Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Démonok között 3 - Az ördög kényszerített (2021)

The Conjuring: The Devil Made Me Do It
Filmadatlap
 
32
Szereplők
19
Vélemények
18
Képek
6
Videók

Galéria (18)

Patrick Wilson
Vera Farmiga
Ruairi O'Connor
Vera Farmiga
Eugenie Bondurant
Patrick Wilson
Ruairi O'Connor
Patrick Wilson
Ruairi O'Connor
Vera Farmiga
Patrick Wilson
Julian Hilliard
Vera Farmiga
Patrick Wilson
Vera Farmiga
Patrick Wilson
Vera Farmiga
Patrick Wilson
Patrick Wilson

Videók (6)

 
herkedavid   2021. 10. 16.

legújabb vélemény

1
Csalódás

Az előző két részhez képest messze a leggyengébb, leglassabb film. Nagyon szeretem a Démonok Között univerzum filmjeit, így amikor megnéztem, csalódnom kellett, mert ennél sokkal többet is kilehetett volna hozni belőle. A főszereplők még mindig nagyon jók, de pontosan azt mutatja be, hogy nem vihetik mindig el egy maguk a hátukon a filmet, ahhoz kell a jó sztori, a jó forgatókönyv. Sajnos ez most nem jött össze, talán legközelebb.

 
Sabnock Sanatory   2021. 06. 19.

a nap véleménye

3
A lelkiismeretem kényszerített. Vívódások között háromszor...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

James Wan eddigi két filmje szerintem zseniálisra sikeredett. Nagyszerű történettel, kiváló szereplőgárdával, köztük a két legcsillogóbbal, Vera Farmigaval és Patrick Wilsonnal az élen hozták a kötelezőt, vagy még annál is többet. Michael Chaves egy ... teljes kritika»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 07. 09.

2
Egy másik megközelítése a démon bemutatásának

Köztudott volt, hogy nem olyan részre kell számítanunk, mint az elődjeinél. Teljesen más aspektusba helyezték a forgatókönyvet, ami mellett szóltak pozitív és negatív dolgok is. Maga az alaptörténet jó volt, miszerint egy újabb igazi történet alapján készült esetet dolgoznak fel és teszik azt vászonra, csak az egész sztorinak a magja eltér az elődöktől vagy a rendszertől. A 3. résznél a hangsúly nem a folytonos nyomás vagy a jumpscare, hanem az emberi érzelmek és a jogrendszer, amit nagyon jól átadtak a nézőnek. Gondolok itt a bírósági ügyre, a bizonyítékok hajkurászására. Ahogy telik az idő, vagy szorítja hőseinket, egyre több dologgal jól megspékelt csavarral kerülünk szembe. Egy teljesen más ösvényen vezető utat választottak a készítők, ami helyenként be is jött. Néhol eléggé lapos volt a cselekmény, de nem volt probléma szerintem magával az egész elképzeléssel, amit vászonra vittek. Összességében egy jó film, bár hiányoltam James Wan furfangos elképzeléseit, amit a filmvászonra tudott mindig is vinni.

 
Eastern79   2021. 06. 10.

a nap véleménye

2
Érzékeny borzongás

1981-ben Arne Johnsont gyilkossággal vádolták meg, a férfi védője pedig az Egyesült Államok történetében először démoni megszállásra hivatkozva kérte a felmentését. Az ügyben természetesen nagy szerepet játszott a Warren házaspár, Ed és Lorraine ( P... teljes kritika»

 
Zoltán384279   2021. 06. 07.

2
Újra a Démonok között

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy újabb zseniális sztori. Imádok a Démonok között lenni. Ezt a szériát nem tudták még eddig elrontani. Remélem, ez így is marad. És hogy sokáig tart még. Mikor láttam az előzetest, szinte imádkoztam, hogy ne csak annyi legyen a filmben, mint a trai... teljes kritika»

 
szf   2021. 06. 13.

a nap véleménye

2
Démonok között rajongóknak ajánlott

Ezt a részt úgy tudnám a legjobban jellemezni, hogy a másodikkal ellentétben ez után tudtam éjszaka aludni, de azért démonokkal álmodtam. A '80-as évekbe utazunk vissza ördögöt űzni, aztán itt hamarosan el is kezdődik a cselekmény alapjául szolgáló s... teljes kritika»

 
elekm90   2021. 07. 19.

0

Szerintem annyival nem lett rosszabb az elődjeinél, mint amilyen értékeléseket kap, úgyis, hogy abban egyetértek, hogy a sorozat eddigi leggyengébbje (a különféle spin-offokat nem számítva). A horrorelemek megvoltak, de sajnos ezek nagyobb arányban v... több»

A film összbevétele 183 832 753 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 158 674 245 forintot termelt. A hazai mozik összesen 97 926 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Kos tanítványai nem valódiak, de lehet, hogy lazán inspirálják az igazi kultuszokat, mint például a Manson család. Ez a tétel először az Annabelle című filmben jelent meg, amely a baba kitalált hátterét mutatja be (ez egy igazi baba, amelyet Warren műtárgyainál őriznek).

(jfruzsi97)
 

A trilógia első két részét jegyző forgatókönyvíró-páros, Chad Hayes és Carey W. Hayes nem tért vissza a harmadik filmre.

(hp)
 

A Démonok között 3 társ-forgatókönyvírója James Wan mellett az a David Leslie Johnson volt, aki a franchise két korábbi filmjén, a Démonok között 2-n (2016) és Az apácán (2018) is dolgozott.

(hp)
 

A film történetének alapjául egy megtörtént eset, Arna Cheyenne Johnson gyilkosságának 1981-es connecticuti pere szolgált.

(hp)
 

Az ördög kényszerített a Démonok között franchise nyolcadik filmje.

(hp)
 
Az előző évtizedet a megszállás-horror szubzsánere határozta meg. A kategóriát mainstream mozikba berobbantó film a James Wan-féle Démonok között volt. Azóta filmes univerzummá bővült spin-offokkal, fő filmek pedig trilógiává álltak össze. Az ördög kényszerített megpróbálkozik a vérfissítéssel, de talán épp saját szabályai miatt nem válik a legjobb darabjává a sorozatnak. Démonok között: Az ördög kényszerített kritika. több»
 
Összességében nem okozott csalódást a Démonok között harmadik része. Kicsit lassabb és realistább, mint az eddigiek, ez kifejezetten jót tett a szériának. több»
 
Michael Chaves rendező (A gyászoló asszony átka) összehozott néhány dramaturgiai hibát, de James Wan sztorija és produceri felügyelete menti a menthetőt. több»