Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Trancsírák (2010)

Tucker and Dale vs Evil
Filmadatlap
 
26
Szereplők
25
Vélemények
64
Képek
1
Videók

Galéria (64)

Videók (1)

 
KCintia   2021. 08. 16.

legújabb vélemény

0
Nem volt vicces, ijesztő még annyira se

Nem volt katasztrófa a film, de(!) talán ha 2-3 alkalommal nevethettem mindenféle erőltetés nélkül. Az alapgondolat jó lehetett volna, akár a Horrorra akadva színvonalát is hozhatta volna, de itt jön az, hogy mind ez feltételes. Nem volt túl vicces, ijesztő nyilván még annyira se. Egyszer bőven elég volt, többször nem nézném meg.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 22.

0

Komédia? Paródia? Mind a kettő, és egyik sem... tolják az arcunkba ezt a sok-sok sületlenséget, és mi meg nézzük, és nézzük.....az újdonság varázsa nélkül. Egy-két viccesebb képsorral megtoldva elég gyenge kis film.

 
Deku   2017. 08. 28.

0

Habár ez a film nem azt képviselte amit én szeretek és szoktam nézni mégis képes volt elérni, hogy tetszedjen és szeressem. Ez pedig manapság igen nagy ritkaságnak számít. De tetszett.

 
dailyfilmsan   2018. 09. 28.

0

Nincs tele poénokkal, inkább egy görbe tükröt mutat a sztereotípiának egy kiparodizált horror segítségével. A két főszereplő Tucker és Dale jó színészek és jól is alakítanak a többiek csapnivalóak. Mégsem rossz a film, mert ez nem a tipikus klisépoénos parodiafilm.

 
Eastern79   2021. 08. 04.

0
Az igazi horror az előítélet

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Eli Craig filmje egy olyan horror, amely tulajdonképpen egy véres vígjáték, és a maga morbid eszközeivel az előítéletet állítja a középpontba. Tucker és Dale (Alan Tudyk és Tyler Labine) egyszerű vidéki fickók, akiket egy fiatal baráti társaság egyszerűen őrült sorozatgyilkosnak hisz pusztán a kinézetük alapján. A városiak és a vidékiek közti ellentétek mellett a félreértésekkel nyakon öntött előítélet miatt aztán rendesen kezdenek elfajulni a dolgok. Mindenki a látszat alapján ítéli meg a másikat, így aztán elképesztő zűrzavar kerekedik, és ezek a helyzetek rengeteg vicces, de annál véresebb szituációba sodorják hőseinket. Ezenkívül arra is van még ideje, hogy mindezt a párkapcsolatok vonatkozásában is tálalja: vagyis a kinézet nem minden, és egy jó lélek, ha megpróbáltatások árán is, de előbb-utóbb rátalál a megérdemelt szerelemre. Rendesen kifigurázza a slasher filmeket, miközben tiszteleg is előttük, nagyon jól el lett találva az arány. A két főszereplő zseniális, a vicces helyzetek miatt a történet is egyedi, és grátisz még társadalomkritikára is futotta. Ha unod a sablon filmeket, a sznobizmust, és nem rettensz meg egy kis vértől, kitűnő választás.

 
elekm90   2021. 06. 12.

0

Nem volt rossz ez, a közepesnél mindenképpen jobb, díjazom az eredetiségét és váratlanságát, emiatt azt mondom, megérte megnézni. Jól rámutat az előítéletekre két ennyire "más világ" szembeállításával. A végére egy kissé kifulladt, a befejezése sablonos volt (pl. ami a srácról kiderült, az nagyon a semmiből jött).

 
harnas1207   2018. 11. 26.

0

Eredeti ötlet! Ez az ami dicsérhető a filmbe. Sajnos a horror jelenetek görbe tükrén túl nem tud vicces lenni. Az ember ha megnéz egy hosszabb előzetest, már látta is a filmet.

A film összbevétele 4 749 516 dollár volt (imdb.com).

 

Alan Tudyk állt elő az ötlettel, hogy sört öntsön az arcára.

(kázsé)
 

Tyler Labine állt elő az ötlettel, hogy egy olyan sapkát viseljen, amin az áll, "Giver".

(kázsé)
 

Tyler Labine improvizálta az "utálom az arcom" sort.

(kázsé)
 

Johnny Knoxville és Dane Cook is jelöltek voltak Tucker szerepére.

(kázsé)
 

Az első jelenetet az úton egy vihar közben forgatták.

(kázsé)