Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

1883 (2021)

1883
Filmadatlap
 
30
Szereplők
8
Vélemények
6
Képek
1
Videók

Galéria (6)

Faith Hill
Marc Rissmann
Isabel May
Sam Elliott
Isabel May

Videók (1)

 
Greta   2022. 11. 16.

legújabb vélemény

0
Idealizált vadnyugat romantikusoknak

Kellemes sorozat (lehet) annak, aki szereti "A farm, ahol élünk" stílusát. Nekem viszont a naiv romantika és a túltengő bölcselkedés hamar unalmassá és érdektelenné tette a történetet. Van a monológokban pár figyelemre méltó gondolat, de tíz részen át már agyzsibbasztó és életidegen. A szereplők idealizáltak és valószerűtlenek, az akció kevés, a jól megírt zene változatosság híján monotonná válik. Ennek dacára négy csillagot adtam, mert romantikus sorozatként jól működik, nem a film hibája, hogy nem kedvelem a műfajt.

 
jfruzsi97   2022. 04. 19.

0

Nagyon tetszett! Szeretem a western filmeket. Ebben megismerhetjük a kő kemény vadnyugatot. Lövöldözéssel, betegségekkel, harccal teli, nem csak az emberek ellen de a természet ellen is. A sok szörnyűség mellett a főszereplő segítségével megcsodálhatjuk e világ szépségeit is.

 
Piczil Zsolt   2022. 11. 15.

0
Csak annyiban komolyan vehető dráma, mint a Walking dead

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ez egy tinédzsereknek (vagy gyereklelkű felnőtteknek) készült western. A főszereplő szépen kezelt arca szöges ellentétben áll a kopott kalapjával. Csak bele pillantottam, de csak annyira tűnik valóságosnak a jelenetek és a szereplők, mint mondjuk a Walking Dead sorozat. Hogy ez olyan sorozat lenn,e ami megragadja a valódi cowboy világ érzetét? Ugyan kérlek. Nem kell ezt túllihegni. Az utolsó mohikán című film sokkal realisztikusabban mutatta be a maga időszakát, pedig az egy naaaagy romantikus film (dráma) volt. Vagy ha nincs sok időd, nézd meg inkább a Buster Scruggs balladájának "kutyás" részét, ami a maga pár perces játékidejével kenterben veri az egész 1883 sorozatot.

 
Sebes Gábor   2022. 01. 17.

0
Zseniális

Az első két részt láttam, meg voltam lepve, hogy 9,1-es átlaga van. De szerintem 9,9. Maximálisan ajánlom. A 9. résznél tart. Hihetetlenül jól tartja a színvonalat. Minden tökéletes benne. A feliratfordítás költői, hibátlan. Gratulálok. (Részletkérdés, de a 9. részben a "rossz" indiánfőnök hangja elképesztően gyönyörű.) Végignéztem. Egyenletes, magas színvonal, hibátlan történet, remek felvételek, nagyon jó színészek. Továbbra is 10/10. Gratulálok továbbá a magyar fordítónak, magas színvonalú munkát végzett - és gyorsan. Maximálisan ajánlom.

 
Attila394434   2022. 02. 20.

1
1883 - eposzi western

Ajánlom mindenkinek ezt a gyögyőrű filmsorozatot, ami a Yellowstone előzménye. Feliratosan megtekinthető például a Sorozatbaráton. Egy gyönyörű eposzi western. Több mint western, lenyűgöző film, gyönyörű látvány, mesteri operatőri munka, a zenevilág ... teljes kritika»

 
Milan391349   2022. 04. 10.

0

Látványos, feszültséggel teli, mély mondanivalókkal. 10/10.

 
Reggeli kávé   2022. 05. 23.

0
Untamed and Beautiful

Ha ezt olvasod, feltehetően érdeklődsz a sorozat iránt, és szeretnéd kideríteni, hogy érdemes-e belekezdeni vagy sem. Ahogyan már az értékelésből is láthattad, ez gyakorlatilag egy tökéletes mestermű. Tegyél magadnak egy szívességet, és ahogy a mondat végére értél, kezdd el nézni. Ha a 10. részt ledaráltad (garantáltan hamar a végére érsz), te is írj egy ajánlót róla, hogy rajtad keresztül más is megismerhesse. Vannak dolgok, amiket az életben bűn kihagyni, na ez is egy ilyen.