Sikoly (1996)

Drew Barrymore
David Arquette

Diabolus   2023. 03. 25.

Gyerekkorom nagy kedvence

Nagyon eltért az addig látott horrorfilmektől. Lehet, mai fejjel már nem szól olyan nagyot, de akkoriban egy teljesen új szintjét hozta számomra a feszültség fokozásának, a horrorklisék „kiparodizálásának”. Én nagyon szerettem, és ma is szívesen újranézem.

Laca//Ho/rr/oR//   2021. 09. 29.

Wes Craven 2. nagy húzása, egy újabb kultikus karakter születése

Wes Craven nagy dobása volt ez 1996-ban. Az 1984-es, Rémálom az Elm utcában című alkotása után egy újabb remek franchise-t indított el. Nagyszerű szüleménye, Fred Krueger után egy újabb remek, kultikusnak számító karaktert vitt a vászonra, hiszen a S... teljes kritika»

Sabnock Sanatory   2018. 08. 20.

Na igen...az újdonság ereje...az első rész hihetetlen nagyot szólt...és jól is volt összerakva...nem bonyolult cselekmény, és a színészi játékok is felejthetők,de valahogy mégis összeállt, és megborzongtattak... .Tetszett, én már láttam sokkal rosszabb filmeket is a kategóriájában....

Yosihiro   2016. 05. 16.

Hihetelenül jól sikerült horror szerintem . Bár sok horrort láttam előtte de egy újfajta modern válozat indult ezzl el. Nagyopn szerettem szeretem azt hiszem egy klasszikus film ez is érdmes megnézni nagyon jó Csak ajánlani tudom Üdv Ysoi

indingo   2017. 04. 11.

Régebben biztos nagyobbat ütött, de ma már annyi féle filmet lát az ember, hogy már magasabbak az igények. Nem volt rossz, bár valami csavar azért kellett volna bele.

dailyfilmsan   2018. 05. 26.

Jó kis horror nem túl ijesztő pont amennyire kell hogy az legyen. A kisvárosi gyilkosságok kliséjén keresztül a film felsorakoztat pár horror afrodiziákumot. Mégis a kedvencem az az iskolában lévő gondnok aki Fredie Kruger ruciban mos fel és még a n... több»

GedyPapa   2017. 03. 11.

Bírtam, nem volt az a "ma bevett" irgalmatlanul véres film, hanem sokkal inkább a borzongatásra és a fordulatokra ment rá. A karakterek is nagyon a helyükön vannak és egy franchise indult el ettől a filmtől, ami a Sikoly álarcokat illeti.

A filmbéli Billy szerepét felajánlották Joaquin Phoenixnek, de ő végül visszautasította a felkérést.

(Márton)

A film rendezője, Wes Craven is feltűnik a filmben mint az iskola takarítója, ráadásul Freddy Krueger tiszteletére Freddy pulóverét és kalapját viseli a jelenetben.

(Timo93)

Linda Blair (az 1973-as Ördögűző filmben játszotta a kislányt) szerepel a filmben mint riporter.

(Timo93)

Mire az első Sikoly 1998-ban a magyar mozikba került, addig Amerikában már a második rész is kifutni látszott a filmszínházakban.

(ArpiHajdu és Réci)

Kevin Williamson saját bevallása szerint a forgatókönyvet végső kétségbeesésében, három nap alatt írta meg.

(ArpiHajdu és Réci)

Megkerülhetetlen klasszikus, mely időről-időről előkerül és képes arra, hogy reflektáljon a környezetére, a műfajra és persze saját magára, miközben görbe tükröt mutat és cinkosan kikacsint a nézőkre. több»