Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Sikoly VI. (2023)

Scream 6
Filmadatlap
 
28
Szereplők
12
Vélemények
20
Képek
7
Videók

Galéria (20)

Jenna Ortega

Videók (7)

 
RigbyTheMad   2023. 05. 12.

legújabb vélemény

0
Rossz

Trikóban futkosó senkik. Nem sokat ér sajnos, de nem is vártunk többet tőle. Tekeréssel 1 óra alatt meg lehetett nézni. Aki teheti, a fölös részeket tekerje.

 
Sabnock Sanatory   2023. 03. 19.

5
A sorozat halála nem lett túl elegáns!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Matt Bettinelli-Olpin, valljuk, be nem egy nagy rendező. Nem találtam olyan filmjét, ami nagy durranás lett volna, és ezzel nem akarom megbántani, csak a tényeket próbálom előadni és közölni. A Sikoly 5, az Aki bújt (2019), és a V/H/S széria két gy... teljes kritika»

 
kabel   2023. 05. 01.

0
A sikoly 6 majdnem szólt valamiről...

De csak majdnem. A film megpróbálta egy metaköntösbe átültetni a sztoriját, és a korábbi filmeket referenciaként használja, hogy megtörje a negyedik falat és oda nem illő expozicióval egy üzenetet fogalmazzon meg. Mi ez az üzenet? Na odaáig nem jut el a film. Sajnos az, hogy a folyamatos kikacsintás nem vezet sehová sajnos kettévágja a filmet, mert mint horror kicsit sem működik. Agyonhasznált klisék, csavarok, amik nem vezetnek sehová, jelenetek, amik egyáltalán nem működnek és akkor nem is beszéltem a történeti lyukakról vagy a totál apatikus szereplőgárdáról. Majdnem senki sem hihető, és mindenki egy közhelyes, egydimenziós karaktert játszik. Nehéz izgulni értük.

 
Tipikus Semmilyen   2023. 03. 22.

2
Fejezzétek be, légyszíves!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Kellet még ez a film? Szerintem nem, csak valaki még pénzt akart kivenni belőle. Összelopkodott, unalmas, lapos, élettelen, baromi gyenge mozi. Kliséhegyek, semmitmondó képsorok, röhejes színészek, mi kell még? Csak annyi, hogy fejezzétek be ezt a franchise-t! Sajnos szinte egyetlen szegmense sem működik. Talán a slasher részek, de azok sem mind. Valahogy elcsúszott az egész. Soha többé Sikoly, vagy visítani fogok!

 
Gábor390920   2023. 03. 19.

0
Új város, újabb gyilkosságok

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon örültem, amikor bejelentették, hogy folytatják a tavalyi Sikoly-filmet, és a legtöbb szereplő visszatér benne. Amikor bejelentették, hogy Neve Campbell már nem tér vissza, kicsit szomorú voltam, de kárpótolt az, hogy Kirby karakterét visszahozták a negyedik részből. A film korhatár-besorolása szerintem túlzás, a látottak után, mert ha a Fűrész- és Motel filmekre gondolok, akkor ott jogosnak érzem az X-es besorolást a kínzások nyers ábrázolása miatt. Azt gondolom, hogy az írók a történetet jól továbbvitték, és merész, de zseniális húzás volt a nyitójelenet, hiszen a Sikoly-filmekben korábban ilyet még nem láthatott a közönség. A film nézése közben már az sem zavart, hogy Sidney karaktere nincs a filmben, mert itt már valóban Tara, Sam és barátai köré épül a cselekmény. Az utalások a korábbi filmekre, valamint az ismerős zenék nosztalgikusan hatottak rám, valamint Kirby visszatérése is, hiszen közönségkedvenc karakternek számít. Az eredeti csapatból már csak Gale-t láthattuk újra, aki megedződött a hat rész alatt, jó volt látni, de kicsit tényleg olyan érzést keltett ő is, melyet Ghostface mondott neki. Összességében jó filmet készítettek mind az írók, mind a rendezők, és ha lesz folytatás, kíváncsian várom, hogy mit hoznak ki még Billy és a lánya kapcsolatából, vagy egyáltalán felbukkan-e a lányok titokzatos édesanyja is. Reméljük, hamarosan kiderül.

 
erahurka   2023. 03. 12.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Elég erősen indít, hogy aztán tudjon honnan esni a színvonal. A kaszabolások kifejezetten jók és brutálisak voltak, a dialógusokat viszont már nem élveztem ennyire. Lehet, túl öreg vagyok ezekhez a mai amerikai fiatalokat bemutató filmekhez? Mondjuk ... több»

 
stevepisti   2023. 03. 12.

0

Az X besorolást indokolatlannak gondolom, 18-as karikával simán mehetett volna moziba. Az, hogy New York-ba helyezték át a történetet, egyedül a metrós jelenetnél érezhető, a nagy tömeg ott mutatkozik meg, a feszkó ott nagyon működik, minden más jel... több»

A film 146 208 034 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 71 084 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film első előzetese előrevetíti, hogy a film cselekménye New York-ban fog játszódni.

(Gábor390920)
 

A Sikoly 6 forgatását ismeretlen okból 3 nappal, június 6-ról 2022. június 9-re halasztották.

(csd)
 

Guy Busick és James Vanderbilt visszatért a Sikoly 6 forgatókönyvírójaként.

(csd)
 

Ez lesz az első Sikoly-film, amely David Arquette és Neve Campbell nélkül készül.

(csd)
 

Az első olyan Sikoly-film, amelyet az Egyesült Államokon kívül forgattak. A munkálatokra a kanadai Montrealban került sor.

(csd)
 
Hatodjára tér vissza a fekete rongyok alatt folyton gazdatestet cserélő Szellempofa, ezúttal New Yorkban villantva meg a pengét. Nagy tér és növekvő tétek az új, el nem baltázott Sikolyban. több»
 
Az ötödik – amúgy sorszámozatlan – Sikoly még csak felvezette az új karaktereket, ám a hatodik film az, ami igazán megszeretteti velünk őket. több»