Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! (2022)

Black Panther: Wakanda Forever
Filmadatlap
 
29
Szereplők
15
Vélemények
30
Képek
5
Videók

Galéria (30)

Angela Bassett
Tenoch Huerta
Winston Duke
Danai Gurira
Angela Bassett
Danai Gurira
Letitia Wright
Tenoch Huerta
Tenoch Huerta
Danai Gurira
Angela Bassett
Lupita Nyong'o
Letitia Wright
Angela Bassett

Videók (5)

 
RigbyTheMad Nézhetetlen  2023. 02. 25.

legújabb vélemény

0
Nézhetetlen

Az első része még talán nézhető volt. A második egy nagy nulla. Egy hónapja kezdtük el nézni, három darab egy órás részre szedtem szét, mert egyben egy ilyen filmet borzasztó lenne megnézni. De azóta se tudtuk befejezni az utolsó egy-másfél órát. Nézhetetlen mocsok az egész. Egyszer talán, ha majd minden jó film elfogy a földről, akkor megnézzük. A Marvel-filmek közül ez a leggyengébb eresztés.

 
Artemisia   2022. 11. 14.

a nap véleménye

7
Chadwick Boseman Forever

Chadwick Boseman 2020-ban bekövetkezett halála megrendítette a világot. Nemcsak egy nagyszerű ember és színész távozott tragikus hirtelenséggel, hanem az MCU is elveszítette az egyik alapkövének számító hősét, a Fekete Párducot. A 2018-as Fekete Pár... teljes kritika»

 
Zsolt Szabó   2022. 11. 11.

2
Meghalt a király, éljen a király!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Fekete Párduc visszatért! Megint új színt vitt a MCU berkein belülre, ahogy az első rész is ilyen üde színfoltja volt. Ryan Coogler megint egy felejthetetlen alkotást tett le az asztalra véleményem szerint, volt benne minden, érzelmes részek, akció, ... teljes kritika»

 
Timon   2022. 11. 11.

1
In Memorian Chadwick Boseman

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Chadwick Boseman halála óta nem volt könnyű a készítőknek. Nem a forgatókönyv miatt, az briliáns volt még így is (úgy ahogy) . Úgy érdemes megnézni a filmet, hogy ez nem minden részletében lesz egy szórakoztató, akciókkal és poénokkal telezsúfolt alkotás, hanem itt a dráma kerül viszonylag előtérbe, legalább 50%-át teszi ki a filmnek. Fekete Párduc nem egy személy, így nem volt túl nehéz folytatni. Próbálták főleg a film második felében az akciójelenetekkel kicsit feldobni, és eléggé jól sikerült is. Talokan például nagyon gyönyörű volt. Innentől kellemesen felpörögtek az események, kicsit már fárasztó is volt nézni. Szomorú volt az elején lévő temetésen kívül a királynő halála is. A végén pedig T'Challáról flashbackek... drámai, mély atmoszféra és szokatlanul nagy csönd lett a moziteremben. Összességében sikerült a méltó emlékfilmet készíteni Chadwicknak, egyszersmind tisztességes folytatást adni. Ami a kiírást illeti, szerint elég jó ahhoz, hogy a Fekete Párduc visszatérjen. Várni fogom. 9/10

 
Tonyka   2023. 02. 03.

1
Vad VFX turmix

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Számomra az első rész sem a Marvel legerősebb dobása. Az egy dolog, h mai napig az egyik legrosszabb hanggal rendelkező házi kiadvány. (eredeti Atmos hang) Igaz ebből a tévé, tablet kombósok semmit nem éreznek. A rendszerrel rendelkezők viszont epét ... teljes kritika»

 
summerfallmediagroup   2023. 02. 02.

1
Csak arra vártunk, hogy a film végén megköszönik-e Boseman munkáját

Nehéz bármit írni egy olyan filmről, aminek a második része azzal kezdődik hogy valakit temetnek. A második rész már nem olyan, amilyen az első, még mindig ott él bennünk Chad munkássága, így, bár a harcok közben belefeledkezünk abba, hogy a színész már nincs köztünk, de a film vége visszahozza belénk az érzést, akár egy villámcsapás. Ez a film nem egy második rész, vagy folytatás, ez inkább egy emlékállítás Chadwick Bosemannek.

 
bkzsani   2023. 02. 12.

1

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon jól összerakott film, tele érzelmekkel, látvánnyal, és a végén a nagy akciójelenetekkel. Érdekes volt ez a másik, víz alatti birodalom is. Engem lenyűgözött, egy percét sem untam a filmnek.

A film 441 848 774 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 209 833 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ez a film lesz a Marvel-univerzum negyedik fázisának az utolsó darabja. A következő fázis 2023 elején kezdődik.

(Gábor390920)
 

Ryan Coogler első filmje, amelyet Panavision kamerákkal forgatott.

(csd)
 

Ez a harmincadik Marvel-film.

(csd)
 

Az első MCU-folytatás, amelynek nem ugyanaz a címszereplő szuperhős lesz a főszereplője, mint az első résznek.

(csd)
 

Winston Duke néhány korábbi interjúban elmondta, hogy nagyon szeretné, ha az általa alakított M'Baku legyen a folytatás főgonosza.

(csd)
 
A Fekete Párduc 2. megható hódolat Chadwick Boseman hagyatéka előtt, de kevésbé hatékonyan mutat előre. több»
 
Az MCU 30. mozifilmjének legerősebb érdeme, hogy igazán emberi megrendültséggel búcsúzik eredeti címszereplőjétől. A többi szokásos Marvel-menet. több»