Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
81%

Evil dead - Gonosz halott 2. (1987)

Evil Dead II
Filmadatlap
 
28
Szereplők
13
Vélemények
26
Képek
1
Videók
 
Di Canio   2019. 05. 15.

legújabb vélemény

0

Az első rész után sokáig nem volt kedvem megnézni ezt, de aztán rászántam magam, és ezen végre jól szórakoztam, szerencsére ezt már jobban összerakták.

 
Deku   2017. 10. 23.

0

Eszementül fergeteges film lett és ez nagyon kellett már, szinte lehetetlen volt elrontani ezt. Maradjunk annyiban, hogy ez a film valami fantasztikus. Kellemesen kikapcsolja az elmét és szórakoztat egyszerre.


 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 23.

0

Sam Raimi és Bruce Campbell ismét hozták amit kell....fantasztikus kikapcsolódás,mert azt adja,amire vágyunk...mindent éljünk túl.és a végén rúgjuk farba a gonoszt! Ezt kőkeményen hozza! Na igen,és mosolyogni is tudunk rajta...ez nagy szó!

 
Márton   2018. 10. 14.

0
Egyensúlyozás az őrület és a paródia között

Jelen filmünket egyfajta különc kettősség veszi körül (legalábbis számomra), miszerint kemény horrorfilm és totál elmebeteg paródia és emiatt merném a Gonosz halott 2 részét is a klasszikusok közé sorolni! Mert míg az első részével számomra az volt a... teljes kritika»

 
Niki18   2015. 11. 02.

0

csakúgy, mint az első rész, ez is nagyon félelmetes... de csak volt.. amikor gyerek voltam :) most már sokat nevetek rajta de még mindig nagyon nagyon szeretem.

 
D. Wolfe   2016. 04. 14.

0

Szerintem a ritka esetek egyike, mikor a folytatás felülmúlja az első részt. Kiválóan ötvözi a horror és a vígjáték elemeket, mindehhez pedig tetszetős effekteket társít. Bruce Campbell alakítása véleményem szerint az egyik legjobb - ha nem a legjobb -, amit valaha horrorfilmben láttam.

 
fcbnandi   2015. 10. 30.

0

Ez az a film, amitől gyerekkoromban nem tudtam aludni, annyira féltem tőle, de mára már csak nevetek egyes jeleneteken, de még mindig élvezem, ha nézem. Mindegyik részét nagyon szeretem. Igazi klasszikus horror

Galéria (26)

Sarah Berry
Richard Domeier
Bruce Campbell

Videók (1)

A film összbevétele 5 923 044 dollár volt (imdb.com).

 

A film rendezője Sam Raimi bátyja Ted Raimi alakította Henrietta Knowbyt az "anya" démon-zombit.

(Archívum)
 

Az egyik jelenetben Ash kirepül a szélvédőn ,ezt Bruce Campbell kaszkadőr nélkül szerette volna eljátszani. Nem úszta meg baleset nélkül, bordatörést szenvedett.

(Archívum)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

Az egyik kimaradt jelenetben, mikor Ash el akar menekülni az erdőből, a volán mögött ülve kibont egy doboz gabona pelyhet, megenni azonban nem tudja, mert a dobozban lévő aprócska játékfigura megakad a torkán.

(D. Wolfe)
 

Gyakran gondolják, hogy ez a rész az első rész remake-je. Valójában csak arról van szó, hogy a film készítői nem használhattak fel semmit sem az első filmből, így az első néhány jelenetben újra bemutatják, hogy hogyan került Ash a kunyhóba.

(ps)
 

Abban a jelenetben, amelyikben Ash keze csapdába szorul, Ernest Hemingway egyik könyve is látható, a Búcsú a fegyverektől, amelynek az eredeti címe Farewell to Arms. Az arms fegyvereknek és kéznek is fordítható.

(ps)
 

Stephen King annyira szerette a Evil Dead - Gonosz halott (1981) című filmet, hogy meggyőzte a DEG-et (De Laurentiis Entertainment Group) a folytatás szponzorálásáról.

(ps)
 

A legtöbb jelenetet egy Dél-karolinai gimnáziumban vették fel Wadesboróban.

(ps)
 

Az egyik jelenetben hirtelen Ash egyik kezéből a másikba kerül a motorfűrész. A baki azért került a filmbe, mert Sam Raimi, a rendező úgy döntött, hogy Ashnek a másik irányból kell a szobán keresztülmennie, ezért megfordította a negatívot.

(ps)
 

A filmből több jelenetet is kihagytak. Ilyen kihagyott jelenet például az, amelyikben kiderül a démoni szem eredete, az, amelyikben Ash egy mókust eszik, Ash démoni arcának visszaalakulása, és még sok egyéb.

(ps)