Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! (2022)

Black Panther: Wakanda Forever
Filmadatlap
 
29
Szereplők
8
Vélemények
30
Képek
6
Videók

Galéria (30)

Angela Bassett
Tenoch Huerta
Winston Duke
Danai Gurira
Angela Bassett
Danai Gurira
Letitia Wright
Tenoch Huerta
Tenoch Huerta
Danai Gurira
Angela Bassett
Lupita Nyong'o
Letitia Wright
Angela Bassett

Videók (6)

 
BDJN   2022. 11. 27.

legújabb vélemény

0

Nagyon jó film.

 
Artemisia   2022. 11. 14.

a nap véleménye

5
Chadwick Boseman Forever

Chadwick Boseman 2020-ban bekövetkezett halála megrendítette a világot. Nemcsak egy nagyszerű ember és színész távozott tragikus hirtelenséggel, hanem az MCU is elveszítette az egyik alapkövének számító hősét, a Fekete Párducot. A 2018-as Fekete Pár... teljes kritika»

 
Tyler   2022. 11. 10.

3

Nem csalódtam. Nekem már az első rész is nagyon bejött, és persze kicsit tartottam attól, hogy a folytatás messzemenően nem lesz már ugyanolyan, de Ryan Coogler nagyon odatte megint. A látvány valami elképesztő, a sztori pedig hihetetlenül megérintett.

 
tai69   2022. 11. 09.

2

Szívszorító történet volt számomra, de szerintem annyi érzelmet beleraktak az írók, hogy mindenki ezt érzi majd. De azt kell, hogy mondjam, hogy egész egyszerűen ezt érzem az év legjobb Marvel filmjének, sőt megkockáztatom, hogy a negyedik fázisban is ez a legjobb. Mindenképp be kell ülni rá, moziban érdemes látni!

 
Timon   2022. 11. 11.

0
In Memorian Chadwick Boseman

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Chadwick Boseman halála óta nem volt könnyű a készítőknek. Nem a forgatókönyv miatt, az briliáns volt még így is (úgy ahogy) . Úgy érdemes megnézni a filmet, hogy ez nem minden részletében lesz egy szórakoztató, akciókkal és poénokkal telezsúfolt alkotás, hanem itt a dráma kerül viszonylag előtérbe, legalább 50%-át teszi ki a filmnek. Fekete Párduc nem egy személy, így nem volt túl nehéz folytatni. Próbálták főleg a film második felében az akciójelenetekkel kicsit feldobni, és eléggé jól sikerült is. Talokan például nagyon gyönyörű volt. Innentől kellemesen felpörögtek az események, kicsit már fárasztó is volt nézni. Szomorú volt az elején lévő temetésen kívül a királynő halála is. A végén pedig T'Challáról flashbackek... drámai, mély atmoszféra és szokatlanul nagy csönd lett a moziteremben. Összességében sikerült a méltó emlékfilmet készíteni Chadwicknak, egyszersmind tisztességes folytatást adni. Ami a kiírást illeti, szerint elég jó ahhoz, hogy a Fekete Párduc visszatérjen. Várni fogom. 9/10

 
Zsolt Szabó   2022. 11. 11.

0
Meghalt a király, éljen a király!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Fekete Párduc visszatért! Megint új színt vitt a MCU berkein belülre, ahogy az első rész is ilyen üde színfoltja volt. Ryan Coogler megint egy felejthetetlen alkotást tett le az asztalra véleményem szerint, volt benne minden, érzelmes részek, akció, ... teljes kritika»

 
Szenes Imre   2022. 11. 13.

1
Szégyen!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ez nagyon kényszer szülte film. Sajnos a tisztelgés nélkül nem érne semmit. Akció szinte semmi, színészeken is látszik, hogy semmi kedvük nem volt hozzá, érthető módon. Újra kell castingolni a párducot, mert ez így gyenge. Úgy voltak vele, tök mindegy, mi van a filmben, az emlékezés miatt mindenki megnézi.

A film 360 018 190 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 171 333 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ez a film lesz a Marvel-univerzum negyedik fázisának az utolsó darabja. A következő fázis 2023 elején kezdődik.

(Gábor390920)
 

Ryan Coogler első filmje, amelyet Panavision kamerákkal forgatott.

(csd)
 

Ez a harmincadik Marvel-film.

(csd)
 

Az első MCU-folytatás, amelynek nem ugyanaz a címszereplő szuperhős lesz a főszereplője, mint az első résznek.

(csd)
 

Winston Duke néhány korábbi interjúban elmondta, hogy nagyon szeretné, ha az általa alakított M'Baku legyen a folytatás főgonosza.

(csd)