Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
78%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
41
Vélemények
20
Képek
2
Videók
 
BalogJoe   2020. 08. 21.

legújabb vélemény

Röhögök!

Az összes horror-klisét nevetségessé tevő vígjáték! Imádom!

 
Kóborló   2019. 10. 22.

a nap véleménye

Az angol humor kedvelőinek kötelező darab

A haláli hullák hajnala című film rengeteg fekete humort tartalmaz, bár ez igaz a legtöbb angol komédiára, amit lehet szeretni, lehet nevetni vagy mosolyogni rajta, de nálam mindenekelőtt hangulat kell hozzá. Hisz ha nem vagyok kellő mértékben erre h... teljes kritika»


 
Artemisia   2018. 05. 09.

Nálam nem alakított nagy sikert a film, a zombis elég gyenge a színvonalasabb zombis horrorokhoz képest (pl. Resident Evil, Holtak hajnala), a vígjáték részek pedig elég lassú, unalmasak, a karakterek tunyasága már fárasztó,túltolták a szerencsétlen... több»

 
GedyPapa   2017. 03. 07.

Az egyik legjobb, ha nem a legjobb horrorvígjáték, amit valaha láttam. Elkapta a paródia olyan oldalát, amely szerethetővé teszi a néző számára. Nem tolakodik bele az arcokba, hogy "látod ez vicces", hanem önkétlenül felnevetsz, mert amit látsz az valóban humoros!

 
Deku   2017. 07. 25.

A készítők vettek némi fárasztó angol humort és ezt hozzá csapták a zombis témához. Eszméletlenül ütős történetet hoztak ki belőle, Simon Pegg és Nick Frost mocskosul jó párosítás.

 
dailyfilmsan   2018. 02. 09.

Szeretem Simon Pegg-et, nagyon jól tud alkalmazkodni minden szerephez. Ez a film ami kifigurázza a zombi apokalipszist is megmutatja hogy a humor mellett ami dől belőle jó színész. Elsőre gagyinak tűnhet a film de ha a tartalom mögé néz az ember és a... több»

 
Lamboh   2017. 10. 14.

Pár hete láttam a youtubeon, és nem mondom, hogy annyira jónak tartom, mint ahogy azt sokan mondják, viszont kár lett volna kihagyni. A brit humor sajnos nem az én világom...

Simon Pegg
Kate Ashfield
Kate Ashfield
Simon Pegg
Simon Pegg
Dylan Moran
Penelope Wilton
Penelope Wilton
Simon Pegg
Nick Frost
Dylan Moran
Kate Ashfield
Simon Pegg
Nick Frost
Nick Frost
Simon Pegg
Simon Pegg
Nick Frost
Nick Frost
Simon Pegg
Simon Pegg
Kate Ashfield
Kate Ashfield
Simon Pegg
Nick Frost
Kate Ashfield
Simon Pegg
Dylan Moran
Kate Ashfield
Simon Pegg
Lucy Davis

A film összbevétele 30 039 392 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben látható összes tévéhírmondó igazi tévés híradós volt, akik a filmben önmagukat alakítják.

(Kóborló )
 

A filmet kilenc héten át vették fel 2003 május és júliusa közt.

(Kóborló )
 

A Winchester kocsmája falán látható puska ugyanolyan típusú Winchester volt, mint amit az 1968-as Az élőhalottak éjszakájában használtak.

(Kóborló )
 

Simon Pegg és Edgart Wright annak idején gondolkodott rajta, hogy készítenek egy folytatást a filmhez, de ezt az ötletet végül elvetették, mivel úgy gondolták, hogy jobb lenne, ha a film önálló alkotás lenne, és nem egy több részes sorozat.

(Kóborló )
 

George A. Romeronak annyira tetszett a film, hogy felkérte Simon Pegget, a Haláli hullák hajnala főszereplőjét, és a film rendezőjét, Edgart Wrightot, hogy szerepeljenek a 2005-ös Holtak földje című filmjében. Mindketten igennel válaszoltak a felkérésre, és egy-egy zombit alakítottak a Holtak földjében.

(Kóborló )
 

A filmben összesen 60 halál van.

(Norbi)
 

A Coldplay frontembere Chris Martin zombiként szerepel a filmben.

(Archívum)
 

A film a Cornetto-trilógia része. A trilógia három filmje a 2004-es Haláli hullák hajnala, a 2007-es Vaskabátok, és a 2013-as Világvége. Mindhárom filmben megjelenik a Cornetto tölcséres jégkrém, a Haláli hullák hajnalában a piros színű, a film véres jelenetei miatt.

(SethFranco)
 

Simon Pegg és Nick Frost 1. közös filmje.

(dulkap)
 

A film mind a kritikusok, mind a nézők körébem nagy sikert aratott.

(romeo666)