Jen öt barátjával a varázslatos Appalache-hegységbe készül kiruccalni, a csapat azonban hamar letér a kijelölt útvonalról, hogy felfedezzen egy titokzatos polgárháborús erődítményt. Útjuk során egy 19. század óta teljes elszigeteltségben élő közösséggel találkoznak, akik egész egyszerűen csak… Több

Író: Alan B. McElroy
Filmgyűjtemény

55 Halálos kitérő: Az örökség (2021)
Az Appalache-ösvény létezik, az Egyesült Államokban 2000 mérföldes útnak hívják, de a hivatalos neve: Appalache Trail. Ezen az ösvényen tűntek már el emberek, így Mike P. Nelson filmje igazából nagyon is elképzelhető sztorit vázol fel. Az ösvény egyik szakaszán titokzatos közösség élközépkori körülmények között 1859 óta. A kis csoport teljesen önellátó, de ha idegenek bukkannak fel a közelükben, megtámadják és megölik őket. Így lesz áldozat egy fiatalokból álló túracsapat hat tagja is, köztük Jen (Charlotte Vega). A hat fiatalból hármat azonnal megölnek a vademberek, a többieket fogságba ejtik. Jen a törzsi vezető felesége kell hogy legyen. Ekkor azonban elindul a film másik cselekményszála, mely Jen apjának, Scottnak (Matthew Modine) a története. Az idős, de szikár és szívós férfi elindul lánya felkutatására, és nyomozása során rájön arra, hogy a hegyi közösség rabolhatta el lányát. Elhatározza, hogy kiszabadítja, csakhogy ez nem annyira egyszerű, mint hiszi. A film végén egy komoly fordulat is bekövetkezik, ami nagyon feldobja a zárást.
Nem tudom eldönteni, hogy tetszett a film, vagy sem. Voltak benne elég fura dolgok, de mellette olyan csavar volt a végén, amire meg nem gondoltam, majd megint fura lezárás. Egyszer végül is meg lehet nézni.
Semmi köze az eredeti Halálos kitérő filmhez. Viszont nem olyan rossz film. Az eleje a filmnek lassú, de ahogy kezd kibontakozni a történet, egyre jobban megtetszett. Egy biztos, hogy nem a régi Halálos kitérő folytatása! Egyszer mindenképpen érdemes megnézni. 6/10
Az elmúlt hetek itthoni filmnézésének nagy százalékát a 2003-tól 2014-ig terjedő Halálos kitérő horrorfilm széria hat része tette ki, méghozzá két dolog miatt. Az egyik, hogy anno kimondottan kedveltem az első részét, amit még 2003-ban készítettek el... Teljes kritika
A film összbevétele 4 062 346 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 14 366 250 forintot termelt. A hazai mozik összesen 8 673 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A film bemutatója eredetileg 2020-ban lett volna, de a COVID-19 járvány miatt 2021-re tolták, és csupán nagyon rövid ideig volt látható az amerikai mozikban.