Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
82%
Filmadatlap
 
30
Szereplők
54
Vélemények
60
Képek
2
Videók
Pókember
 
Nagy Gábor   2020. 01. 19.

legújabb vélemény

Talán a legjobb pókember filmek egyike. Tobey kiváló a pókarc szerepében és a látvány is tökéletes. Sam Raiminak sikerült maradandót alkotnia. Egy ízig-vérig hangulatos, akció-kaland a javából.

 
indingo   2017. 12. 04.

Ez az egyetlen Pókember film, aminek emlékszem a történetére és van valami köze a képregényhez. A története nem rossz, bár az zavar egy kicsit, hogy huszonévesek játszanak középiskolásokat.


 
Deku   2017. 07. 18.

Nem rossz film csak az a baj, hogy azóta sokkal jobb részeket kaptunk és emiatt sok hibája feltűnik ennek a filmnek. Kezdve Tobey-val aki nagyon nem erre a szerepre termett.

 
Thibo84   2016. 06. 26.

A sok baki ellenére, egy elég kellemes popcorn mozit kapunk.

 
GedyPapa   2017. 03. 13.

Jó kezdése egy kultikus szuperhős bemutatásának. Tobey Maguire jól hozza a figurát és Willem Defoe is kiváló Zöld Manó. Az viszont látszik rajta, hogy még keresi az útját és azt, hogy hogyan is kéne megvalósítani az igazán átütő eredményt. Ennek ellenére egy kifejezetten nézhető film.

 
HETEDIK   2018. 07. 19.

Willem Dafoe zseniális alakítása egy egész korrekt Pókember kezdőfilmben. Raimi kedvenc szuperhőse Pókember, persze egyedi stílusa itt is tettenérhető, gondolok az égőház vagy híd jelenetekre.

 
szaka123   2016. 01. 25.

Egyik legjobb Pókember feldolgozás, szvsz. Nagyon szeretem ezt a részt. Jó a színészgárda, jó a sztori és még egy kis humort is sikerült belecsempészni a filmbe!

Tobey Maguire
Tobey Maguire

A film összbevétele 821 708 551 dollár volt (imdb.com).

 

Mary Jane szerepére jelentkezett Elizabeth Banks is, aki olyan filmből ismert, mint A tökéletes hang, de ő végül csak egy titkárnő szerepét, Betty Brant karakterét kapta meg.

(Shelby07)
 

A képregényekben Pókember eredetileg egy mechanikus hálóvetőt tervezett és készített el, ellenben a filmben a testéből képes a háló kilövésére. Azért lett így alakítva a film, mert hitelesebbnek gondolták, mint azt hogy egy középiskolás képes legyen egy ilyen szerkezet elkészítésére.

(Shelby07)
 

James Francónak eredetileg feketés haja van, de a film kedvéért be kellett festenie barnára, hogy a filmben alakított apja, Williem Dafoe és ő jobban hasonlítson egymásra.

(Shelby07)
 

Willem Defoe, azaz a zöld manó minden jelenetet saját maga csinált, kaszkadőr nélkül. Emiatt könnyítettek a jelmezén, de még így is kb. fél óra volt, mire a színész felvette.

(Shelby07)
 

Az eredeti forgatókönyv szerint Farkas is feltűnt volna a filmben egy apró jelent erejéig, ő meg is jelent a forgatáson, de kútba esett ez a terv, mert nem tudták megszerezni a Farkas jelmezt.

(Shelby07)
 

Azt a jelenetet, amikor Peter elkapja Mary Jane-t, majd a tálcát is, számítógépes technika nélkül akarták megcsinálni. Összesen 156 alkalommal csinálták meg újra és újra a jelenetet, mindaddig, amíg a 156. alkalommal sikerrel jártak.

(Shelby07)
 

Tobey Maguire soha nem olvasott Pókember képregényeket, mindaddig amíg kezébe nem vette a forgatókönyvet és megtetszett neki.

(Shelby07)
 

A forgatás előtt felajánlották Chris Columbusnak, hogy rendezze ő a filmet, de ő elutasította, inkább a Harry Potter és a Bölcsek Köve című filmet választotta.

(Shelby07)
 

Az első olyan film, ami egy hét alatt elérte a 100 millió dollár bevételt.

(Shelby07)
 

Az első olyan Marvel film, aminek a kezdetén a jól ismert Marvel logó megjelenik.

(Shelby07)