Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  

Filmkritikák

9.9/10
2019. 01. 06.
Lerágtad a körmödet a CIA-központba való betörésen? Eldobtad az agyadat John Woo motoros balletjétől? Rettegtél Philip Seymour Hoffman főgonoszától? A mai napig nem hitted el, hogy Tom Cruise megmászta a Burj Khalifát csak azért, hogy négy évvel később olyan természetességgel lógjon egy felszálló repülő oldalán, mint aki csak tejért ugrott le? Nos, ez mind semmi ahhoz a brutálisan elképesztő akcióorgiához képest, ami a Mission: Impossible – Utóhatás.
több»
7/10
2019. 01. 06.
Karácsony. Az év legszebb időszaka. A mennyei fényekben pompázó karácsonyfa alatt pár meghitt órára végre újra egyesül a család. Remélhetőleg az ünnepi asztal fölött sikerül a kínos témákat is elkerülni („Mikor lesz már unoka?” „Miért nem hívsz többször?” „Mi az, hogy AZOKRA szavaztál”?). Mindenki degeszre tömi magát, örül a harmincnegyedik zokni és nyakkendő ajándéknak, majd egy kis társasjáték, esetleg félkómás Reszkessetek betörők bámulás után mindenki nyugovóra tér, hogy másnap a könnyes búcsút követően hazamenjen. Ezt az ünnepet is túléltük. Na, de mi van, ha az éjszaka valami hermetikusan lezárja a házat? Ha egy ismeretlen erő elvágja a családot a külvilágtól? És ha ennyi nem lenne elég, akkor tetézzük azzal, hogy mi van, ha ez az egész épp egy olyan családdal történik, amelynek tagjai egy normális karácsonyt sem képesek úgy eltölteni, hogy ne essenek egymás torkának? Ezzel a szituációval veszi kezdetét az idei év nyugtalanító sci-fi/horror-meglepetése, az Await Further Instructions.
több»
8.5/10
2019. 01. 06.
Az új Miyazakiként emlegetett Mamoru Hosoda legújabb animációs filmje ezúttal igazi családi mozinak ígérkezik. Akár kis- vagy nagytestvérként, akár leendő, vagy már gyakorló szülőként, sőt nagyszülőként, mindenki megtalálhatja ebben a történetben azt a szerepet, amihez kapcsolódni tud. Hiszen nem csak a négyéves kisfiú, Kun nagytestvérré válásának gondjait és örömeit követhetjük nyomon, hanem az egész család múltja és jövője is megelevenedik és hatással lesz a jelenre.
több»
9/10
2018. 12. 31.
Mindannyiunknak vannak titkai. Ha nem is kifejezetten rejtegetni valónk, de olyan dolgok, amiknek nem örülnénk, ha mások fülébe jutna. De mi történne, ha a szexvideónk körbe járna a suliban, a barátnőnk rájönne, hogy hány csajjal kavarunk a háta mögött, vagy kiderülne, milyen zavarba ejtő dolgok után keresgélünk a neten, ha magunk vagyunk? És mihez kezdenénk, ha ugyan ezeket a dolgokat a világon mindenki megtudná rólunk? több»

80 Űrdongó  (2018)

5.5/10
2018. 12. 29.
Az ŰrDongót már előre azzal harangozták be, hogy le fog számolni a legtöbb jellegzetességgel, amely Michael Bay regnálása alatt a Transformersre ragadt. Ez kétségtelenül így történt, de az első önálló Transformers-film legnagyobb tanulsága, hogy óvakodjunk azoktól az alkotásoktól, amelynek a fő érdemük, hogy mások, mint a hírhedt rendező munkái. több»

65 Sóhajok  (2018)

7.5/10
2018. 12. 16.
Érdemes-e újraforgatni minden idők egyik leghíresebb és legkülönlegesebb, szerzői horrorfilmjét? És, ha már elkerülhetetlen az újrázás: van-e a remake-nek létjogosultsága? Képes-e önerőből felmutatni valami olyat, ami miatt Argento alkotása kultikus lett? Mire megy egy alapvetően drámai rendező a horrorral? Már persze azon kívül, hogy elkészíti 2018 egyik legnagyobb szabású, legkülönlegesebb és hibái ellenére is leginkább magával ragadó majdnem-remekművét. több»

83 Aquaman  (2018)

6.5/10
2018. 12. 16.
A Warnernek most sem sikerült az a bravúr, hogy egy legitim, elejétől a végéig, a szó minden értelmébe véve jó filmet készítsen egy DC hős köré. Helyette viszont kaptunk egy bájosan ízléstelen mélytengeri vurstlit. Rikítóan színes, butácska, megmosolyogtatóan melodramatikus, de lendületes bűnős élvezet. több»
8.3/10
2018. 12. 12.
Lassan húsz éve már, hogy a szuperhősmozik állandó szereplőivé kezdtek válni a filmkultúránknak, de azóta se készült mű, ami olyan mély tisztelettel és odaadással hajtott volna fejet a képregények előtt, mint azt a Pókember - Irány a Pókverzum teszi. több»
8/10
2018. 11. 17.
Az egyedi látványvilágra, merész stílusváltásokra és különc karakterekre felfűzött képzőművészeti utalásháló, amit a rendező a film központi szervező elveként nevezett meg, egészül itt ki egy izgalmas történettel. A Ruben Brandt, a Gyűjtő megkérdőjelezhetetlenül kiérdemelte, hogy ott legyen a 2019-es Oscar-díj jelöltjei között, újabb elismerést szerezve ezzel a magyar filmes szakmának, legjobb animációs film kategóriában.
több»
A Legendás állatok második része támadás az ellen a varázsvilág ellen, amelyet eddig ismertünk és szerettünk. Minden lehetősége megvolt, hogy új helyszíneivel, karaktereivel, még el nem mondott történeteivel tovább tágítsa Rowling birodalmát, válaszokat adjon, azonban ez csak kevéssé sikerült. Inkább csak azt az érzést erősíti, hogy a varázsvilág már nincsen jó kezekben.
több»


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.