Tudom, mit tettél tavaly nyáron

Tudom, mit tettél tavaly nyáron

I Know What You Did Last Summer

Laclac

Hivatalos tartalom

A történet középpontjában egy baráti társaság áll, akik egy halálos kimenetelű balesetet próbálnak eltitkolni, ám egy évvel később egy titokzatos alak kezdi őket üldözni, aki tud a múltbéli tettükről. A csapat tagjai rádöbbennek, hogy korábban is történt már hasonló, így felkerekednek,… Több

Premier (HU): 2025.07.17.
Forgalmazó: InterCom

2025.08.10 Harper

Vérszegény újragondolása az 1997-es eredetinek. (50%)

Egy hihető és izgalmas horror két legfontosabb előfeltétele nálam: a hihető sztori (és ide tartozóan a reális motiváció) illetve a jól kidolgozott látványvilág. Ennél a filmnél, mely az 1997-es filmsiker újradolgozása egyik feltétel sem valósul meg. Vérszegény a történet, alig kapunk magyarázatot a valódi tettesek motivációira (hogy miért is gyilkolásznak) illetve a látványvilág is nagyon lapos. A rendező hölgy Jennifer Kaytin Robinson és a főszerepben domborító Madelyn Cline sajnos egy teljesen átlagos filmet hoztak össze, mely mérföldekre van lemeradva az eredeti feldolgozástól. A szereplőgárda is olyan, mintha másodvonalbeli B kategóriás filmekből szedték volna össze őket. De a legdühítőbb a már említett motiválatlanság és a régi szereplők értelmetlen képbehozása. Az emberben felmerül: ha már ennyi pénzt tettek bele, miért nem lehetett volna valami eredetibb dologgal előállni. A horror részt néhány jump scare illetve véres gyilkosság valósítja meg, de megfelelő háttér sztori nélkül súlytalanok ezek is.

2025.08.07 Fortress

Tescós változat, nagyon gyenge kivitelben

Annak idején, 1997-ben hatalmas népszerűséggel ment a Tudom, mit tettél tavaly nyáron, olyan sztárokkal, mint Ryan Phillippe, Sarah Michelle Gellar, Freddie Prinze Jr. és a bombázó Jennifer Love Hewitt. Azt a filmet Jim Gillespie rendezte, ám most, k... Teljes kritika

2025.08.08 Hessler

Feledhető film, nyomában sincs az eredetinek

Meglehetősen feledhető film lett a 2025-ös, Jennifer Kaytin Robinson rendezte Tudom mit tettél tavaly nyáron. Sajnos nem sikerült jó színészeket összeszedni a filmhez, minden alakítás havány és gyengécske. A két régi sztár Jennifer Love Hewitt és Freddie Prinze Jr. mellett ezúttal Madelyn Cline (Outer Banks) lett volna elvben a húzó név, de a mély dekoltázson túl nem nagyon sikerült emlékezeteset nyújtania. A történet elején az országúti balesetről szóló résznek ezúttal nincs köze a későbbiekhez. A központi karakterek olyan amerikai fiatalok, akikre ismeretlenül támad az eredeti részből ismert viharkabátot és csuklyát viselő, kampókezű gyilkos. A gyilkosságokban is újra elkövetik a horrorokban gyakori hibát: a mészárláskor emberfeletti erővel bírnak a tettesek, kigyúrt sportos 2 méteres embereket nyomnak le, aztán kiderül mindig a végén, hogy az elkövetők cingár satnyaságok (vasággyal együtt 50 kilós nők, férfiak). Itt is ez van sajnos. Az sem teljesen tiszta (számomra legalábbis), hogy legvégén lelepleződő tettesek miért is csinálták végül azt a sok gyilkosságot. De még így is egyértelmű, hogy az egész film gyenge minőségű

2025.08.04 Eastern79

Kampókéz visszatér

Habár nem vagyok oda a slasher műfajért, a Tudom, mit tettél tavaly nyáron legújabb része kellemes csalódás volt. Egészen jó a történet és az, ahogy újra visszahoznak egy-két régi szereplőt, valamint jóval véresebb is mint a korábbi részek. Nyilván a világot és a műfajt megváltani nem fogja, de korrekt vérfrissítést kapott a széria.

A film 93 818 760 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 36 865 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A stáblista közbeni jelenet visszahoz egy másik szereplőt a korábbi filmekből. Ezzel pedig egy kiskaput nyit a folytatás lehetősége felé.Szerző: Gábor390920