2022.11.11 01:07 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
2

Meghalt a király, éljen a király!

Fekete Párduc visszatért! Megint új színt vitt a MCU berkein belülre, ahogy az első rész is ilyen üde színfoltja volt. Ryan Coogler megint egy felejthetetlen alkotást tett le az asztalra véleményem szerint, volt benne minden, érzelmes részek, akció, más világok egymásra találása és egymás ellenfordulása. A film teljes egészében élvezetesre sikerült. A mai politika helyzet is simán le volt írható a filmben is, hogy milyen dolgokért lehet háborút kirobbantani, milyen apróságokon múlik a dolgok alakulása.

A film ezt igen szépen bemutatta. T'Challa király búcsúztatása az MCU-ból szépre sikeredett, a Marvel logóval egyértelmű, hogy szem nem marad szárazon, és a kis megemlékezés sem. Ami jó dolgok, hogy ez sem volt elnagyolva a filmben, szerintem mindenből annyit kap a néző, hogy még ne legyen túl sok. Namort szépen bevezetik az MCU világába és részemről rendben volt Talokan bemutatása is, viszont a többi új karaktert, mint például Namorita vagy Attuma vagy éppen Iron Heart (Rikki Williams) karakterét.

Meghalt a király, éljen a király!

A film zenéje engem magával ragadott teljes mértékben, Göransson megint nagyot alkotott, és úgy vagyok vele, hogy ő az egyik nagyszerű feltörekvő filmzenéket író szerző. Azért ezt a filmet is jó pár sablonos megoldás is utolérte, és kevés olyan meglepő fordulat volt a film alatt, ami nem volt kiszámítható. A látványvilágára nem lehet panasz, a színészi játékok amit kellett mindenki hozta, drámai film lett belőle, akcióval fűszerezve és tartalmas 162 perces játékidővel. Most először viszont szakított a Marvel a hagyományával, mert nem volt a vége főcím után extra jelenet, amiről úgyszintén tudtunk, mert Feige lenyilatkozta, hogy ezt a hagyományt megszakítják. A filmet különben IMAX kamerákkal vették fel és ilyen formátumba is meglehet tekinteni bizonyos mozikban. Egyértelműen, hogy nekem és akikkel voltam moziba, tetszett, és kötelező darab moziban megnézni! Értékelésem: 8/10

akció | dráma | kaland | sci-fi | thriller

T'Challa, ismertebb nevén Fekete Párduc, Wakanda királya 2022-ben visszatér a mozivászonra! A Marvel moziverzumának ötödik fázisába tartozó Fekete Párduc 2 rendezői székét a... több»

2