Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
75%

Tremors - Ahová lépek, szörny terem (1990)

Tremors
Filmadatlap
 
26
Szereplők
27
Vélemények
15
Képek
3
Videók
 
uniterra   2020. 12. 28.

legújabb vélemény

0

Úgy a közepén kezdtem örülni, na, a csajnak ennyi, erre úgy döntött a szörny, kínai lesz uzsonnára, s bekapta a kínai boltost. Aztán még reménykedtem, hátha a kislányt felfalja, de nem, amerikai a film, kislány tnem bántunk. Így már nem is volt olyan... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 05. 05.

1
Egy örökké poros klasszikus

Ó, azok a 90-es évek! Bizony, bizony az első Tremors-film idén már 28 éves, mai szemmel a vizuális trükkjei idejét múltnak tűnnek, de a bájáról azt kell mondjam, hogy mit sem kopott. Emlékszem, mennyire imádtam kisrácként, ahogy feltűntek ezek a furc... teljes kritika»


 
indingo   2017. 04. 12.

0

Imádom az ilyen típusú filmeket, még ha valóságalapjuk egyenlő a nullával akkor is. A történet izgalmas és pörgős, a föld alól felbukkanó óriás kukacokkal.

 
Deku   2017. 08. 17.

0

Elég régen láttam a filmet még kicsi koromban de amennyire emlékszem engem vonzott és szórakoztatott ez a történet bármennyire is bugyutaság ma már. Érdekes volt és számomra ijesztő is.

 
dailyfilmsan   2018. 07. 08.

0

Bámulatos mennyire mesterkélt az egész és mégis jó. Nem tudom megindokolni. Csak jó volt látni Kevin Bacon-t bénázni. A színészi játék is mesterkélt meg a szörny is de komolyan mondom kötelező megnézni ezt a filmet minimum 1x.

 
HETEDIK   2020. 05. 15.

0

30 éves film, de bármikor tud szórakoztatni a mai napig. Erre pedig csak az igazi nagy klasszikus filmek képesek. Megérdemelne már egy minőségi rebootot!

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 22.

0

Annyira gagyi ez az egész,hogy meg kell nézni... Kevin Bacon gondolom megkereste a tejre és kenyérre valót, és nagy vonalakban ennyi. A kukacok übergagyik, és a színészek is, de mégis ez a bájos egyveleg együtt elviselhető!

Galéria (15)

Videók (3)

A film összbevétele 48 572 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film költségvetése mintegy 11 millió dollár volt, s ugyan a mozis bevételek nem voltak kiemelkedőek, a VHS eladásokból és kölcsönzésekből háromszoros bevételt tudott termelni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film egyik írója, S.S. Wilson elmondása szerint az alapötlet akkor alakult ki a fejében, amikor az amerikai Haditengerészet megbízásából a kaliforniai sivatagban dolgozott. Épp egy sziklán pihent, s arra gondolt, milyen lenne az, ha valami (pl. egy ismeretlen, föld alatti lény) miatt nem tudna lejutni a sziklákról.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Tremors filmek közül ez a rész büszkélkedhet a legrövidebb játékidővel (95 perc).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Michael Gross a forgatásra mindössze egy nappal a Családi kötelékek utolsó epizódjának munkálatai után érkezett meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ez volt Reba McEntire első filmes szerepe.

(ps)
 

A várost két hónap alatt építette fel a stáb.

(ps)
 

Az eredeti tervek alapján a szörnyek nem lettek volna nyálkásak, de a magas fényű lakk miatt síkosnak tűnik a testük.

(ps)
 

Burt Gummer fegyverekkel teli falát többször is fel kellett építeniük, mert a jeleneteket különböző helyszíneken forgatták.

(ps)
 

Burt GMC Jimmy típusú kocsija Michael Gross sajátja. A színész 1988-ban vásárolta az autót.

(ps)
 

Val és Earl kocsija egy 1963-as Jeep Gladiator.

(ps)
 
A saját műfajában egy emlékezetes darab lett, amelyen nem nagyon fogott az idő, hiába koptak meg a díszletek az évek során, a forgatókönyvnek, az operatőrnek, a rendezőnek és a színészeknek köszönhetően még mindig fel tud dobni egy unalmas őszi estét.

7/10 több»