Közösség

Vélemény:

79 Tudom, mit tettél tavaly nyáron

(1997)

Horror-klasszikus (85%)

Harper   2025.12.18 18:13
2

Nagyon jól összeválogatott szereplőgárda szerepel ebben a filmben, minden lány szexi és minden fiú izmos és sportos. Az alaptörténet jól megírt és a rendezés ki is hoz mindent a scriptből. Adott egy rejtélyes figura, akit a bulizó fiatalok elgázolnak, majd tettüket elleplezve egy tóba dobnak. Aztán eltelik egy év, és a csapat minden tagja különleges üzeneteket kap, többynire a "tudom, mit tettél tavaly nyáron" felirattal. A gyanú több mindenkire rávetül, de a valódi tettes a legvégéig rejtett marad. Nekem Jennifer Lowe Hewitt és Freddie Prinze Jr. a legjobb. Értékelésem: erős négy csillag és 85%. Nehezen beszerezhető film, kb. sehol nincs fent. Ahogyan megjelent az új rész (mely egyébként nagyon gyenge lett), próbáltam előtte újranézni a régit, de sehogyan sem sikerült sajnos. A horrorfaktort vizsgálva azt mondanám, hogy látványban közepes a horrorszint, ám a feszültségkeltés zseniális és valódi horror-hangulatot teremt. Összességében a Tudom mit tettél tavaly nyáron egy nagy horror-klasszikus, nekem régi kedvencem.