Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Haláli hullák hajnala (2004)

Shaun of the Dead
Filmadatlap
 
28
Szereplők
43
Vélemények
20
Képek
2
Videók

Galéria (20)

Simon Pegg
Kate Ashfield
Kate Ashfield
Simon Pegg
Simon Pegg
Dylan Moran
Penelope Wilton
Penelope Wilton
Simon Pegg
Nick Frost
Dylan Moran
Kate Ashfield
Simon Pegg
Nick Frost
Nick Frost
Simon Pegg
Simon Pegg
Nick Frost
Nick Frost
Simon Pegg
Simon Pegg
Kate Ashfield
Kate Ashfield
Simon Pegg
Nick Frost
Kate Ashfield
Simon Pegg
Dylan Moran
Kate Ashfield
Simon Pegg
Lucy Davis

Videók (2)

 
Di Canio   2021. 05. 19.

legújabb vélemény

0

Többször láttam már, vannak benne nagyon jó részek, meg vannak unalmasabbak is, de jó kis horror vígjáték.

 
Kóborló   2019. 10. 22.

a nap véleménye

2
Az angol humor kedvelőinek kötelező darab

A haláli hullák hajnala című film rengeteg fekete humort tartalmaz, bár ez igaz a legtöbb angol komédiára, amit lehet szeretni, lehet nevetni vagy mosolyogni rajta, de nálam mindenekelőtt hangulat kell hozzá. Hisz ha nem vagyok kellő mértékben erre h... teljes kritika»

 
Artemisia   2018. 05. 09.

4

Nálam nem alakított nagy sikert a film, a zombis elég gyenge a színvonalasabb zombis horrorokhoz képest (pl. Resident Evil, Holtak hajnala), a vígjáték részek pedig elég lassú, unalmasak, a karakterek tunyasága már fárasztó,túltolták a szerencsétlen... több»

 
GedyPapa   2017. 03. 07.

2

Az egyik legjobb, ha nem a legjobb horrorvígjáték, amit valaha láttam. Elkapta a paródia olyan oldalát, amely szerethetővé teszi a néző számára. Nem tolakodik bele az arcokba, hogy "látod ez vicces", hanem önkétlenül felnevetsz, mert amit látsz az valóban humoros!

 
Deku   2017. 07. 25.

1

A készítők vettek némi fárasztó angol humort és ezt hozzá csapták a zombis témához. Eszméletlenül ütős történetet hoztak ki belőle, Simon Pegg és Nick Frost mocskosul jó párosítás.

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 14.

0

Lezsibbadtam tőle!!! Ott van!!! Egy igazi angol koporsó humor....zseniálisak, és egyben nevetségesek a színészek, de ez sem baj!!! És a zárójelenet, a játék a sufniban a zombi haverral, na az aztán nem semmi!!! Ja és Shaun a világ legnagyobb balekja, de a végén megold mindent, ezért a tanulságot le is vonhatjuk!!!

 
dailyfilmsan   2018. 02. 09.

0

Szeretem Simon Pegg-et, nagyon jól tud alkalmazkodni minden szerephez. Ez a film ami kifigurázza a zombi apokalipszist is megmutatja hogy a humor mellett ami dől belőle jó színész. Elsőre gagyinak tűnhet a film de ha a tartalom mögé néz az ember és a... több»

A film összbevétele 30 039 392 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben látható összes tévéhírmondó igazi tévés híradós volt, akik a filmben önmagukat alakítják.

(Kóborló )
 

A filmet kilenc héten át vették fel 2003 május és júliusa közt.

(Kóborló )
 

A Winchester kocsmája falán látható puska ugyanolyan típusú Winchester volt, mint amit az 1968-as Az élőhalottak éjszakájában használtak.

(Kóborló )
 

Simon Pegg és Edgart Wright annak idején gondolkodott rajta, hogy készítenek egy folytatást a filmhez, de ezt az ötletet végül elvetették, mivel úgy gondolták, hogy jobb lenne, ha a film önálló alkotás lenne, és nem egy több részes sorozat.

(Kóborló )
 

George A. Romeronak annyira tetszett a film, hogy felkérte Simon Pegget, a Haláli hullák hajnala főszereplőjét, és a film rendezőjét, Edgart Wrightot, hogy szerepeljenek a 2005-ös Holtak földje című filmjében. Mindketten igennel válaszoltak a felkérésre, és egy-egy zombit alakítottak a Holtak földjében.

(Kóborló )