Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
81%

A galaxis őrzői (2014)

Guardians of the Galaxy
Filmadatlap
 
39
Szereplők
212
Vélemények
224
Képek
15
Videók
 
moviemafia   2021. 02. 22.

legújabb vélemény

0

Vicces, amikor egy ilyen kaliberű filmet túlságosan komolyan vesznek az emberek, és már-már úgy kezelik, mint egy elgondolkodtató drámát. Ez egy Marvel film, és ehhez viszonyítva hozta is a jó formát, nagyon szórakoztató és szerethető karakterekkel, mindezt megspékelve szép látványvilággal és akcióval.

 
indingo   2017. 04. 12.

0

Olyan szedett-vedett volt a film, mint a társaság is. Kellett egy jó pasi, egy állat, egy növény meg valami színes. A története attól még, hogy az űrben játszódott nem dobott rajta sokat. A zenék tetszettek.


 
Deku   2017. 07. 25.

0

Nagyon pörgős, extrém humoros és akciódús volt. Nekem nagyon tetszett. Minden téren tökéletesen teljesített, látványos és azok a zenék nagyon nagyon feldobták a filmet.

 
Orosz István   2016. 05. 28.

0

Nem a legjobb marvel film. Nekem egyszer nézhető max 2x kicsit gyengének tűnik. Ha a bosszúállók összeboronálják remélem nem fogja levinni a színvonalat! Kicsit nekem idegennek tűnik a jól megszokott marvel szuperhősöktől. Nem is nagyon tudom elképzelni pl a vasembert vagy a mosómedvét egy csapatban, szóval érdekes lesz.

 
Thibo84   2019. 04. 05.

0

Nekem kimondottan tetszett és szórakoztatónak találtam a filmet, és akkor a látványról még nem is beszéltem. Jók a poénok, ahogy egymással csipkelődnek a szereplők, még azután is, hogy számtalanszor megnéztem. Pörgős, eseménydús a történet, végig fen... több»

 
HETEDIK   2018. 01. 04.

1
Minden eredetiséget nélkülöz

Nehéz manapság eredeti sztorival előrukkolni az álomgyárban, hisz a filmművészet oltárán már rengeteg ötletet ellőttek, főleg a sci-fi műfajában. Ez a Marvel produkció sem találja fel a spanyol viaszt, hisz nyíltan lop a legnagyobb űreposzokból, legi... teljes kritika»

 
dailyfilmsan   2019. 04. 01.

0

Egyértelműen még egy mindenki kedvence film a Marveltől és egy újabb szál kezdete a nagy egészhez. Űrlord történének kezdete nem a legtökéletesebb, de annál szórakoztatóbb. A hiányosságai ellenére is le tudja nyűgözni nézőit. Szép a film a változatos helyszínek tekintetében. Nekem az egyik kedvenc Marvel filmem.

Galéria (224)

Videók (15)

A film összbevétele 772 776 600 dollár volt (imdb.com).

 

83 ezer 871 fő halt meg afilmben, ez eddig a filmtörténelem legtöbb halála.

(Norbi)
 

Űrlordnak egy Sony TPS-L2 típusú kazettás lejátszója van a filmben, ami minden idők legelső walkmanje volt 1979-ben.

(XETH)
 

Amikor Űrlord elejti a gömböt a Gyűjtőnél, az valójában nem volt beleírva a szerepbe. De ez a kis baki annyira illett a karakterhez, hogy végül bent hagyták.

(XETH)
 

Chris Pratt eltulajdonította az Űrlord jelmezét, de kizárólag csak azért, hogy ha gyermekkórházakba ellátogat, fel tudja venni.

(XETH)
 

Groot hangját Vin Diesel adta, aki az "Én vagyok Groot"-ot több, mint ezerszer vette fel.

(Shelby07)
 

Chris Pratt a meghallgatáson a 2009-es Star Trekből idézett, ahol Zoe Saldana is szerepelt, mégpedig Nyota Uhurát személyesítette meg.

(Shelby07)
 

Különbség a képregény és a film között az, hogy bár a képregényben Peter Quill-t tolvajok nevelték fel, a filmben viszont anyja ember, apja pedig egy más bolygóról származó lény.

(Shelby07)
 

2008-as képregényen alapul a film, de Yondu az 1969-es képregényben nem szerepel, így a két képregény ötvözéséből született meg a film.

(Shelby07)
 

Star-Lord szerepére többen is jelentkeztek, többek között olyan színészek, mint Jensen Ackles, Wes Bentley és Jim Sturgess, de végül Chris Pratt kapta meg ezt a szerepet.

(Shelby07)
 

David Tennant, Sharlto Copley, Jim Carrey és még Adam Sandler is adhatta volna Rocketnek a hangját, de mindannyian elutasították.

(Shelby07)