Négy fiatal egy éjszakai autókázás közben véletlenül halálra gázol egy idegen férfit. Kétségbeesésükben az az ötletük támad, hogy eltüntetik a hullát, és nem beszélnek a dologról többé. A holtestet a tengerbe dobják, és igyekeznek mind elfelejteni a történteket. Egy évvel később mindegyük egy egysoros üzenetet kap levélben, amiben az áll: „tudom mit tettél tavaly nyáron.”
Valamelyik nap összefutottam vele, ezért "újranéztem". Aztán meglepődve tapasztaltam, hogy még nem is láttam ezt a részt, csak a másodikat. Fogalmam sincs, hogy hogyan sikerült ezt a filmet ezidáig megkerülnöm. Oké, nem sok mindenről maradtam le azza... több»
Sarah Michelle Gellar és Freddie Prinze Jr. a forgatáson szerettek egymásba, 2002-ben házasodtak össze.
(Timo93)Sarah Michelle Gellar a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.
(mamiéstöti2)Lois Duncan, a film alapjául szolgáló regény írója azt nyilatkozta, hogy nem tetszik neki a film, mert a filmesek mészárlást csináltak a regényéből.
(ps)Az eredeti előzetes úgy reklámozta a filmet, hogy "a Sikoly (1996) alkotóitól." A Miramax, a Sikoly jogtulajdonosa beperelte a készítőket, és a pert meg is nyerte, holott igaz, hogy Kevin Williamson írta a Sikolyt is.
(ps)A forgatást Észak-Karolinból Kaliforniába helyezték át, ugyanis Jim Gillespie, a rendező kanyargósabb utakra vágyott a gázolós jelenethez.
(ps)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »