Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
80%

Egy amerikai farkasember Londonban (1981)

An American Werewolf in London
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
19
Képek
3
Videók

Galéria (19)

Videók (3)

 
F79   2021. 07. 20.

legújabb vélemény

0
Vissza a gyerekkorba!

Hihetetlen, hogy mennyit tud változni egy film az évek alatt. Még gyerekként, 10-11 évesen láttam a VHS hőskorában, idegen nyelven, kölcsönkazettán. Akkor nem értettem, hogy valójában miről szól ez a film, csak szimplán félelmetes volt. Maga az átalakulás, a halott barát megjelenése, a főhős rémálmai mind-mind olyan jelenetek voltak, amik jó időre meghatározták a horrorhoz való viszonyomat (a Grimm mesék mellett). Innentől nem volt megállás. Nyolcadik utas: a halál, Vakrémület, A forgatókönyv fantomja, Cujo, A ház, A lift, Hármas számú űrbázis, és egy sor olyan film (Hungarovideo, Vico, MGM Home Video...), aminek már nem emlékszem a címére. 13 éves koromtól pedig rákaptam Dean R. Koontz és Stephen King könyveire. A horrorrajongó korszakom már jó ideje lezárult, de jó érzésekkel emlékszem vissza azokra az időkre. Nemrég újra belebotlottam ebbe a filmbe, így egy hirtelen ötlettől vezérelve megnéztem, és teljesen új élményt adott. Már nem a látvány és a hangulat ragadott magával, hanem érdekes módon a humor. És itt nem a rossz értelemben vett nevetségességre gondolok, hanem a finom iróniára, laza beszólásokra, helyzetkomikumra, ami csak most jött át. Teljesen más filmet láttam így, 30 év után, mint amire emlékeztem. Lehet, hogy mégsem a film változott az eltelt évek során?

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 17.

0

Egy kifejezetten jó black comedy, ami nálam nagyon hatásos volt. Igazi békebeli horror, ami tartalmazza azt az eszenciát, ami egy jó filmhez kell. Jó rendezés, jó a színészi játék. Rick Baker itt is hozta a fantasztikus sminkeket,ami külön félelmetes... több»

 
Márton   2019. 01. 17.

0
Egy kimondottan jó farkasemberfilm, csipetnyi fekete humorral

Kimondottan kedvelem a 80-as és a korai 90-es évek horrorfilmes felhozatalát, mert ez időtájt talán sokkal kreatívabbak voltak a horrorkészítők mint manapság! Persze mostanában is készülnek jó vagy akár kiemelkedő minőségű horrorfilmek, de a klasszik... teljes kritika»

 
jaszon   2016. 08. 31.

0

Voltak benne valóban félelmetes jelenetek, már az a metrós rész kész ideglelés volt...de igazán eldönthette volna, hogy mi is akar lenni ez az egész, horror paródia? Vagy horror? Vagy paródia?

 
Toncsi   2015. 10. 23.

0

Amolyan tipikus nyolcvanas évekbeli tinihorror...mindenből egy csipetnyit tartalmaz. Ez egy filmes korszakra volt jellemző, nem nevezném tudatzavaros alkotásnak...

A film összbevétele 60 565 292 dollár volt (imdb.com).

 

Ez az alkotás benne van az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című által készített gyűjteményben.

(Norbi)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

Ezt a filmet, Amerikai farkasember Londonban címmel mutatták be Magyarországon.

(rbernadett)