2021.02.15 18:11 Kóborló Olvasottság: 987x
4

Felejts el mindent, amit eddig láttál a Halálos kitérő filmekben

Az elmúlt hetek itthoni filmnézésének nagy százalékát a 2003-tól 2014-ig terjedő Halálos kitérő horrorfilm széria hat része tette ki, méghozzá két dolog miatt. Az egyik, hogy anno kimondottan kedveltem az első részét, amit még 2003-ban készítettek el, és a további öt részhez annak idején nem volt szerencsém. A másik, ami miatt át akartam rágni magamat mind a hat részen, hogy az egész széria szülőatyja, Alan B. McElroy még 2020 elején bejelentette, hogy rebootolni fogják az egész szériát.

Érdemes megemlíteni ezzel kapcsolatban, hogy Alan B. McElroy csupán a 2003-as Halálos kitérő filmen dolgozott mint forgatókönyvíró, a további részeknél a nevét már csak ötletadóként említették meg. Egyszóval ebben a részben az első részt közelítik meg teljesen más szemszögből. Ez bizonyára rengeteg horrorrajongónál ki fogja verni a biztosítékot (és azt kell, hogy írjam, hogy valahol meg is értem majd őket), mert ez a film engem is alaposan átvágott, de hogy pontosan mivel is, azt a spoilerek elkerülése érdekében nem írnám le. Maradjunk annyiban, hogy egy kimondottan erős és jó film lett a végeredmény!

Felejts el mindent, amit eddig láttál a Halálos kitérő filmekben

Mindenképp úgy érdemes tekinteni rá, hogy egy új Halálos kitérő: Az örökség filmet tettek a készítők a horrorrajongók elé, és semmiképp se úgy nézzük, mint amit jó pár helyen láttam már, hogy úgy hirdetik, Halálos kitérő: Az örökség 7, mert még minőségben is teljesen eltér az eddig ismert szériától. Tulajdonképpen az egyre csak süllyedő folytatásai és egyre ostobább történetei miatt alig maradt már bármiféle bizodalmam ebben a szériában, de miután megnéztem ezt a produkciót, azt kell, hogy írjam, hogy ha összeszedném az ezelőtt a film előtt készített összes rész pozitívumait, az is kevesebb lenne, mint amit ez a film felvonultat. Ez bizonyára kissé erős kijelentés, de számomra már most az idei év egyik legnagyobb pozitív meglepetését okozta eme produkció.

A története kimondottan élvezetes, ráadásként még elgondolkoztató is egyes jeleneteinél. Továbbá az is tetszett, hogy a közel kétórás játékideje bőven hagy időt mindenre. Egy horrorfilmnél azért ilyen hosszú játékidő nem a leggyakoribb, és annyira nem is szokták alkalmazni, mert félő, hogy így nem lesz annyira feszes a történetvezetése, vagy hogy egy hosszabb játékidő alatt többször leülhet a feszültségkeltés. Nos, ezek a dolgok ennél a filmnél is előfordulnak, de nagyon ritkán, és miután kissé leül a története, biztosak lehetünk benne, hogy pár perc múlva kárpótolva leszünk. Továbbá az is tetszett a filmben, hogy nagyon jól építkezik mind történetileg, mind a karakterek szintjén.

Tulajdonképpen csak ajánlani tudom mindenki figyelmébe, de előre szólok, kissé vonatkoztasson el a néző a film címétől. Nem egy kitűnő film, de egy erős négyest tőlem megérdemel, és még talán a kedvenceim közé is befér.

horror | thriller

Jen öt barátjával a varázslatos Appalache-hegységbe készül kiruccalni, a csapat azonban hamar letér a kijelölt útvonalról, hogy felfedezzen egy titokzatos polgárháborús... több»

4