Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
70

Ház az erdő mélyén (2012)

The Cabin in the Woods
Filmadatlap
 
27
Szereplők
53
Vélemények
20
Képek
3
Videók
 
Di Canio   2020. 07. 19.

legújabb vélemény

Nem volt valami nagy szám, paródia vagy nem ez egyszer nézhető átlagos horror.

 
indingo   2017. 04. 17.

Meghökkentő volt a film, talán ez a legjobb szó rá. Nem erre számítottam, de szerintem senki sem. Egyszer érdemes megnézni a műfaj kedvelőinek.


 
Deku   2017. 12. 23.

Nagyszerű lett, de tényleg ennél nem panaszkodtam. Hangulat növelő ereje van nem is kicsit. Egész pofás kis alkotásra sikeredett a kategóriáján belül. Nekem pont elég is ennyi egy szombat délutánra.

 
dailyfilmsan   2018. 10. 19.

Elég zavarosan indult a film. Nagyon oda kell figyelni hogy megértsük mi is áll minden mögött és türelemmel kell nézni a filmet. Lehet késztetést érzel a kikapcsolásra a felénél mert nem érted miért kell meghalniuk a szereplőknek és nem érted hogy jön ide a laborkörülmény, DE légy türelemmel mert a végén megmagyarázzák és nem is annyira nagy hülyeség. Egy esti izgulós horrornak elmegy.

 
Szilonka   2017. 10. 16.

Nagyon nehezen emészthető film, először nem is érti az ember, hogy most miről is van szó? Utána minden lassanként kitisztul és összeáll a történet. Nem egy sablonos film.

 
Kóborló   2020. 02. 08.

Minden van itt

Mikor először volt szerencsém látni eme film előzetesét, egyből éreztem, hogy valami nem szokványos horrorfilmmel lesz dolgom (az első megtekintése után bebizonyosodott, hogy teljesen helytálló volt a megérzésem). Őszintén szólva évekkel ezelőtt, mikor először néztem meg a filmet, biztosan maximális pontszámot adtam volna rá, de azóta megtekintettem már legalább fél tucatszor, és sajnos igaz az a feltételezés, hogy talán csak az első alkalommal üt olyan igazán nagyot, de mindezek mellett simán besorolhatjuk a jobb horrorfilmek táborába. Voltak és vannak kimondottan pozitív gondolataim a Ház az erdő mélyén című filmmel kapcsolatban, melyeknek a többsége a mai napig helytálló. Az egyik ilyen pozitívuma, hogy kellő mértékben tiszteleg jó pár ikonikus horrorfilm előtt (nagy horrorrajongó vagyok, és az effajta fejhajtást mindig szívesen látom). A másik pozitívuma, hogy a film készítői nem estek a gyakori hibába: (és már bocsánat ezért a megjegyzésért) sajnos a legtöbb horrornál igaz, hogy ha elkészítenek egy kimondottan eredeti és pozitív fogadtatású filmet, feltétlenül szükségesnek érzik annak a folytatását vagy folytatásait elkészíteni. Jelen filmünknél még nem örvendeztettek meg minket ezzel. (Egy öt évvel ezelőtti interjú során fel is tették a készítőknek a kérdést, hogy mikor akarják folytatni a filmet, erre azt felelték, hogy nem valószínű, hogy valaha is elkészül a folytatá... több»

 
Edii   2015. 04. 23.

Véleményem szerint ez egy remekül sikerült film, tele izgalommal és feszültséggel. A színészek nagyon jól alakították karakterüket, különösen Richard Jenkins. Nem egy világ megváltó film, de 95 perc erejéig biztos, hogy jól szórakozik az ember.

A film összbevétele 70 768 144 dollár volt (imdb.com).

 

Victor Salva is esélye volt rendezőnek, de Drew Goddard szerette volna kipróbálni magát mint rendező, és a film producerei megadták neki ezt a lehetőséget.

(Kóborló )
 

A film rendezője eredetileg Jamie Lee Curtis-t szerette volna leszerződtetni az igazgató szerepére, de mivel ez nem valósult meg, Sigourney Weaver került képbe.

(Kóborló )
 

A filmhez állítólag hatvan különböző szörnyfigurát készítettek el. A többségét számítógépes effektekkel, de voltak olyanok is, amiket sminkekkel és bábokkal jelenítettek meg.

(Kóborló )
 

A film eredeti bemutatási dátumát először kissé kitolták, mert Joss Whedon és Drew Goddard szerették volna 3D-s technikára is konvertálni. Ezt az ötletüket végül a stúdió elutasította, és csupán 2D-s megjelenése lett a filmnek.

(Kóborló )
 

Joss Whedon és Drew Goddard mindössze három nap alatt írta meg a film forgatókönyvét.

(Kóborló )
 

Ez a film Drew Goddard rendezői debütálása.

(Kóborló )
 

A farkasfej nyelve szilikonból készült, és kivehető volt.

(BSzabina)
 

Maya Massar elmondása szerint először 8 óráig tartott elkészíteni a sminkjét, de még a legjobb napokon is 4-6 órát kellett töltenie a sminkszobában.

(BSzabina)
 

A latin szöveg, amit Dana a naplóból felolvas, a következőképp hangzik: "Dolor supervivo caro. Dolor sublimus caro. Dolor ignio animus."

(BSzabina)
 

A jelenetben, amikor Jules megcsókolja a farkasfejet, a farkas nyelvét porcukorral vonták be, hogy porosnak tűnjön és, hogy a feladat elviselhetőbb legyen a színésznő számára.

(BSzabina)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.