Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Evil dead - Gonosz halott 2. (1987)

Evil Dead II
Filmadatlap
 
28
Szereplők
15
Vélemények
26
Képek
2
Videók

Galéria (26)

Sarah Berry
Richard Domeier
Bruce Campbell

Videók (2)

 
polgy   2023. 01. 21.

legújabb vélemény

0
A klasszikus horror kedvelőinek

Sajnos, mint sok más film esetében, itt is a második rész gyengébbre sikerült, mint az első. Ettől még megy a 3 csillag, mert Bruce Campbell (Ash) szerintem ebben a részben is nagyszerű, kicsit talán ő menti meg a filmet a rosszabb értékeléstől. Azt azért simán el tudom fogadni, hogy a mai kor szülötteként a film nem jelent nagy élményt, vagy csak egy szűkebb, klasszikus horrorfilmekért is rajongó rétegnek.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 23.

0

Sam Raimi és Bruce Campbell ismét hozták amit kell....fantasztikus kikapcsolódás,mert azt adja,amire vágyunk...mindent éljünk túl.és a végén rúgjuk farba a gonoszt! Ezt kőkeményen hozza! Na igen,és mosolyogni is tudunk rajta...ez nagy szó!

 
Deku   2017. 10. 23.

0

Eszementül fergeteges film lett és ez nagyon kellett már, szinte lehetetlen volt elrontani ezt. Maradjunk annyiban, hogy ez a film valami fantasztikus. Kellemesen kikapcsolja az elmét és szórakoztat egyszerre.

 
Márton   2018. 10. 14.

0
Egyensúlyozás az őrület és a paródia között

Jelen filmünket egyfajta különc kettősség veszi körül (legalábbis számomra), miszerint kemény horrorfilm és totál elmebeteg paródia és emiatt merném a Gonosz halott 2 részét is a klasszikusok közé sorolni! Mert míg az első részével számomra az volt a... teljes kritika»

 
Di Canio   2019. 05. 15.

0

Az első rész után sokáig nem volt kedvem megnézni ezt, de aztán rászántam magam, és ezen végre jól szórakoztam, szerencsére ezt már jobban összerakták.

 
Kósa Bence   2021. 06. 02.

0
Groteszk

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Bruce Cambell a legjobb. Teljesen eggyé válik Ash karakterével. Nélküle sótlan lenne az egész széria. A története egyszerű. A Necronomicon nevezetű könyv szövegének elkántálását követően megidéznek egy ősi gonoszt, aki a fiatalok életére tör. Nem a története miatt jó, hanem Ash karakterének köszönhetően. Erre a filmre találták ki azt, hogy groteszk. Eszméletlen, hogy milyen szürreális dolgok történnek a filmben. A horror-vígjáték legjobbja.

 
D. Wolfe   2016. 04. 14.

0

Szerintem a ritka esetek egyike, mikor a folytatás felülmúlja az első részt. Kiválóan ötvözi a horror és a vígjáték elemeket, mindehhez pedig tetszetős effekteket társít. Bruce Campbell alakítása véleményem szerint az egyik legjobb - ha nem a legjobb -, amit valaha horrorfilmben láttam.

A film összbevétele 5 923 044 dollár volt (imdb.com).

 

A film rendezője Sam Raimi bátyja Ted Raimi alakította Henrietta Knowbyt az "anya" démon-zombit.

(Archívum)
 

Az egyik jelenetben Ash kirepül a szélvédőn ,ezt Bruce Campbell kaszkadőr nélkül szerette volna eljátszani. Nem úszta meg baleset nélkül, bordatörést szenvedett.

(Archívum)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

Az egyik kimaradt jelenetben, mikor Ash el akar menekülni az erdőből, a volán mögött ülve kibont egy doboz gabona pelyhet, megenni azonban nem tudja, mert a dobozban lévő aprócska játékfigura megakad a torkán.

(D. Wolfe)
 

Gyakran gondolják, hogy ez a rész az első rész remake-je. Valójában csak arról van szó, hogy a film készítői nem használhattak fel semmit sem az első filmből, így az első néhány jelenetben újra bemutatják, hogy hogyan került Ash a kunyhóba.

(ps)