2023.03.21 20:57 Tonyka Olvasottság: 1303x
1

Elsa  csodálatos eposza

Az 1923 révén került képbe, sajnálom, h nem tudtam róla, mert akkor időrendben néztem volna meg ezzel kezdve. Ettől függetlenül mit sem von le az értékéből. Tanakodtam magamban, h melyik a jobb, de döntetlent ítélek, mert ez is zseniális. Előre bocsájtom engem megvett kilóra a több generáción átívelő Dutton család története.

Jelen történet sokkal drámaibb, és erőszakosabb, mint az 1923. Sok dologban kimagasló alkotás, minden részt öröm nézni. A teljeség igénye nélkül. Csodás dallamok kísérnek végig.

Elsa  csodálatos eposza

Csodás fényképezés, remek tájak. Elképesztően jó szereplőválogatás, mély karakter ábrázolás. Nagyon erős dialogúsok, monológok. Az idézeteket kedvelőknek szinte kiapadhatatlan forrás. Kiváló realisztikus ábrázolás. Nem túltolt akció orgia, nem repkednek hátra a puskával meglőtt emberek. Valahogy így képzelem a vadnyugati, kissé pontatlan lövöldözést. Csodálatosan tárja elénk a vadnyugat szépségét, vadságát, könyörtelenségét. Gyönyörű ami megbabonáz, a másik percben viszont változatos módon végez veled. Ami művészet, h a rengeteg drámaiság ellenére is sok sok szépet kapunk. Érzelmileg megjárjuk a poklot, és a mennyországot. A sok tiszteltlenség mögött mégis húzódik a mély tisztelet. teli van ilyen ellentétes párhuzamokkal. Az érem két oldalát mutatják folyamatosan. Lenyűgöző a Dutton család egymás iránti szeretete, kitartása, és ennek a középpontjában Elsa. A vadóc, a zabolátlan, az éppen nővé érő, a harcos. Isabel May lebilincselő játékkal lehel életet a rábízott karakterbe. Nem mindig értettem egyet a viselkedésével. Aztán az utolsó részek pofonja észhez térített, lesütött szemmel gondoltam " igazad volt kislány" A dialógusokra visszatérve egy pillanatra. Remek munka, minden mondat ízes, választékos. Az orgánumok is plusz pontot érdemelnek, élmény volt hallgatni. Minden szereplő hiteles volt, nem is tudok olyat mondani aki rossz lett volna. Talán a végén az öreg indián, Graham Greene aki valahogy nem klappolt. Lehet azért mert nem tudtam elvonatkoztatni a Maveric-ben játszott humoros énjétől. Komolyan beszippantott, és érzelmileg megérintett, illetve elgondolkodtatott a sok - sok üzenetével. Életről, halálról, családról, szerelemről, bátorságról, kitartásról, hűségről. Érdeklődve várom mit nyújt majd a Yellowstone ami több évadon keresztül mesél majd. Annyi biztos, h az 1883-1923 kiváló ajánlólevél.

1