a baj, hogy azóta sokkal jobb részeket kaptunk és emiatt sok hibája feltűnik ennek a filmnek. Kezdve Tobey-val aki nagyon nem erre a szerepre termett.

 
Thibo84   2016. 06. 26.

0

A sok baki ellenére, egy elég kellemes popcorn mozit kapunk.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 01.

0

Talán láttam vagy ötvenszer,mert amikor friss film volt,ez volt a fiam kedvence,éjjel-nappal ezt nézte. Jól összerakott mozi,és a színészek is jól hozzák a karaktereket. Ajánlott.

 
GedyPapa   2017. 03. 13.

0

Jó kezdése egy kultikus szuperhős bemutatásának. Tobey Maguire jól hozza a figurát és Willem Defoe is kiváló Zöld Manó. Az viszont látszik rajta, hogy még keresi az útját és azt, hogy hogyan is kéne megvalósítani az igazán átütő eredményt. Ennek ellenére egy kifejezetten nézhető film.

 
7ETEDIK   2018. 07. 19.

0

Willem Dafoe zseniális alakítása egy egész korrekt Pókember kezdőfilmben. Raimi kedvenc szuperhőse Pókember, persze egyedi stílusa itt is tettenérhető, gondolok az égőház vagy híd jelenetekre.

A film összbevétele 821 708 551 dollár volt (imdb.com).

 

Mary Jane szerepére jelentkezett Elizabeth Banks is, aki olyan filmből ismert, mint A tökéletes hang, de ő végül csak egy titkárnő szerepét, Betty Brant karakterét kapta meg.

(Shelby07)
 

A képregényekben Pókember eredetileg egy mechanikus hálóvetőt tervezett és készített el, ellenben a filmben a testéből képes a háló kilövésére. Azért lett így alakítva a film, mert hitelesebbnek gondolták, mint azt hogy egy középiskolás képes legyen egy ilyen szerkezet elkészítésére.

(Shelby07)
 

James Francónak eredetileg feketés haja van, de a film kedvéért be kellett festenie barnára, hogy a filmben alakított apja, Williem Dafoe és ő jobban hasonlítson egymásra.

(Shelby07)
 

Willem Defoe, azaz a zöld manó minden jelenetet saját maga csinált, kaszkadőr nélkül. Emiatt könnyítettek a jelmezén, de még így is kb. fél óra volt, mire a színész felvette.

(Shelby07)
 

Az eredeti forgatókönyv szerint Farkas is feltűnt volna a filmben egy apró jelent erejéig, ő meg is jelent a forgatáson, de kútba esett ez a terv, mert nem tudták megszerezni a Farkas jelmezt.

(Shelby07)