Filmkritikák

7/10
2024. 06. 10.
A kaszkadőr (The Fall Guy) azon filmek guszta sorát gazdagítja, ami anélkül nyújt szimpla, ártatlan és felszabadult szórakozást, hogy nyugtatnunk kellene magunkat olyan önigazoló, átlátszó frázisokkal, mint a „bűnös élvezet”. David Leitch filmje egy régimódi, már-már retró akciófilm, amiben Ryan Gosling ismét bebizonyítja, hogy „great at doing stuff” (tükörfordításban: nagyszerű dolgok csinálásában). több»

61 Atlas  (2024)

6/10
2024. 06. 10.
Jennifer Lopez tovább folytatja hosszú akciószínészi páyafutását, ezúttal egy mesterséges intelligenciáról szóló film főszerepében próbálja ki magát. Az eredmény egy semmiben nem kiemelkedő, egy nézésre viszont alkalmas és korrektül összerakott akció sci-fi egy jópofa főhőssel, aki egyébként az egyetlen érdemi emberi karakter. több»
10/10
2024. 06. 10.
A 2015-ös Mad Max: A harag útja egy egyszeri és megismételhetetlen csoda. Ezért is szerencse, hogy a Furiosa nem pusztán mímeli azt, hanem érdemben bővíti és fokozza. Az eredmény pedig egy eposzi méretű gázolaj-opera. A Mad Max-franchise elképesztően látványos és minden korábbinál ambiciózusabb fő műve. Az út vége. George Miller magnum opusa. több»
6/10
2024. 06. 10.
The Ministry of Ungentlemanly Warfare-ról nehéz nem azt gondolni, hogy nem egy Tescós Becstelen Brigantik, bár a köznyelvi „tescós” jelző túlságosan degradáló Guy Ritchie szóban forgó filmjére nézve. Ugyanis a film több mint nézhető, de sajnos nem szolgálja ki azt az élményt, amiről azt gondolhatjuk, hogy a címe is utal. több»

62 Eric  (2024)

7/10
2024. 06. 10.
Az Eric egy kifejezetten ambiciózus Netflix minisorozat, aminek éppen a sokatakarása jelenti az egyik legnagyobb buktatóját is. A sztoriba számos izgalmas témát igyekeztek belezsúfolni, és az összefüggések még érthetőek is. A felszínesség, vagy a New York-i belső tereket hiteltelenül alakító budapesti panelek már képesek rontani a bevonódási élményen. Benedict Cumberbatch játéka viszont itt is figyelemre méltó. több»
6/10
2024. 06. 10.
Az Amor Towles azonos című könyve alapján készült Egy úr Moszkvában sorozat egy ezerszer feldolgozott témához nyúl, és nem próbál újat nyújtani benne. több»
7/10
2024. 06. 10.
Az Outer Range (Odakinn) 2. évada furcsa képződmény. Sok mindent megtart az előzmény rejtélyességéből és furcsaságából, miközben elkezdi jobban kibontani a legelőn található anomália természetét is. Ugyanakkor mégsem annyira, hogy konkrét válaszokkal szolgáljon, miközben izgalmasan igyekszik megalapozni a folytatásnak is. A családi dráma ezúttal azonban nem tud annyira megkapó lenni a sci-fi elemek mellett. több»
7/10
2024. 06. 10.
AVilma első etapja egyértelműen felvezetés volt csak, és nemcsak azért, mert cliffhangerrel hagyták abba: a klasszikus Scooby-Doo csapat, a Rejtély Rt. sem állt össze a végére. A Vilma 2. évad történetében sok mindenre választ adtak, pár dolog pedig átértékelődött. több»

80 Sugar  (2024)

7/10
2024. 06. 10.
A Sugar közel sem tipikus krimi sorozat. Az Apple TV+ új noir hangulatú szériája túlságosan sokat merít a klasszikusokból. Persze céllal klisés. A mindig nagyszerű Colin Farrell által alakított John Sugar egy filmrajongó nyomozó, aki élete ügyét igyekszik megoldani. A néző pedig a karakterét övező furcsaságokat. De ennek feloldása nem mindenkit fog kielégíteni. Sőt. több»
A Viszály 2. évada ismét egy igaz történetet mesél el: Truman Capote, az egyik legnagyobb 20. századi amerikai író, és egykori baráti társasága, a New York-i elit tagjai közti konfliktust. Az író ugyanis egy botrányos regényrészletben teregette ki barátnői legféltettebb titkait. A Viszály alaposan körbejárja a sztorit, és mindegyik fél igazságát bemutatja, de ránk bízza az ítéletet. Árulás, szex, hatalom és pénz: ez a második évad. több»